Sve što vas zanima u vezi s vizama!

• Začetnik teme Začetnik teme Kalamity Jane
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Po pravilu policija na granici overava ulazak i izlazak na onoj stranici pasosa gde se nalazi sengen viza koja je osnov ulaska tako da im nije nikakav problem da ustanove da li si postovao termine iz vize.

OK, ali meni je na primer kada sam isla za Nemacku, Austrijanci (tada su oni bili prvi od sengen zone) mi nisu udarili ulazni pecat, samo je pogledao pasos...
A nemam pecat ni da sam se vratila iz Italije, imam ulazni pecat, ali nemam pecat da sam se vratila ... to su samo moja iskustva ;) Mislim da to ne moze da bude merodavno, oni u ambasadi moraju imati druge kriterijume za dobijanje viza...

Samo cu reci, da kada sam cekala na predaju dokumenata za nemacki sengen, to je strasno koji ljudi su trazili vizu, (naravno bili su odbijeni), od nas 300, 250 je bilo Siptara i Muslimana koji ne umeju da progovore... ili covek koji trazi vizu na 6 meseci, a niti ima posao, niti nekretnine, niti to imaju njegovi roditelji... zena je se krstila :-)
Svi koji su imaju regularne papire koje oni traze u 99% slcajeva dobijaju vizu... zaista ne znam nikoga kome su odbacili zahtev a imao je sve ;)

Pozdrav svima sa foruma. Interesuje me nekoliko stvari. Hteo bih da putujem malo po zemljama EU (najvise u Italiju) i da trazim turisticku vizu. Ne radim i to je problem.
Da li bi me izvadila odredjena suma novca koju bih stavio na racun kao neku vrstu garancije?
Na koliko vremena bih mogao da trazim i da dobijem vizu najduze?
Mogu li da izvucem na 3 meseca ili cak vise od toga?

Pozdrav narode :) Bio bih vam zahvalan ako bi mi pomogli sa jednim pitanjem. Planirao sam sa drustvom da putujem u bugarsku na letovanje, raspitao se u vezi viza i sl. i nije mi jasna jedna stavka : dokaz o rezervaciji smestaja ili pozivno pismo, tj shvatam sta je ovo, ali planirali smo da trazimo neki privatan smestaj. Tako da ne mogu da prilozim nista, kad necemo znati gde bi se smestili dok ne dodjemo tamo. Kako resiti ovaj problem? Hvala unapred

Dobio sam slovenacku sengen vizu na pola godine i izgubio sam pasos. MOLIM VAS POMAGAJTE!!!! Sta treba da radim da bih ponovo dobio vizu? Jel' treba nesto da se placa i da li treba da prolazim svu proceduru koju sam vec prosao ili postoji neki drugi,kraci nacin jer ipak viza mi je vec bila odobrena. Unapred vam se zahvaljujem na pomoci!!!!

Dobio sam slovenacku sengen vizu na pola godine i izgubio sam pasos. MOLIM VAS POMAGAJTE!!!! Sta treba da radim da bih ponovo dobio vizu? Jel' treba nesto da se placa i da li treba da prolazim svu proceduru koju sam vec prosao ili postoji neki drugi,kraci nacin jer ipak viza mi je vec bila odobrena. Unapred vam se zahvaljujem na pomoci!!!!

Cela procedura za nabavku novog pasosa i obrati se slovenackoj ambasadi da ti provere i upisu vizu . Ne znam dal se placa , zovi ih i proveri ali moguce

ljudi, imam madjarski sengen, da li mogu bez problema u nemacku? imam let u subotu, a nisam ulazila u madjarsku...hvala svima, nadam se da razumete...
ps. verovatno je 100 puta pitano pitanje, ali moram...
hvalaaaaa

Bilo bi dobro da je ta viza koju imaš za više ulazaka. Nemački policajac će ti postaviti pitanja isto kao da imaš i nemački šengen: gde ideš, koliko ostaješ i da li imaš para. Moraš imati spreman odgovor na ova pitanja, čak i da pokažeš pare ili kreditne kartice ako zatraži.

Ako je viza za jedan ulazak onda može da nastane problem ukoliko tvoja ispovest nemačkom policajcu ne bude dovoljno uverljiva - a to je, da ti je glavna destinacija Mađarska ali ti je zbog određenih potreba bilo zgodno da prvo uđeš u Nemačku.

Bilo bi dobro da je ta viza koju imaš za više ulazaka. Nemački policajac će ti postaviti pitanja isto kao da imaš i nemački šengen: gde ideš, koliko ostaješ i da li imaš para. Moraš imati spreman odgovor na ova pitanja, čak i da pokažeš pare ili kreditne kartice ako zatraži.

