EGYPTIAN CAT
Domaćin
- Poruka
- 3.869
A jednoj od mojih macaka vet je, pre par meseci, prepisao hloramfenikol, mast za oci, zar ne ? Kako to
?
?Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
?A jednoj od mojih macaka vet je, pre par meseci, prepisao hloramfenikol, mast za oci, zar ne ? Kako to?
Bio je maca na speedu 
Ja samo znam da je moja baba dala mačku andol razmućen u mleku kad je imao kijavicu i ne da mu je bilo bolje nego je ripao po kući sa širokim zenicama i hodao po gelenderu od teraseBio je maca na speedu
![]()

E pa i mi na FPN imamo mačke samo nikako da ih uslikam![]()

....Tanja, Hloramfenikol se primenjuje kao lokalna terapija bez problema ali ga nije poželjno davati u obliku injekcija, nisam bila dovoljno precizna. Kako je sad tvoja maca?
Pa kao da malo jeste. Sad je polu-čist. Već se vidi da je krzno na šapama belo (zasad samo svetlo sivo), ali mu je cela zadnja trećina tela osim repa i dalje nekako musava. Probala sam da ga odmastim alkoholom i gornji sloj dlake se malo očistio, ali štroka je ostala na samoj koži pa ga ribanje i alkohol iritiraju. Glavu i leđa mu stalno čistimo i mi i mama Maja, tu je i bio relativno čist. I rep dozvoljava da mu diramo, već smo ga prilično doterali.Kajo, na šta Meda sad liči, je li čistiji?
Oko joj je potpuno vlazno(samo jedno), sa jedne strane ima krasticu crvenu a ispod oka zuckasto zelenkasti sekret. Da li bi mazanje Hloramfenikolom pomoglo? I na koji nacin se maze, koliko cestooo Hvala unapred.

...Hlormafenikol injekcije postoje (i dalje) i spadaju u preteču antibiotika na bazi penicilina i streptomicina a kod svinja ništa ne može da se meri s njim, nekako je dosad mom mužu (koji ima nekih 10-15 godina staža po terenu) davao najbolje rezultate a karenca (zabrana klanja dok se ne izluči iz organizma) mu nije ništa uža nego kod ostalih antibiotika.
.Maca o kojoj brinem je izgleda zaradila neku infekciju okaOko joj je potpuno vlazno(samo jedno), sa jedne strane ima krasticu crvenu a ispod oka zuckasto zelenkasti sekret. Da li bi mazanje Hloramfenikolom pomoglo? I na koji nacin se maze, koliko cestooo Hvala unapred.
. Mila, ne bi bilo lose da je vet pregleda barem za pocetak. Nisam sigurna da je u pitanju samo ocna infek. Videces u roku od par dana. Ako sam u pravu stanje ce joj se pogorsavati (gubitak apetita, temperatura..), osim ako nema dobar imunitet, daj Boze.
Herpes kod mojih maca pocinjao je suzenjem samo jednog oka, a situacija se onda pogorsavala. Nizu imale zuto zeleni iscedak (sto mi je receno da je dobro, valjda je to znak Hlamidije, ali ne drzi me za rec, zaboravih..), vec boje rdje. Ako mozes trazi misljenje veta (on je najmerodavniji, narocito u startu), a onda ti mogu na pp napisati sta i kako mogu uzimati ako stanje nije mnogo lose.
Maca je sto se tice apetiita sada i vise nego halapljiva a temperaturu ne znam da li ima a nema sanse da joj izmerim, vec bezi od mene kad hocu da joj namazem oko. Posto nemam puno iskustva sa macama, da li topla njuskica i kod maca znaci temperaturu? Jos joj se stanje nije popravilo, i dalje suzi oko i i dalje ima taj zeleni sekret...
. Nadam se najboljem
.