Svekrve...neicrpna tema

Ja sam možda budala;a li ja mrzim kad se muž svađa sa njom zbog mene. Ako nisam sama sposobna da rešim neki naš odnos, jer to je odnos između mene i nje - još gore se osećam ako on to radi, pogotovo što on nema nimalo suptilnosti, on je odmnah izvređa, izviče se na nju; a ona kad - tad nađe način da meni nasamo to prebaci na hmmm.... ružan način, blago rečeno
Tek se onda osećam kao kreten.

Ma bilo je situacija... on dođe kući, ja na ivici nervnog sloma, on ode kod nje, kaže joj svašta; a ona sutra meni na kvarnjaka - jel' ti ne možeš meni sama da kažeš šta ti smeta, nego moraš da me zavadiš sa sinom? Imaš i ti sina, samo da ti se ne vrati tako :roll:
A ja jesam rekla, ali ko me yebe...
Ma, jesam vam pisala ovde ono veče za večeru? Ja napravila večeru, i dok sam bila u kuhinji; ona malom rekla kako će on ada mu ispeče krompira samo da ja izađem iz kuhinje. Ja završila, kad oni dolaze, kaže mali - sad će baba meni da peče krompira. Ja kažem neće, večera je gotova.
Ona kaže - ali on hoće. Ja - baš me briga što hoće, večera je gotova.
On počeo da se dere, pošto vidi da može da istera svoje, ona me samo pogledala i počela da ljušti krompir. Ja malog odvela dole na kupanje, došao muž, ja mu sve ispričala, on otišao i rekao joj - ne možeš tako, ne može ni svaki dan da jede krompir, uostalom, ako je J smislila i napravila već nešto drugo, moraš to da ispoštuješ... Ona mrtva-ladna na tanjiru donela krompir :eek: Mm pšoludeo i bacio ga u smeće njoj pred očima, ona pogleda mene i kaže - jel' vidiš šta si uradila, i dete da ti ostane gladno zbog tvog inata :roll:
Šta reći.
Eto, zbog takvih stvari ja mužu ni ne pričam više njene gluposti, a i kad on nešto vidi ne dopuštam mu da se meša. On posle ode a ona nagazi na mene, ili tri dana ide dig nutog nosa po kući i lupa nečim non-stop :roll: A mislim da me to u stvari najviše izludi.

Pre neko veče smo bili na slavi kod kumova, i ona čuvala malog, mislim možda treći put od kad se rodio da mi idemo negde uveče i njoj ga ostavljamo! I vratili se poprilično kasno (oko 1 pp ;) ), baš smo se lepo proveli i opustili; a ona juče ceo dan - kao pušteni s lanca, nemate mere, ni stida ni srama; šta će to jadno dete pored takvih roditelja da nauči :roll:

:dash:Ja bih je zadavila da tako mrtva-hladna donese MOM detetu krompire.Poen za tvog muza:super:
Sve su to ljubomorne vestice.
Kod nas sam ja ta koja sprema rucak,znaci moja sveki ne mrdne prstom sto se toga tice.Jednom prilikom dosla ja malo kasnije kuci jer sam imala nekih vaznih obaveza a ona digla nos do neba i sprema rucak za sina i uz to brblja na moj racun a mm zatvori vrata od kuhinje a ja se u tome ismejah(od muke).I ona ulazi i prinosi sinu da jede a mene ko j...
I zato,te takve ne treba zaliti nego im lomiti zivce dok se ne smire

Ja sam možda budala;a li ja mrzim kad se muž svađa sa njom zbog mene. Ako nisam sama sposobna da rešim neki naš odnos, jer to je odnos između mene i nje - još gore se osećam ako on to radi, pogotovo što on nema nimalo suptilnosti, on je odmnah izvređa, izviče se na nju; a ona kad - tad nađe način da meni nasamo to prebaci na hmmm.... ružan način, blago rečeno

TI bi malo svima da ugodis i svima da budes super. A povremeno kad te citam imam utisak da si potpuno submisivna i da uopste nisi u stanju da stanes za sebe i da se bilo kome suprotstavis.
Ne valja ti to. :neutral:
Ovo sa svekrvom ti se ne desava bezveze - ocigledno ti je vreme da naucis kako.
Jeste tesko i shvatam da ti je odvratno, ali mislim da nema drugog resenja.

