Sve što vas zanima u vezi s vizama!

• Začetnik teme Začetnik teme Kalamity Jane
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
cuo sam da za bugarsku tranzitnu vizu treba da se ima turska viza u pasosu,e sad meni nije jasno kako to kad se turska viza dobija na ulasku u tursku???jel ja mogu da dobijem bugarsku tranzitnu vizu bez turske vize u pasosu,znaci da dodjem sa pasosem i vaucerom iz agencije kao dokazom o putovanju u tursku?
ako neko zna neka mi pojasni malo posto mi nije jasno

Od kad su uvedene vize za Bugarsku procedura je takva da ukoliko putujes u Tursku moras prethodno da uradis tursku vizu, pa na osnovu nje trazis bugarsku! Ako putujes preko agencije, onda bi agencija trebala da ti uradi obe vize, a ti samo da predas dokumentaciju na vreme! U Bugarskoj ambasadi mozes da dobijes boravisnu vizu na osnovu vouchera i rezervacije, ali to je viza na jedan ulaz, a tebi trebaju dva! A, inace sve anbasade izdaju tranzitnu vizu na osnovu vize krajnje destinacije!

ppatak hvala imam jos par pitanja,ako vadim indiviualnu tursku vizu da li je potrebno zakazivanje za termin u turskoj ambasadi ili samo dodjem tamo bez zakazanog?i isto pitanje za bugarsku tranzitnu vizu da li moram da zakazujem i koliko se ceka na bugarsku tranzitnu vizu?pitam to jer cu ici preko agencije u Tursku najverovatnije a moracu da vadim sam vizu jer cu biti van zemlje kad se budu predavali pasosi u agenciji i vraticu se svega par dana pre polaska za Tursku,tako da necu moci pasos da dam,pa da li je moguce da ja to sam uradim u narednih par nedelja?ako znas molim te pojasni mi i ovo,izvini ako previse smaram

ppatak hvala imam jos par pitanja,ako vadim indiviualnu tursku vizu da li je potrebno zakazivanje za termin u turskoj ambasadi ili samo dodjem tamo bez zakazanog?i isto pitanje za bugarsku tranzitnu vizu da li moram da zakazujem i koliko se ceka na bugarsku tranzitnu vizu?pitam to jer cu ici preko agencije u Tursku najverovatnije a moracu da vadim sam vizu jer cu biti van zemlje kad se budu predavali pasosi u agenciji i vraticu se svega par dana pre polaska za Tursku,tako da necu moci pasos da dam,pa da li je moguce da ja to sam uradim u narednih par nedelja?ako znas molim te pojasni mi i ovo,izvini ako previse smaram

Obzirom da Turska nema klasnicne vize, vec one nalepnice i agencije uglavnom narucuju te nalepnice iz Turske, a ne iz ambasade, ne znam da li se uopste mogu dobiti u ambasadi! Najbolje bi bilo da agencija preko koje putujes naruci nalepnicu i za tebe, pa pre nego sto krenes u bugarsku amb. da je nalepis! A, mozes i da nazoves njihov konzulat, pa pitaj da li mozes kod njih da dobijes nalepnicu 011/3332-400; 3332-433! Sto se tice bugarske vize, mislim da se zakazuje, ali nisam sigurna. Ovo su ti brojevi Bugarskog konzulata, pa proveri 011/3446-454; 3446-455; 3446-456! Obicno viziranje pasosa traje oko 5 radnih dana!

Obzirom da Turska nema klasnicne vize, vec one nalepnice i agencije uglavnom narucuju te nalepnice iz Turske, a ne iz ambasade, ne znam da li se uopste mogu dobiti u ambasadi! Najbolje bi bilo da agencija preko koje putujes naruci nalepnicu i za tebe, pa pre nego sto krenes u bugarsku amb. da je nalepis! A, mozes i da nazoves njihov konzulat, pa pitaj da li mozes kod njih da dobijes nalepnicu 011/3332-400; 3332-433! Sto se tice bugarske vize, mislim da se zakazuje, ali nisam sigurna. Ovo su ti brojevi Bugarskog konzulata, pa proveri 011/3446-454; 3446-455; 3446-456! Obicno viziranje pasosa traje oko 5 radnih dana!

