Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mili:
Танана, хвала на савету, купићу тај Флогоцид! Нема потребе да цимам свог пријатеља, а и верујем ти на реч. Још ако је за човека, онда ту нема дилеме. Такође смо користили и Енбецин спреј и признајем да му рана стварно брзо зараста. Хвала на савету! И хвала свима што сте били уз мене и Кићу!

Za Flogocid nisi znala ??? Nema šta da pitaš veta. Udješ u bilo koju humanu apoteku i kupiš tu mast. Jevtina je. Ne verujem da je skuplja od 150 dinara. A, ona je najbolja krema za kožu, neke infekcije, čireve posebno. Tu kremu svaka kuća treba stalno da ima, za ne daj Bože. Meni je preporučila doktorka kad mi se upalio koren dlake posle depilacije.
K'o rukom odnešeno...:wink:

vlado_s:
Ej mili, tako je slicno bilo mojoj macki, napao je drugi macak, i otkinuo joj "komad obraza". Bila je rupa do kosti i oporavila se, cak nema ni oziljka, ni traga... A mali macak ti je presladak... A ako saznas ko ga je povrijedio, lijepo kupi tu pusku, ispucaj mu dijabolu u oko, a pusku mu u grlo zaguraj.... :twisted: nije mi jasno kako stoka moze biti tako okrutna prema zivotinjama. A okrutnost je krivicno djelo, za taj napad bi mogao u zatvor od 2 do 6 mj..

I, kako bi onda Mili bila bolja i pametnija od tog lika? ....
Snaći će njega već, polako....

Bi2:
Snaći će njega već, polako....

То и ја кажем. Никако не бих могла да поступим на било који начин који изражава насиље, зато сам хтела и да контактирам полицију. Али нека, сваког стигне оно што је "посејао".

Mili:
То и ја кажем. Никако не бих могла да поступим на било који начин који изражава насиље, зато сам хтела и да контактирам полицију. Али нека, сваког стигне оно што је "посејао".

Nego. I to mače je nečije dete.! Ima neko ko sve to gleda.

Ja vam prosto obozavam sve zivotinje od pasa,macaka,ptica,zmija...ali citao sam dosta o tome kako je macja dlaka opasna i to me uzasno ubija...i sada kad mazim macku imam stalno osjecaj da mi dlaka u ustima,pbavezno perem ruke i to...pomozite!!!

kristijanOS:
Ja vam prosto obozavam sve zivotinje od pasa,macaka,ptica,zmija...ali citao sam dosta o tome kako je macja dlaka opasna i to me uzasno ubija...i sada kad mazim macku imam stalno osjecaj da mi dlaka u ustima,pbavezno perem ruke i to...pomozite!!!
imala sam i ja taj problem,stalno sam osecala dlaku u grlu kad bih pomazila macu.
resila sam da se resim toga i usvojila jednog macora. prvih mesec dana sam mislila da cu umreti,ali ljubav je pobedila sve. posle sam ga ljubila,spavala sa njim i delila sve sto sam imala.

tako da ti preporucujem da prestanes da razmisljas o dlaci i bice ti mnogo dobro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Хвала што питаш, Владо! Мачак је супер, нормално излази, додуше у ограниченом кругу, не витла онако као пре, али је добро. Рана је скроз заразла и цела "рупа" се попунила, остаје још само да му израсте длака. Пошто имам још једно маче, они се по цео дан јуре и играју по кући, што значи - максимално се опоравио. Сутра ћу поставити видео клип њихове игре, ако буде успело.

kristijanOS:

Postoji bolest koju mace mogu da prenesu preko svoje dlake (ne znam tacno kako se zove, ali nije naivna, jedino sto je izuzetno retka), medjutim macke koje zive u kuci tesko da mogu da se zaraze time, a i kao sto rekoh izuzetno je retka pa sanse da pomazis zarazenu macu, progutas njenu dlaku i uneses virus su vrlo, vrlo male.
Imam macora vec 9 godina, cesto spava u mom krevetu, do sada sam se nagutala verovatno tonu njegovih dlaka, i nista se nije desilo. To je zato sto macija dlaka sama po sebi ne moze nikako da ti skodi. Moze samo ako si alergican na nju.

Mackic:
Postoji bolest koju mace mogu da prenesu preko svoje dlake (ne znam tacno kako se zove, ali nije naivna, jedino sto je izuzetno retka), medjutim macke koje zive u kuci tesko da mogu da se zaraze time, a i kao sto rekoh izuzetno je retka pa sanse da pomazis zarazenu macu, progutas njenu dlaku i uneses virus su vrlo, vrlo male.
Imam macora vec 9 godina, cesto spava u mom krevetu, do sada sam se nagutala verovatno tonu njegovih dlaka, i nista se nije desilo. To je zato sto macija dlaka sama po sebi ne moze nikako da ti skodi. Moze samo ako si alergican na nju.

