Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zanima me kad se macetu stavi ampula protiv buva, da li ona ubija samo buve koje su trenutno na njemu i da li ga stiti neko vreme da ga opet ne napadnu? Jer ocistila sam ga bila, ali ode u komsiluk kod macaka koje imaju buve i opet nadjem jednu, dve. Ne znam sta da radim.

Koja ampula? Frontline, Advantage, Advocate stite mesec dana od buva. Te buvice koje pokupi u komsiluku bi trebao da uginu u roku od 24 sata kako dospeju na macku.
Naravno pod uslovom da je pravilno stavljena ampula, da 48 sati pre i 48 sati posle apliciranja ampula macka nije kvasena. I mislim da kupanje macke slabi dejstvo ampule. Moguce je i teorijeski i da buve razviju rezistenciju na isto sredstvo protiv buva, pa se moze povremeno aplicirati neka druga ampula.

Ne znam koja je najbolja. U principu sve stite od buva mesec dana.
Advocate je i za buve i za crevne parazite, mada nisam sigurana da li pokriva sve crevne parazite.
Frontline je za buve i stiti i od krpelja dve nedelje. A Frontline combo, kako kazu, uz to i inhibira razvoj larvi i prekida zivotni ciklus buve.
Advantage je za buve samo, sad kazu i da pomaze kod alergijskog dermatitisa koji je izazvan buvama, ali pretpostavljam da svi ovi preparati pomazu u tome, cim nestanu buve.
Ja sam prezadovoljna bila kad sam koristila Fronline combo i Advocate, a ovaj moj je bio bas prepun buva. Tako nesto nikad nisam videla. Ali je Frontline combo podbacio kada su krpelji bili u pitanju. Prosle godine kad je bila invazija krpelja nekoliko sam izvukla i to u te dve nedelje kad je trebao da deluje protiv istih.
Sad vidi sta ti najvise odgovara.

edit> da, cene se razlikuiju, pa i to moze da prevagne pri odluci. Ne znam prave cene, ali red velicine su negde: najjeftiniji je Advantage, recimo 500, pa Frontline oko 600, Frontline combo oko 700, i na kraju Advocate oko 1000din. za macke lakse od 4kg.

Poslednja izmena:
gde si nasla po tim cenama ampule? tamo gde ja kupujem sve kostaju isto, tj. 700-800 din.
inace, mesam advocate i advantage... uglavnom, sto se buva tice, jako sam zadovoljna sa oba, a frontline ne gotivim cisto zato sto je izvikana marka, tako da ga ne kupujem nikad

Hvala na odgovoru, videcu jos pa cu uzeti neku, bitno mi je da stiti, pa sad ce i zahladiti pa ce i buve valjda nestati. Imala sam macka uginuo je pre dve godine i nikad buve nije imao, a ovaj mali dobila ga sa buvama, pa muku mucimo. :(

Evo opet mene... Ocistismo se od buva, krpelja, glista. Sredismo i konjuktivitis. Ali me brine sto dosta slini. A od danas ispusta i neke zvuke kao da kaslje, koje ne mogu bas najbolje da opisem, kao kada coveka grebe gusa, pa pokusava da se izbori sa tim. Ima li neko neki savet, a da nije veterinar, vec me zavlaci vec par dana, a sredina je takva da je jedini

gde si nasla po tim cenama ampule? tamo gde ja kupujem sve kostaju isto, tj. 700-800 din.
inace, mesam advocate i advantage... uglavnom, sto se buva tice, jako sam zadovoljna sa oba, a frontline ne gotivim cisto zato sto je izvikana marka, tako da ga ne kupujem nikad

Mozda su sad cene izjednacene, u Pet centru a i u nekim manjim prodavnicamaza kucne ljubimce...Ranije sam kupovala u prodavnici gde je sve 30% skuplje, moguce i da oni nabavljaju po vecim cenama, a i da su im marze vece.
Ima na hrvatskom sajtu Pet centra cene, uvek su pribizno iste kao kod nas, mada mi se cini da sam Advocate za macke teze od 4 kg placala 1400, ovde na sajtu kazu oko 1000dinara.

