Svekrve...neicrpna tema

Devojke hvala vam sto ste uopste iprocitale ovoja moj post :) evo i da vam kazem da ja jesam pokusla da mu kazem jos prosli put kada sam ga vodila ali ne bas direktno nego onako da cujem njegovo misljenje i predlozila sam mu da vodimo dete kod nje i rekla sam mu da mislim da dete ima pravo na babu bez obzira na njihove nesuglasice da su to 2 razlicite stvari ali on kaze ne ima samo babu i dedu u beogradu tj moje a za ove kaze recice mu da nisu zivi !!!!! to se meni uopste ne svidja i necu mu to dozvoliti definitivno! jao ljudi postade spansa serija od ovog :)i tako ja i dalje razmisljam da li da cekam da pozove ili da se opet ja mrdem :hm samo se nadam da nisam ispala budala
A da mali je jos mali ima godinu i mesec dana pa ni ne moze nista da kaze .

Naco, slazem se sa ostalima da je lepo sto ti je stalo da dete ima babu i da si postupila ljudski, ali pripazi se. Zar nije tvoja svekrva (jer iz price kontam da je ona ta koja je zabrljala) ta koja bi trebala da se potrudi da dovede odnose u normalu, ako joj je stalo?
Da nadje nacina da razgovara sa sinom i da ga uveri da zeli da bude baka svom unuku, iako stvari medju njima nisu kako treba. Ovo ti sve govorim jer sam imala slicnu dilemu, i zelela da odrzavam odnos, danas vidim da bi to bilo van pameti. I ne mislim da je dobra ideja da odrzavas odnose sa njom iza ledja tvog muza, to te moze uvaliti u vece probleme.

U potpunosti se slazem da nije lepo da mu radim iza ledja i recicu mu sta sam uradila ali sada nije vreme za to. Ona zena jeste pokusla ali jednostavno on se ne javlja na telefon,dolazila je i ovde 1x on nije hteo da otovri vrata a i ljudima koji su u kontaktu i sa njim i njom govori da ona vise ne postoji za njega i ja mislim da on nece promeniti misljenje daj Boze da gresim, ona cak ne zna ni gde on radi a ja iskreno ni ne smem to da joj kazem jer stvarno bi bilo svasta da dodje na posao i da nesto tu pokusa eto strah me i da pomislim..Pokusala sam i vise puta da ga ubedim da njihov odnos nema v eze sa detetom ali ne ne i ne ne zali ni da cuje.

Naco, slazem se sa ostalima da je lepo sto ti je stalo da dete ima babu i da si postupila ljudski, ali pripazi se. Zar nije tvoja svekrva (jer iz price kontam da je ona ta koja je zabrljala) ta koja bi trebala da se potrudi da dovede odnose u normalu, ako joj je stalo?
Da nadje nacina da razgovara sa sinom i da ga uveri da zeli da bude baka svom unuku, iako stvari medju njima nisu kako treba. Ovo ti sve govorim jer sam imala slicnu dilemu, i zelela da odrzavam odnos, danas vidim da bi to bilo van pameti. I ne mislim da je dobra ideja da odrzavas odnose sa njom iza ledja tvog muza, to te moze uvaliti u vece probleme.

Hmm i ja se slazem sa carobnodrvo... ne mislim da je bas pametno sto krijes to od svog muza... on je sa svojom majkom bio duze od tebe, poznaje je valjda bolje i mora da ima baaas dobar razlog zasto je prekinuo kontakt! :think: isto tako mislim da ako se posvadjala sa njim, nije nuzno sa tobom i onda bi bez ikakvog problema mogla da nazove na fixni i da kaze Dobar Dan, (tvoje ime) mi treba... sta ce ti on kao zabraniti da pricas?! Ne moze i da hoce... :eek: mislim da treba da budes iskrena, jer su svekrve mac sa 2 ostrice... to sto radis ti se lakoooo moze odbiti o glavu... samo se nadam da nece!!! :cmok:

