Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To za tri obicno se odnosi na crnu, belu i onu ridjkasto-narandzastu, inace macori mogu biti u tri boje, moj na sebi ima crnu, sivu i belu ali prica glasi da ne mogu imati tu kombinaciju sa narandzastom, tj da su samo zenke tih boja. Za ovo drugo ne znam.

K aja:
U jednoj knjizi o rasnim mačkama dočitala sam da samo ženke mogu imati više od dve boje, a samo mačori mogu biti žuti. Od tada posmatram i ove naše mace (rasa "seoski mišolovac"), i izgleda da to vredi i za njih. Da li neko ima drugačije iskustvo? Tj.: ima li neko žutu mačku ili trobojnog mačora?

То је тачно. Никада нисам видела жуту мачку и тробојног мачора. :wink:

Морам овде да се искукам, немам где!

Мог Кићу су гађали "дијаболом", за оне који не знају - ваздушном пушком и направили му кратер на глави између ока и уха! Језиво га боли и сав је истраумиран. Стварно не могу да схватим ту .... ту .... ту .... ух .... не знам како то да назовем! Стварно сам бесна!

Mili:
Морам овде да се искукам, немам где!

Мог Кићу су гађали "дијаболом", за оне који не знају - ваздушном пушком и направили му кратер на глави између ока и уха! Језиво га боли и сав је истраумиран. Стварно не могу да схватим ту .... ту .... ту .... ух .... не знам како то да назовем! Стварно сам бесна!
jadnicak mali. mamica i tatica kupili cedu pusku i pustili ga da se igra. kakvi sve kreteni postoje na ovom svetu.

Не зна се ко је, и боље за њега да се не сазна, јер би му се десиле неке стварно ружне ствари! Видећу ако успем да сликам ту рану, да видите како стварно језиво изгледа. Не смем ни да мислим шта би било да су га погодили у око! Или негде другде ... вероватно би дошло до унутрашњег крварења.

Звала сам оног мог пријатеља, вета, дао му је инекцију за тетанус и неком белом течношћу је напунио ту рану. Сада му стављамо Бивацин прашак сваки дан и полако се опоравља рана, али сам Кића не, уопште неће да излази напоље колико је истраумиран. Једино изађе да обави нужду и брзо побегне у кућу. А ево и слика. Извињавам се свима што ове слике стављам овде и буквално ружим овако лепу тему. Нека буду ту данас, а ја ћу сад да их копирам на тему "питајте ветеринара".

Joj siroti mali micek :( :( :( Potpuno razumem to sto je istraumiran, ta rana mora da uzasno boli :( Mada mozda je bolje sto sad ne izlazi, da ne bi nahvatao neku infekciju ili sl.
Ljubi ga u taj nosic preslatki...

draga mili
strasno mi je zao sto postoje ljudi koji su u stanju da urade ovako nesto.nemam rijeci...
macana sada treba pustiti na miru i ne forsirati nikakvo izlazenje ako on to ne zeli.

ps
ja godinama koristim propolis uljane kapi za sve vrste rana na mojim macama a bogme i na ostalim ukucanima.
prah korijena crnog gaveza je pravo cudo. prirodni antiseptik. kad se stavi na ranu pusta sluz koja pravi jednu vrstu prirodnog flastera na rani.tako je rana zasticena od prljanja a unutra tako brzo zarasta da covjek ne povjeruje.

zelim macanu brz oporavak

E ljudi, ja u svojoj kuci oduvjek imam jednu ili vise macki. Kad se sjetim imena:
Micko,Mingo 1, Mingo 2, Macketina, Milojko, Macana (i njeni macici), i trenutno Straso, Micko 2 i Macana i jedan macic. Kontate??! :lol: Straso je maza, ali onako poprilicno strasiv. Nekad sam dodje da se mazi, a nekad cim me vidi bjezi, prenosi ga nestio. A moj mali macak Micko....ma za njega nema prave rijeci, od kad se rodio ja ga stalno nosam sa sobom, hoda za mnom svuda, kad me vidi na pedeset metara razdaljine on pocne da mjauce, nesto ovako "iju, miju, mjau, jau, au..." i skoci mi u krilo i sl...ma to je najpametniji macak na svijetu! Ali jedina mana mu je sto ne voli kupanje.....a mora... :grin: Micko je onaj mokri, i sto spava na verandi, a sStraso je sad vec odrastao crnobjeli arakteristicnom flekom na nosicu:

[img=http://imajr.com/th/DSC00063_215133.JPG]

[img=http://imajr.com/th/Micko_215134.jpg]

[img=http://imajr.com/th/Straso_1_215135.jpg]

[img=http://imajr.com/th/Straso_2_215136.jpg]

Znam da nije ovo ta tema ali ne mogu da ne spomenem da imam jos i cuku Sarkija, i tri papagaja.....

