Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moj macak star godinu ipo dana se ponasa cudno, posto je on dvorisni, macak povremeno ulazi u kucu(samo kada on to zeli) zadnjih nedelju dana ne mogu da ga isteram napolje cak, i nuzdu hoce da vrsi unutra, a to nije nikada radio cak i kada je mali bio i jos jednu stvar primetila sam da lize metal,lize beton i ako mu uvek sipam frisku vodu a i dlaka mu je malo cudna nije ofucana ali izgleda drugacije nego kod moje druge macke njegova je meksa i nekako cupavija izgleda kao ososana persiska macka nije uopste onako uredna ,svaki savet dobrodosao

Bilo bi cudno da nece da bude u kuci, macke vole toplo tako da je normalno da hoce da bude tamo gde je toplo a ne napolju na ovom minusu. Nemaju sve macke isto krzno, a i jednoj istoj macki se tokom godine menja kvalitet krzna u zavisnosti od temperatura kojima je izlozena. Normalno je da kad je hladno malo ocupave.

Je li debela Milica? Moj macak je imao perut dok je bio debeo, kontam da je sve macke imaju ali one debele ne mogu da dohvate svuda da je olizu. Ne umem drugacije da objasnim zasto mu je to nestalo kad je smrsao.

Nije debela.. Mislim, nije predebela, ali bogami je krupna! Ali ne bih je okarakterisala kao debelu macku! Ne znam sta je, kad je ne cetkam, peruti nema...

Moj macak star godinu ipo dana se ponasa cudno, posto je on dvorisni, macak povremeno ulazi u kucu(samo kada on to zeli) zadnjih nedelju dana ne mogu da ga isteram napolje cak, i nuzdu hoce da vrsi unutra, a to nije nikada radio cak i kada je mali bio i jos jednu stvar primetila sam da lize metal,lize beton i ako mu uvek sipam frisku vodu a i dlaka mu je malo cudna nije ofucana ali izgleda drugacije nego kod moje druge macke njegova je meksa i nekako cupavija izgleda kao ososana persiska macka nije uopste onako uredna ,svaki savet dobrodosao

Hehehe! Smrzla mu se guza, pa mu lepo kod kuce! :D A to sto lize metal i beton - nemam predstavu sta je. Kuca moje tetke lize zid, i kad je ona to ispricala veterinaru, ovaj joj je rekao da mozda zeli da privuce pazanju! Ko ce znati.... Mozda mu i fali nesto u ishrani.

Opet ja, sada sam primetila kod mog macka, neke krastice na glavi, prvo sam pomislila da su mu rane od tuce, posto sam par puta videla da ga tuce komsiski macak, ali vecers sam primetila i promene na usima ono kao perutanje, kod korena usiju ima neke izrasline, mnogo sam se zabrinula nisam primetila da se cese, veseo je jede normalno samo sto i dalje nece uopste napolje, i nuzdu hoce da vrsi u cvece a to nikada nije radio tj nije hteoto da radi unutra da li neko ima predstavu sta moze da bude :(

Opet ja, sada sam primetila kod mog macka, neke krastice na glavi, prvo sam pomislila da su mu rane od tuce, posto sam par puta videla da ga tuce komsiski macak, ali vecers sam primetila i promene na usima ono kao perutanje, kod korena usiju ima neke izrasline, mnogo sam se zabrinula nisam primetila da se cese, veseo je jede normalno samo sto i dalje nece uopste napolje, i nuzdu hoce da vrsi u cvece a to nikada nije radio tj nije hteoto da radi unutra da li neko ima predstavu sta moze da bude :(

1. Tuce ga komsijski macak i hladno mu je napolju, zato hoce unutra. Nabavi mu posudu i posip pa ce saksije ostati "mirne". Ima tema o tome malo nize, prelistaj je. (Moja preporuka za odnos cene i kvaliteta i dalje ide za Natusan, u Tempu 5kg kosta 505 dinara.)

2. Te promene na kozi bi trebalo da mu pogleda veterinar, ako je moguce, i da uzme uzorak i pogleda pod mikroskopom, najpre ce biti usna suga-otodectes, malo je dosadnija ali uspesno se leci.

