Nista ne fali ako ti godi. Licno volim prilicnu distancu u tim porodicnim odnosima i kad bih bila sa svekrvom na zimovanju, zaboravila bih na nju cim vidim sneg ili led pa sve do kraja zimovanja, a onda sasvim sam ubedjena ne bi bili sasvim normalni odnosi kakva god da je.
Ti ipak ispunjavas neku precutnu vrstu obaveza prema njoj cak i kada ti ne izgleda da je tako i koju ona ocekuje te zato nemas problema. Ja ipak vise volim totalnu nezavisnost od muzevljeve porodice sto podrazumeva porodicni zivot (gde u porodicu racunam muza i decu) bez tih kombinacija kao sto su zajednicka putovanja ili vidjanje bar jednom mesecno sa familijom. Tako da...u tome se razlikujemo mi, a ne neke tamo svekrve. One su mahom iste i vecina ima sujetu koja bi tesko podnela ovaj moj stav jer zeli da se oseti bitnom. Ne sve, ali vecina. Tvoja svekrva je takva da ti svojim postupcima njoj pridajes izvestan znacaj u svom zivotu i njoj to prija. Verovatno je zato fer prema tebi.
Ko sto rekoh, ja to ne bih mogla jer mi se redovna interesovanja van porodice orijentisu vise ka prijateljima van familije, a sa muzevljevom familijom nemam potrebu da se vidim uopste osim na zajednickim proslavama i slicnim okupljanjima.
Nijedan čovek nije isti, pa nisu ni svekrve...
Pogrešan je stav mladih snaja, koje kad se udaju očekuju da svekar i svekrva isčeznu, da ućute, da izgube svoj stav, svoje želje... da im služe za čuvanje dece, i kuvanje vikendom, a u među vremenu po mogućnosti da utrnu, i da ne postoje...
E to je pogrešan stav...
Sve te svekrve su žene sa željama, emocijama... one stare, a odrastanje njihove dece, dobijanje unučića, snaja... ih samo podseća na to da stare...
I zašto biti biti bezobrazan prema njima... zašto ne pokušati razumeti sve razloge, želje, muke... život...
Jako je surovo od jedne ćerke/snaje, očekivati da se matorci uklone iz naših života... oni su ti koji su meni/mm poklonili život, budili se noćima, mazili nas, pazili, školovali, hranili, brinuli se, posvetili nam veliki deo svog života...
I onda na kraju, kad oni počinju da stare, kako im možete okrenuti leđa?
Sta je u tome tuzno, odrasla je zena, koj ce joj keva na dnevnoj ili nedeljnoj bazi da joj se mota okolo?
Evo jeko za tebe jedno pitanje:
Da li misliš da ćeš biti istog stava kad tvoja jedinica mezimica ćerka odraste i kad se ti možda ne svidiš njenom mužu pa ona odluči da te viđa jednom godišnje ili možda dva puta? I to čisto da te ispoštuje...
Da li misliš da bi ti tad bilo svejedno?
Postavi se malo u tu situaciju pa reci... ali realno se zamisli...