Apropo... posto moj muz vidi kako stvari stoje sa svojom majkom i da ona 1 unuce obozava a sad i 2go od druge svekrve... gde ce ta zena imati jos i vremena za mene?! Evo ja u Bgu sam vec 7 dana i zovem vec 2 dana Shabac, niko se ne javlja... ja se vec zabrinula :eek: kad ono zovem muzevog brata i pogodite... ona je kod druge snajke pomaze joj oko bebe, jer je ova dobila isijas jer se nije pazila u prvim danima trudnoce... :dash: maa daaaj... nisam uopste ljubomorna na tako nesto ali me samo zanima kako zena moze tako da se podredi nekome... znaci aman imaj i svoj zivot, ne vodi samo tudji... ne odgajaj svoje unuke ti, to bi tvoja snajka trebala da radi!!! :thumbdown:
Eh sad sam se izjadala sad mi bolje! :mrgreen: :heart:

Jao užasa. Izađemo u šetnju ćerka, mm i ja. Kad slučajno naletimo na moju svekrvu. I ona će odmah da nas vodi da vidimo krevetac koji je rezervisala za bebu. To je kao obećala da će ona da kupi. U stvari pričali smo o kolevci pošto krevetac već imamo a kolevka nam odgovara zbog prostora. Ovo samo što se ljulja inače ima dimenzije kreveca. Ajde da vidimi, kad ono užas. Metalni krevetac/kolevka, na puno mesta izgreban, tamo gde su cevi savijane napravili se nabori ..... drugi nemaju samo taj. Lepo joj kažemo da nam se ne sviđa a ona nama po starom običaju da nemamo ukusa. Mom mužu puče film pa kaže kupi ovaj ovde a on duplo skuplji. Još kad smo izašli iz radnje svaša joj reče no njen obraz ko đon. Obećala baba ali potrošila pare unapred na ko zna šta pa sada ni dinara nije podigla od penzije i hoće da nam glupostima i bezobrazlukom zamaže oči.
Na kraju je ipak rekla kako bi trebalo svi da pogledamo po radnjama šta nam se sviđa pa da kupi.

U potpunosti se slazem da nije lepo da mu radim iza ledja i recicu mu sta sam uradila ali sada nije vreme za to. Ona zena jeste pokusla ali jednostavno on se ne javlja na telefon,dolazila je i ovde 1x on nije hteo da otovri vrata a i ljudima koji su u kontaktu i sa njim i njom govori da ona vise ne postoji za njega i ja mislim da on nece promeniti misljenje daj Boze da gresim, ona cak ne zna ni gde on radi a ja iskreno ni ne smem to da joj kazem jer stvarno bi bilo svasta da dodje na posao i da nesto tu pokusa eto strah me i da pomislim..Pokusala sam i vise puta da ga ubedim da njihov odnos nema v eze sa detetom ali ne ne i ne ne zali ni da cuje.

Postovanje za tvog muza!:ok:Ima cvrst stav znaci ima covek karaktera.Ne podrzavam to sto ne zeli nikakav kontakt sa svojom majkom ali tvoj muz ono sto pljuje ne lize i to vrlo postujem jer je to ona cvrstina koja nedostaje mnogim muskarcima.

Postovanje za tvog muza!:ok:Ima cvrst stav znaci ima covek karaktera.Ne podrzavam to sto ne zeli nikakav kontakt sa svojom majkom ali tvoj muz ono sto pljuje ne lize i to vrlo postujem jer je to ona cvrstina koja nedostaje mnogim muskarcima.

Ja ne podrzavam, naprotiv! Majka je jedna i jedina, i ne mogu da zamislim sta bi to trebalo da se desi da prekinem svaki kontakt sa mamom, Gospode Boze, gde ce mu dusa?! Ne, to ne mogu ni da shvatim ni da prihvatim i insistirala bih po svaku cenu da razgovara sa svojom majkom (ukoliko nije u pitanju 'bem li ga, incest ili neko tesko zlostavljanje s njene strane). Dajte se malo stavite u kozu te zene, majka mu je, rodila ga je, gajila ga od 3 kile mesa, ne postoji jaca ljubav od majcinske, kako li samo mora da pati! Srce mi se steglo :(

