Ako je tvoja svekrva (ovo se obracam "Nerviram se za druge") jedino "zivi za svoju decu i unuke" (veruj da sam taj izraz cesto cula, a da uopste ne shvatam sta zene koje to izgovaraju zaista misle time reci, ali kanda sada tek kontam).... znaci, ako tvoja svekrva prosto nema nikakvog drugog zivota sem zivota svoje dece (i unuka.... uzgred, ja svoga unuka vidim 1-2x godisnje, sta se moze kada je tako, glavno je da su oni OK, sta je bitno kol`ko se cesto vidimo, pa ni ja svoje babe i dede nisam vidjala cesce nego 1X godisnje kada sam bila dete) - e, pa onda ti zaista imas jedan ogroman problem!
Meni delujes kao jedna fina i iskrena dusha, zato te to i pogadja.
Ali, moras da u sebi pronadjes neko lukavstvo (koje sve mi zene imamo) - mora se ta zena necim drugim okupirati (samo cime, e, to nije lako osmisliti, bar da nadje nekog prijatelja jer ljubav ne zna za godine, ma kako se ti sada sigurno smejuljis
... ali ja sam primetila da posesivne majke muske dece prosto ne smeju da se upustaju u nekakve partnerske donose u zrelim godinama).. ali mozda postoji jos nesto sto bi je zanimalo... ima valjda i dugih clanova sire porodice u okolini ili sl.
Druga stvar (koja je, po meni, najbitnija) je da ti sama izmenis sebe - jer stvarno bi bilo tuzno da ti tako lepe godine prodju u sekiraciji oko tako trivijalnih stvari.
Kada bi uspela da uopste ne obracas paznju na to sta tvoja svekrva govori, i kada bi se ti uvek njoj lepo nasmesila, ali uradila po svome(!), to bi mozda bilo najbolje (ali da se pri svemu tome ne sekiras, a jos manje da se prepires sa svojim dragim).
Sta god da ti kaze, nasmesis se bez komentarisanja, a uradis po svome - pa valjda bi posle 10 ili 100-tog puta shvatila!
Probaj.
puno pozdrava
Meni delujes kao jedna fina i iskrena dusha, zato te to i pogadja.
Ali, moras da u sebi pronadjes neko lukavstvo (koje sve mi zene imamo) - mora se ta zena necim drugim okupirati (samo cime, e, to nije lako osmisliti, bar da nadje nekog prijatelja jer ljubav ne zna za godine, ma kako se ti sada sigurno smejuljis
Druga stvar (koja je, po meni, najbitnija) je da ti sama izmenis sebe - jer stvarno bi bilo tuzno da ti tako lepe godine prodju u sekiraciji oko tako trivijalnih stvari.
Kada bi uspela da uopste ne obracas paznju na to sta tvoja svekrva govori, i kada bi se ti uvek njoj lepo nasmesila, ali uradila po svome(!), to bi mozda bilo najbolje (ali da se pri svemu tome ne sekiras, a jos manje da se prepires sa svojim dragim).
Sta god da ti kaze, nasmesis se bez komentarisanja, a uradis po svome - pa valjda bi posle 10 ili 100-tog puta shvatila!
Probaj.

puno pozdrava
Poslednja izmena:

i sutra ce za inat opet isto uraditi ako ne i nesto gore ( na nju mislim ) , i sve sto ja izgradim ona srushi. Kao sto da se dete nervira oko sitnice neka prolije casu procice mu ( on mozda zeli da razbije televizor recimo )
), pa mi to sa osmehom tesko ide, jer moja svekrva je postala osoba koju ja ne mogu da gledam ocima (nazalost) zbog tog ponasanja...razmisljala sam: pa covece ja kao da zivim u zajednici, ona samo ne prespava kod nas...uzas...jedna drugarica imala slicne probleme sa svojom svekrvom, a isto je emotivna kao i ja...i jednog dana joj pukne film i kaze im otvoreno: hteli ste vesticu, e sad cete je dobiti (posle toga otisla u sobu i isplakala se
)..i tako sad ujutro ide na posao i kaze svekrvi kao da joj je kucna pomocnica: skinite ves sa strika. a ima u masini drugi, opeglajte, operite i slicno...eto ona je sebe promenila, ali zato pati na drugi nacin...
prema svojim sinovima je bila ostra, lepo ih je vaspitala, prema meni je blaga, ali prema unucicima...
ja isto mislim da je to apsurdno i ne shvatam to... jos ajde tvoja je znala reci da je to zbog posla, ali moja sveki i dalje radi, pa opet sve podredjuje unucima... ne znam nisam pametna sto se ovoga tice... 

i mislim ona nas,jako je pazljiva i mislim u svemu tome iskrena

zao mi je bas sto je situacija kod tebe takva, nadam se da ces naci nacin kako da se izboris sa njima i sama sa sobom... drzim ti palceve i sve najbolje!!!