Pa bilo koja ampula, tek treba da kupim neku pa da mu stavim. Koja je najbolja?

Ja sam mom macetu prvo bila nanela ampulu i rekao mi je covek da je njoj dejstvo mesec dana ( i ona je bila ubila sve buve koje je imao,a imao je sigurno preko 30 ),sto verovatno znaci da u tih mesec dana cak iako dodju,uginu.Ja sam mu kupila i evo vec mesec dana nosi Trixie ogrlicu,koja ga cuva 4 meseca,sto je super,mada on ionako ne dolazi u kontakt sa zivotinjama,niti izlazi napolje sem na terasu,ali mislim da to u svakom slucaju stiti od novih,potencijalnih buva.

On je imao kad je dosao kod mene i ja sam ga bila prasila i sve ubila, i pre par dana nadjem dve i ubijem rucno, sad ga svaki dan pregledam i nema. Valjda nece ni imati, ali svejedno cu mu staviti ampulu. E sad na netu sam procitala da se ampula stavlja na deo izmedju lopatica po kozi,a negde i na duz cele kicme do repa, da li je tako? I kako da mu razgrnem dlaku da lepo stavim? Kako si ti uspela?

Ja sam mojoj maci samo jednom stavila ampulicu i necu vise nikada. Lepo sam joj stavila bas tamo gde treba, i ona se posle nekog vremena okrene, lizne i zatruje se. Sreca pa je veterinar odmah dosao i pomogao joj. Znaci ampula nikada vise.

- - - - - - - - - -

Ja sam mojoj maci samo jednom stavila ampulicu i necu vise nikada. Lepo sam joj stavila bas tamo gde treba, i ona se posle nekog vremena okrene, lizne i zatruje se. Sreca pa je veterinar odmah dosao i pomogao joj. Znaci ampula nikada vise.
Kako se zatruje, ako lizne ima moze da bude povecana salivacija, ali zato se i stavlja tamo gde ne moze da lizne.

oops, sad sam videla na netu (na uputstvima za upotrebu ne secam se da sam vidjala) da mogu da se jave nezeljeni efekti mada jako, jako retko, od proliva, povracanja, neuroloskih problema, alergija. Treba biti bas oprezan.
Voditi racuna da macka ima dovoljnu tezinu i da je dovoljno stara, da nema oslabljen imuni sistem, da se ne pogresi sa ampulom, kolicinom i vrstom, i da ne moze da lizne sadrzaj amule. A onda je opet moguca iritacija na mestu aplikacije, gubitak dlake...

Poslednja izmena:
Kako se zatruje, ako lizne ima moze da bude povecana salivacija, ali zato se i stavlja tamo gde ne moze da lizne.

oops, sad sam videla na netu (na uputstvima za upotrebu ne secam se da sam vidjala) da mogu da se jave nezeljeni efekti mada jako, jako retko, od proliva, povracanja, neuroloskih problema, alergija. Treba biti bas oprezan.
Voditi racuna da macka ima dovoljnu tezinu i da je dovoljno stara, da nema oslabljen imuni sistem, da se ne pogresi sa ampulom, kolicinom i vrstom, i da ne moze da lizne sadrzaj amule. A onda je opet moguca iritacija na mestu aplikacije, gubitak dlake...[/QUOTE]

Odjednom joj je krenula neka voda iz usta, i pocela da trci po stanu kao da je poludela, to joj se desilo.

On je imao kad je dosao kod mene i ja sam ga bila prasila i sve ubila, i pre par dana nadjem dve i ubijem rucno, sad ga svaki dan pregledam i nema. Valjda nece ni imati, ali svejedno cu mu staviti ampulu. E sad na netu sam procitala da se ampula stavlja na deo izmedju lopatica po kozi,a negde i na duz cele kicme do repa, da li je tako? I kako da mu razgrnem dlaku da lepo stavim? Kako si ti uspela?

on je tada imao tri meseca kad je dosao kod mene ( isto kao sto napisah bio prepun buva,znaci nije bilo normalno,samo su izletale ) i nanela sam mu to kod vrata cini mi se,tako je pisalo na uputstvu,i one su se skroz povukle tek posle 24h,postepeno su umirale i otpadale,ali to sve do tih 24h i receno mi je da deluje 30 dana...A pazi nisam mu nanosila nigde druge sem tu kod vrata i sve je bilo ok,niti se lizao,niti bilo sta drugo,a ocigledno se to pocne da siri po celoj dlaci i ubija....Meni je to pomoglo.Sad,dva meseca kasnije,nema nista,mada sam mu ja preventivno stavila tu trixie ogrlicu i hvala Bogu super je.

