Sve o statutu i statusu Vojvodine...

Šta je po tebi realno da se preduzme po pitanju Vojvodine?

• Ukupno glasova
    201
  • Anketa je zatvorena .
E sad pogledaj , koliko je Srba ovxde na ovom forumu , koji stoje rame uz rame sa tim pokretom . ( i slicinim ) , pa ih prebroj . Videces meru bolesti srpske nacije .

da li znas da je jedna sad skoro branila Tompsona ovde .
Daj bre Sanovnik, dosta vise bre s tim "ubačenim elementima" i balkanskim špijunima. Koji ti je q.? Mene prozivaju da sam ustaša, a ja volim ustaše samo hladno servirane. Mojne da praviš te komparacije. Mašiš se s istomišljenicima.

ma i to sto kazes...svi separatisti su uparavo na forumu...brojem i slovima tli 3:rotf::rotf:
sad nije opasno..ali sistematicnim ispiranjem mozga..bice ih i 6:rotf::rotf:

Varaš se, ima ih više... I komunistara i lopova, i secikesa i lopova, i vaćaroša i prevaranata, levih i desnih, gay i straight, jin i jang i oni kinezi s buvljaka... Malo veća ekipa ;)
koja je ovo paranoja i fobija !
Od obicnog , benignog statuta koji ne donosi nista napravili ste smak sveta.
Upleli i zupanije i nemce i naciste , spominjete zlocine...
U kojem vi vremenu zivite ?
Ima li toj mrznji i fobijama i teorijama zavere kraja?
A stvar je tako jednostavna.
Treba se samo osloboditi.
Teznje da se sve odlucuje iz jednog centra i da sve ( u prevodu novac i imovina ) idu u jedan centar.
Ali tesko je to.
Pa se pricaju stare price , potezu stari recepti iz vremena devedesetih.
A uspesni su bili.
To se danas vidi.

Taj fazon...

У Војводини наплаћивање пореза никада није био проблем.

Narafski :)

Poslednja izmena:
Daj bre Sanovnik, dosta vise bre s tim "ubačenim elementima" i balkanskim špijunima. Koji ti je q.? Mene prozivaju da sam ustaša, a ja volim ustaše samo hladno servirane. Mojne da praviš te komparacije. Mašiš se s istomišljenicima.

Varaš se, ima ih više... I komunistara i lopova, i secikesa i lopova, i vaćaroša i prevaranata, levih i desnih, gay i straight, jin i jang i oni kinezi s buvljaka... Malo veća ekipa ;)

Taj fazon...

Jeli ..ovaj , el se ti samo pravis da si glup . Ja i nisam pomenuo nikakve ubacene elemente . Ja govorim koliko je Srpski narod bolestan . O Srbima odavde , koji bi za 500 evra postali hrvati i koji u svakoj raspravi stoje reme uz rame sa Hrvatima , Siptarima i ovim madjarima iz ovog pokreta .

Poslednja izmena:

Taj fazon...

dobro..evo 10:rotf::rotf:..i to je to....al morate jako da vicete da mislimo da vas je vise:D

Jeli ..ovaj , el se ti samo pravis da si glup . Ja i nisam pomenuo nikakve ubacene elemente . Ja govorim koliko je Srpski narod bolestan . O Srbima odavde , koji bi za 500 evra postali hrvati i koji u svakoj raspravi stoje reme uz rame sa Hrvatima , Siptarima i ovim madjarima iz ovog pokreta .

E pa vidiš Sanovnik, nije stvar u 500 evra. Neki će pre to da urade za badava, nego za pare. A uzrok tome traži u državi i narodu.

Ko je šizofrenik?

Oni o kojima se povela diskusija, imas neverovatno kratak attention span, pokusaj da se koncentrises:

O Srbima odavde , koji bi za 500 evra postali hrvati i koji u svakoj raspravi stoje reme uz rame sa Hrvatima , Siptarima i ovim madjarima iz ovog pokreta .

E pa vidiš Sanovnik, nije stvar u 500 evra. Neki će pre to da urade za badava, nego za pare. A uzrok tome traži u državi i narodu.

Nije stvar u koncentraciji, već u konkretnom pitanju? Ko je šizofrenik? Onaj koji je razočaran?

Pa ako je razocaran , sto se ne ubije . Znas , ima jedna izreka .
Naljutio se Pop na selo , pa otseko sebi K... ra..c . I mirna Backa . A ne da ruse moju drzavu . Drugu nece imati . Kakvi su to ljudski materijali , koji se nisu snasli da kupe auto s klimom , pa sad , ajd da drzavu srusimo , jetr su nas tako naucli , kako iz NS , tako i sa B92.
A pritom se uopste ne uzima u obzir koliko je ljudi poginulo , da bi danas imali drzavu . Srgvbi mogu da imaju Srbiju . Ako nemaju Srbiju , nemaju nista , gde god da su . Ima da budu ko Kurdi .
U cemu lezi to toliko razocarenje . Nek pogledaju kakve su druge drzave . Eno im EU . Na primer Rumuinija i Bugarska . Pa nek uporede svaki pojedinaacni segment zivota . Onako samo za sebe . Pa nek sagledaju gde su .

