Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
O Bože, koji smo mi paćenici... osećam se zlostavljano :hahaha:

Ma, kakvi...tačno znam što opisuje neupućena. Ali, prema macama što si pažljiviji, to su one nežnije. Ljudi moraju imati osećaj šta macama prija, a šta ne. Neupućena, predlažem ti da macu malo ignorišeš, u smislu naglih pokreta i maženja, a da je malo više posmatraš, šta joj prija. Maca je vrlo moguće namćor po karakteru, ali kakav gazda takav ljubimac. Ako nju vlasnica bije, onda ništa neće postići sem što će jadnu mačku maltretirati. Mačka ima 2-5kg u proseku ženska, a ta stanodavka ima bar 70tak kg?

Moj mačor je velika maza i svi se oduševljavaju kad dodju u goste, kako on voli da se mazi. Medjutim ono što ja znam jeste da njemu izuetno ne prija da ga čačkam po stomaku, i to ne radim, ako ga to iritira ili boli, on će pokušati da mi objasni, svojom gestikulaciom, pogledom ili blagim ugrizom, ili će me uhvatiti šapicama i reći na mačećem - ej pa to me boli, nemoj tu da me maziš...
Mačke recimo ne vole da ih naglo gnjaviš kao da je pas u pitanju, doduše ja poznajem mace, pa ih njavim na njihov način.

Dakle, verujem da maca ima nezgodan karakter, ali zato njena "mama" tj. vlasnica mora obratiti pažnje više na to šta maci prija a šta ne. i mene kad bi neko čačkao kako ne volim, ja bi mu rekla da prestane.

Čak i maca namćor ima neku caku kako da je maziš na njen način da joj prija.
Kako kod ljudi ima različitih karaktera, tako i medju životinjama.
Još jednom, što je čovek pažljiviji i strpljiviji prema životinji, to će životinja biti nežnija i "poslušnija".

Moja macka se zove Maza.
Lepo ime za macku ali,Maza smo joj dali zato sto ne voli da se bas nesto mazi.
Niko je ne maltretira ili da joj umanjuje kvalitet zivota.
Mene prati po celom stanu kad nesto radim voli da vidi sta radm,muzu stalno ako nesto petlja sa nekim srafovima
krade samo sto se covek okrene.
Da voli goste bas i nije nesto odusevljena.Kad neko dodje ona ga samo pogleda i ode u sobu.
Kod nas je tri god.od kad se rodila,mi je volimo bez obzira na sve.
Imala sam i njenog brata rodjenog e,al taj je bio susta suprotnos njoj.
Morala sam da ga dam kod prijatelja na selo ,jer je trazio da osnuje porodicu.
Mazu smo morali i da operisemo jer zivi u stanu,a ja nisam imala srca da joj dozvolim da se pari pa da posle ne daj boze bacam macice ili nesto drugo.
Sve u svemu je ok macka,mislim da je malo uobrazena i podsecame na one macke iz crtanog filma iz Francuske sto se prave vazne.
Inace je naucila da ide u WC tako da nikada nismo imali peska ili vec nesto drugo gde bi vrsila svoju nuzdu.
Napolje je bila svega tri puta u njenom zivot,i ponasala se ko da smo je preneli na neku drugu planetu.
Ipak je volimo i to je to

Pa ako je tačno to za mahanje repom, onda je ova mačka maltene konstantno nervozna.

A gazdarica je ne maltretira namerno, naprotiv, obožava je ali možda je upravo zbog toga nenamerno gnjavi tim maženjem...uzima je u ruke, ljubi je kao malo dete i tako. A ne tuče je, samo je lupne po guzi kad je ova ogrebe ili ujede. Danas je maca ujela gazdaricu u mom prisustvu (zanimljivo je da je to uradila i odmah pobegla u drugu sobu iza kreveta) pa sam isprobala onaj metod sa pljeskanjem dlanovima i i preteći zamahnula rukom. Sad me se boji, vidim joj po pokretima...ide za mnom i dalje, gleda me, prišla je par puta, došla je za mnom i ležala na veš mašini dok sam prala nešto u kupatilu :) ali je u sobi uglavnom vodila računa da nešto bude između mene i nje.

