Svekrve...neicrpna tema

Za Nerviram se za druge:
Ne znam sta tu ima da se raspravlja oko te igrackice.Ako mislis da nije za tvoje dete,jednostavno je sklonis negde sa strane gde detetu nije na dohvatu ruke.Nema rasprave.

Moja svekrva je imala obicaj da,sto doje iz prodavnice pruza detetu cokoladicu ili kinder jaje,i pre dorucka,rucka...Kad sam joj skrenula paznju,onda to vise ne radi,jer joj nisam rekla iz inata,rekla sam to i svojoj majci i nema tu ljutnje.

Za Nerviram se za druge:
Ne znam sta tu ima da se raspravlja oko te igrackice.Ako mislis da nije za tvoje dete,jednostavno je sklonis negde sa strane gde detetu nije na dohvatu ruke.Nema rasprave.

Moja svekrva je imala obicaj da,sto doje iz prodavnice pruza detetu cokoladicu ili kinder jaje,i pre dorucka,rucka...Kad sam joj skrenula paznju,onda to vise ne radi,jer joj nisam rekla iz inata,rekla sam to i svojoj majci i nema tu ljutnje.[/QUOTE]
Problem je sto neki ljudi ne mogu da shvate da ukoliko im uputis neku kritiku za dobrobit svog deteta, ne radis to da bi njima napakostio. Eto, kako se moja zaova naljutila kad sam joj rekla, ovim recima - Molim te nemoj to sad da mu dajes, treba da vecera.... Ja ispala :azdaja:

Ma nije problem u raspravi i u igracki...problem je u tome da, po pitanju bilo cega, ne trebam da kazem svoj stav, jer se on uglavnom ne poklapa sa svekrvinim, i ja sam automatski protiv nje...dzangrizava sam, u svemu trazim dlaku u jajetu, i slicno...e to me nervira...ali, opet, to i nije problem izmedju mene i svekrve, nego, opet se vracam na isti zakljucak, izmedju mene i mm...jer on je taj koji treba sa mnom da se konsultuje u vezi nas, naseg deteta i nase kuce, a ne da slusa sufliranja sa strane...od bilo koga, ne samo svoje majke...

Ma nije problem u raspravi i u igracki...problem je u tome da, po pitanju bilo cega, ne trebam da kazem svoj stav, jer se on uglavnom ne poklapa sa svekrvinim, i ja sam automatski protiv nje...dzangrizava sam, u svemu trazim dlaku u jajetu, i slicno...e to me nervira...ali, opet, to i nije problem izmedju mene i svekrve, nego, opet se vracam na isti zakljucak, izmedju mene i mm...jer on je taj koji treba sa mnom da se konsultuje u vezi nas, naseg deteta i nase kuce, a ne da slusa sufliranja sa strane...od bilo koga, ne samo svoje majke...

Bravo, to je sustina problema! :klap::ok: Za kompromis sam u vezi, ali to je jedna od stvari u kojoj nikada i nikome ne bih popustila, nije ti muz u braku sa svojom mamom i nema sa mamom dete, nego sa tobom i ti si ta koja se prevashodno pita. Oko svega, a oko deteta pogotovo. Budi istrajna, drzim ti palceve :);)

Hvala ti draga gospodjice...ponekad, kad sam bas besna, to mu i kazem...nije trebao da se zeni ako ce za sve da pita mamu...a opet, i ona je lik koji voli da sve zna i u sve da bude upucena, pa kad joj on i kaze nesto, na njeno insistiranje, ona iskoristi situaciju da kaze svoje cenjeno misljenje...i tako je to zacaran krug...na zalost...

Pojedini muzici su navikli da rade "kako mama kaze" jer u detinjstvu nisu smeli drugacije pa nose i dan danas posledice i tu naravno ispastaju njihove zene.