Ma bilo je situacija... on dođe kući, ja na ivici nervnog sloma, on ode kod nje, kaže joj svašta; a ona sutra meni na kvarnjaka - jel' ti ne možeš meni sama da kažeš šta ti smeta, nego moraš da me zavadiš sa sinom? Imaš i ti sina, samo da ti se ne vrati tako :roll:
A ja jesam rekla, ali ko me yebe...
Ma, jesam vam pisala ovde ono veče za večeru? Ja napravila večeru, i dok sam bila u kuhinji; ona malom rekla kako će on ada mu ispeče krompira samo da ja izađem iz kuhinje. Ja završila, kad oni dolaze, kaže mali - sad će baba meni da peče krompira. Ja kažem neće, večera je gotova.
Ona kaže - ali on hoće. Ja - baš me briga što hoće, večera je gotova.
On počeo da se dere, pošto vidi da može da istera svoje, ona me samo pogledala i počela da ljušti krompir. Ja malog odvela dole na kupanje, došao muž, ja mu sve ispričala, on otišao i rekao joj - ne možeš tako, ne može ni svaki dan da jede krompir, uostalom, ako je J smislila i napravila već nešto drugo, moraš to da ispoštuješ... Ona mrtva-ladna na tanjiru donela krompir :eek: Mm pšoludeo i bacio ga u smeće njoj pred očima, ona pogleda mene i kaže - jel' vidiš šta si uradila, i dete da ti ostane gladno zbog tvog inata :roll:
Šta reći.
Eto, zbog takvih stvari ja mužu ni ne pričam više njene gluposti, a i kad on nešto vidi ne dopuštam mu da se meša. On posle ode a ona nagazi na mene, ili tri dana ide dig nutog nosa po kući i lupa nečim non-stop :roll: A mislim da me to u stvari najviše izludi.

Pre neko veče smo bili na slavi kod kumova, i ona čuvala malog, mislim možda treći put od kad se rodio da mi idemo negde uveče i njoj ga ostavljamo! I vratili se poprilično kasno (oko 1 pp ;) ), baš smo se lepo proveli i opustili; a ona juče ceo dan - kao pušteni s lanca, nemate mere, ni stida ni srama; šta će to jadno dete pored takvih roditelja da nauči :roll:

Mackice, to je perfidno smisljena strategija prebacivanja vruceg krompira u tvoje ruke. Dakle, ako ne zelis ili ne mozes ti da se boris sa njom - pa neka se on izbori. Njeno prebacivanje nije nista drugo do pokusaj da se njena histerija prema tebi zataskava kako bi ona mogla na miru da nastavi sa izdivljavanjem po tvojim zivcima. Razumem kako se osecas, ne zelis da budes "seme razdora", ali je poenta u tome da je ona tebe odavno verovatno dozivela kao seme razdora i sad verovatno po njenoj logici ti imas obavezu da trpis. Nemas takvu obavezu. Veruj mi, iz licnog iskustva - takva stremljenja ka miru u kuci, gde ces ti precutkivati da ih ne bi posvadjala i gutati knedle jako jako skupo kostaju.

I ja već par dana obilazim ovu temu, imala bih nešto novo da vam pišem; ali takođe mi se ne kvari raspoloženje
Mada, nije loše, došlo je do konačnog pucanja, kao što je i moralo; između nas dve, a onda je m rekao - dobro, sad dosta rekle ste šta ste imale i mene poslao u sobu :lol:; a on nastavio tamo gde sam ja stala :cool:
I već tri dana je tako fina ;)

Između ostalog mu je rekla, nećete verovati - pa jel' ti ne vidiš da ONA tebe ništa ne sluša :lol:

Pozdrav za društvo,
na ovom pdf-u sam nova.
Što se tiče svekrve čitajući vaše poruke ja imam pravo blago.Prvih godinu dana braka nam je kuvala ručak, sina nam svake godine vodila na more i zimovanje.Čak smo i obdanište i školu izabrali tako da je blizu nje ( baš smo odvratni :rumenko:). Uveče kad izlazim mirno ga uvalim njoj.
Meni je bio veći problem svekar koji jako voli da zna kako čije finansije stoje i šta ko radi. No i taj problem smo rešili kad me je pred svima pitao da li plaćamo račune redovno. Moj odgovor je bio dovoljan da me to više nikad ne pita : ' Ne sećam se da sam ja to vas ikad pitala ili vam tražila pare'.
Tako da imamo lep odnos u kome sam nekad ja grublja nego što treba, ali mi to nikad nije prebacila.

