Svekrve...neicrpna tema

Да Јеко, теби треба неко ко је јак у породичном праву да те или добро посаветује или да те заступа.

Не смеш се препуштати слободној судијској процени. А да не кажемо да нам је правосуђе потпуно корумпирано и да није редак случај да суде и ван закона.

:) e moram da vam ispricam nesto.....moj muzic je sad bio kod svojih i oni su se potpuno primirili....ceka se na vencanje, svi ce doci, svi su mirni, ne diraju ga.....ma med i mleko....super je to, drago mi je zbog njega sto su se stvari ipak sredile ali vidim cemu vodi sve ovo.....polako cu ja ispasti tvrdoglava i nedokazna jer su oni sad super a ja necu da im oprostim a oni su mi popljuvali po meni najsvetlijem, detetu.....a mic po mic...ja sam sklona mnoga go.vna da pojedem zbog porodice, znam to....i razmisljam, hocu li morati i ovo da pojedem zbog nas....

:) e moram da vam ispricam nesto.....moj muzic je sad bio kod svojih i oni su se potpuno primirili....ceka se na vencanje, svi ce doci, svi su mirni, ne diraju ga.....ma med i mleko....super je to, drago mi je zbog njega sto su se stvari ipak sredile ali vidim cemu vodi sve ovo.....polako cu ja ispasti tvrdoglava i nedokazna jer su oni sad super a ja necu da im oprostim a oni su mi popljuvali po meni najsvetlijem, detetu.....a mic po mic...ja sam sklona mnoga go.vna da pojedem zbog porodice, znam to....i razmisljam, hocu li morati i ovo da pojedem zbog nas....

Samo da ne bude to zatisje pred buru...ja onako iz iskustva :D

Samo da ne bude to zatisje pred buru...ja onako iz iskustva :D

pa ne dam se vise iznenaditi.....zato sam se i ogradila....:)....a i njemu sam pokusala da objasnim da oni nisu prihvatili situaciju nego samo nemaju kud a hoce da pred drugima ispadnu korentni.....jer, boze moj, u selu ce se pricati da nisu bili sinu u svadbi......samo, on je naivan i koliko god bio realan u dubini duse ipak misli da je sve ok.....zao mi ga je, jer znam da oni nisu iskreni.....jednostavno je, nemaju oni sirinu uma da prihvate stariju snaju sa detetom i to je to.....niti ce ikada to prezaliti.....a mo jos planiramo i bebu.....:)))).....bice jos tu mojih pisanija.....

Inace, kad me je ona odvratna sudija Mirjana Rodic jos onomad pitala (to je bilo jedno od tri pitanja koliko me je ukupno pitala) da predlozim model vidjanja, ja sam joj odgovorila da mogu da je vide kad hoce uz najavu prethodnog dana i ona je na to rekla: ''E pa ne moze tako, da je moglo tako, ne bi bilo parnice'' :dash:
Kao da ne zna da se u zapadnoj Srbiji ljakse parniche i oko gatanja i oko medje i oko dva tri stabla uz ograde i oko toga ko je kome ocijukao sa zenom... Chobani. :roll:

A da pokušaš srećo, da se malo opustiš, da ne jašu oni tebe, nego ti njih, dok god su mi vriskovima pretili, tad sam bila najjača, tako i ti, što te govna više stiskaju, ti budi sve bezobraznija i drčnija pa će oni početi da se plaše od tebe a ne ti od njih, svemoćni nisu, pa ćeš isterati svoje.Znam da ti deluje bezobrazno, ali kada su deca u pitanju, po mrni, sve je dozvoljeno, pa ako je neko g***no prema tebi, budi , brate i ti, nije samo tvoja sudbina u pitanju.Udri sestro, bez razmišljanja:klap:

Ја сам и овд епознат као неко ко снајкама које су проблем каже у очи.Јеку знам лично и Јека има проблем далеко већи него што се то кроз писање може и видети,проблем који се једино судски "можда "може решити али да има правог адвоката као што је рекла горе Софија.Само снаге мико и памети и гурај, требаш бити стабилна и јака .

Poslednja izmena od moderatora:
Jeko mislim da ti jeftiniji i najskuplji advokat, od muke kroz koju ces prolaziti ako bude po njihovom i kazni koje ce slediti ako ih iskosa pogledas, ja bi nasla ajkulu od advokata i trazila specijalisticke preglede za babu i dedu i izborila da im se zabrani prilazk i tebi i detetu

Има ту само један заеб у свему што ви предлажете.Јека није кварна и не размишља кварно. Она је добар човек.