Toliko puta se mm posvadjao sa svojom majkom ali ja sad znam da to nema nikakvog znacenja i da se nista nece promeniti.Njegova mama mu je jednom prilikom rekla da napusti stan jer smo se ona i ja bile posvadjale oko nekih gluposti a on joj je tada svasta rekao,kako on zna kakva je ona a kakva sam ja,znaci bio je totalno na mojoj strani i onda je rekao- u redu,potrzicemo stan.
Mesec dana kasnije mi je rekao:Ovo sad kako je sa mojom majkom ce ostati i za godinu i za dve znaci tako ce biti zauvek.Ja sam ti rekao da s njom niko ne moze i kakva je ona pre nego sto smo se uzeli.Kad bih trebao da biram izmedju tebe i nje ti bi izgubila...
Kad mi je to rakao osecala sam se posrano.Ali znam da nisu svi takvi i to me sjedne strane tesi a s druge strane sam besna na svog muza sto on nije takav.Zato mu vise ne verujem bilo sta za svoje da kaze jer je to samo trenutni bes i nista vise.
Da me neko ne shvati pogresno,ja nisam zelela od njega da se odrekne svoje majke niti da je mrzi nego samo da uradi onako kako je bilo ispravno i fer ali zene koje imaju slicnu situaciju kod kuce znaju vec na sta mislim.

Ja bih pa bas voela da moj muz pousti ali nece 100% mada su se oni pre toga milion puta posvadjali ali ovo sada je drugacije sada mu se sve skupilo i kap je prelila casu mada je on zaista osoba sa puno srpljenja i ranije je o majci zaista pricao samo najlepse eto bas mi je zao sto je sve tako sada ispalo!
Juce sam opet pokusala da mu kazem ustvari da ga malo omeksam i opet prdolozila da da mali treba daje vidja ali on nece ni da cuje kaze ima babu u beogradu a ova ovde ne postoji :(

E, Naco, kao po obicaju zezao me internet, pa ne stigoh da ti odgovorim. Eto, ja isto mislim da treba da kazes svom muzu da ces ti voditi dete da vidja baku, ako postoji zelja s njene i detetove strane, i da to nije stavljanje na njenu stranu, vec na stranu deteta, a on ako ne zeli da je vidja, to je ok i ne mora. Ljubim te i kiss za Acu!

Ja ne podrzavam, naprotiv! Majka je jedna i jedina, i ne mogu da zamislim sta bi to trebalo da se desi da prekinem svaki kontakt sa mamom, Gospode Boze, gde ce mu dusa?! Ne, to ne mogu ni da shvatim ni da prihvatim i insistirala bih po svaku cenu da razgovara sa svojom majkom (ukoliko nije u pitanju 'bem li ga, incest ili neko tesko zlostavljanje s njene strane). Dajte se malo stavite u kozu te zene, majka mu je, rodila ga je, gajila ga od 3 kile mesa, ne postoji jaca ljubav od majcinske, kako li samo mora da pati! Srce mi se steglo :(

Nazalost ne slazem se... evo moja majka je prvi primer majcinske ne ljubavi... tako da ima majka koje svoju decu ne vole... ko zna sta mu je ona radila, on njoj ili uzajamno pa se takva situacija stvorila... bas zato mislim da ako vec ne mogu zajedno, najbolje da idu odvojenim putevima... :think:

E, Naco, kao po obicaju zezao me internet, pa ne stigoh da ti odgovorim. Eto, ja isto mislim da treba da kazes svom muzu da ces ti voditi dete da vidja baku, ako postoji zelja s njene i detetove strane, i da to nije stavljanje na njenu stranu, vec na stranu deteta, a on ako ne zeli da je vidja, to je ok i ne mora. Ljubim te i kiss za Acu!

Bravo! :klap:

Pa meni ova tema lici na oboljenje SVEKRVITITIS koje postoji od kako je sveta i veka i prenosi se sa kolena na koleno,a nema nade da se iskoreni ,,cim mi i u 21.veku o tome pricamo...
strasno...
Ili je to preciznije receno : svekrvititis serbianum

Pusti ga. Ako ne želi nikakav kontakt sa njom, baš te briga.
Nisi ni svesna da svojom dobrotim dobiti ništa nećeš, gledaj sebe, vodi dete da se vidi s njom ako ono to želi ali ne ubeđuj ga da se vidi sa njom. Nikad ne znaš šta ti ta može zakuvati.
Što dalje od nje- to bi bio moj savet.