Pozdrav za društvo,
na ovom pdf-u sam nova.
Što se tiče svekrve čitajući vaše poruke ja imam pravo blago.Prvih godinu dana braka nam je kuvala ručak, sina nam svake godine vodila na more i zimovanje.Čak smo i obdanište i školu izabrali tako da je blizu nje ( baš smo odvratni :rumenko:). Uveče kad izlazim mirno ga uvalim njoj.
Moja bi i tebi onda bila pravo blago.
Ja neću da mi ona vodi sina na letovanja i zimovanja, neću da ga ona vodi i dovodi u vrtić, školu i sl. Neću da ga ona vaspitava, odgaja i podiže umesto mene.
Mi se zbog toga i sukobljavamo. Ona bi da bude mama mom detetu umesto mene.

Moja bi i tebi onda bila pravo blago.
Ja neću da mi ona vodi sina na letovanja i zimovanja, neću da ga ona vodi i dovodi u vrtić, školu i sl. Neću da ga ona vaspitava, odgaja i podiže umesto mene.
Mi se zbog toga i sukobljavamo. Ona bi da bude mama mom detetu umesto mene.

Razlika je što ga ona ne vaspitava ona ga voli,mazi i uživa s njim.
Za vaspitavanje smo mi zaduženi i to je tako od početka. Ako ima neki problem prijavi ga ili ona ili sin pa ga rešimo. I mene su baba i deda vodali na more i čuvali dok su moji bili na poslu, ali ne i vaspitavali. Svrha baba i deda i jeste to da vole unuče i malo ga razmaze. I moji roditelji ga vodaju i maze pa ja to ne vidim kao problem.
Ono što mi svekrva nikad nije radila je da se meša u moje odluke i moj život i ja je zbog toga cenim.Mislim ako nekad i da savet ja ga pristojno saslušam i uradim po svom.

Pa ne znam kako da ti kažem... Nije baš da znaš sve :confused:
Mislim, nije nam baš trista evra manje-više :dash:

Znam.
Nama je tako vec 12 godina.
Ali ako je cena od 300 eur da se resis svih tih problema prevelika i neprihvatljiva.....onda ne znam sta da ti kazem.
Meni je moja cena jako velika kao i svakom ko placa stan, ali takvih problema nemam.
Na svakome je da izvaga i odluci za sebe.

Eeeee ljudi, ne mogu da verujem sta cu sve za zivota doziveti...svasta...
mozda sam negde spomenula, ali moja draga svekrva ima sezdeset i kusur godina, ali izrazila je zelju da nam cuva dete dok mi radimo, i sa tim se slazem, jer ipak mislim da je bolje da dete cuva baka nego neka teta, a o novcu i da ne govorim...ali, avaj, moja svekrva hoce sve da radi po mom stanu (od peglanja, ciscenja, pranja, kuvanja rucka, i sl), tako da mu ga ja dodjem kao neki gost u sopstvenoj kuci...i tako, buduci da nisam tako odgojena (znam, svi mi kazu da sam budala), meni to smeta, a da ne govorimo o tome da ona ima sezdeset i kusur, a ja dvadeset i kusur godina...i ja to kazem mm, da joj kaze da ne zelim da mi rinta po kuci nego da njeno zadovoljstvo i njen posao unuk, tj. nas sin...kada joj je on to rekao, ona se naljutila i tri dana nece ni da me pogleda...o boze svasta...umesto da joj je drago sto je ne izrabljujem...:dontunderstand:

Ah, da je davno moja svekrva ponudila meni da radi po kuci, da kuva i jos d acuva i dete, ala bih to prihvatila sa zadovoljstvom... ali nije, te sam se napeglala i nakuvala u zivotu sasvim dovoljno da mi ne bi palo na pamet da tako sta ponudim snaji!