Ljudi, sta vam rade mackovi? Mirko je sinoc u samoodbrani ujeo mog smora od cerke. :lol: A Blondi redovno tuce i maltretira pse, sto moju Mrvicu, sto okolne avlijanere. Macice jos ne izvodi, omacila ih je 31.VII i cenim ga da su tek ovih dana prohodali.

Ljudi, sta vam rade mackovi? Mirko je sinoc u samoodbrani ujeo mog smora od cerke. :lol: A Blondi redovno tuce i maltretira pse, sto moju Mrvicu, sto okolne avlijanere. Macice jos ne izvodi, omacila ih je 31.VII i cenim ga da su tek ovih dana prohodali.

hahaha kod tebe je bas zabavno :) valjda zato sto ( blago tebi :D ) imas dosta zivotinjica :) Ja inace imam problem sa malim jer jede kao provaljen i uvek je gladannnnnnnnn...I ubucio se,ne preterano,ali jeste i ne znam kako da ga odviknem od toga da manje jede,jer cak i kad jede on cim vidi da neko od ukucana jede odmah krene da mjauce,a svima nam bude zao.... :) A trudimo se da mu udovoljimo,dajemo mu i raznovrsne granulice,svaki dan mleko,dzigericu zivu u toku nedelje obavezno,pastetice,tecnu hranu itd,ali njemu kao da nikad nije dosta,a znam da ce mu to praviti problem,jer nece moci da se krece kako treba.....

Ovaj moj je uhvatio neki nov ritam spavanja. Vise nece da spava sa nama, vec uvece mjauce da ga pustim u drugu sobu, a onda negde oko 5 mjauce da vrati u spavacu, i tu nastavlja da se dere, da juri, da se skace. U svakom slucaju nema nama spavanja. Na kraju se negde oko 7 smiri i uvuce u krevet da spava.
Cak sam mu vratila i nocu granule, da mozda nije gladan, medjutim ne pomaze. A taman je poceo polako da gubi na kilazi. Sad se trudim da ga odviknem, pusim ga da place pred vratima, ali on je bas uporan. Nocas sam plakala zajedno sa njim, boli me vise glava od nespavanja. :sad2:

Ovaj moj je uhvatio neki nov ritam spavanja. Vise nece da spava sa nama, vec uvece mjauce da ga pustim u drugu sobu, a onda negde oko 5 mjauce da vrati u spavacu, i tu nastavlja da se dere, da juri, da se skace. U svakom slucaju nema nama spavanja. Na kraju se negde oko 7 smiri i uvuce u krevet da spava.
Cak sam mu vratila i nocu granule, da mozda nije gladan, medjutim ne pomaze. A taman je poceo polako da gubi na kilazi. Sad se trudim da ga odviknem, pusim ga da place pred vratima, ali on je bas uporan. Nocas sam plakala zajedno sa njim, boli me vise glava od nespavanja. :sad2:

Znam kako ti je, ne zavidim ti, ali jače je od mene! :mrgreen:

jaoo razumem te...i ovaj moj se poremetio skroz....spava preko dana,a onda se budi nocu i skace i po meni i po stanu..cak mi je nocas oko 3-4 ujutru opet donosio kesu da mu bacam i popne se na krevet i spusti i ceka da mu bacam i ja sam mu bacala dok sam mogla ( iako sam spavala ) i onda kad sam prestala,on se popeo i lupio me sapom po obrazu jer nisam vise htela da mu bacam,jer sam htela da spavam...tako da i meni nocu nema sna,odnosno isprekidan je

- - - - - - - - - -

Znam kako ti je, ne zavidim ti, ali jače je od mene! :mrgreen:

hahahaha jao gledala sam ovo,bukvalno je tako s njima haha

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back