Inače mačke volim baš zbog te nezavisnosti tako da ni ovu nisam uzimala u ruke, gnjavila, uvek se tako postavim da može da ode kad god hoće...samo bi mogla da bude malo nežnija u signaliziranju da joj nešto ne odgovara. :p

Ni gazdarica nije pomirena sa takvim ponašanjem ali ne zna šta da radi...moja teorija je da za početak treba dosledno terati macu sa mesta na kojima ne treba da bude - kuhinjski i trpezarijski sto. I ne dirati je ako sama ne traži. I ignorisati je ako je besna što nije dobila omiljeno jelo. :p

Ma, kakvi...tačno znam što opisuje neupućena. Ali, prema macama što si pažljiviji, to su one nežnije. Ljudi moraju imati osećaj šta macama prija, a šta ne. Neupućena, predlažem ti da macu malo ignorišeš, u smislu naglih pokreta i maženja, a da je malo više posmatraš, šta joj prija. Maca je vrlo moguće namćor po karakteru, ali kakav gazda takav ljubimac. Ako nju vlasnica bije, onda ništa neće postići sem što će jadnu mačku maltretirati. Mačka ima 2-5kg u proseku ženska, a ta stanodavka ima bar 70tak kg?
.

Poslednja izmena:

I ovaj moj blesonja je postao agresivan. Sad je odrastao mačor, proradili hormoni, juri mačke i ima svoju teritoriju, pa valjda hoće da pokaže šta je naučio.
Još uvek je neopisiva ulizica, ujutru još pre kafe mora pasti mega maženje, prevrće mi se u krilu kao kad je bio mali, svu mi facu izbalavi a ako se odmaknem obuhvati mi lice šapicama i dovuče do svojih brkova, čak me nekad i gricne ili uhvati zubima da ne mogu da se izmaknem.
Sad mu se 2-3 puta desilo da se uz maženje zaigra, pa počne da gricka, pa do kraja grize, kida i grebe. Veliki je i jak, ne mogu tek tako da oslobodim ruku i mislim da zna da je kriv, ali hormoni ne daju da olako popusti. Posle pola sata opet je sve O.K., samo sam ja krvava.

URL=http://imageshack.us]
c5a1tasamvec48djeosinockr7.jpg
[/URL]

sto je sladak...pazi kako uziva....:)[/QUOTE]

E ne da uživa, nego rastura!
Pre dva sata mi je napravio totalni šou - uđem u dnevnu sobu a frajer dovukao crknutog goluba pa ga čerupa i jede na tepisonu - i UŽIVA sve u šesnaest!!!!!:shock::eek::shock:
Kad me nije fraz udario...:sad2::mrgreen:

Sad mu se 2-3 puta desilo da se uz maženje zaigra, pa počne da gricka, pa do kraja grize, kida i grebe. Veliki je i jak, ne mogu tek tako da oslobodim ruku i mislim da zna da je kriv, ali hormoni ne daju da olako popusti. Posle pola sata opet je sve O.K., samo sam ja krvava.

Svasta nesto oni vole da rade, a vidim da taj nacin igre primenjuju i sa svojim cetvoronoznim drugarima. Valjda se zanesu pa tehniku igranja primene i na nama :D, samo sto to nije uvek bezazleno ni prijatno :confused:.

Moj prvi macor i ja smo imali fazon sa se igramo tako sto se, kao, borimo. Non stop sam bila izgrebana. Mislim da je sa godinama i nakon sterilizacije znatno unapredio svoje ponasanje, mada mu je karakkter i ranije bio za pohvalu, za razliku od njegove zute drugarice koja je mnogo agresivnija od njega jos od malena. Dve totalne suprotnosti, ali i mi ljudi se razlikujemo po karakteru cak i kad smo iz istog "legla" :lol:.