Ehinokokus. Moze da se dobije preko dlake i izmeta, ali od kucnih maca koje stalno dobijaju tabletice protiv parazita, nema sanse da se zarazis

_Look_Of_Expectancy_:
Ehinokokus. Moze da se dobije preko dlake i izmeta, ali od kucnih maca koje stalno dobijaju tabletice protiv parazita, nema sanse da se zarazis

Nisu samo u pitanju tabletice, već i ishrana pasa i mačaka. Svoje ljubimce u gradovima ljudi hrane proverenom hranom, a meso i iznutrice koje dobijaju kućni ljubimci u gradovima, pogotovo iz državnih mesara, je apsolutno sigurno.

Ja mojim macama nikada nisam davala tablete, jer nikada nisu ni imale parazite, a hranu im kupujem u velikim samoposlugama, u kojima su iznutrice i meso 100% sigurno.

Mogući problemi - istine i zablude

1. Prva zabluda - Ako se proguta dlaka nastaje čaura u plućima i čovek umire.
Dlaka psa može biti opasna samo ako pas ima bolest cistični ehinokokus.
Psi u gradovima ga nemaju, jer su nosilac divlje životinje, koje na selima zaraze domaću stoku, a kada seljaci kolju stoku, oni bacaju žive iznutrice svojim psima i tako ih zaraze.
Ako pas nema ehinokokus, možete jesti dlake do mile volje
.
U čitavoj Srbiji po statistikama Instituta za zaštitu zdravlja Srbije BATUT od 2000.g do danas, bude zabeleženo godišnje od 1 do 5 slučajeva oboljevanja u ruralnim, seoskim oblastima kao posledica zaražavanja jedenjem mesa, a ne kontaktima sa psima.

Kopakabana:
Ja mojim macama nikada nisam davala tablete, jer nikada nisu ni imale parazite, a hranu im kupujem u velikim samoposlugama, u kojima su iznutrice i meso 100% sigurno.

A kako znas da ih nisu imale? Psi recimo(ne znam za macke) mogu da se zaraze i njuskanjem izmeta napolju. A tabletice se daju u svakom slucaju, jer samo 2 od ne znam koliko parazita se vide golim okom...

ljudi VELIKO VAM HVALA na ohrabrenju.Ja sam cito o stetnosti dlaka i tim sranjima i uguro si u glavu te neke fore tak da mi ovo puno znaci!svakako cu na proljece nabaviti macu.Jako ih volim i nadam se da cu se uspjeti rjesiti ovog straha

Evo mog macana koji pokusava da izvrsi samoubistvo :lol: :lol: Svaki put mi stane srce kad ga vidim da se ovako ladno setka po simsu, ali morala sam da ga slikam. Uopste mi nije jasno kako se ne plasi visine...

Ovde se malo proteze

Pa onda malo gleda sta ima dole

Pa se jos malo proteze

Najezio sam se.....samo ga pusti nek radi sta hoce... ja sam svojim ocima vidio macku kako pada sa 4 sprata na beton, i nije joj ama bas nista bilo..... E evo cisto da ne bude da je on jedini koji po citav dan stoji na prozoru....

Super ti je papagajcic! :D :D

Ma moj macor je vec jednom tresnuo sa prozora, tada je bio dosta mladji, mozda je imao izmedju 1 i 2 godine, sa drugog sprata je pao, ali je malo nagnjecio zadnju sapicu, koju je posle sam izlecio tako sto ju je grejao ispod stone lampe. Sad ima vec 9 godina, i valjda je do sada naucio da sa prozora ne treba padati :lol:

Ja nemam problema sa mamom.Moja mama voli sve zivotinje.Evo moja dva macora(Leo-zuti i Spidi-crno beli).

Prilozi

• Photo-0011.jpg
    Photo-0011.jpg
    23,4 KB · Pregleda: 34
  • 09111734-01.jpg
    09111734-01.jpg
    7,3 KB · Pregleda: 33
imam problem, moj macak musa je star oko 1,5 god. on je spoljna macka ali ja zivim u sumi, u poslednje vreme kada hocu da se mazim sa njim on se oseca(SMRDI) neznam na sta... ali mi stvarno smeta kako da uklonim smrad? nikada se nije kupao NARAVNO sem kada je bola ona najveca vrucina...i to sam ga samo kvasila hladnom vodom...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back