Све врсте пејзажа

Jedno malo opsirnije pitanje:

Leica CL. Crkao interni svetlomer. Kako da se snalazim?

1. Imam neki stari svetlomer, pise na njemu Prix. Ne daje znake zivota. Ne bih sam da ga rastavljam. U pitanju je ovo:

http://i28.tinypic.com/24mawj7.jpg

2. Leica bi sluzila za odabrane slike, primarni aparat je Nikon D80. Sta cenite, da li bih prema podacima sa Nikon-a mogao preracunavati expoziciju za Leica-u i kako?

E da, objektivi na Leica-i su kit Summicron 40 mm F2 i Elmar 90 mm F4, objektiv na Nikon-u takodje kit 18-135 3.5-5.6 G ED.

Poslednja izmena:
Moja malenkost
mijanasteni.jpg

Ja bih jako voleo da se profesionalno bavim ali trenutno nisam u mogućnosti iz više razloga.
Snalazim se kako znam i umem, a koristim canon IS S5 s tim što sam kupio neke objektive (širokougaoni i eyefish) i filtere (polarizovani).
Ova poslednja slika koju sam postavio je jako bitna jer ću sad da postavim neke radove koje je taj lik uradio, umetnik kakvog nema na ovim prostorima ali očigledno da je umetnost poprimila neke nove dimenzije pa se prava umetnost ne ceni.
Šta kažete na njegov rad? Inače, biće u Velikom bratu koji se emituje od 16. septembra.

Poslednja izmena:
A neverovatno kako su proporcije ispale savršene, kad se uzme u obzir da je ta baba samo 20 cm visoka, a pogledaj kako je trava pored nje u proporciji, ispada da je trava u realnosti manja od 1 cm, a nije, jezero je 50 m široko a 150 dugačko, a opet se baba savršeno uklapa. Veruj mi, ne što sam je ja uslikao, ali i mene i sve oko mene ova slika fascinira,
Kao da je u njoj oslikana tuga i patnja srpskog naroda na Kosovu.
Ljuboten, vrh u pozadini je krov Kosova, a Šar planina lepotica, jezero simbolizuje svu lepotu i bogatstvo Šar planine, a ova baba opet deluje staro i umorno, napaćeno, kao i svi mi koji smo ovde ostali, a u ruci taj štap, kao da baba iako stara i umorna i dalje može da se brani.
Ne znam, toliko je tu simbolike da je to zaprepašćujuće.
Borise, ako želiš. pošalji mi na PP tvoj mail pa ću ti poslati fotografiju u punoj rezoluciji.

Back