Ja sam vec par puta napisala da su tu nasi muzevi krivi jer znam po sebi,toliko puta bih ja uspela u odbrani svojih stavova da je mm stao na moju stranu ali njih je i sram da odbrane svoje supruge da im mama ne bi rekla da su papucari:dash:

Pojedini muzici su navikli da rade "kako mama kaze" jer u detinjstvu nisu smeli drugacije pa nose i dan danas posledice i tu naravno ispastaju njihove zene.

Ja sam vec par puta napisala da su tu nasi muzevi krivi jer znam po sebi,toliko puta bih ja uspela u odbrani svojih stavova da je mm stao na moju stranu ali njih je i sram da odbrane svoje supruge da im mama ne bi rekla da su papucari
:dash:

Da da i onda kao su sve macho muskarci u Srbiji, a oni u stvari shonje koji se samo boje da se izjasne... :thumbdown:

Po pitanju kvaliteta igračaka, obuće i odeće mm i ja se slažemo. Čak je on prvi koji će da kaže da kada dete ne gleda bacim lošu igračku. Svojoj majci skreće pažnju šta da kupuje ali u većini slučajeva bezuspešno. Zato mi nikada nije ni prebacio kada bacim nešto ili jednostavno to ne oblačim detetu. Krivo nam je samo zbog uludo potrošeno novca koji je svekrva bukvalno bacila, a mogao se pametnije iskoristiti.:roll:

Meni su u kucu doneli sandale za Stefana od 150 denara ( vasih oko 170 dinara ) made in china normalno i jos se ljutili sto mu ih nisam obula, pa sam ga pustila jednom u njih na ulicu sa bakom i uvece ih ostavila ispred ulaznih vrata ( u komsiluku imamo psa koji nosi papuce ) , ujutru rekla da je jednu odnela lusi nemam poima gde i tako jos uvek stoji samo jedna druga je na deponiji nadam se . :) a cokolade pre jela ne tolerisem vise ..........

I moja svekrva kupuje made in china. Pa još sva ponosna daje to detetu, kao u fazonu ona je super baka i sve kupuje unučetu, a ono š kvalitet.
Pre par meseci sam joj rekla u kojoj prodavnici da kupuje jer joj je blizu ali nije nikada jer su cene po njenom mišljenju visoke. A i dete sam počela da učim da joj traži firmirane igračke. Puna mi kuća glupavih kineskih lutki koje samo sakupljaju prašinu ako se pre toga ne polome. Misaone i logičke igračke za moju svekrvu su beskorisne. Verovatno ne zna kako se uopšte igra sa njima.

Jao, sad me podseti Jovanča za te misaone igre :lol:
Moj Stefan je baš jako lepo počeo da uči pesmice i obožava da mu se recituje i peva; i puno toga je naučio u vrtiću; puno od mene i puno od moje mame. A svekrva mu samo pušta crtaće, već i on tzna, čim dođe kdo nje u sobu, pali dvd i pušta crtani; j'g, tako je najmirniji :roll:
I dolazi jedan dan on od moje mame, i recituje Pačju školu od JJ Zmaja. I ona kao sva iznenađena, pita jesi i to naučio u školici, on kaže - ne, naučila me baba Lj :cool:
A ova se sva unezverila, kao sad je ona nešto propustila; nije naj-baba, pa brže-bolje da ga i ona nešto nauči; al' ne zna žena i nema naviku da koristi knjige...
Pa ga naučila - Paja Patak dobio zadatak da poljubi patku u guzicu slatku :hahaha:Kaže to je za njega, a ne one dugačke, komplikovane; da opteretiš njegov mali mozak