E ljudi dokle vise???? Sinoc ja ispadoh vestica...naime svekrva kupila unuku nekakve igrackice...ja sam na prvu iskulirala, ali sam odmah videla da nisu igracke za njegov uzrast...to su neke sitne gumene igrackice (kineske)...nakon nekoliko trenutaka kazem ja mm: Nemoj se ljutiti na mene, ali ajde procitaj deklaraciju...i on procita, a na deklaraciji pise kako postoji mogucnost od gusenja jer ima sitne delove i pise da nisu za decu ispod tri godine, o materijalu necu ni da raspravljam....I procita on, i kaze meni: pa od cega se ovde moze udaviti, ti uvek imas neku zamerku...Ja odgovaram: Pa pobogu, nisu ljudi to dzabe napisali!!!! I tako se isposvadjamo....Boze sacuvaj....Ja babaroga i samo izmisljam nesto protiv njegove mame...i ***, nista vise nije bitno...grozno...

Jao, sto se tice tih igrackica... Mi stvarno imamo igrackica pun kofer... Ja malo-malo napravim spremanje i pobacam sve one koje su pokidane, kojima fali deo, za koje mislim da su stetne, bez ikakvog objasnjavanja. Mozda bi i ti trebalo tako da uradis. Najvise me je nerviralo kada su nedavno izvukli neku staru zaovinu lutku, koja stoji u podrumu bar 10 god. i dali Stefanu tako naopranu i neobrisanu. A znate da on kaslje vec skoro 2 meseca i to najverovatnije alergijski. I moja pametna sveki mu jos stavi baterije posto ta lutka place i smeje se. I on naravno odusevljen nosa tu lutku i kaslje... Nisam njoj nista rekla, ali sam odmah to vece, cim je on nasao novu zanimaciju uzela lutku i odnela je gde joj je i mesto - u podrum. I rekla sam muzu da cu je skloniti jer je jako prljava... A ne daj Boze da je neko drugi dao njemu tako prljavu igracku, npr. ja, pa to bi bilo...:otkacio:
Inace i ja sam ispala baba-roga jer sam rekla zaovi da mu ne daje sada smoki, jer treba da vecera... I to uz reci - molim te... Naravno ona se pozalila mom muzu kako joj ne dam ni da detetu da smoki....I jos je rekao - A kad tvoja mama donese... A zaista, moji kada dolaze, uvek donesu i smoki, i keks i cokoladicu, ali nikad, nikad, ne daju Stefanu vec daju meni pa da mu ja dam kad budem mislila da treba. Jer oni znaju da sam jako protiv tih grickalica, pogotovo pre vecere, rucka i dorucka...Kad mi udje baba mog muza ujutru cim se probudimo i nosi bananicu ubila bih je. Ali sada uvek kazem sto se toga tice...

E, da posvadjali se ja i muz juce oko nekih stvari koje se iskljucivo ticu mene i njega. Medjutim, svadja je krenula i u pravcu njegovih roditelja, i kaze on meni - Ja znam da moji roditelji nisu sjajni, ali mogla bi i ti malo da se smiris, jako si postala bezobrazna. Na to sam mu odgvorila da dok sam bila dobra bila sam, a sada cu biti 1000x gora jer sam se opekla i na njih i na njegovu sestru i da mi ne pada na pamet da ja sada korigujem svoje ponasanje prema njima kad oni nisu znali da se smire kada je trebalo.
Nije ni on glup, sve on to vidi i dobro zna zbog cega se ja sada ovako ponasam...

Joooj, ne znam sta da ti kazem...kada bih ja to bacila, nastao bi opsti haos...sklonila sam samo u spajz, valjda ce mm biti dovoljno pametan da joj objasni, jer ako ja budem morala nece izaci na dobro...
Jednom sam ja bacila neku igrackicu koja je bila polomljena, a ona pusila na terasi i skonta u smecu, izvadi, odnese kuci i sad daje Andriji da se tim igra kad je kod nje...Boze sacuvaj...nisam se ja iznervirala, nimalo, samo, gluposti su to, a ja ni kriva ni duzna ispadam vestica...

Samo da kažem da na svakoj , ili bar na 99 posto igračaka piše da nisu za decu ispod tri godine. Ja sam to skontala davno, čak i na igračkama, koje su deca od tri godine davno prerasli :confused:...

hehehe, jesi li ti to na strani moje svekrve...:)

salim se, ali ove mi stvarno ne izgledaju podobne za andriju, ne toliko zbog delova koliko zbog materijala od kog su napravljene...

Back