Svekrve...neicrpna tema

Uh,uh,uh, Melita, ne ide tako da pričaš o nekome kome ni ime ne znaš, niti si ga ikada u životu videla. Niti znaš da li je moj muž uopšte bio tu! Baš tako, konkretnog trenutka uopšte nije bio tu! I za konkretnu situaciju nije uopšte ni saznao do uveče, jer nisam ni ja stoka neosetljiva da bilo šta kažem na dan slave i time napravim svadju. Jer, taj "šonja" bi im za vrat skočio kao pitbul kada je njegovo dete u pitanju, pa bila slava ili ne. A kada je saznao, već su svi drugi, osim nas dvoje spavali, pa je do ujutru imao vremena da se smiri i razgovara bez svadje.
Ne, zaista nema smisla. Ja na ovom forumu, kao i u realnom životu, strogo vodim računa, ne o tome šta ću da kažem, već o tome kako ću da kažem ono što želim. Neka se slobodno javi onaj koga sam ja ikada ovde uvredila! ( Jesam Blajbingeru u jednom postu malo oštrije odgovorila, ali bez namere da vredjam, što sam jasno i naglasila, ali uvredila nikada nikoga! ) Pa, radi toga, ako ne radi opšte kulture, smatram da nisam zaslužila da neko vredja ni mene ni članove moje porodice, tim pre što nikoga od nas, kako već rekoh, lično ne poznaje.

A Elleonori da odgovorim: pa prosto nisam odvojila detetu hranu, jer nisam smatrala da je potrebno. Nisam otišla u narodnu kuhinju, sedela sam u kuhinji svoje svekrve, babe svog deteta. I van pameti mi je, i ni jednog trena mi nije palo na pamet da bi trebalo uveče, tj. noću odvajati za dete, kada ćemo ujutru, nakon sečenja kolača ionako svi sesti za taj sto i doručkovati. A to što sam ja spremala hranu... prosto spremala sam jer je bilo za slavu koja se u kući slavi. Logično i normalno. Kao što mi je bilo normalno da u toj situaciji zaboravim na sve neprijatno i ružno i da učestvujem u spremanju slave kao što bih i u roditeljskoj kući.
Ali, eto, biće da sam se zahebala, biće da se negativna osećanja moje svekrve prema meni, prenose na dete.
Eto, u pripitom stanju ( prvi put u svom životu sam popila više od jedne čaše, i to na prazan stomak ) istresem svoj bol ovde, na temi koja je za tako nešto i predvidjena i čujem da mi je muž šonja i sve drugo... Melita, uz dužno poštovanje prema tvojim godinama, mislim da si preterala i da je ovo zaista neprikladno.

Izvini dušo, verovatno nisam sve postove redovno čitala mada se trudim, ako je tako kako pišeš, moje izvinjenje eto stoji, opraštaj ako umeš, a ako ne, opet se izvinjavam, brzopleto reagujem, to mi je glavna iliti primarna mana.