Odakle joj toliko snage?
Zar nema nekog partnera ili neko drustvo pa da putije? (bas jako stare iz raznih zemalja vidjam na dalekim putovanjima u novembru i februaru/martu kada ja obicno putujem).

Da ona zna kako je zimi u toplijim krajevima, ne bi joj padalo na pamet da se nudi da bude besplatna sluzavka.

pozdrav
PS: ovo sto pise tanja&laki je izuzetno razumno i pametno

Poslednja izmena:
Ah, da je davno moja svekrva ponudila meni da radi po kuci, da kuva i jos d acuva i dete, ala bih to prihvatila sa zadovoljstvom... ali nije, te sam se napeglala i nakuvala u zivotu sasvim dovoljno da mi ne bi palo na pamet da tako sta ponudim snaji!

Odakle joj toliko snage?
Zar nema nekog partnera ili neko drustvo pa da putije? (bas jako stare iz raznih zemalja vidjam na dalekim putovanjima u novembru i februaru/martu kada ja obicno putujem).

Da ona zna kako je zimi u toplijim krajevima, ne bi joj padalo na pamet da se nudi da bude besplatna sluzavka.

pozdrav
PS: ovo sto pise tanja&laki je izuzetno razumno i pametno

Nemam pojma odakle joj snaga...imala je izuzetno tezak zivot, svima je bila sluzavka, pa valjda navikla...sta znam...muz (tj. moj svekar) je preminuo pre sedam godina (nisam ga ni upoznala)...ima priliku da putuje, rodbine imaju po celom svetu, ali ona nece...radije bi da rinta...mislim, ja mogu biti bezobrazna, pa joj sve prepustati, ali nece dugo tako izdrzati...

Vama svekrve još i pomoć nude. Moja jednostavno izmisli razlog za sukob i da ne dolazi kod nas pa od pomoći ništa. Skoro sam se porodila, pomoć uvek treba, posebno što mi se stanje iskomplikovalo pa sam opet bila u bolnici. Ma na pamet joj ne pada da dođe, zamisli da mora nešto da nam pomogne. Strašno. I ne zapita se kako je bilo njenom sinu dok je čuvao bebu od 7-8 dana. Moja majka je tu za sve, ali opet kažem pomoći nikad dosta posebno u ovakvoj prilici.
Bebu je inače videla samo na par sekundi ispred bolnice, kada smo izlazili. Još moj muž stavio mene i decu u kola i kaže mi da je sačekamo da nas vidi. U sebi sam pobesnela, ali sam mu rekla da krećemo jer beba plače a ja ne mogu da sedim. Mislim novorođenče i porodilja u kolima da čekaju obesnu babu. Sreli smo je kod bolničke kapije, gde je dala poklon bebi. Mm je ne ponudi ni da je poveze do stana. Dobila unuče i da zbog bubica u glavi ne želi da ga vidi, nije mi jasno.
A sve se prema meni pravi fina, samo je moji roditelji kao nerviraju. Bila je u stanju da dva dana posle mog porođaja pozove moje roditelje i svašta im napriča i izvređa ih. Čisto onako, umesto čestitke.

Zaista je cudno to postojanje rivalstva izmedju 2 porodice (porodice mlade i porodice mladozenje)... ima tu uvek nekakvog nadmudrivanja... a jos ako i sami mladenci pocnuda mere koji roditelji vise daju, ili koji vise pomazu i sl., eto materijala za svadju kojoj kraja nema.

Ja nisam ocekivala pomoc od svekrve, ali je (da budem iskrena) ni ja ne nudim svojoj snaji.
Svako neka se muci za sebe (ali, materijalno sam pomogla koliko god sam mogla, to mladim parovima uvek treba uciniti, a za ostalo neka se snalaze sami).

Ja zelim da zivim zivot, a to ne mogu ako zivim zivot dece.