Марко и мме, хвала вам од срца на лепим речима.
Са радошћу јављам да се Кића лепо опоравља, рана фино зараста, полако се ослобађа и шетка по дворишту, и што је оно невероватно - почео је као суманут да се игра са Сркијем! Оно треба гледати, прелеп призор. Прво је шиштао на Сркија кад је овај дошао са свега 10 дана старости, после га је ставио на "игноре" а сад, када је повређен, пере га и игра се са њим!

Ej mili, tako je slicno bilo mojoj macki, napao je drugi macak, i otkinuo joj "komad obraza". Bila je rupa do kosti i oporavila se, cak nema ni oziljka, ni traga... A mali macak ti je presladak... A ako saznas ko ga je povrijedio, lijepo kupi tu pusku, ispucaj mu dijabolu u oko, a pusku mu u grlo zaguraj.... :twisted: nije mi jasno kako stoka moze biti tako okrutna prema zivotinjama. A okrutnost je krivicno djelo, za taj napad bi mogao u zatvor od 2 do 6 mj..

Владо, веруј ми, носим се мишљу да пријавим полицији да неко у комшилуку вежба гађање из ваздушне пушке! Боже, па може и неко дете да погоди! Кажем, не дај Боже да сазнам ко је .... Многи ми кажу да постоји могућност да га је гађао неко ко има голубарник ... или држи кавез са папагајем у дворишту ... па му је засметао мој мачак. Он, у суштини, само гледа, знам, јер и ја имам папагаје, и у мом дворишту које је заједничко људи држе папагаје напољу, и ништа им није. Е, утешио си ме, јер сам мислила да ће му остати и ожиљак и та "рупа" пошто стварно фали пуно ткива.

Mili, mislim da bi ozbiljno trebalo da razmislis o tome da popricas s policijom jer to sto se desilo tvojoj maci nije nemoguce da se desi jos nekoj s obzirom da imas neko (veliko) pomahnitalo dete u komsiluku :D Meni je jezivo kad vidim kako deca uzmu macku za rep i vrte je, ali ovo je zaista zalosno... da se neko izivljava na slabijima od sebe :shock: nikad nisam shvatala takve ljude...

Јесте, али људи се убијају међусобно, чисто сумњам да би полицију интересовао овај случај. Мислим да би се само окренули и отишли. Нисам паметна.

Mili meni je pas imao ranu na uvetu ogromnu....proshlo mu je....citala sa da ti to radish bivacinom (i ja sam) ali nije na odmet da pitash svog veta za " Flogocid" za ubuduce super je i za sitne ogrebotine kao i za krupne a koriste ga i ljudi...

Shto se tice pandura nije to lako...Mom muzu se skoro probudila svest kada je video da komshija brutalno prebija psa ispred svoje kuce...Bijo ga je zato shto je pas pojurijo ka ogradi da ide u hlad...A sheta ga po suncu...To je bash bilo za ove vrucine u sred dana...I pitao me za savet...Dobili smo broj Veterinarske inspekcije i mogucnost da podnesemo prijavu,ali iako smo novi u ovom kraju grada znamo da je vlasnik neki gracki "LUDAK",mi nemamo dvorishte ali ima neka livada gde 20 sntima ispred stepenica od kuce "drzavna livada o kojoj mi vodimo racuna" i tu naSh pas vrshi nuzdu i mi to uredno cistimo i shishamo...Kako nismo to snimili a nasha rec protiv njegove,na sve to je i budala,sigurno bi se svetio,verovatno bi pokushao na tu neogradjenu livadu da baci otrov (imali smo takvih direktnih pretnji i ako drzimo psa u kuci(pas i ne laje cesto ,socializovan je i nikad nije skocio na negoga pa tako nije ni na deset metara prishao osobi koja je pretila),verujem da bi zaista pokushao i na drugi nacin da nam ubije psa....Tako da od ta posla slaba vajda...

Танана, хвала на савету, купићу тај Флогоцид! Нема потребе да цимам свог пријатеља, а и верујем ти на реч. Још ако је за човека, онда ту нема дилеме. Такође смо користили и Енбецин спреј и признајем да му рана стварно брзо зараста. Хвала на савету! И хвала свима што сте били уз мене и Кићу!

Ukoliko si sigurna da je u pitanju dijabola od vazdusne puske OBAVEZNA si da prijavis policiji jer za kupovinu vazdusne puske je potrebna dozvola (kao i za koriscenje) tako da je u pitanju prekrsaj na osnovu zakona. Policija ima podatke o vlasnicima u okolini i nece biti tesko da pronadje vinovnika. Ne zbog tvog macka (Bog mu podario sve njegove godine) nego upravo zbog toga sto se lako moze desiti da se sutra ta puska uperi u nekog drugog...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back