1. Tuce ga komsijski macak i hladno mu je napolju, zato hoce unutra. Nabavi mu posudu i posip pa ce saksije ostati "mirne". Ima tema o tome malo nize, prelistaj je. (Moja preporuka za odnos cene i kvaliteta i dalje ide za Natusan, u Tempu 5kg kosta 505 dinara.)

2. Te promene na kozi bi trebalo da mu pogleda veterinar, ako je moguce, i da uzme uzorak i pogleda pod mikroskopom, najpre ce biti usna suga-otodectes, malo je dosadnija ali uspesno se leci.

i multicraft, bez mirisa je super
crveno pakiranje
kosta oko 190 din
nema miris, odlicno upija i minimum prasine :))))

Veterinar ce doci u ponedeljak, tako je bar rekla, a ovo sve gore i gore izgleda, raste kao pecurka, a na korenima usiju se pojavljuju kraste ono kao ispucala koza (ragade) ako me razumete sta hocu da kazem, i poceo je po malo da se cese i tu mu ispada dlaka onako u komadima, mnogo sam zabrinuta.
Mimi mozes li mi malo opsirnije reci nesto o tome, da li je prelazno da li j prelazno i na ljude posto sam ga pustala svuda evo ga i sad u krilu na cebetu, imam dete koje je asmaticar alergican na sve zivo(interesantno nije na maciju dlaku ) :)sta da radim zivim na selu gde bas nije popuralno drzati macke u kucu (imam jos dve)

hvala vam na odgovorima, .nemam srca da ga izbacim napolje, dusa moja, evo i sada mi pomaze da kuckam poruku, samo sto je poceo vise da se cese pa je vec poceo da stvara ranice mnogo mi je dobar i poslusan kako da ga bas to snadje:(

hvala vam na odgovorima, .nemam srca da ga izbacim napolje, dusa moja, evo i sada mi pomaze da kuckam poruku, samo sto je poceo vise da se cese pa je vec poceo da stvara ranice mnogo mi je dobar i poslusan kako da ga bas to snadje:(
Ma ne uzbuđuj se Nelice, to je lako izlečivo.Meni je celo jedno leglo mačića imalo gljivično oboljenje i to se saniralo za 7 dana, ali mi smo malo duže morali da se lečimo, još nas veterinar zezao, kako mu se mnogi obraćaju i traže istu tečnost koju daje mačkama, jer njima brže prođe, nego nama sa našim lekovima:)

Moji upravo klopaju zivo meso. Da, zvanicno je, Mirkova sestra se def. doselila, napustila je "decu" i cak se i sa kerom skoro sprijateljila. :aha:

Мачка моје познанице добила хипогликемију. Пре тога је повраћала, једа се кретала, срећом све је океј уз терапију, инсулин и таблете.. :(
Рибали су је, између осталог, што јој је давала живо месо у исхрани. Мислим, твоје маце излазе, али заиста..никад живо месо мацама које не излазе?

nasao sam ove slike pa da ih postavim http://www.jeanhaines.com/modules/gallery/images/buster.jpg
chimchim2.jpg
http://http://www.jeanhaines.com/modules/gallery/images/purrfectly_spoilt.jpg http://www.jeanhaines.com/modules/gallery/images/who_cares!(2).jpg

Moj vet insistira da macke treba da jedu zivo meso, povremeno kupim junece ili svinjsko mleveno.

Najstariji je upravo napunio 14 godina, tako da ne vidim da mu je naskodilo.

И наш вет дели исто мишљење, осим ако га није променио од наше последње посете. Дајем му млевну јунетину и пилеће бело пресно.
Поменута мачка са проблемом није чак обожавала ни сосове, водли људи рачуна. Мачка има 6 год
Шта смо сада хране добили за нашег мачора коју не сме да једе њихова мачка пуна велика кеса ..
Нервирају ме та опречна али крајње опречна мишљена ветеринара. Као, овај подвивљао, као да јој давала жилете да једе, а не понекад сирово месо.

