mačorčić CULE :)
Zainteresovan član
- Poruka
- 162
O Bože, koji smo mi paćenici... osećam se zlostavljano![]()
Ma, kakvi...tačno znam što opisuje neupućena. Ali, prema macama što si pažljiviji, to su one nežnije. Ljudi moraju imati osećaj šta macama prija, a šta ne. Neupućena, predlažem ti da macu malo ignorišeš, u smislu naglih pokreta i maženja, a da je malo više posmatraš, šta joj prija. Maca je vrlo moguće namćor po karakteru, ali kakav gazda takav ljubimac. Ako nju vlasnica bije, onda ništa neće postići sem što će jadnu mačku maltretirati. Mačka ima 2-5kg u proseku ženska, a ta stanodavka ima bar 70tak kg?
Moj mačor je velika maza i svi se oduševljavaju kad dodju u goste, kako on voli da se mazi. Medjutim ono što ja znam jeste da njemu izuetno ne prija da ga čačkam po stomaku, i to ne radim, ako ga to iritira ili boli, on će pokušati da mi objasni, svojom gestikulaciom, pogledom ili blagim ugrizom, ili će me uhvatiti šapicama i reći na mačećem - ej pa to me boli, nemoj tu da me maziš...
Mačke recimo ne vole da ih naglo gnjaviš kao da je pas u pitanju, doduše ja poznajem mace, pa ih njavim na njihov način.
Dakle, verujem da maca ima nezgodan karakter, ali zato njena "mama" tj. vlasnica mora obratiti pažnje više na to šta maci prija a šta ne. i mene kad bi neko čačkao kako ne volim, ja bi mu rekla da prestane.
Čak i maca namćor ima neku caku kako da je maziš na njen način da joj prija.
Kako kod ljudi ima različitih karaktera, tako i medju životinjama.
Još jednom, što je čovek pažljiviji i strpljiviji prema životinji, to će životinja biti nežnija i "poslušnija".