Ja sam mom macoru u prvo vreme kupovala posip,sve dok nisam ukapirala da ga bata ignorise:roll:

Sam je resio da ce pisati u kadi,a kakiti na slivnik u kupatilu i to nikako nismo mogli da resimo,vec smo ga pustili:heart:

Ja sam rešila da maci dam prostora i izgleda da napredujemo...već par dana kad ustanem sama dolazi i hoće da se mazi...međutim problem je izgleda ako je mazim ne samo duže nego i kraće nego što ona hoće. :D Danas sam je mazila i kad sam ustala ona je skočila i ogrebala me. Pljesnula sam dlanovima i nadam se da je ukapirala da to znači da se ne ponaša lepo. A kad sam ponovo čučnula eto nje opet na maženje...

Ja sam rešila da maci dam prostora i izgleda da napredujemo...već par dana kad ustanem sama dolazi i hoće da se mazi...međutim problem je izgleda ako je mazim ne samo duže nego i kraće nego što ona hoće. :D Danas sam je mazila i kad sam ustala ona je skočila i ogrebala me. Pljesnula sam dlanovima i nadam se da je ukapirala da to znači da se ne ponaša lepo. A kad sam ponovo čučnula eto nje opet na maženje...

Ovo se i meni desi, kad prerano prestanem da moju ruku privuče šapom tj. kandžama... e sad, dok nisam skapirala ja sam cimala ruku i ostala izgrebana, ovako je pustim da dovuče ruku i ne ogrebe me... ma važno je samo upoznati ih i shvatiti... ipak to nisu kuce da reaguju na ''mesto'' i ''aport'' :) (kučkari - bez uvrede! :mrgreen: )

Ja sam mom macoru u prvo vreme kupovala posip,sve dok nisam ukapirala da ga bata ignorise:roll:

Sam je resio da ce pisati u kadi,a kakiti na slivnik u kupatilu i to nikako nismo mogli da resimo,vec smo ga pustili:heart:

Mojima sam bukvalno 1-2 x pokazala gde je posip i tu su obavljale nuzdu. Problem je nastao kad se broj povecao. Nastupilo je ludilo. Odvojila sam "nose" misleci da je to resenje, a one su jurcale jedna za drugom i vrsile nuzdu u obe "nose" :otkacio:. Shvatila sam da treba da se manem corava posla, namestila jednu nosu i cistila je (praznila lopatom, ubacivala nov pesak, posle par dana menjala "nosu" za cistu, a prethodnu prala dezinfekcionim sredstvom, brisala i ostavljala za sledecu promenu).

E, kad se sastav unapredio u trio fantastikus, metoda se usvrsila. Prvo jedna obavi nuzdu - ja ocistim. Onda druga, opet ocistim, pa treca... Ovo je tek mala nuzda... :mrgreen:. Pa tako mnooooogoooo x dnevno.... :dash:

Poslednja izmena:
Ovo se i meni desi, kad prerano prestanem da moju ruku privuče šapom tj. kandžama... e sad, dok nisam skapirala ja sam cimala ruku i ostala izgrebana, ovako je pustim da dovuče ruku i ne ogrebe me... ma važno je samo upoznati ih i shvatiti... ipak to nisu kuce da reaguju na ''mesto'' i ''aport'' :) (kučkari - bez uvrede! :mrgreen: )

None taken! :D Ej, mi smo sinoć mazile ona "naša" dva mačeta, tako sam se obradovala kad sam videla da je i ženkica ipak dobro (ko se ne seća, harlekin mužijak i crna ženkica, ona je podletela pod auto i otad je uopšte nisa viđala) da nemam reči! I Milica je ipak premala da bismo uzeli mačku, suviše je gruba prema njima a sve to iz najbolje namere.

Ma ne mogu da opišem koliko mi je laknulo! Kao da sam se posle X godina videla sa nekim rođakom kog svi vole ali niko odavno nije čuo ništa o njemu! A tek njene sreće kad nas je prepoznala, bila je spremna čak i Milicu da otrpi, mukica moja lepa! :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back