Mozes da dobijes vizu u Turskoj ambasadi,ne treba zakazivanje,samo idi tamo i dace ti.Mislim da je malo skuplja nego na granici,ali bez problema mozes da je dobijes

@ppatak

Pošto vidim da se razumeš u te vize, možda ćeš i meni razrešiti dilemu...Ja u pasošu imam italijanski šengen koji mi važi od 22.avgusta i tada planiram da putujem u Italiju. Međutim, isto tako planiram i da idem u Grčku od 26. jula do 9. avgusta. Grčku vizu treba da vadim preko agencije, kolektivnu. Vreme važenja šengena mi se ne poklapa. Čitam da su neki ovde na forumu uspeli da dobiju obe vize uz malo kolutanje očima službenika u ambasadi, ali ja sam se ufrkisala zato što se kolektivne vize uvek vade dva dana pred put, pa ako me Grci ispale...ne smem ni da mislim o tome :(

Poslednja izmena:
@ppatak

Pošto vidim da se razumeš u te vize, možda ćeš i meni razrešiti dilemu...Ja u pasošu imam italijanski šengen koji mi važi od 22.avgusta i tada planiram da putujem u Italiju. Međutim, isto tako planiram i da idem u Grčku od 26. jula do 9. avgusta. Grčku vizu treba da vadim preko agencije, kolektivnu. Vreme važenja šengena mi se ne poklapa. Čitam da su neki ovde na forumu uspeli da dobiju obe vize uz malo kolutanje očima službenika u ambasadi, ali ja sam se ufrkisala zato što se kolektivne vize uvek vade dva dana pred put, pa ako me Grci ispale...ne smem ni da mislim o tome :(

Nece biti problem obzirom da nemas vizu za period 26.07.-09.08. ako sam dobro razumela!:bye:

Pitanje...

imam multi Madjarski sengen, bio sam u Madjarskoj i planiram da idem na letovanje u Grcku.......

Da li mi Grcki carinici mogu praviti problem sto imam Madjarsku a ne Grcku vizu...]

Hvala
Nećeš imati problema,ja sam se vratio pre nedelju dana iz Grčke a sa mnom još 3 porodice.Svi smo imali mađarsku šengen multi C vizu a moja je bila sa rokom važenja do 10 avgusta i na 15 dana.Bili smo samo jedanput u Mađarskoj krajem maja pa ako nisi potrošio dobijeni broj dana sigurno da nećeš imati problema i sigurno te niko ništa neće pitati na grčkoj granici.

Evo moje iskustvo od pre par dana u vezi bugarske tranzitne vize.Pošto putujemo kolima za Tursku, aranžman preko agencije,morali smo sami izvaditi tursku i bug.tranz.vizu.Bez zakazivanja otišli u Tursku ambas. u Krunskoj ulici negde oko 10.00 nije bilo gužve,platili vizu 25 eura, bez ikakve papirologije i dobili pasoše popodne oko 16.00. U Bugarskoj ambas. nema zakazivanja rade od 9 do 12 sa strankama, i jedna napomena što se tiče putnog zdrastv.osiguranja, mi smo uzeli Uniqa osiguranje za BG za tranzit i košta 300 din,važi 4 dana u mesec dana i to je dovoljno a ne što prodaju agencije od 10 ili 13 dana i košta 1090 do 1300 din. KRADU. Uniqa osig.ima na Slaviji ekspozituru. Vizu smo dobili nakon 7 radnih dana. SA SREĆOM p.s.Nedajte se da Vas kradu ovi lešinari po agencijama i u blizini ambasade

Pošto sam pročitao dva oprečna stava o Bugarskoj vizi bez vaučera za 2008. godinu (neko je naveo da se i ove godine dobija samo sa pisanom naznakom gde se putuje a drugi ga je demantovao rekavši da ipak treba vaučer od agencije):

Da li je neko lično (ne rekla-kazala, "čuo sam da..." i slične tvrdnje) dobio Bugarsku vizu bez vaučera za odlazak na letovanje u ovoj letnjoj sezoni ?

