Sve više automobila iz Švice

mario80

Legenda
Banovan
Poruka
59.883
Ovih dana gledam po oglasima sve uvoz iz švice. Dal je moguće kako su naši uvoznici polovnjaka opustošili sve otpade po italiji pa se prebacili alternativno na švajcarsku? Švajcarska je mala zemlja ne čini li vam se da je to samo paravan iza koga se kriju neki mnogo veći otpadi?

43208349_5e3670c1644c70-085552051580626077555.jpg
 
Poslednja izmena:
Bez DPF su auta kod mene dzaba imaju zabranu ulaska u gead tako da se ne mogu koristiti . U Svici je standard veci pa je i taj zakon verovatbo ostriji . Sećam se krize na Islandu tad smo kupovali A6 za 4k € u kesu a nisi ga mogao naci nigde ni za 7k .. Sve je to normalno oni koji prate te trendove dobro profitiraju.. Sa otpada se ne kupuje jer ti niko nece prodati auto za 100€ u kome ima delova za 3-4k €
 
Mečki a klasa moraš da vadiš motor i skidaš kompletan prednji trap kako bi popravio anlaser pa su relativno džabalesku preko.
Ne moras ispod kucista filtera se nalazi anlasser..jednostavno se skida zavisi od modela .. Na Renault Twingu moras komplet prednji deo da skines da vi dosao do generatora npr .. Zavisi od velicine sasije i motora koliko prostora ces imati za rad .. Sto manje auto I veći motor to je manje prostora
 
Pa I na kg dobiju oko 250€ tako da nema za 100€ nista.. iznenadilo bi se koliko tu delova ima I koliko para .. na presu ide ogoljeno auto ili zapaljeno a ovo sve ostslo se skida do gola
OVde nema skidanja samo tovariš a od vlasnika naplatiš zbrinjavanje otpada ja se sećam za moj prethodni auto je bilo oko 40-50 evra. I još toliko sam odmah platio prilikom kupovine novog automobila.
 
Pa da ali sa italijanskih krševa prešli na kršove iz švice sumnjivo je to meni :think:
Daj nam pokazi taj svajcarski krs a ne samo da palamudis ovde na forumu.
Ne kazem da nema i iz Svajcarske primeraka koji nisu bas dobri ali vecina je dobra i imaju manje kilometre za razliku od Holandije gde se moze uzeti jeftino samo kad auto ima kilometara. Svi ovi Grande Puntici iz Holandije su izmedju 250 i 300k km i samo jedan sam video sa ispod 200k ali je automatski bio skuplji.
Svajcarska je opet druga prica mada je podeljena na kantone pa tako ima i italijanski deo gde moze da se naidje na slabiji auto ali to su svajcarci sa rigoroznim tehnickim pregledima pa ako se uzme auto koji je prosao tehnicki onda je to auto. Ako nije prosao lako se otkloni greska ali je pitanje da li je isplativo jer eot npr u poslednjoj turi sam hteo da uzmem jedan auto koji je bio bas bas lep ali kad smo ga spustili a ono melje kvacilo a to je auto sa plivajucim zamajcem a benzinac. I ja ga ne uzmem ali ga uzme drugi trgovac i na kraju se ispostavilo da je puklo zvono menjaca. Kako ne znam ali je puklo i onda trazi takvo zvono da bi na kraju to ispao super auto.
 

Back
Top