Sreća pa postoji ova tema, da se bar malo ispraznim, inače bih sada lupala glavom o zid, toliko sam očajna!
Danas su prekardašili, prelili su čašu, za srce su me definitvno ujeli i komad poveći otkinuli, toliko da mi je pao mrak na oči. Jedino što me je zadržalo da ne napravim haos je moj muž, koji je toliko dobar i toliko nas voli, i dete i mene, i toliko zaslužuje svo moje poštovanje, da sam samo radi njega prećutala... i hoću da puknem koliko me guši, toliko da sam, onako gladna, samo pila i pila... i ... eto... sad me sramota od sebe same. Sreća, pa sam posle jela, inače bih sad bila ... uuuuh, sramota me je strašno
Slava... ma kakva slava, neka im na čast služi, kada hranu, koju sam ja prošle noći do 3 sata spremala i pekla i kuvala, kriju od mog deteta, od rodjenog unujčeta!!!! Ajd, na sto nisu izneli jutros, da ima za goste... nekako i da razumem da nisu nama matorima, mi moćemo da shvatimo da se nema i da je to od usta odvajano za slavu, ali detetu starom nepun 21 mesec!!! ne,nisu izneli, izneli su sarmu i prebranac za doručak, a pite, šapice, sardine, rusku salatu posnu ( na stranu što sam ja veći deo toga noćšas napravila, to na stranu ), to nisu detetu izneli. da ima za goste, za one koji dodju od slave do slave da se nejedu i napiju i posle ogovaraju. A moje dete da doručkuje sarmu.. Ne samo to, nego su joj tanjir i te sarme ispred nosa uzeli!!!!!!! Života mi mog, ispred nosa su joj to uzeli!!! Da bi se išlo kod svekrovog brata, koji posebno od brata i majke, u istoj kući, slavi slavu za svoj račun, da bi se kod njega lomio kolač.
e, on je poludeo što nas nema čitavih 10 minuta, ne može on da čeka, poludeo, drao se po kući, urlao.. i moj svekar, muškarčina i pravi domaćin, nije mogao da mu kaže - čekaj jopš 10 minuta, unuče mi doručkuje ono što smo prežalili da joj damo, neeee, nije imao hrabrosti za to, nego je došao, viče mom detetu - ajmo Micko, idemo i uzima joj pun tanjir ispred nosa, da mu se bata ne ljuti više!!!
Presela mi je i slava i ceo moj život, i pitam se koji djavo ja tražim tu... i radi mog muža, samo radi tog velikog čoveka sam prečutala, nije on kriv što su ga takvi ljudi rodili...
Ali nisam imala snage da sve izdržim, i ja sam samo čovek. Jesam, popila sam, što nikada ne radim! Vrti mi se u glavi i samo plačem, zar moje dete to da doživi od babe i dede??? uuuuh, kako mi je teško i džabe sav alkohol, samo će glava da me boli, a već me boli, ali nisam mogla da izdržim.
čemu ovo vodi? i kada će mi pući pred očima, kada ću se spakovati i sebe i dete i muža, ako pristane, a pristaće koliko ga ja znam, i kada ćemo otići odavde? Ovde je postao pakao, strašno za živeti... Uh, ne znam... a teško je u pm
Od čega ti praviš problem...z:shock:
Oko hrane...

Nije tvoj svekar kriv... već ti, što nisi rekla, idite, ja ću doći čim nahranim dete...

Od čega ti praviš problem...z:shock:
Oko hrane...

Nije tvoj svekar kriv... već ti, što nisi rekla, idite, ja ću doći čim nahranim dete...

Ovo je i meni prvo palo na pamet kad sam procitala njen post, al me mrzelo da kuckam tada.

Cutanje i povinovanje tudjim zeljama je svakako najgori izbor u porodicnim odnosima jer su porodicni odnosi relativno trajni, a cutanje i povinovanje se ne moze trajno trpeti.

Tačno i ja sam joj to napisala još ranije na pp to vodi u bolest, ako nagomilavaš u sebi nezadovoljstvo, Ata je dobar čovek a oni ili to koriste ili ne znam šta da kažem, ne razumem kako ne osećaju da su nepravedni prema njoj. U tako velikoj zajednici svako treba sa ispolji svoje nezadovoljstvo, da se sasluša i da se dogovore.
Uvek sam mislila da mogu mnogo da podnesem i kada sam se najmanje nadala razbolela sam se na štitnu a to je samo od stresova. Zato savetujem svakog da odbrani sebe. Nikako ne ćutati, može se i kulturno reći, to i to mi smeta, alo molim vas imajte me u vidu. Pa ljudi smo....

Ovo je i meni prvo palo na pamet kad sam procitala njen post, al me mrzelo da kuckam tada.

Cutanje i povinovanje tudjim zeljama je svakako najgori izbor u porodicnim odnosima jer su porodicni odnosi relativno trajni, a cutanje i povinovanje se ne moze trajno trpeti.

