Sve što vas zanima u vezi s vizama!

• Začetnik teme Začetnik teme Kalamity Jane
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
da li neko zna sta mozes kad imas madjarsku vizu?
da li mozes da odes iz madjarske u austriju?
imam vizu za madjarsku na godinu dana,pa me zanima da li mogu da odem iz budimpeste u bec recimo sa madjarskom vizom

Ako imate madjarsku vizu na kojoj pise Valid for "Magyar Koztarsasag" to znaci da vam viza vazi samo za Madjarsku. Mozete da probate da predjete drumsku granicu izmedju Madjarske i Austrije na kojoj vise nema pasoske kontrole i pravilo je da zaustavljaju svako 2.000-to vozilo i proveravaju dokumenta. Po pravilu, ipak, to ce biti vozila sa regisarskim tablicama zemalja kojima trebaju vize (SRB, BIH, MK, AL, MD...). Po propisima, to je prekrsaj, viza koju imas ne dozvoljava putovanja u druge sengenske zemlje i osnov je za proterivanje i zabranu ulaska.

Cao svima. Nova sam ovde, a vidim dosta znate...Nema, naravno, odgovora na ono sto mene "zulja"...

Da li neko zna kako se resava sledeca situacija - posle visegodisnjeg odsustvovanja iz zemlje, vracam se (za stalno), naravno nemam jos posao jer sam tek stigla, niti radnu knjizicu... a hocu vizu za Grcku (individualnu), na dva do tri meseca...(imam uredan poziv odande) ....Nisam bila u sengenskoj zemlji, niti imam sengensku vizu u poslednjih desetak godina...

Hvala unpared svakome ko zna (ZNA zaista)

Cao svima - nova sam ovde, iscitala sam, verujem, sve sto je moglo da ima veze sa mojim slucajem, ali nisam nasla resenje. Dakle, ako neko zna, zaista ZNA....

Posle visegodisnjeg odsustva iz zemlje, vratila sam se, nemam jos posao (ni radnu knjizicu, itd)....a hocu ad odem do Grcke na dva tri meseca (to je valjda najduze u cugu ????)....S obzirom da traze potrvdu o radnom odnosu, kako se taj deo zaobilazi? Nisam izdrzavano lice, niti imam imovinu (ono sto oni navode kao mogucnosti za nezaposlene)....

Zna li neko? Interesuje me individualna viza (poziv iz Grcke imam obezbedjen). U poslednjih 10 godina niti sam bila u nekoj od zengenskih zemalja, niti sam imala bilo kakvu sengensku vizu.

Hvala unapred.

Imala sam dosta dodira sa grčkim vizama, radeći u turističkoj agenciji specijalizovanoj za Grčku, a i kasnije kad sam počela da radim u Grčkoj.

Nikada nisam čula da je neko dobio individualnu vizu na preko 30 dana, osim kad je to poslovno, znači bilo privremeno zaposlenje, poslovna saradnja, stručno usavršavanje, studiranje .....

Imala sam dosta dodira sa grčkim vizama, radeći u turističkoj agenciji specijalizovanoj za Grčku, a i kasnije kad sam počela da radim u Grčkoj.

Nikada nisam čula da je neko dobio individualnu vizu na preko 30 dana, osim kad je to poslovno, znači bilo privremeno zaposlenje, poslovna saradnja, stručno usavršavanje, studiranje .....

Hvala na odgovoru....Ali mi nesto onda nije jasno, zasto se onda vize izdaju na 3 meseca (ili 6)?

Da li neko zna odgovor na ostatak pitanja? Posto nemam dokaz o radnom odnosu (tek se vratila iz sveta), a ni ostalo za "nezaposlena lica" navedeno na sajtu, na koji fazon onda podnosim dokumentaciju?

Hvala opet, i unapred.

Hvala na odgovoru....Ali mi nesto onda nije jasno, zasto se onda vize izdaju na 3 meseca (ili 6)?

