Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije uredu nekom reci da je bolestan ako promeni misljenje . Mnogo ljudi zna da promeni misljenje preko noci , danas ih pitas dal im se nesto svidja i oni kazu da , a vec sutra isto to nemogu da smisle . Mozda je saznala ili uvidela nesto sto ju je navelo da promeni misljenje i shvati da mace nisu tako lose kao sto je prvo mislila . I , usput receno bas mi je drago sto je zavolela mace .

Mmm one su tako misticne i...nepredvidive... Ja zivim u kuci pa sam uvek imala neku macku,ali prva velika porodica zapocela je kad mi je dosla jedna siva,i nosila je macice,i onda se omacila tu kod mene...to je bilo pre 5 godina...od tad su sve moje macke njeni potomci:) Najvise sam ih imala jednog leta kad su dve bile "trudne",pa onako...13 macaka...

Nemojte da se ljutite ali meni stvarno nije jasno sta je misticno i neobicno kod macaka. Trebalo mi je samo godinu dana provedenih sa mojim macorom da ga provalim totalno, tipa da znam kad ce sta da uradi, i na koju osobu ce kako reagovati. Sad je doslo do toga da mi se cini da skoro pricam sa njim, iako ne moram nista da mu govorim jer sve shvati vrlo brzo. Cak sam mu jednom objasnila da ce da padne preko terase ako bude pokusavao da dohvati pticu i posle toga to nikad vise nije pokusao da uradi. Moram da priznam da mi ta misticnost nikako nije jasna...

E pa ja i moj suprug ih obožavamo. Ja ih volim jer su jake ličnosti i nepotkupljive, suviše pametne da bi bile nečiji robovi. A kakve su ulizice kada nekome veruju - to je posebna priča. Odhranila sam mnoge generacije mačaka i svašta sam od njih naučila. Glavna mačija igra je "kako zadaviti pacova" s tim što pacova predstavla moja ruka (zato su mi ruke pune njihovih "autograma"), pa onda igra plašilice (sakriju se recimo iza vrata, pa kad ja naiđem iskoče ispred mene metar uvis), pa vrebalice (virimo ja sa jedne strane vrata - maca sa druge, pa kad jedna drugoj ugledamo oba oka, onda treba brzo otrčati u novi zaklon). Naravno, igrama sam ja dala imena, ali zna ih svaka maca na svetu. Kolike su maze, to da i ne govorim. Sada imamo mačku i dva njena mala sina, a klinci se toliko razlikuju po karakteru kao da nisu braća. Sivko voli da skače, grize i juri i mazi se samo kada je umora. Medo je neviđena ulizica: ujutru čim svane (oko pola pet...) on je lud od euforije i onda dođe da me budi: uvuče mi se u ruku pa prede, liže češlja me, prevrće se mjauče... I ko može da ih ne voli?

nkvd:
Cao, da Vas sve malo nasmejem. Moje obozavanje zivotinja nema mere, pre par meseci taman sam nasao kome da poklonim : Beku,Djoleta,Trsu i Milicu (mackice stare 4 meseca). Stan je odahnuo, ja sam bio po malo usamljen ali navikao sam se, kada sam se vracao iz izlaska cuo sam neko tiho mjaukanje u blizini obliznjeg kontejnera, kako nisam imao lampu telefon je sasvim dobro posluzio da osvetli deo odakle zvukovi dolaze i onda su pozeli da izlaze Momcilo.Mrvica,Vidra (tako sam ih kasnije nazvao) macici stari oko nedelju dana. Odneo sam ih u stan, napravio cuclu i othranjivanje je pocelo, nije proslo mesec dana, taman su se oni adaptirali na ambijent kada sam pronasao jos jedno mace, koje sam morao drzati odvojeno od drugih jer je bilo sasvim malo a ovi su ga smatrali "igrackom", kako je mace raslo tako se uklopilo u kolektiv, zvao se Srecko. Posto toliki broj mackica ipak nije za stan uspeo sam da ih podelim komsijama na vikendici gde ih redovno obilazim, tako da sam sada opet sam. Ali kako tvoja mama kaze "zivotinje nisu za stan" veruj mi zena je po malo u pravu, ja sam othranio vise generacija mackica ali sam pri tome inao velikih problema pocev od uskakanja u frizider, upada u wc solju (posle sledi susenje fenom), uskakanja u tus kabinu kada se tusiram, redovnog bezanja uz i niz stepenice kada otvorim vrata, penjanja po zavesama, rusenja svega sto im stoji na putu, desavalo se da ostavim rucak na minut dok odem da se javim na telefon i zateknem macice kako uveliko rucaju iz mog tanjira,.... bilo je mnogo toga.