Da li je neko vadio takvu vizu zbog odlazaka na ski vikend u Bugarsku tokom zime 2008?

Mora biti vaučer ili pozivno pismo, zavisi kako i gde idete.... da li individualno ili preko agencije aranžman sa spostvenim prevozom.Znam iz ličnog iskustva, pre 10 dana sam vadio vizu i trebala mi je kopija vaučera.... jer ako nemaš vraćate bugarin na ulasku u ambasadu gde proverava papire, tako da i ne stigneš do šaltera za predavanje papira

Pozdrav svima :bye:
Drugarica je dobila poziv da ode za Ameriku i treba joj par informacija onako iz prve ruke :D

Koliko traje proces dobijanja vize, jel bi ono trebala da ode negde u avgustu eventualono septembru? Koliko se ceka od zakazivanja razgovora u ambasadi do samog razgovora?

Sta bi sve mogla da ponese od papira da dokaze svoj povratak u Srbiju, osim potvrde da je student i polozenih ispita? Nema posao ni imovinu.

Ovo čisto informativno, ako opet ne pomere za koji mesec:mrgreen:

Zahtevi za nove pasoše od 7. jula
Blic - Pre sat i 40 minuta
Zahtevi za izdavanje novih biometrijskih pasoša Srbije mogu se podnositi od ponedeljka 7. jula, rekao je potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić.

Đelić je naveo da procedura u diplomatsko-konzularnim predstavništvima u inostranstvu počinje 1. oktobra. Cena pasoša u zemlji će iznositi 2.170 dinara, dok će državljani Srbije u inostranstvu plaćati i dodatnu taksu od 15 evra. Rok za njihovo izdavanje biće 30 dana.

Nove putne isprave su jedan od glavnih uslova za ukidanje viza građanima Srbije za putovanja u zemlje potpisnice šengenskog sporazuma. Na koricama pasoša koje su carsko crvene boje nalazi se ime i grb Republike Srbije, natpis "pasoš" napisan ćirilicom u zlatnoj boji i oznaka da je pasoš biometrijski. Na unutrašnjoj strani korica je natpis "Srbija", naizmenično ćirilično i latinično, koji će biti vidljiv samo na UV (ultraviolentnom) svetlu.

Prema elementima zaštite, novi pasoš se najviše razlikuje od starog i ima sedam nivoa zaštite, što ga čini jednim od najmodernijih u Evropi, a novina je i nevidljivi čip sa biometrijskim podacima vlasnika. U dnu druge strane nalazi se mašinski čitljiva zona sa ličnim podacima, a zaštita te stranice je izuzetno važna da bi se sprečilo falsifikovanje.

Nisam mogao da nadjem da je neko vec pisao o tome pa me zanima sledece : cerkica mi ima 8 godina a slika u pasosu joj je od kada je imala recimo 4 godine i ne odgovara trenutnom izgledu deteta. Dali moram za ovu godinu da menjam sliku deteta u pasosu ili [nedaj boze zbog guzvi] da menjam ceo pasos [ona je ubacena u zenin pasos] ?

Nisam mogao da nadjem da je neko vec pisao o tome pa me zanima sledece : cerkica mi ima 8 godina a slika u pasosu joj je od kada je imala recimo 4 godine i ne odgovara trenutnom izgledu deteta. Dali moram za ovu godinu da menjam sliku deteta u pasosu ili [nedaj boze zbog guzvi] da menjam ceo pasos [ona je ubacena u zenin pasos] ?

Ako proslo leto nisi imao problema neces ni ovo,po pravilu bi trebalo da ti je nevazeci pasos za dete jer kad stavis dete na pasos sa slikom vazi dve godine.Imas jednu soluciju
da ponistis dete sa zeninog pososa i stavis na svoj.

Back