To očigledno znaju i to dvoje staraca, ne bi je inače ovoliko kecali na pravdi boga, jer da je neka oštrokonđa, pokazala bi im zube odmah na početku i možda ni ne bi bilo svega ovoga.
Ali, i dobrim i neiskvarenim ljudima zna da prekipi, mislim da su naši saveti isključivo zarad toga, zašto čekati da joj se život raspadne, ponekad i dobri ljudi na neke moraju đonom jer na šta bi inače ovaj svet ličio:(

Има ту само један заеб у свему што ви предлажете.Јека није кварна и не размишља кварно. Она је добар човек.

Dragi Mile, upravo zbog toga, čim nisi kvaran i u ovoj zemlji živiš po nekim etičkim normama, svi te smatraju budalom.I Jeka bi možda trebalo da trpi, zbog svog vaspitanja i savesti, ali nije sama, zbog toga mora da reaguje, makar se to kosilo sa njenim shvatanjem pristojnosti(u stvari, uspeli su da je ubede u to da je ona kriva bez ikakve krivice, a oni žrtve, jer su samoživi gadovi, koji gaze bez milosti moralne i poštene osobe kao što je ona), ali ako neće zbog sebe, mora zbog deteta, jer i ono oseća njenu zbunjenost i očaj i pritom trpi uticaj dva monstruma.Znam da deluje kao borba sa vetrenjačama, ali mora da se bori protiv takvih aždaja svim sredstvima, za dobrobit svoga deteta i svoju.

Ma nema sanse da prsnem od date situacije jer, kad god se iznerviram, setim se da se u zivotu svakom namece onoliko breme koliko moze da ponese, ni manje ni vise. I nije toliko tesko izboriti se psihicki sa datom situacijom, al je tesko finansijski.
Sve vreme pratim temu, preslisavam se saveta prijatelja u RL i pokusavam da skontam sta da radim u vezi sa advokatima i opet se sve vrti oko ogromnih cifara koje se vrte u tom poslu pa mi je na kraju palo na pamet da batalim advokata, isplatim mu na rate koliko sam mu duzna i da ne trazim nijednog novog jer jednostavno nema svrhe placati dalje i stvarati sebi troskove i napetost.

A onda cu krenuti redom po zakonima koji pokrivaju slucaj i iskopati sama sta mi treba na osnovu okolnosti koje se nametnu. Mislim da nisam toliko mutava da se ne mogu braniti sama od evidentno laznih optuzbi i bicu smirenija ako me dalja zavrzlama ne kosta ni kinte. Nesto kao Sloba u Hagu, sto da ne.

I tako je njima (svekru i svekrvi) ocigledno krivo sto me nisu salomili i poceli su da se gube u svojim nastojanjima te mi je to podstrek da se ne bedacim vise.

Ma nema sanse da prsnem od date situacije jer, kad god se iznerviram, setim se da se u zivotu svakom namece onoliko breme koliko moze da ponese, ni manje ni vise. I nije toliko tesko izboriti se psihicki sa datom situacijom, al je tesko finansijski.
Sve vreme pratim temu, preslisavam se saveta prijatelja u RL i pokusavam da skontam sta da radim u vezi sa advokatima i opet se sve vrti oko ogromnih cifara koje se vrte u tom poslu pa mi je na kraju palo na pamet da batalim advokata, isplatim mu na rate koliko sam mu duzna i da ne trazim nijednog novog jer jednostavno nema svrhe placati dalje i stvarati sebi troskove i napetost.

A onda cu krenuti redom po zakonima koji pokrivaju slucaj i iskopati sama sta mi treba na osnovu okolnosti koje se nametnu. Mislim da nisam toliko mutava da se ne mogu braniti sama od evidentno laznih optuzbi i bicu smirenija ako me dalja zavrzlama ne kosta ni kinte. Nesto kao Sloba u Hagu, sto da ne.

I tako je njima (svekru i svekrvi) ocigledno krivo sto me nisu salomili i poceli su da se gube u svojim nastojanjima te mi je to podstrek da se ne bedacim vise.

Jeko,drzim ti palceve i puno srce ti zelim!Nadam seda ce pravda ipak na krju pobediti!

A ja danas imala sledecu situaciju: predala dete tacno na vreme i zamolila da vec jednom pokupim svoje stvari iz onog stana u kome smo muz i ja ziveli i to ne sve stvari (namestaj i belu tehniku), nego samo svoje licne sitnice, knjige i neko mamino posudje, a kreten od svekra me ladno odbio i reko da ce mi spakovati samo knjige i ostaviti ispred vrata za 15 dana kad dodju, a sve ostalo mi ne da. :dash:
Pokusala sam jos jednom strpljivo da mu objasnim da to nije njihovo, da njihov sin nije ni za sta od toga dao novac i da to sto rade je cisto otimanje, na sta je on ostao izricit da ne da. Na kraju sam mu rekla da je totalni ludak sto i jeste.
Lopuze su odvratne. :evil:

Back