Svekrve...neicrpna tema

mis mo je smatrali kako je vjetica.. dok nije pukla svadja bas..

znaci dere se jedna strana, dere druga.. kad su se strasti smirile kad je ona rekla sta njoj smeta , sta ovoj dr strani.. sok! jedna strana sta smatra ok, druga ko uvreda.

e onda dodjose do zakljucka da ce pokusati ispocetka bez nekih stvari..

Vidis, sa mojom svekrvom ovo nije moglo. Nikada se nisam drala na nju, a kod nje strasti ne mogu da se smire i u stanju je da vristi i histerise i celih petnaest minuta da se cuje samo njen glas. Nisu svi isti, Stevca, veruj mi. Zato se ne moze doneti neki opsti zakljucak o svim vrstama sukoba.

Mislim da malo preterujete...

Kako ste se samo udale za čoveka koji ima kretene od roditelja?
Ili su se baš svi promenili posle udaje? mislim nemoguće.-..:roll:

Pa ja nisam bila u vezi sa roditeljima mog muza pa da ih upoznam i znam kakvi su kao i ostale "snajke"
i sta da ostavim muza koji je predobar samo zato sto mu je majka ili otac los covek ??

Svako ima svoju kucu i svoj zivot hvala bogu..

Joj Cicak,bas lepo sto ti imas super svekrvu,ali nemaju svi isto iskustvo.
Neke zene jednostavno se promene kad im se sin ozeni.
I nije isto kad zivis ili ne zivis sa svekrvom.
Nikada ne bi ostavila verenika zbog njegovih roditelja,osim ukoliko i on postane skot zbog njih.
A ovo zimovanje sa sveki mi je smesno iskreno.Sto rece jeka ni sa majkom ne bi isla,a volim je puno.

Ili idu vazdusnom linijom zajedno na zimovanje. :lol: No tnx, ne bih ja to mogla pa sve i da mi je svekrva sam andjeo. :manikir:

Ipak, 200 metara i pristojna svekrva, sasvim su ok kombinacija za dadiljanje, povremene ručkiće i sl.
Šta fali zajedničkom zimovanju?

Pa ne spavamo zajedno... nismo vezane pupčano vrpcom... ujutru popijemo ili ne popijemo zajedno kafu, i svako svojim putem... posle skijanja dođemo kod nje na ručak, proćaskamo, jedemo, ja operem suđe kad već ona svaki dan kuva, i u svoj apartman... opet svako svojim putem... uveče se opet čujemo ili ne...

MIslim jedan totalno normalan odnos, niti ona ima ikakvu obavezu prema meni, niti ja prema njoj...

Ja živim sa svekrvom u istom dvorištu, i ok je lik, super se slažemo, ali ne bih volela da idemo zajedno na godišnji odmor. I uopšte ne vidim potrebu za tako nečim, niti mi je jasno zašto čičak to radi. :dontunderstand:
Zimovanje sa prijateljima, poznanicima, pa čak i roditeljima je skroz kul... bzvz je kad smo sami... pogotovo na zimovanju, skijanju...
I ovako se smoriš posle skijanja... bar imaš neko društvo... pričicu, kaficu... sretnemo se na stazi, pa sednemo u restoran, popijemo vino brule... zdimimo koju cigaru...

Uostalom, mi putujemo zajedno, jednim kolima, ali svako ima svoj apartman... i u hotelima svako uzima sebi sobu...
Ne vidim ništa loše u tome...
S obzirom da su kul društvo to je kao da ideš sa prijateljima...

Ja iskreno nemam potrebu ni sa kevom da idem na letovanja i zimovanja od kad sam porasla.

Nemam ni ja...
Ali baš i ne znam nikoga ko u današnje vreme ima para da skija u Italiji... pa ove koje poznajemo, s njima idemo...
Idu još troje kola sa nama... i svi idu kao i mi:matorci sa decom:mladi bračni parovi... tako da društva svih godina ima...

A ove godine su išli i jedni naši prijatelji... moja drugarica sa mužem i još dva druga...
Joj Cicak,bas lepo sto ti imas super svekrvu,ali nemaju svi isto iskustvo.
Neke zene jednostavno se promene kad im se sin ozeni.
I nije isto kad zivis ili ne zivis sa svekrvom.
Nikada ne bi ostavila verenika zbog njegovih roditelja,osim ukoliko i on postane skot zbog njih.
A ovo zimovanje sa sveki mi je smesno iskreno.Sto rece jeka ni sa majkom ne bi isla,a volim je puno.

