Покушавам да нађем рад из области археологије на тему Скадарске тврђаве. Занимај ме средњи век. Иако сам преврнуо интернет, не успевам никако да пронађем такав рад, а морао би да постоји. Може ли неко да ме упути?

DTTTUeh-Xk-AAZF1j.jpg

Био бих му захвалан. :hvala:

"Čuvajte se Martovskih ida!"

Na današnji dan 44. godine pre naše ere ubijen je Gaj Julije Cezar. U spomen na taj događaj pogledajte umetničku rekonstrukciju izgleda Gaja Julija Cezara. Da li vas podseća na nekog rođaka ili komšiju? Na stranici cesaresderoma.com možete pronaći rekonstrukcije još nekih rimskih vladara

https://cesaresderoma.com/

Srpski Mančester . Ovi "srpski domaćini" zapošljavali su dečake i devojčice od 7 do 12 godina i plaćali ih 20 do 50 para dnevno. Mnogi su imali tuberkulozu i druge zdravstvene probleme.

Iz izveštaja Radničke komore za 1912-1913. godinu.
Pogledajte prilog 885306
Јел ово била нека истрага па је радничка комора начинила извештај о томе или шта?

Јесте, поводом чега је настао сам питао.
Јел ово неки Филип Филиповић треба да стоји под број 19?
Radnicki pokret je skupljao dokaze o nehumanim i nepravednim uslovima rada radnika i radnika dece, sva sa ciljem da se uslovi rada poboljasaju.
Pod broj 19 pise Leposava Cvetkovic.

Dobar dan.

Zanima me zašto neko ne pokrene inicijativu obnove morala naše omladine i napredak celokupnog srpstva, bas kako su to radile i razne druge omladinske organizacije kroz nasu istoriju.

U čemu je problem? Mislim da se mogu naci mladi momci ili devojke za tako nesto, ali im je glavni problem finansijske prirode i nedostatak kreativnosti.
Evo recimo sto neko ne osnuje srpsko učeno društvo po ugledu na staro koje je sad akademija nauka..Ko bi finansirao projekte i sl?
Gde su stari dobri meceni koji su brinuli o umetnosti, nauci, knjizevnosti i sl?

Igra staklenih perli:

The beads were found among other items including copper jewelry. One item found in the cache of objects was twine made of an organic material that may be willow bark. This twine offered a unique opportunity. The researchers had heard of beads discovered at the sites decades earlier, but earlier scholars did not have the technology to date organic material with accuracy. The newly found twine was tested with accelerator mass spectrometry carbon-dating. Carbon-dating judges the age of an organic object by measuring the level of decay of the radioactive element carbon-14. The results of the tested twine were shocking: the material had probably wrapped up the jewelry sometime between 1440 and 1480. As Columbus did not arrive in the Bahamas until 1492, this discovery indicated a pre-existing trade relationship connecting Europe and the Americas.

The beads are the only examples of their kind west of the Rocky Mountains. This fact and their early date suggested to researchers, according to the paper, that “the most likely route these beads traveled from Europe to northwestern Alaska is across Eurasia and over the Bering Strait.” In a statement from the University of Alaska Fairbanks, the likely path of the beads from Venice to Alaska is laid out.

https://mymodernmet.com/venetian-gl...MitcXL7_9KpZLRuhMfvqweAceXxK85v4nkbgCgHAaZ25Y

Pozdrav!Da li bi mogao neko da mi kaze gde bi mogao da pronadjem informacije o mom pretku koji je poginuo u Prvom svetskom ratu?Pisao sam Vojnom arhivu , Cacanskom arhivu ali nisam pronasao nikakve informacije.Mnogo bi mi znacilo kad bi mi neko pomogao.Hvala u napred!

Sve najbolje!
Пре две године изашао је Попис војних и цивилних губитака краљевине Србије у људству у Првом светском рату архивске грађе Војног архива. Може да се купи на ЦД-у у Одбрани за 200 динара.

Back