Moj Stefan je baš jako lepo počeo da uči pesmice i obožava da mu se recituje i peva; i puno toga je naučio u vrtiću; puno od mene i puno od moje mame. A svekrva mu samo pušta crtaće, već i on tzna, čim dođe kdo nje u sobu, pali dvd i pušta crtani; j'g, tako je najmirniji :roll:
I dolazi jedan dan on od moje mame, i recituje Pačju školu od JJ Zmaja. I ona kao sva iznenađena, pita jesi i to naučio u školici, on kaže - ne, naučila me baba Lj :cool:
A ova se sva unezverila, kao sad je ona nešto propustila; nije naj-baba, pa brže-bolje da ga i ona nešto nauči; al' ne zna žena i nema naviku da koristi knjige...
Pa ga naučila - Paja Patak dobio zadatak da poljubi patku u guzicu slatku :hahaha:Kaže to je za njega, a ne one dugačke, komplikovane; da opteretiš njegov mali mozak

Hahahahhaha e kad se babe takmice! :mrgreen: :whistling: :rotf:

Po pitanju kvaliteta igračaka, obuće i odeće mm i ja se slažemo. Čak je on prvi koji će da kaže da kada dete ne gleda bacim lošu igračku. Svojoj majci skreće pažnju šta da kupuje ali u većini slučajeva bezuspešno. Zato mi nikada nije ni prebacio kada bacim nešto ili jednostavno to ne oblačim detetu. Krivo nam je samo zbog uludo potrošeno novca koji je svekrva bukvalno bacila, a mogao se pametnije iskoristiti.:roll:
Jao, da ti ne pricam kakve je stvari Stefan dobijao kao beba kad su dolazili da ga prvi put vide... Znaci od jednih rodjaka smo dobili kompletic tregerusice, duksic, kapicu i sal. Ljudi moji to kao da je skinuto sa neke lutko. Kvalitet 0... Ne mogu vam opisati kako je to izgledalo, bukvalno kao da su skinuli odecu sa neke stare lutke... O.K. mozda stvarno ljudi nemaju poara, ali onda bolje da su mu kupili 1 majicicu, ili 1 kapicu, ali da je upotrebljiva, ovako mi samo zauzima prostor... Inace, nije mi jasno kako moze neko maloj bebi da svesno kupi nekvalitetnu odecu ili igracku... Pa to je beba koja treba da se pazi, a ne dete od 10 god. pa da mozes i da istolerises...

:hahaha: :hahaha: :hahaha: :roll: :roll: :roll:
Pa tvoja sveki je za medalju... Ne znam kako izdrzavas, stvarno ti se divim...
Inace sto se tice knjiga i pesmica, eto moram da priznam da i moja svekrva i moja mama lepo uce dete... Znaci i jedna i druga uvek imaju vremena da mu procitaju pricu, da sa njim citaju knjige, da mu recituju pesmice. Dok sam ja zaduzena za crtace... :rumenko: Ali to je zato sto kad dodjemo kuci iz vrtica on obavezno hoce da samo ja i on odemo u sobu, legnemo i gledamo crtani... To je neko samo nase vreme mazenja...

Ne znam, i ja ne vidim nista lose u crtacima...naravno u onim lepim...Ogi sada gleda Bambi, Snezanu i sedam patuljaka, Petra Pana...recitacije i price pricamo pred spavanje...bake nam bas nisu potkovane po tom pitanju, kao ni mm, a ja ne bih da se hvalim, al imam riznicu u glavi:rumenko:...mnoge pesme i ne znam odakle mi, valjda sam ih pokupila u obdanistu:think:

Ja sam vec par puta napisala da su tu nasi muzevi krivi jer znam po sebi,toliko puta bih ja uspela u odbrani svojih stavova da je mm stao na moju stranu ali njih je i sram da odbrane svoje supruge da im mama ne bi rekla da su papucari:dash:
Uh, kako si prokleto u pravu ...