I meni je smešno kad neko ne priča sa svekrvom, mislim šta da ti kažem...:roll:

I uopšte ne vidim potrebu za tako nečim, niti mi je jasno zašto čičak to radi. :dontunderstand:

Misliš da bi bilo pametnije da mm i ja npr. idemo svojim kolima u isto mesto u istom terminu?

Zašto?

Termin i lokacija nam odgovaraju... zašto bi se izdvajali i glumili budale?
Iskreno ja bi se ubila, kad ne bi mogla da podnesem svoju svekrvu... i da putujem sa njom...;)

Nije ona žena željna putovanja samnom, putovala je i pre mene, bez mene, i ja bez nje...
I ako ne smetam ja njoj, što bi ona meni smetala?
Pa nismo krvni neprijatelju, jjebem mu miša...

Aman Cicak zeno,NEMAJU svi dobru svekrvu.:rtfm::mrgreen:
Sa verenikom volim da idem sama na putovanja,nikada nam nije dosadno.A dovoljno se druzimo sa ljudima i van putovanja.
Mada ima drugaricu koja kaze da ne moze da ide nigde sama sa muzem jer joj je smor...Ja bi se razvela da se tako osecam...

Poslednja izmena:
Misliš da bi bilo pametnije da mm i ja npr. idemo svojim kolima u isto mesto u istom terminu?

Zašto?

Iskreno ja bi se ubila, kad ne bi mogla da podnesem svoju svekrvu... i da putujem sa njom...;)

Nije ona žena željna putovanja samnom, putovala je i pre mene, bez mene, i ja bez nje...

Mislim da bi bilo pametnije da ti i tvoj muž idete sami na zimovanje, bez obzira u kom terminu i na koje mesto idu njegovi roditelji. Ili tvoji svejedno. Isti stav bih imala. To što ja imam želju da putujem sama sa svojim mužem, a sada i sa decom ne znači da ja izigravam budalu, niti da sam budala, nego smatram da je to prirodno.

Ja imam zaovu koja živi sa nama. Neudatu četrdesetogodišnjakinju, sa kojom se ja odlično slažem. Ne smeta ona meni, ne smetam ja njoj. I putovala je i ona pre mene, i ja pre nje. I ona bez mene, i ja bez nje. I nismo krvni neprijatelji, daleko bilo. Ona je sestra mog muža, tetka njegovoj i mojoj deci. Ali, jednostavno ne dolazi u obzir da idemo zajedno na more. ( Mi na zimovanje ne idemo, nemamo para za to. ) Idemo na odmor u isto vreme, a mesto bira svako prema sopstvenoj želji. I posle 15 -ak dana, eto ans opet zajedno. Kao da se nismo ni rastajali. :)

Odmah da ti kažem da meni ne smeta to što ti ideš na to zimovanje kako ideš, ali ja to ne razumem. I da mi izneseš sada hiljadu razloga ZA, ja opet to neću razumeti. Da smo imali bilo kakve uslove da ne živimo zajedno, u istom dvorištu sa njegovim roditeljima, mi bismo tu šansu iskoristili. No, prvo nismo mogli, kasnije smo organizovali život da niko nikom ne smeta, i tu smo gde smo. Još malo ćemo razmišljati gde ćemo mi sa našom decom kada dođe vreme da imaju porodice. Tako da mi je skroz nerazumljiva ta ideja o zajedničkom zimovanju. Pa viđate se svakodnevno, radiš u svekrovoj firmi, muž ti vikendom izlazi sam...Kako li ćete se ponašati posle 20 godina braka?

MajaVA:
Ja bi se razvela da se tako osecam...

Veruj, i ja. :( Volim sa mm sama da se vozim u susedno selo, a ne da do Italije kao saputnike imam roditelje. Bilo čije. Opet kažem, isto bih se ponašala i da su moji mama i tata u pitanju.

Poslednja izmena:

Zašto?

Meni, posteno da ti kazem, ni majka ne treba 5-6 sati u skucenom prostoru, a kamoli svekrva

Aman Cicak zeno,NEMAJU svi dobru svekrvu.:rtfm::mrgreen:
Sa verenikom volim da idem sama na putovanja,nikada nam nije dosadno.A dovoljno se druzimo sa ljudima i van putovanja.
Mada ima drugaricu koja kaze da ne moze da ide nigde sama sa muzem jer joj je smor...Ja bi se razvela da se tako osecam...
Nije ni meni dosadno sa mojim mužem... ali nisam patološki vezana za njega...
Svaki dan smo zajedno po ceo dan... moj muž je uvek kući i ne fali mi...
Ne treba mi putovanje da bi bila sa njim...