Nemoj samo , onako bezmozgo da se uporedjuju sa Francuskom , Britanijom i Nemackom . Da bi bili tako bogati i razvijeni , neopghdno je da budemo malo kolonijalna sila , da pljackamo druge i da bar po nekad napravimo neki pravi genocid . Tako se postaje bogat i mocan , kao sto su te drzave .

Ja mislim da se radi o beslovesnoj razmaznosti , onih koji bi sve , preko noci , al bez rada , truda i bez ikakve geneze , nego odmah , u ovom casu .

Naljutio se Pop na selo , pa otseko sebi K... ra..c . I mirna Backa . A ne da ruse moju drzavu . Drugu nece imati . Kakvi su to ljudski materijali , koji se nisu snasli da kupe auto s klimom , pa sad , ajd da drzavu srusimo , jetr su nas tako naucli , kako iz NS , tako i sa B92.
A pritom se uopste ne uzima u obzir koliko je ljudi poginulo , da bi danas imali drzavu . Srgvbi mogu da imaju Srbiju . Ako nemaju Srbiju , nemaju nista , gde god da su . Ima da budu ko Kurdi .
U cemu lezi to toliko razocarenje . Nek pogledaju kakve su druge drzave . Eno im EU . Na primer Rumuinija i Bugarska . Pa nek uporede svaki pojedinaacni segment zivota . Onako samo za sebe . Pa nek sagledaju gde su .

Nemoj samo , onako bezmozgo da se uporedjuju sa Francuskom , Britanijom i Nemackom . Da bi bili tako bogati i razvijeni , neopghdno je da budemo malo kolonijalna sila , da pljackamo druge i da bar po nekad napravimo neki pravi genocid . Tako se postaje bogat i mocan , kao sto su te drzave .

Ja mislim da se radi o beslovesnoj razmaznosti , onih koji bi sve , preko noci , al bez rada , truda i bez ikakve geneze , nego odmah , u ovom casu .

:hvala: :hvala: :hvala:

Vidiš Sanovnik, ja se s tobom u ovome apsolutno slažem. Takoreći u svemu. Samo ti moraš da shvatiš da nije poenta u autu s klimom, već sa hlebom i krovom nad glavom. Gladan sitom ne veruje. Ti pričaš o NS, b92 i ostalima... Čoveče, ljudima je bre preko glave jada i čemera. Mogli su naši preci da ginu koliko hoćeš da stvore državu, džaba, kad ta država nije dobra i neki njeni stanovnici neće da poštuju takve vrednosti. Jednostavno, ja nisam za cepanje države, niti sam za podele, naprotiv. Ali nisam ni za to da se nastavi sa lošim politikanstvom u ime države. To je jedina razlika medju nama. Ja samo dajem ljudima za pravo da misle kako žele i da imaju bilo kakve vizije budućnosti, samo ako stvar ide na bolje.
Meni ne pada na pamet da pomislim da će država da bude bogata preko noći. Meni je u interesu da svima za recimo tri godine bude bolje. Makar samo malo.

Ja mislim da se radi o beslovesnoj razmaznosti , onih koji bi sve , preko noci , al bez rada , truda i bez ikakve geneze , nego odmah , u ovom casu

Pa ja se ne slažem. Mnogi znaju da svaki glupan koji je hteo i mogao da krade ima dobar život, a oni koji pošteno rade su uvek oštećeni i ne mogu da imaju život kakav dolikuje čoveku. I nema indicija da će se to menjati. E, neko bi SAMO TO da promeni preko noći, a ne da se obogati.

Ja sam isto protiv politikanstva, i za bolji zivot. Ali ne verujem da ce nam biti bolje, kad jedan centralizam zamenimo malim feudima gde ce vladati Velja, Canak, Stevanovic, Palma i drugi.
Opasna je manipulacija, ono sto se meni ne svidja je vrlo perfidno huskanje Lige, upereno na to da se krivac stalno trazi u drugome.. Nije tesko u vreme ekonomske krize ubediti nekog u Vojvodini, da on lose zivi zato sto ga pljacka onaj iz Leskovca. A to su vrlo opasne stvari, to nije za igru. Pre raspada SFRJ, ko ima malo bolje pamcenje, setice se da su glavni problemi poceli oko novca. I bio je potpuno isti vokabular. Hrvatska i Slovenija su optuzivale Srbiju da ih potkrada, Srbija njih da se samo gradi i ulaze u tim republikama. Takve stvari su opasne i treba spustiti tenziju.