Dok ćutiš i trpiš niko po pravilu neće biti prema tebi pristojan već naprotiv, gaziće te gde god i kad god im se ukaže prilika.
Nego curo, kak napreduješ sa "onima"?

Dok ćutiš i trpiš niko po pravilu neće biti prema tebi pristojan već naprotiv, gaziće te gde god i kad god im se ukaže prilika.
Nego curo, kak napreduješ sa "onima"?

Svekar i svekrva poceli da pricaju normalno telefonom.:confused: Verovatno su ukapirali da moraju zakopati ratne sekire da bi mogli sa nama da uspostave odnos. Al sad im je frka da prekinu parnicu jer znaju da bi ih to debelo kostalo para pa se tu i dalje inate iako ce nastavkom svakako samo dodati sebi trosak. :manikir: Jedva cekam da se to zavrsi pa da im stigne resenje da mi nadoknade sudske troskove kad su se zaleteli tako nepismeni.:roll:

Svekar i svekrva poceli da pricaju normalno telefonom.:confused: Verovatno su ukapirali da moraju zakopati ratne sekire da bi mogli sa nama da uspostave odnos. Al sad im je frka da prekinu parnicu jer znaju da bi ih to debelo kostalo para pa se tu i dalje inate iako ce nastavkom svakako samo dodati sebi trosak. :manikir: Jedva cekam da se to zavrsi pa da im stigne resenje da mi nadoknade sudske troskove kad su se zaleteli tako nepismeni.:roll:

z;)z;)z;) e, mašala, došlo im iz dupeta uglavu, tako i treba. Ti se samo pravi luda, kao nemaš pojma niočemuz;) a oni neka kusaju šta su zakuvali.
Želim ti svu sreću ovoga svetaz:poz:

Ti pile meni dodeli reputaciju uz par prelepih reči zahvalnostiz:) idi begaj, ja htedoh da ti nešto lanem, al me zaustaviše da JEKA ne prima privatne poruke, pihhhh, sram da te bude, pa zar ni od MENE z:D privatnu da ne primišz;) kako god, evE javno na forumu ti želim svu sreću ovoga sveta, ako je novi momak spreman za brak, udaj se curo, ali ne po cenu, aj da se udajemo, ako je ljubav prava, papir ne znači ništa.
Jeko draga ti zaslužuješ da budeš srećna, a ja ti sreću želim od srca kao svekrva i kao majka. Ljubim te u ponosno srce koje imaš očigledno.

Ti pile meni dodeli reputaciju uz par prelepih reči zahvalnostiz:) idi begaj, ja htedoh da ti nešto lanem, al me zaustaviše da JEKA ne prima privatne poruke, pihhhh, sram da te bude, pa zar ni od MENE z:D privatnu da ne primišz;) kako god, evE javno na forumu ti želim svu sreću ovoga sveta, ako je novi momak spreman za brak, udaj se curo, ali ne po cenu, aj da se udajemo, ako je ljubav prava, papir ne znači ništa.
Jeko draga ti zaslužuješ da budeš srećna, a ja ti sreću želim od srca kao svekrva i kao majka. Ljubim te u ponosno srce koje imaš očigledno.

I meni dade reputaciju uz fin komentar na jednoj drugoj temi, a ja njoj ne mogu da odgovorim jer ne prima PP. Isti problem dakle. Eto onda bar ovim putem da se zahvalim. :hvala:

Ljudi, hvala vam na podrsci, ali bas nemam srece. :(. A ja cu i dalje nastaviti da se nosim sa idiotima koji mi zagorcavaju zivot sve dok ne stignem do najviseg stepena sudstva, a verujem da nece imati para da potplate sve moguce i da su ubedjeni da cu odustati. Planiram i da se obratim za pomoc nadleznim ministarstvima, ombbudsmanu i nevladinim organizacijama svih vrsta pa ako u ovoj zemlji ne moze samohrana keva kao ja da se zastiti od takvih ludaka kao sto su oni, onda cu se u krajnjoj liniji odseliti u inostranstvo kako god znam i umem samo da budem sto dalje od njih i da ne trpim vise njihova uznemiravanja i pretnje.
Prosto ne mogu da verujem da u ovoj zemlji ni pretnje smrcu ne tretiraju se kao krivicno delo, a kamoli neki laksi oblici izjava. :( Prijavila sam ih policiji, ali su mi rekli da ne mogu nista da urade osim da privedu svekra na ispitivanje jer nemam pismenih dokaza, a kao sto rekoh, snimci se ne priznaju u pravosudnom svetu. Moj advokat je zgranut presudom i upravo veceras idem da se dogovorimo oko nastavka procesa. U Centru za socijalni rad su mi rekli da je ta MIRJANA RODIC nazvala telefonom i rekla da se postupak obustavi i da ne obavljaju razgovor sa mnom uopste iako je na rocistu odluceno da je potrebno obaviti i taj postupak. Stvarno ne mogu da verujem sta se ovo desava i namerno sam sve ovo napisala ovde jer ako mi bilo kako naude, bar ce postojati neki ovakav pismeni trag u javnosti kad su vec svi zapeli za pisanu rec kao jedinu merodavnu.
Kako god se zavrsila ova cela blago receno zavrzlama, ono sto je sasvim sigurno je da dete posle svega toga nece moci nikad vise da ih voli jer ce imati sve dokaze za njihovo ponasanje uredno snimljene kamerom i mobilnim, a ona kad odraste nece biti sudski izvrsitelj i uvazice snimke kao verodostojne dokaze o tome kakvi su joj baba i deda zapravo.

Poslednja izmena od moderatora:
@jeka: nije valjda si imala poverenje u srpsko "nezavisno" i "reformisano" pravosudje? Ko kod nas ne prima mito? Pocevsi od profesora, preko doktora, policajaca, pa sve do sudija i politicara.
Nego, kakvu je to tacnu presudu donela doticna gospodja?

Da vidjaju dete svake druge subota tako sto ce ga preuzimati ispred stana u podne i dovoditi ispred stana u sest popodne. Meni ne pada na pamet da to bude bez mog prisustva niti pise u odluci suda da to mora jer ne postoji nijedan zakonski osnov po kome bi mogli da mi zabrane prisustvo, ali oni ne zele da budem u blizini tako da verujem da bi izbilo veliko njesra odmah tu na ulici samo ako odbijem da se sklonim od deteta.

Uostalom, njihova tuzba je isla u tom smeru da ne budem prisutna kad vidjaju dete sto nisu ocigledno mogli nikako da izvojuju. Inace, vec sam pisala o tome zasto ne zelim da budu sami u prisustvu deteta pa se izvinjavam ako opet smaram forumase ponavljanjem te price. Uglavnom, dete je posle vidjanja sa njima vidno potreseno i razdrazljivo tako je bilo oduvek cak i kad sam dozvoljavala da bude nasamo sa njima. Sledecih nekoliko dana ne moze normalno da spava i vrishti u snu i besni totalno nepredvidljivo.

Oni svasta govore i preda mnom, a mogu misliti tek sta govore kad je dete samo. Pricaju joj svakakve price o pokojnom ocu koje nju plase i to ide do te granice da su joj cak pokazivali plocu na groblju i terali je da ljubi spomenik pri cemu je slomila zub i objasnjavali joj da njen tata lezhi ispod jer su ga ubili ti i ti, a kad pocnu da nabrajaju onda u to nabrajanje ''ubica'' uracunaju i pola rodbine ukljucujuci i mene koju smatraju krivom sto ga nisam upozorila da ne ide na operaciju, moju mamu sto mu je prevela neke latinske izraze u dijagnozi, neke rodjake koji su ih pred muzevljevu operaciju tesili da ce sve biti ok, ali nije bilo i tako...uglavnom, lako izgovaraju recenice tipa: taj i taj ti je ubio oca, oni su ubice, ovi su ubice, sad je tvom tati hladno tamo dole, izvadili su mu stomak i strpali ga u zemlju pa onda narichu i proklinju sve i svakog pred njom ukljucujuci i sve nas okolo, porodicu i rodbinu...u trenutku kad se sasvim pogube u svom ponasanju pocnu da imitiraju situacije koje su preziveli sa njim navodeci dete na silu da ponavlja postupke koje pamte sa svojim sinom, a onda se u toku toga cak i nasmeju usled prisecanja i ne primecuju koliko je dete pod stresom i zbunjeno u toku svega toga.