A volim da se družim... pa nećemo valjda kao penzioneri da putujemo... kad već ide društvo... ;)

Na tom zimovanju, idu uvek 2 mlada bračna para, naših godina... sinovi i snaje, od prijatelja mog svekra... i još sin i ćerka drugih... + moja drugarica... i niko ni ne postavlja ovakva pitanja, jer svako ima svoj apartman... i svi se lepo slažu...

Ne razumem vas...:dontunderstand:
Mislim da bi bilo pametnije da ti i tvoj muž idete sami na zimovanje, bez obzira u kom terminu i na koje mesto idu njegovi roditelji. Ili tvoji svejedno. Isti stav bih imala. To što ja imam želju da putujem sama sa svojim mužem, a sada i sa decom ne znači da ja izigravam budalu, niti da sam budala, nego smatram da je to prirodno.

Odmah da ti kažem da meni ne smeta to što ti ideš na to zimovanje kako ideš, ali ja to ne razumem. I da mi izneseš sada hiljadu razloga ZA, ja opet to neću razumeti. Da smo imali bilo kakve uslove da ne živimo zajedno, u istom dvorištu sa njegovim roditeljima, mi bismo tu šansu iskoristili. No, prvo nismo mogli, kasnije smo organizovali život da niko nikom ne smeta, i tu smo gde smo. Još malo ćemo razmišljati gde ćemo mi sa našom decom kada dođe vreme da imaju porodice. Tako da mi je skroz nerazumljiva ta ideja o zajedničkom zimovanju. Pa viđate se svakodnevno, radiš u svekrovoj firmi, muž ti vikendom izlazi sam...Kako li ćete se ponašati posle 20 godina braka?

Veruj, i ja. :( Volim sa mm sama da se vozim u susedno selo, a ne da do Italije kao saputnike imam roditelje. Bilo čije. Opet kažem, isto bih se ponašala i da su moji mama i tata u pitanju.
Pa ja ne živim sa njima domaćice...
I mene niko ne tera da ja sa njima zimujem i putujem, meni je PRIJATNO sa njima, u njihovom društvu... a kad mi ne bude bilo prijatno ja neću putovati sa njima...
I da, viđam se sa svekrom svakodnevno... ali to je čisto poslovno... čak i da nije, meni je prijatno sa njima...
A to što mm izlazi vikendom, kakve to ima veze sa ovim?

Streljali bi me kad bi vam rekla da mm i ja kad putujemo do Zlatibora na vikend ili tako negde, sami pozovemo njegove da idu sa nama?:mrgreen:
Meni, posteno da ti kazem, ni majka ne treba 5-6 sati u skucenom prostoru, a kamoli svekrva
Ovo je već tužno...:(

Šta fali zajedničkom zimovanju?

Pa ne spavamo zajedno... nismo vezane pupčano vrpcom... ujutru popijemo ili ne popijemo zajedno kafu, i svako svojim putem... posle skijanja dođemo kod nje na ručak, proćaskamo, jedemo, ja operem suđe kad već ona svaki dan kuva, i u svoj apartman... opet svako svojim putem... uveče se opet čujemo ili ne...

MIslim jedan totalno normalan odnos, niti ona ima ikakvu obavezu prema meni, niti ja prema njoj...

Nista ne fali ako ti godi. Licno volim prilicnu distancu u tim porodicnim odnosima i kad bih bila sa svekrvom na zimovanju, zaboravila bih na nju cim vidim sneg ili led pa sve do kraja zimovanja, a onda sasvim sam ubedjena ne bi bili sasvim normalni odnosi kakva god da je.

Ti ipak ispunjavas neku precutnu vrstu obaveza prema njoj cak i kada ti ne izgleda da je tako i koju ona ocekuje te zato nemas problema. Ja ipak vise volim totalnu nezavisnost od muzevljeve porodice sto podrazumeva porodicni zivot (gde u porodicu racunam muza i decu) bez tih kombinacija kao sto su zajednicka putovanja ili vidjanje bar jednom mesecno sa familijom. Tako da...u tome se razlikujemo mi, a ne neke tamo svekrve. One su mahom iste i vecina ima sujetu koja bi tesko podnela ovaj moj stav jer zeli da se oseti bitnom. Ne sve, ali vecina. Tvoja svekrva je takva da ti svojim postupcima njoj pridajes izvestan znacaj u svom zivotu i njoj to prija. Verovatno je zato fer prema tebi.

Ko sto rekoh, ja to ne bih mogla jer mi se redovna interesovanja van porodice orijentisu vise ka prijateljima van familije, a sa muzevljevom familijom nemam potrebu da se vidim uopste osim na zajednickim proslavama i slicnim okupljanjima.