Zagreb u Hagu prizivao otcepljenje Vojvodine
Autor: E.B. | 08.12.2009. - 08:00
Zagreb u Hagu prizivao otcepljenje Vojvodine

Izlaganje predstavnice Hrvatske Andreje Metelko Zgombić pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu u kome je insistirala na ustavnom pravu na otcepljenje autonomne pokrajine bivše SFRJ primljeno je u Beogradu kao "žestok udarac" i "akt neprijateljstva na koji će Srbija morati da nađe dobar i osmišljen odgovor", rečeno je "Blicu" u dobro obaveštenim diplomatskim krugovima u Beogradu. U Srbiji je ovo shvaćeno kao aluzija na Vojvodinu.

Metelko je rekla da je Kosovo bilo konstitutivni deo SFRJ i da je kao autonomna pokrajina, podjednako kao i republike, zato imalo pravo na samoopredeljenje, odnosno proglašenje nezavisnosti.
"Kosovo je kao autonomna pokrajina u bivšoj SFRJ imalo temeljem Ustava bivše države snažne elemente državnosti koji su mu omogućili status koji je odgovarao statusu drugih konstitutivnih republika u federaciji", rekla je Metelko.
Uz konstataciju da su kosovski Albanci, iako su činili 90 odsto stanovništva Kosova, godinama bili žrtve represije srpskih vlasti, Andreja Metelko Zgombić je rekla da je volja naroda trebalo da bude osnovni element pri određivanju konačnog statusa Kosova. Hrvatska predstavnica se pozivala na Ustav iz 1974. godine i na njegovo "brutalno" ukidanje 1989. godine.
- Nije slučajno pominjanje autonomne pokrajine, jer Hrvati vrlo dobro znaju da su u toku političke netrpeljivosti oko usvajanja Statuta Vojvodine. Mi to shvatamo kao neprijateljski akt na koji nećemo ishitreno odgovoriti. Hrvatska je jedina zemlja koja nije podnela pismeni podnesak i opredelila se za usmeno izlaganje, tako da se nije znalo kakve će argumente izneti - rekao je izvor "Blica" blizak vrhu vlasti.
Zamenik šefa delegacije Srbije Saša Obradović ocenio je da su jučerašnji argumenti Kine i Kipra pred Međunarodnim sudom pravde bili "izvanredni", a izlaganje Hrvatske nazvao je "obnovom svetonazora Tuđmanovog doba".
http://www.blic.rs/politika.php?id=124248

Izlaganje predstavnice Hrvatske Andreje Metelko Zgombić pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu u kome je insistirala na ustavnom pravu na otcepljenje autonomne pokrajine bivše SFRJ primljeno je u Beogradu kao "žestok udarac" i "akt neprijateljstva na koji će Srbija morati da nađe dobar i osmišljen odgovor", rečeno je "Blicu" u dobro obaveštenim diplomatskim krugovima u Beogradu. U Srbiji je ovo shvaćeno kao aluzija na Vojvodinu.

Metelko je rekla da je Kosovo bilo konstitutivni deo SFRJ i da je kao autonomna pokrajina, podjednako kao i republike, zato imalo pravo na samoopredeljenje, odnosno proglašenje nezavisnosti.

Устав СФРЈ је гарантовао народима, а не републикама или покрајинама право на самоопределење. Када се каже народи мисли се на конститутивне народе. Албанци нису били конститутиван народ у СФРЈ.
Што се тиче октроисаног устава из 74`, смешно је што се пред једном таквом важном међународном институцијом позива на комунистичку праксу.

Устав СФРЈ је гарантовао народима, а не републикама или покрајинама право на самоопределење. Када се каже народи мисли се на конститутивне народе. Албанци нису били конститутиван народ у СФРЈ.
Што се тиче октроисаног устава из 74`, смешно је што се пред једном таквом важном међународном институцијом позива на комунистичку праксу.
pa koji ustav SFRJ , a i ranije kod nas nije bio oktroisan ?

Довољно је држати се Устава Србије и нема проблема (иако Устав није прошао у Војводини).

Da, da Hrvati ce da se drze Ustava Srbije.
Obozavam ovakve ofrlje postove, ono napisao sam nesto da bih napisao.
s030.gif

Da, da Hrvati ce da se drze Ustava Srbije.
Obozavam ovakve ofrlje postove, ono napisao sam nesto da bih napisao.
s030.gif
Какве везе има шта Хрвати каке у међународном суду правде са статусом Војводине? Много су битан фактор, међу појединцима у оба народа, мишљење оног другог је најбитније. Е па мени није и заболе ме баш шта је неки хрватски званичник какио о Војодини и Србији, ко га уопште пита. Изгледа да се на то једино трзају они којима је стало до мишљења ''браће'', онима који осећају неке емотивне везе са западним комшијама.

Back