MuskoSamBre
Iskusan
- Poruka
- 5.530
Пази каже да је Лала а после да је из Нова Сада,
A sta rece,jel on od jutros pomuzao krave i bikove ???
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Пази каже да је Лала а после да је из Нова Сада,
Ma vazno da sve pare idu kod nas a vi imajte i 5 glavnih gradova. Nego batali vishe da visish ovde i prioni na rad. Tatici treba nov most, ovaj nam sav sjeban....Vracamo do 15-og sledeceg meseca.....obecavamo![]()
A sta rece,jel on od jutros pomuzao krave i bikove ???
Pa u proteklih 20 godina Vojvodina je radila a Beograd i Srbija su se gradili,a ko ce u buduce da radi a ko da se gradi lepo je sve receno u danasnjim Novostima pa procitaj sinak.Sad cemo malo da zamenimo uloge,ovde ti sve pise ko ce koga ubuduce da finansira
http://www.novosti.rs/code/navigate...li&kword_add=vojvodina, zakon o nadleznostima
Ispadosmo mi Vojvodjani pametniji i lukaviji cak i od Crnogoraca,oni se odvojice i odose ali nisu trazili nikakvo finansiranje od Srbije,a Srbija ce biti duzna da finansira buducu republiku Vojvodinu.Al su vas izradili Canak i Pajtic maestralno,stvarno su vrhunski politicari
![]()
Pa mi Vojvodjani necemo da se separatisemo na tri dela,ja se zalazem za jedinstvenu i celovitu Vojvodinu zato bi bilo protivustavno reci da su Lale samo Banacani
Kao sto je Gedza i onaj iz Nisha i onaj iz Kragujevca i iz Pirota podjednako![]()
Ma vazno da sve pare idu kod nas a vi imajte i 5 glavnih gradova. Nego batali vishe da visish ovde i prioni na rad. Tatici treba nov most, ovaj nam sav sjeban....Vracamo do 15-og sledeceg meseca.....obecavamo![]()
Pa kad je Pajtić to uspeo da izboksuje, onda vidi ko nam vodi sadašnju državuIspadosmo mi Vojvodjani pametniji i lukaviji cak i od Crnogoraca,oni se odvojice i odose ali nisu trazili nikakvo finansiranje od Srbije,a Srbija ce biti duzna da finansira buducu republiku Vojvodinu.Al su vas izradili Canak i Pajtic maestralno,stvarno su vrhunski politicari
![]()
Šta bi Dule, zatresle se gaće od par forumaša, pa ih teraš. Neće moći, ima i u RL dosta sličnih, veća je to sila, mirna i staložena, koja igra onu igru u kojoj ratnički nebeski svesrbi izvlače deblji kraj![]()
Pa mi Vojvodjani necemo da se separatisemo na tri dela,ja se zalazem za jedinstvenu i celovitu Vojvodinu zato bi bilo protivustavno reci da su Lale samo Banacani
Kao sto je Gedza i onaj iz Nisha i onaj iz Kragujevca i iz Pirota podjednako![]()
Sedi, jedan!EE pa ocemo . Sta je tebi bre ,.' U koliko se separatisete od Srbije , i mi ce mo u Banatu od vas , bacvana .
Jesil bunike jeo . OD kad su to Bacvani Lale i Nislije gedze .
Gedze su Sunmadinci , a ne nislije , a Lala sam ja , daklem , Srbin iz Banata .
Ispadosmo mi Vojvodjani pametniji i lukaviji cak i od Crnogoraca,oni se odvojice i odose ali nisu trazili nikakvo finansiranje od Srbije,a Srbija ce biti duzna da finansira buducu republiku Vojvodinu.Al su vas izradili Canak i Pajtic maestralno,stvarno su vrhunski politicari
![]()
lele, pa ovo je jos jedan udarac na projekat nezavisne vojvodine - kako sada vrsiti propagandu na temelju "izrabljivanja vojvodine od strane Srbije"???![]()
Ne,ovo je sad nova pametnija strategija od one"di su nasi novci"posto ce po novom Statutu Srbija biti duzna da finansira svu vojvodjansku administraciju,posle nekih godinu dve narod u Srbiji ce poceti da se buni i na kraju ce da im pukne film i da kazu"e dosta nam je vise necemo vise da finansiramo Vojvodjane i duplu administraciju i dve Vlade u jednoj zemlji,pustimo ih nek se odcepe(a to autonomasi bas i hoce)tako da ce u Srbiji na kraju sazreti svest da ce im manji trosak biti da puste Vojvodinu od sebe nego da je na silu drze i da je finansiraju.Zivi bili pa videli da ce biti tako,pokazace vreme.Sve je to lukava strategija
Na kraju postojace samo dve mogucnosti ili dozivnotno dok je sveta i veka da Srbija drzi Vojvodinu od sebe i da je pod silom novog zakona ZAUVEK finansira ili da je pusti od sebe,treceg nema jer je i Canak u dogovoru pre neki dan kod Deda Mraza izboksovao dogovor da ce u Statutu morati da pise i da se nadleznosti i prava Vojvodine dok je sveta i veka vise nece moci smanjivati ni menjati.