Poslednja izmena:
Moja je najgora.... muka mi je i da pisem o njoj i njenom patoloskom odnosu prema mom suprugu.
Pritom mu i nije majka nego maceha. majka mu je super zena ali sa njom imamo manje kontakata dok je maceha u istoj kuci sto je dovelo do pucanja mog braka :cry:

Nista ne fali ako ti godi. Licno volim prilicnu distancu u tim porodicnim odnosima i kad bih bila sa svekrvom na zimovanju, zaboravila bih na nju cim vidim sneg ili led pa sve do kraja zimovanja, a onda sasvim sam ubedjena ne bi bili sasvim normalni odnosi kakva god da je.

Ti ipak ispunjavas neku precutnu vrstu obaveza prema njoj cak i kada ti ne izgleda da je tako i koju ona ocekuje te zato nemas problema. Ja ipak vise volim totalnu nezavisnost od muzevljeve porodice sto podrazumeva porodicni zivot (gde u porodicu racunam muza i decu) bez tih kombinacija kao sto su zajednicka putovanja ili vidjanje bar jednom mesecno sa familijom. Tako da...u tome se razlikujemo mi, a ne neke tamo svekrve. One su mahom iste i vecina ima sujetu koja bi tesko podnela ovaj moj stav jer zeli da se oseti bitnom. Ne sve, ali vecina. Tvoja svekrva je takva da ti svojim postupcima njoj pridajes izvestan znacaj u svom zivotu i njoj to prija. Verovatno je zato fer prema tebi.

Ko sto rekoh, ja to ne bih mogla jer mi se redovna interesovanja van porodice orijentisu vise ka prijateljima van familije, a sa muzevljevom familijom nemam potrebu da se vidim uopste osim na zajednickim proslavama i slicnim okupljanjima.
Nijedan čovek nije isti, pa nisu ni svekrve...
Pogrešan je stav mladih snaja, koje kad se udaju očekuju da svekar i svekrva isčeznu, da ućute, da izgube svoj stav, svoje želje... da im služe za čuvanje dece, i kuvanje vikendom, a u među vremenu po mogućnosti da utrnu, i da ne postoje...
E to je pogrešan stav...

Sve te svekrve su žene sa željama, emocijama... one stare, a odrastanje njihove dece, dobijanje unučića, snaja... ih samo podseća na to da stare...
I zašto biti biti bezobrazan prema njima... zašto ne pokušati razumeti sve razloge, želje, muke... život...

Jako je surovo od jedne ćerke/snaje, očekivati da se matorci uklone iz naših života... oni su ti koji su meni/mm poklonili život, budili se noćima, mazili nas, pazili, školovali, hranili, brinuli se, posvetili nam veliki deo svog života...
I onda na kraju, kad oni počinju da stare, kako im možete okrenuti leđa?

Sta je u tome tuzno, odrasla je zena, koj ce joj keva na dnevnoj ili nedeljnoj bazi da joj se mota okolo?

Evo jeko za tebe jedno pitanje:
Da li misliš da ćeš biti istog stava kad tvoja jedinica mezimica ćerka odraste i kad se ti možda ne svidiš njenom mužu pa ona odluči da te viđa jednom godišnje ili možda dva puta? I to čisto da te ispoštuje...

Da li misliš da bi ti tad bilo svejedno?

Postavi se malo u tu situaciju pa reci... ali realno se zamisli...;)

odlicno te razumijem cicak..

razumijem da imas takvu svekrvu.. blago tebi pa si naisla na takvu zenu..

pazi mog primjera..da ne povjerujes...

prvo more sa ex momkom..nakog god dana veze, avgust mjesec..nigdje slobodnog tremina..njegovi odu dan ranije i zadesi se u istom mjestu par kuca dalje slobodan sprat.. ljudi, vjerovali ili ne.. 4 matorca (njegovi rpditelji i jos jedan par) i nas dvoje.. fantasticno smo se proveli..ovi stari su toliko opusteni, zezancija, bez ikakvog ustrucavanja... po danu bi se zajedno kupali, rucali, navece svako svojim putem.. inace sam imala fantastican odnos sa njegovi starcima.. negovi u tri i po god veze nikada, ali nikada nisu razdvajali mene i njega.. nikad se nije kupio poklon smao njemu vec oboma..
i nakon raskida me njegova mama povremeno nazove da vidi kako faks bla bla..

sa sadasnjim momkom sam vec 13 mj zajedno.. jednostavno ti ljudi mi ne leze ni sekude..ispostujem ih kad se sretnomo i to sve ali nekakva bliskost..nikako..

sto ljudi, sto cudi.. ne moze nam svako ni leci..

Back