Moje macke pretezno jedu granule (bez aditiva, boja, hemikalija i ostalog djubreta), ali se trudim da im bar 1 nedeljno obezbedim zivo meso i poneku konzervu.

Sosicima ih veoma retko pocastim, jer nemaju nikakvu hranljivu vrednost. To im dodje kao poslastica, grabe se kad otvorim kesicu.

Verovatno bih ih hranila biftecima da imam para. :lol:

ETA - izbegavam da im dajem da piju cesmovacu, ako mogu kupim Prolom, za koji je steta sto ga nema u velikim pakovanjima od 5 ili 6 litara,

ako ne, onda neku drugu flasiranu vodu. U poslednje vreme piju zlatiborsku, pakovanje od 6 litara traje im oko nedelju dana.

Poslednja izmena:
И наш вет дели исто мишљење, осим ако га није променио од наше последње посете. Дајем му млевну јунетину и пилеће бело пресно.
Поменута мачка са проблемом није чак обожавала ни сосове, водли људи рачуна. Мачка има 6 год
Шта смо сада хране добили за нашег мачора коју не сме да једе њихова мачка пуна велика кеса ..
Нервирају ме та опречна али крајње опречна мишљена ветеринара. Као, овај подвивљао, као да јој давала жилете да једе, а не понекад сирово месо.

pa nisu ni oni sasvim sigurni sta pricaju, realno
iz vise razloga;
jedan je njihovo generalno traljavo obrazovanje na samom faksu
drugi je, kod pojedinih, sustinska nezainteresiranost za vlastiti posao
a treci je cinjenica da se i same informacije; teorije, studije, mijenjaju,
nisu fiksne...sto je donekle i normalno, barem u onoj mjeri koja iskljucuje
agresivno lobiranje proizvodjaca ove ili one vrste hrane...

kad sve saberem, najradije bi davala prekilled prey, svima
al za to su kod nas opcije minimane tj. nepostojece
pa kombiniramo;
svjeze meso, iznutrice i kosti sa konzervama, granulama....u malom postotku i tako...
mislim, macan je ionako na methazidu jer je ve cimao blokadu
i vet kaze da je genetika u pitanju...kao podloga
sto je moguce
al opet...prebacila sam ga na fitriranu vodu i granule svela na minimum
mada, on puno mnaje pije kad jede svjeze meso...valjda dovoljno tecnosti uzme kroz njega...

Мачка моје познанице добила хипогликемију. Пре тога је повраћала, једа се кретала, срећом све је океј уз терапију, инсулин и таблете.. :(
Рибали су је, између осталог, што јој је давала живо месо у исхрани. Мислим, твоје маце излазе, али заиста..никад живо месо мацама које не излазе?

Moje ne da izlaze nego ne ulaze, osim u magacine, komsijinu stalu... :lol: I jedu i granule, sta da ti kazem kad su 70din/kg, izgladnele macke komsija od preko ulice mi nacele dzak pa dajem mojim zverima da se ne baci, tako da hipoglikemiju nece dobiti sigurno. Inace, kad sama biram koje cu od granula iz asortimana da im dajem, obicno su to Wendy, macije granule sa 30% proteina i dodatim taurinom, i za njih dvoje i za kujicu (9kg, treba i njoj taurin) i nekako ih i najradije jedu od svih, a i najskuplje su od svih koje imam, 140din/kg.

hmz, kitty jede zivo meso svaki dan. nekoliko zivih papalina i komadic govedjeg srca. godinu dana je tako hranim i nista joj ne fali s tim sto nije neki ljubitelj girica. inace sam i vetu rekla da je tako hranim i nije imao nikakve primedbe na to... smaze i celo zivo jaje ponekad (umuceno), ne voli samo zumance, gusto joj je i lepljivo o.O

inace, htedoh nesto da vas pitam, kakva iskustva imate s onim pastama protiv glista? cula sam za nekoliko slucajeva da su i stenci i macici uginuli jer su zbog njih povracali gliste :( ja se s tim ne bih zezala, stalno uzmimam tabletice, ali me bas zanimaju iskustva drugih, jer ne znam koja je poenta kupovati pastu, ako je toliko opasna...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back