E to je ono sto je bitno a ne ono cime se naivne budale zamajavaju kako ce se zvati Novi Sad,dakle Vojvodina je ovim zakonom uradila sah-mat Srbiji,priterana je uz cosak i ne moze vise da negira autonomiju Vojvodine![]()
Srbija je ratnički nepobediva (jer su ratnički i hrabar narod), ali zato će i da padnu na proverenu taktiku. Malo se isprovocira, ona potegne silu, ovi drugi zakukaju zapadu i eto, Srbija pokloni teritorju za džabe. S tim što se Vojvođani vidim spremaju da sisaju malo novaca, kao što je njihov novac decenijama isisavan iz nje, čisto da ojača dok se ne osamostali potpuno. I lepo sve to napišeš ljudima iz Srbije, svi oni to znaju, ali oće kako oni oće, za inat i na silu, pa makar ponovo fasovali popičci. I tako će i biti.
Iako na papiru nikad zvanicno nije bila republika
Prema tome toliko o tvom poznavanju istorije kada tvrdis da Vojvodina nije bila republika.
A da je htela da se odcepljuje od Srbije mogla je izglasati zakone i osamostaliti se jos i pre Hrvatske i Slovenije da je htela.
Zanimljiva logika.
Eto i sam priznajes ono sto sam rekao. Vojvodina je bila federalna jedinica u okviru SFRJ, ali socijalisticka autonomna pokrajina u okviru SR Srbije.
Nije mogla. Po Ustavu SFRJ to su mogli samo narodi, posto je tad vecinski kontitutivan narod bio srpski jasno je sto nikad takva inicijativa nije ni teorijski pokusana da se realizuje. O tome cak govore i priznaju neka poznata autonomaska imena.![]()
Srbi su uvek bili hrabar narod uvek spreman za ratovanje i za odbranu svoje otadzbine makar i na silu,ali im je mozak uvek bila slaba tacka za razliku od Vojvodjana koji su ima na malo vise nivou svesti jer su ziveli 500 godina u obrazovanoj Austrougarskoj,a Srbija je bila pod nazadnom Turskom nazalost.Tako da nam je i mozak na visem stupnju razvoja.Zato i kazem,Lale su strpljive i sve idu korak po korak.Nece nista brzo i na silu nego polako korak po korak.Prvo da se formira vojvodanksa vlada,vojvodjanska akademija da se prvo pocne stvarati"vojvodjanski identitet"kao sto su crnogorci stvarali svoj polako,a onda bum kao grom iz vedra nema kad se Vojvodina bude odlucila na referendum svi ce se naci u cudu(ju otkud to,kako to,ovo ono,isto kao sa Crnom Gorom"![]()
Koja su to poznata autonomaška imena?
U toj tvojoj Vojvodini zivi sve zivo osim Vojvodjana.....Bosanci, Crnogorci, Gedzovani...Ma bash svi iz nazadne Turske![]()
Srbija je ratnički nepobediva (jer su ratnički i hrabar narod), ali zato će i da padnu na proverenu taktiku. Malo se isprovocira, ona potegne silu, ovi drugi zakukaju zapadu i eto, Srbija pokloni teritorju za džabe. S tim što se Vojvođani vidim spremaju da sisaju malo novaca, kao što je njihov novac decenijama isisavan iz nje, čisto da ojača dok se ne osamostali potpuno. I lepo sve to napišeš ljudima iz Srbije, svi oni to znaju, ali oće kako oni oće, za inat i na silu, pa makar ponovo fasovali popičci. I tako će i biti.
Koja su to poznata autonomaška imena?
Boarov, Komsic, Stepanov, Zigmanov itd...