O meni govore grozne reci kad nisam prisutna sto mi dete kasnije isprica na ovaj ili onaj nacin, msm izleti se kao i svako malo dete koje ne zna da cuti i ja tako saznam da sam djubre, kreten, kurvetina (posto ih iritira sto imam sada vec prilicno dugu vezu), da ce je uzeti od mene i da sve pare koje imaju skupljaju za to, da ce je cuvati tetka posto deda i baba ne mogu (cak su i meni to napomenuli u formi da ce me svekar lako odrobijati kad vec nije odrobijao lekare, a onda ce njegova cerka napokon dovesti dete ''kutji'' gde misle na svoju kutju). Ma ima milion razloga sto dete ni slucajno ne treba da bude samo sa njima.

Uglavnom, izleteli su se da je ''sve sredjeno'' kad su pricali sa mnom telefonom o parnici i da ako nastavim parnicu, nece prezati ni od cega cime ce mi zagorcati zivot i ''dovesti dete kutji''. Ebeno sam uplasena, zaista. Upravo krecem u policiju na razgovor u vezi sa tim i duboko se nadam da u ovoj zemlji shljaka sudstvo bar kad je u pitanju dobrobit malog deteta.

Poslednja izmena:
Strasno, zaista.
Ne znam sta da ti kazem. Prosto nisam pametan. Pokusavam nekako da se zamislim u takvoj situaciji. Mislim da bi svakako isao do kraja, do najvisih instanci, pa kada i to ne bi upalilo...pobegao bih sa detetom. Potpuno razumem da ne zelis da dete bude sa idiotima ni minut nasamo. Ne bih ni ja mogao, prosto bih poludeo za to vreme, znajuci sa kakvim bljuvotinama mi truju dete.
U svakom slucaju, nedaj se, bori se dalje, budi jaka!

Jeko, stvarno ne mogu ni da zamislim kako ti je. To su strašne izjave, strašni postupci sa njihove strane. Mogu kao i ostali samo da ti dam ovako podršku i žao mi je što ne mogu da ti pomognem drugačije. Želim ti da izađeš kao pobednik iz ove mučne situacije i da ćerka i ti konačno imate malo mira.

Upravo sam se vratila iz policije gde sam ih jos jednom prijavila, ali sada konacno, za ugrozavanje sigurnosti pretnjama raznih vrsta. Prosle godine kad sam se u vezi sa tim i njihovim nasilnickim ponasanjem, nisam imala hrabrosti da podnesem zvanicnu prijavu, ali sam sada resila da na neki nacin bolje biti nebezbedan uz policiju, nego bez nje. Ako nista drugo, bar ce im oduzeti ono oruzje koje cuvaju zakopano po imanju (doneseno sa ratista).

Vala, koliko god je kompromitujuce, ima svaki detalj njihovog ludila da ostavim na ovoj temi bar za nauk naivnima kako da se nose u nepredvidljivim situacijama. Majke mi, premorena sam od preganjanja sa njima i taman sam se pre neki dan ponadala da su se opametili kad su glumili pristojan razgovor kad ono izgleda da smo tek zapoceli okrsaj koji ce trajati ko zna koliko dugo.

Only Beer, u pravu si skroz za ideju. I meni je palo na pamet da odletim negde u Nedodjiju samo ako se ispostavi da je nas sudski sistem toliko skrnav koliko mi se cini vec sada kad sam se prvi put u zivotu uhvatila u kostac sa njim.

Back