- Poruka
- 20.599
Evo ja cu da ti objasnim, na svom primeru.
Kada dodje dete, svekrve se osecaju vazne i bitne, a sa druge strane i majke se osecaju tako. Svekrva je puna saveta kako bi bebu trebalo kupati, prepovijati, hraniti. Mozda je to sa dobrom namerom, ali to novopecenu majku nervira, jer joj treba mir i vreme da se poveze sa svojom bebom.. A kada ti sa svezom ranom hoces da presvuces dete, treba ti vremena, pa ce svekrva da ti ponudi pomoc da ona to uradi, i naravno ona to uradi brze i bolje od tebe. Kako su majke jako osetljive posle porodjaja to ih nervira, jer one zele da se dokazu kao spretne mame, ali to im je onemoguceno od strane svekrve koja ce uvek brze od tebe da uzme dte kada place... kod nekih ( onih mladjih 0 se javi i materinski instinkt, pa misle da imaju puno pravo da organizuju bebino, a samim tim i tvoje vreme... Onda , tu nastaju brojna neslaganja oko nege deteta, pa svekrve misle kako im je snaja drska i bezobrazna jer nije prihvatila savet.
Iskreno, mislim da njih pomalo boli to sto njihov sin sada ima svoju porodicu. I one zarko zele da ostanu deo te porodice, ali sada se njenom sinu menjaju prioriteti i ona ne moze da shvati da vise nije na 1. mestu...
Hehehehe kako cu ja to sve da raskrinkaaaam... jaooo jedva cekam!!!
znaciii od 1 dana ima da se zna da ja gajim svoje dete, ja ga presvlacim hranim i uzimam kad place... nema tu sta ko da se mesa, da ne bi osetio kako moj tako i bes mog muza... niko se nije rodio sa celokupnim znanjem kako se ponasati kao majka, cenim da se to uci i ima vala da me puste to i da radim! Ako zamolim za pomoc to je drugo... ali gurati se izmedju mene i mog deteta ce rezultirati batinama!
pa cik nek proba! Ionako smatram da je prvu unuku moja svekrva razmazila, a vala moje nece moci! 

. Kada sam bila kod nje otisla sam da vidim bebu( 6 meseci). U sobi je radila klima i bilo je 30C u jednom delu sobe je stajala susilaca za ves koja je bila puna vesa koji se susio, bilo je zagusljivo da nisi mogao disati a ona mi je pricala kako je dete dobilo neki osip po telu i da ne znaju sta je to. Cutala sam vodjena time da se vise ne mesam i pravim pametna jer ona ima identicni stav prema mojoj mami kao i vi jer da nisam procitala sve ovo "stara ja" rekla bih joj kolika temperatura treba da se odrzava u sobi u kojoj boravi beba, da soba mora da se provetra i da se ves ne susi u sobi narocito ne po ovom vremenu ali odsad cutim i ne mesam se ni u sta jer nemam prava na to. Uostalom ovakve stvari bi ona sama morala da zna a da joj niko ne kaze i da sam joj skrenula paznju iz inata bi me kulirala. Valjda ce i nasi odnosi postati bolji a pocela sam da citam ove odgovore i mojoj mami tako da planiram od nje da napravim pravu sveki koju ce nasa snaja da obozava pa mozda uskoro napise ovde i nesto lepo za nju.