Evo i mene sa najnovijom provalom od moje svekrve; moji roditelji(zive blizu nas)isli su skoro u krajeve gdje je i moja svekrva.
Mm im nije nista rekao u vezi svoje stare,ono da je obidju,pozdrave ili slike od dijece da joj pokazu a naravno nisam ni ja!
Medjutim moja mama,(koja se nikada pameti nuciti nece) svrati kod prije, pa da joj slike pokaze pa nema smisla prolaziti dole a ne javiti joj se....
Pozdravile se one,mama joj pokazala slike,ispricala joj malo o unucima itd itd.pozvala ju na kavu!
Na kavu nije dosla,ali ju je nazvala na tel i 1h30min joj drzala prediku o tome kako ju njen sin ne zove,niti joj pomaze a njoj bi i 10 e puno znacilo blablabla
Epilog;ona je u ubijedjenju da je moja stara svemu tome kriva jer, po njenom, svi moramo da igramo kako ona svira!
Ja sam na ovo bas poludila jer smatram da ako ne ide izmedju mene i moje mame,tate,brata,prijateljice ili bilo koga je iskljucivo nas problem,ne postoji neko treci kada su medjuljudski odnosi u pitanju!
I osim sto mi je bilo krivo na svekrvu bilo me i sramota sto je ova napala bas onu sto se stvarno trudi da nam pomogne koliko moze i ne moze!
Mm je samo rekao da i mene svasta iznervira

i tu je izbio 3-i svijetski rat,i jos su borbe u toku! A jedva cekam da vidim moju sveki pa da joj onako kroz osmijeh pokazem zube i sve lijepo kazem sto mi na srcu lezi!Ako mi bude dozvolila njena nekultura!
Cak razmisljam da joj napisem pismo,jer mozda je to jedini nacin da joj neko nesto moze reci jer ta zena te uopste ne slusa!