A putovanje kod rodbine bas i nije neko putovanje. Treba putovati turisticki, tada se vidi sto-sta, ugadja se turistima (bar gde ja idem), malo se i shopinguje, malo se ode i u neki provod.... samo to sve i kosta, ali jedan je zivot...
pozdrav

Da...treba ziveti svoj zivot...s ovim se slazem u potpunosti...nazalost, moja svekrva svog zivota nema, mislim da ga (opet nazalost), nikada nije ni imala...stariji sin joj ne dozvoljava da mu se petlja u zivot, pa se sad sav taj njen "nezivot" srucio meni na glavu...ja ne zelim da mi bilo ko pomaze na takav nacin (a ako mi pomoc bude potrebna, zatrazicu), jer, pre svega, nisam invalid (hvala bogu), a predstavlja mi zadovoljstvo (mozda sam luda, ali tako razmisljam) da radim u svom domu...mislim ne treba mi ekstremna situacija da baka ne vidja, ili nezeli da vidja unuce, ali mi ni ne treba da kad ga ne vidi jedan dan (a takva je situacija kod mene) kuka kako ga nije videla i kako ce doci da ga vidi, je pobogu ko zna da li je jeo ili spavao (mozda majka i otac ne znaju da ga nahrane)...mislim, ne znam da li me razumete, jer ovako nabacno i ja kad citam izgleda kao da sam musicava...ali, ja samo imam svoje stavove i misljenja i ne zelim da dopustam nekome (ni majci ni svekrvi) da mi upravlja zivotom jer sam dovoljno zrela da upravljam sama...

samo da se javim , citam vas povremeno ali hvala Bogu pa nemam sta mnogo reci ( negde je nekad neko rekao : osmeh je jdini i najbolji nacin da pokazete zube) .............uzivajte :)

Inace citajte postove mackice_ns .....isto i kod mene samo sto ja secem u korenu ( dok se ljusti kropmir) :mrgreen:

pozzzz

Da...treba ziveti svoj zivot...s ovim se slazem u potpunosti...nazalost, moja svekrva svog zivota nema, mislim da ga (opet nazalost), nikada nije ni imala...stariji sin joj ne dozvoljava da mu se petlja u zivot, pa se sad sav taj njen "nezivot" srucio meni na glavu...ja ne zelim da mi bilo ko pomaze na takav nacin (a ako mi pomoc bude potrebna, zatrazicu), jer, pre svega, nisam invalid (hvala bogu), a predstavlja mi zadovoljstvo (mozda sam luda, ali tako razmisljam) da radim u svom domu...mislim ne treba mi ekstremna situacija da baka ne vidja, ili nezeli da vidja unuce, ali mi ni ne treba da kad ga ne vidi jedan dan (a takva je situacija kod mene) kuka kako ga nije videla i kako ce doci da ga vidi, je pobogu ko zna da li je jeo ili spavao (mozda majka i otac ne znaju da ga nahrane)...mislim, ne znam da li me razumete, jer ovako nabacno i ja kad citam izgleda kao da sam musicava...ali, ja samo imam svoje stavove i misljenja i ne zelim da dopustam nekome (ni majci ni svekrvi) da mi upravlja zivotom jer sam dovoljno zrela da upravljam sama...

Uopšte nisi mušičava, samo hoćeš da imaš svoj život.Slažem se u potpunosti sa tobom. Ni ja ne volim da mi neko pomaže ako mi pomoć nije potrebna. Ustvari, ne volim one prigovore poslije. Ja nemam svekrvu, ali zaova mi često dođe u "inspekciju". Prvo što uradi je da zaviri u sudoper i ako ima nešto od suđa, obavezno kritikuje i mene i djecu. Ako je oprano a nije složeno na mjesto, opet nije zadovoljna. Poslije toga odlazi u špajzu, ne znam kog vraga traži tamo. Znam da zaviruje i po ormarima kad nisam kod kuće, ali ne sjeti se svom ocu koji živi sa mnom ponuditi ručak. Ako je sve u redu i ako nema šta prigovoriti, obrušava se na djecu. Smeta joj ako su za kompjuterom, opominje ih da uče, uglavnom uvijek im ima nešto prigovoriti. Ne znam kako takve osobe nije sramota.

Back