Pa MORAŠ pročitati ono što sam napisala, pa će ti BITI jasno ......

Tri ili šest meseci je predviđeno za one koji idu poslovno, a onaj ko ide malo da se kupa ili da nekog poseti, može da ostane samo mesec dana. Nije ni logično da ostaje duže ....

Imam jedno pitanje: kada budemo vadili grcku vizu decko ce jos uvek biti u civilnoj vojsci, medjutim putujemo bas tad kad zavrsi, pored toga on se ne vodi kao zaposlen, da li ce biti problema oko dobijanja grupne grcke vize? Puno bi mi znacio svaki odgovor. Unapred hvala!

To sa vojskom nema nikakve veze. Ukoliko ima važeći pasoš potrebno je da, kao nezaposleno lice, dostavi ono što traže za lica sa tim statusom tj neki od dokaza o načinu izdržavanja.

Naravno. Desavalo se da odbijaju i zaposlena, i nezaposlena i studente i decu...

Btw, vojska nema ama bas nikakve veze sa celom pricom. Propisi kazu da neko ko je na odsluzenju vojnog roka (klasicnog ili civilnog) ne sme da ide napolje bez odobrenja Ministarstva odbrane (koje se inace, prilicno lako dobija ako je u pitanju civilno) - ali to sa vizama nema nikakvog dodira.

Takodje, granicna policija ne moze da zna da li je neko na odsluzenju vojnog roka (terminali imaju samo poternice, ne i ovakve podatke), tako da u teoriji moze da se izlazi iz zemlje i bez ikakve "dozvole", naravno uz rizik da kontrola dodje u tu instituciju gde se sluzi civilno, a vojnik nije tu...

Da li neko ima iskustva oko dobijanja kanadske vize?

Kupila sam kartu za leto i treba da idem kod drugarice na dve nedelje. Imam stalno zaposlenje i relativno dobru platu, a muž i dete ostaju ovde. imam i pola stana na meni.. Sve nešto mislim da valjda neće biti problem. Drugarica će mi poslati garantno pismo i tako..:?:

Pa MORAŠ pročitati ono što sam napisala, pa će ti BITI jasno ......

Tri ili šest meseci je predviđeno za one koji idu poslovno, a onaj ko ide malo da se kupa ili da nekog poseti, može da ostane samo mesec dana. Nije ni logično da ostaje duže ....
Moj komsija je penzioner. Ima neke prijatelje u Grckoj. Poslali mu poziv da ih poseti i on otisao i trazio 25 dana individualnu vizu. Dali mu individualnu multi-vizu na 6 meseci a nije ni trazio...

Inace putovala bih u Sloveniju u junu, imam multi-vizu na 6 meseci koju mi je izdala Grcka ambasada, istice 02.avgusta. Vec sam bila u Grckoj u februaru i idem ponovo u maju, dakle prvi ulazak sa tom vizom je u Grcku, zemlju koja mi je i izdala sengensku vizu.
Zanima me da li mogu da sednem u kola i otputujem u Sloveniju preko Madjarske, koristeci tu Grcku vizu? Do sada nisam imala tu kombinaciju, uvek sam uzimala vizu samo za zemlju u koju putujem na onoliko koliko imam hotelski vaucer.

Dakle, jednom izdata multi-viza na duze vreme vazi i u drugim drzavama sem drzave izdavaoca vize, pod uslovom da se prvo udje u drzavu koja je vizu izdala?

Ima li neko iskustva i informaciju?

Naravno da se ne ljutim.

Kako hoces, zaista nemam nikakav razlog da ne kazem istinu.
Vizu je dobio 15. januara.

I ja imam na 6 meseci multi vizu i nikakve posebne dokument nisam nosila vec samo pozivno pismo. Sad, da li je presudilo sto imam zaista veliki broj grckih viza u oba pasosa ili sta drugo, ali tako je.

Imas savet u vezi puta u Sloveniju preko Madjarske?
Mogu sa ovom vizom?

Back