Evo i mene sa najnovijom provalom od moje svekrve; moji roditelji(zive blizu nas)isli su skoro u krajeve gdje je i moja svekrva.
Mm im nije nista rekao u vezi svoje stare,ono da je obidju,pozdrave ili slike od dijece da joj pokazu a naravno nisam ni ja!
Medjutim moja mama,(koja se nikada pameti nuciti nece) svrati kod prije, pa da joj slike pokaze pa nema smisla prolaziti dole a ne javiti joj se....
Pozdravile se one,mama joj pokazala slike,ispricala joj malo o unucima itd itd.pozvala ju na kavu!
Na kavu nije dosla,ali ju je nazvala na tel i 1h30min joj drzala prediku o tome kako ju njen sin ne zove,niti joj pomaze a njoj bi i 10 e puno znacilo blablabla
Epilog;ona je u ubijedjenju da je moja stara svemu tome kriva jer, po njenom, svi moramo da igramo kako ona svira!
Ja sam na ovo bas poludila jer smatram da ako ne ide izmedju mene i moje mame,tate,brata,prijateljice ili bilo koga je iskljucivo nas problem,ne postoji neko treci kada su medjuljudski odnosi u pitanju!
I osim sto mi je bilo krivo na svekrvu bilo me i sramota sto je ova napala bas onu sto se stvarno trudi da nam pomogne koliko moze i ne moze!
Mm je samo rekao da i mene svasta iznervira:dash: i tu je izbio 3-i svijetski rat,i jos su borbe u toku! A jedva cekam da vidim moju sveki pa da joj onako kroz osmijeh pokazem zube i sve lijepo kazem sto mi na srcu lezi!Ako mi bude dozvolila njena nekultura!
Cak razmisljam da joj napisem pismo,jer mozda je to jedini nacin da joj neko nesto moze reci jer ta zena te uopste ne slusa!

Evo i mene sa najnovijom provalom od moje svekrve; moji roditelji(zive blizu nas)isli su skoro u krajeve gdje je i moja svekrva.
Mm im nije nista rekao u vezi svoje stare,ono da je obidju,pozdrave ili slike od dijece da joj pokazu a naravno nisam ni ja!
Medjutim moja mama,(koja se nikada pameti nuciti nece) svrati kod prije, pa da joj slike pokaze pa nema smisla prolaziti dole a ne javiti joj se....
Pozdravile se one,mama joj pokazala slike,ispricala joj malo o unucima itd itd.pozvala ju na kavu!
Na kavu nije dosla,ali ju je nazvala na tel i 1h30min joj drzala prediku o tome kako ju njen sin ne zove,niti joj pomaze a njoj bi i 10 e puno znacilo blablabla
Epilog;ona je u ubijedjenju da je moja stara svemu tome kriva jer, po njenom, svi moramo da igramo kako ona svira!
Ja sam na ovo bas poludila jer smatram da ako ne ide izmedju mene i moje mame,tate,brata,prijateljice ili bilo koga je iskljucivo nas problem,ne postoji neko treci kada su medjuljudski odnosi u pitanju!
I osim sto mi je bilo krivo na svekrvu bilo me i sramota sto je ova napala bas onu sto se stvarno trudi da nam pomogne koliko moze i ne moze!
Mm je samo rekao da i mene svasta iznervira:dash: i tu je izbio 3-i svijetski rat,i jos su borbe u toku! A jedva cekam da vidim moju sveki pa da joj onako kroz osmijeh pokazem zube i sve lijepo kazem sto mi na srcu lezi!Ako mi bude dozvolila njena nekultura!
Cak razmisljam da joj napisem pismo,jer mozda je to jedini nacin da joj neko nesto moze reci jer ta zena te uopste ne slusa!

I draga moja, sta ces ti sa tim da postignes??!!??
Svekrvu treba lepo i natenane primiti na kafu ,sa najlepsim osmehom ,a njega da kalis. Pa svekrva i ne zivi sa tobom i ne zivi za tebe ,da se ti sa njom boris.Ona zivi za sebe , jer dok joj se sin odmakne od njene suknje , nju u`vati bolesna ljubomora ,strah .....
Zato , lep savet , svekrvu primakni sebi , a muza lomataj...:manikir:

Back