Ako je viza za jedan ulazak onda može da nastane problem ukoliko tvoja ispovest nemačkom policajcu ne bude dovoljno uverljiva - a to je, da ti je glavna destinacija Mađarska ali ti je zbog određenih potreba bilo zgodno da prvo uđeš u Nemačku.

imam samo jedan ulazak, tako da videcemo sta ce biti .... nadam se da cu uspeti da ih ubedim. hvala puno u svakom slucaju...prenecu vam svoja iskustva kad se vratim. pozdrav svima....

ljudi, imam madjarski sengen, da li mogu bez problema u nemacku? imam let u subotu, a nisam ulazila u madjarsku...hvala svima, nadam se da razumete...
ps. verovatno je 100 puta pitano pitanje, ali moram...
hvalaaaaa

moj muz ima poslovni shengen- Slovenachki- ( dodushe za vishe ulazaka, ali mislim da to za tebe i nije bitnio ako idesh i vracash se) :think: i bez ulaska u Sloveniju je ushao u Nemachku, jer se ide avionom pa nisi u obavezi da ulazish u Sloveniju za razliku od drumskog vida putovanja, pretpostavljam da isto vazi i za Madjarsku vizu, bolje zvrcni Nemachki konzulat i raspitaj se da te ne bi vracali sa granice. Nadam se da ce sve proci ok, pozdrav :bye::manikir:

idem u Portugal
avion mi polece iz Rumunije
u povratku avion slece u Madjarskoj

dakle moje putovanje izgleda ovako Srbija - Rumunija - Portugal - Madjarska - Srbija
Srbija (bus) Rumunija (avion) Portugal (avion) Madjarska (voz) Srbija

koje vize su mi potrebne ?

da li mi je potrebna samo portugalska viza ili mi treba i rumunska jer je to prva Shengen zemlja u koju ulazim ? Da li je moguce ako imam portugalsku vizu da me ne puste u Rumuniju ?
Da li je izvodljivo sve to obaviti sa Madjarskom vizom (ako treba otici cu jednom u Madjarsku da mi prvi ulazak bude madjarski) najlakshe mi je da dobijem madjarsku vizu jer sam iz Vojvodine ?

idem u Portugal
avion mi polece iz Rumunije
u povratku avion slece u Madjarskoj

dakle moje putovanje izgleda ovako Srbija - Rumunija - Portugal - Madjarska - Srbija
Srbija (bus) Rumunija (avion) Portugal (avion) Madjarska (voz) Srbija

koje vize su mi potrebne ?

da li mi je potrebna samo portugalska viza ili mi treba i rumunska jer je to prva Shengen zemlja u koju ulazim ? Da li je moguce ako imam portugalsku vizu da me ne puste u Rumuniju ?
Da li je izvodljivo sve to obaviti sa Madjarskom vizom (ako treba otici cu jednom u Madjarsku da mi prvi ulazak bude madjarski) najlakshe mi je da dobijem madjarsku vizu jer sam iz Vojvodine ?

Rumunija nije u Shengenu. Kroz Rumuniju je moguce tranzitirati nosiocima shengen vize u roku od pet dana. To konkretno znaci u tvom slucaju da mozes bez problema otputovati u Rumuniju ali u povratku mora ti viza (shengen) jos vaziti pet dana po dolasku u Rumuniju i morao bi imati dokaz za tranzit npr. voznu kartu od Rumunije ka Srbiji. Izvinjavam se , sad procitah da se ne vracas preko Rumunije tako da za tebe nema nikakvih problema ali neka tekst ostane jer ce nekom , mozda, koristiti. I pozz Natasu i sretan put.

Ovi su stvarno nepredvidivi, sada daju sasvim druge informacije, molim procitajte:
proradio call centar rumunske ambasade!
Broj je 0800102100
veoma su ljubazni,objasnili su mi da je potrebna tranzitna viza uprkos sengenu u pasosu

Poslednja izmena:
Da li ovo važi i za Bugarsku. Da li je potrebna pored šengen vize i bugarska viza za ulazak u zemlju. Ja idem za Španiju iz Sofije, i vraćam se u Sofiju, a još nisam zvala ambasadu da proverim. Po ovome što si napisao u prethodnom postu, Pestafest, ja mogu sa šengen vizom koja će trajati minimum još 5 dana nakon sletanja u Sofiju da se vratim u Srbiju.

Da li ovo važi i za Bugarsku. Da li je potrebna pored šengen vize i bugarska viza za ulazak u zemlju. Ja idem za Španiju iz Sofije, i vraćam se u Sofiju, a još nisam zvala ambasadu da proverim. Po ovome što si napisao u prethodnom postu, Pestafest, ja mogu sa šengen vizom koja će trajati minimum još 5 dana nakon sletanja u Sofiju da se vratim u Srbiju.

Da, ali da ti savest bude mirna, ai meni, nazovi i ambasadu.

Cao svima,

imam jedan problem, pa sam htela da cujem vas savet...Idem sa kolegama sa faksa na neki seminar u nemacku, i slucajnim nesporazumom i nepaznjom dobila sam vizu koja ce mi isteci dan pre povratka. S obzirom da nemam vremena da ponovo idem do ambasade i da je produzavam ili sta vec, zanima me da li ce mi praviti velikih problema sto se vracam samo jedan dan posle isteka vize, a to je iskljucivo zbog leta aviona. Inace 30. mi istice viza , a 31. krecemo avionom iz nemacke za budimpestu, pa onda vozom u srbiju...Da li je neko imao slicnih iskustva, cula sam jedino da verovatno nece biti problema , s obzirom da se takve situacije desavaju u slucaju bolesti, ili npr. kasnjenja leta...

Back