Evo nekih slatkih slicica: (obratite paznju na macice koji su se popeli i leze na civiluku)
http://forum.krstarica.com/attachment.php?attachmentid=16875&stc=1
maca i ja.jpghttp://forum.krstarica.com/attachment.php?attachmentid=16876&stc=1
macke.jpghttp://forum.krstarica.com/attachment.php?attachmentid=16877&stc=1
momcilo.jpghttp://forum.krstarica.com/attachment.php?attachmentid=16878&stc=1
srecko.jpg

JAOOOOOOOOOOOOOO KAKO SU LUDE!!!!
Pa ja bih se udala za ovakvog sto voli MACKE........Ja sam imala MILICU :(:(:(:(:(

@ K AJA
Pazljivo sam procitala sta pises o macama! Kao dipl.psiholog, dr.mr.psihijatar 9ovo navodim smo iz razloga kooji ce pravi razumeti!) zelim da Ti nesto kazem. Odusevljena sam Tvojim poznavanjem ovih divnih zivotinja, a pre svega, Tvojom ljubavlju prema njima. Apsolutno se slazem sa svim konstatacijama koje si iznela. I JA OBOZAVAM TE ZIVOTINJE!!!
Uopste sam ljubitelj tih divnih stvorenja, ali, Tvoje pisanije me je inspirisalo, da Ti nesto kazem.
Ti si pre svega kompletna i kompleksna licnost sa pravilno izgradjenim stavovoim o svetu, i zivotu uopste. Divna je stvar sto pored sebe imas pravog coveka koji Te prati! Vas dvoje ste se, jednostavno pronasli, i vidim vam dug i srecan brak prepun postovanja, neznosti i bezbroj zajednickih radosti.Stvarno imas pored sebe pravog coveka, a on pravu zenu. Priznaces, za danasnje vreme to je retkost.
Iskreno vam od srca zelim sve najlepse, a to vam sigurno zeli i sijaset prijatelja koje , bez sumnje imate! Ko ne bi zeleo da se ddruzi sa tako divnim ljudima kao sto ste vi!!!! Volite se, volite mace, a ja volim vas dvoje. LilyL.

Draga lilyl
suprug i ja iskreno ti se zahvaljujemo na lepim željama!
Mada, žešće si me zbunila komentarom o braku. Mislim, potpuno je normalno da ljudi koji žive zajedno ako već nemaju, onda steknu slične afinitete. O tome i jeste ova tema: ja sam kod kuće i uglavnom ja brinem o macama, ali one se svakome uvuku pod kožu: mojoj mami koja sada živi kod nas i do sada baš i nije bila naročito ljubazna prema životinjama a sada naše mace BAŠ voli, terapeutkinji koja dolazi kod nje i svaki put želi da vidi i mačiju familiju, strankama koje nam defiluju kroz kuću a mace im se ladnjaka penju u krilo, klincima kojima mame brane da dotaknu mačke (imaju dlake - brzo peri ruke!)...
Lično mislim da ljudima samo treba protumačiti ponašanje životinja i oni ih već gledaju sasvim drugim očima. Jedino ne znam šta bih uradila uradila onome ko baci mače ili kuče na ulicu (a videla sam prizore koje u životu neću zaboraviti); takve destruktivne osobe bih ja obesila na sred Terazija, za primer, uz direktni TV prenos. Kada toliko mrze dobroćudna, bespomoćna stvorenja, šta bi tek uradili ljudima?

@ K AJA
Draga Moja, sa velikom paznjom sam procitala Tvoje pismo. Pretpostavila sam da ce Te moj komentar o Tvom braku, malo iznenaditi. No profesionalna deformaciaj, ja jednostavno nisam mogla da se uzdrzim. A, ako si jos malo emotivac, onda cujes i ono sto ne poznajes, a postoji...
No, draga Moja, drago mi jr da si obratila paznju na moje pisanije, da sam imala i tu cast da cujemi za prisustvo Tvoje Mame. Moja je otisla pre sedan godina, i ne znam sta bih dala samo da je vidim i da joj cujem glas...Moja Mama je bila jedna izuzetna licnost, mozda inventivnija, inteligentnija i pismenija od mene, ali i ja ne zaostajem...U svakom slucaju, prenesi moj cvrst zagrljaj Tvojoj Mami, i , sto me najvise odusevljava, ZAVOLELA JE MACE !! Mozes joj reci da su one vrlo lekovite..
Sto se tice moje konstsatacije o Tvom braku, mozda sam sebi malo vise dozvolila!
Ali, veruj mi, nije bilo sa losom nameromlJednostavno, osetila sam potrebu da Ti to kazem..........
Za Tvoju informaciju, grle ma dva predivna decka - jedan Kartuzijanac, cistokrvni, i jedan pokupljen sa ulice. Mislim da je ovaj sa ulice, VECI BOEM (bez j ) i da lici na gazdaricu! Tebi, mila, i svim Tvojim ukucanima. zelim laku noc. LilyL. :D
Oprosti sto

... OVAJ DRUGI, ulicar, ima sutra dan D. Bice kastrirqn, jer je vec sazr3o za to. I vise nece biti macak koji lepo peva, upisacu ga u Hor beckih decaka...ili ce biti Frinelli. Vazno je da je moj i da muy skolujem gLAS..... zNAS, KAD IM UZMES JAJA, ILI Ti bele bubrege, napravio si najvecu tugu u svom zivotu..... Placem, sve vreme i ne mogu da se pomirim sa tim da cu s u t r a to uraditi, nekom, koga zista volim. Kada bih mogla, sutr bih legla na taj sto umesto Njega.....

... OVAJ DRUGI, ulicar, ima sutra dan D. Bice kastrirqn, jer je vec sazr3o za to. I vise nece biti macak koji lepo peva, upisacu ga u Hor beckih decaka...ili ce biti Frinelli. Vazno je da je moj i da muy skolujem gLAS..... zNAS, KAD IM UZMES JAJA, ILI Ti bele bubrege, napravio si najvecu tugu u svom zivotu..... Placem, sve vreme i ne mogu da se pomirim sa tim da cu s u t r a to uraditi, nekom, koga zista volim. Kada bih mogla, sutr bih legla na taj sto umesto Njega.....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back