Lucky girl
Elita
- Poruka
- 18.567
ја вам се нисам одавно јављала
у сваком случају, у међувремену је мачка стерилисана, ипак сам је одвела у ветеринарску ординацију која ми је 100 метара од зграде, реално ми је тако било боље и лакше, него да је преносим до Центра... све заједно, стерилизација + постоп. нега, антибиотици, крагна, итд, испало око неких 100 еура.
не могу да вам препричам хорор који сам ја преживела тај дан када су је пустили, како се гегала по кући сумануто и падала свуда.. мислим, није то хорор објективно, тако мора, али моја психа то није могла да поднесе, мислила сам да ћу умрети од туге и бриге како да јој олакшам. на краају се испостави да не можеш да јој олакшаш, јер нити жели/може да једе, нити да пије, и на крају забоде преспава једно 20 сати.. пустити је да дела како њој одговара, то је једини начин да јој се "помогне".
од тада, што се њеног понашања тиче, сам приметила само да мало више и мирније спава. и некако је постала лакша за сарадњу, пошто понекад спава код мене у кревету, где год да је наместим - не буни се више и проведе у истом положају и по целу ноћ, пре је спавала само ако она одлучи локацију (обично јако неугодну за мене) и будила се много чешће.
што се активности тиче - иста је! исто трчи, скакуће, јури лоптице, скаче на мене. то се ништа није променило
сада, они су ми рекли да, пошто ће она сада бити склонија гојењу, да треба да јој дајем ветеринарске дијете,оне Ројал грануле за стерилисане мачке... не знам колико је то укусно?
мислим, свакако постоје сличне опције регуларних гранула,, калоријска редукција, без житарица, итд..
а друго, не могу да замислим Пенелопу да се угоји, јер и овако није нека прождрљива мачка, баш је некако културна што се хране тичејош се није десило да је могла из једног маха да поједе целу кесицу соса.
nemoj da se opterecujes tom hranom za sterilisane macke...preteruju,jer realno kako su ljudi,odnosno cime su ljudi hranili svoje macke onda kad niko nije pravio hranu za sterilisane ?! po meni je ok da ona to jede,ali ne mora striktno stalno to,samo obratis paznju,pratis je da li se mnogo goji i shodno tome joj redukujes ishranu