Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ćao, ja sam nova na forumu. Možda ne znam dovoljno da se snadjem jer mi je ovo prvi forum. No, slike su sjajne. Ništa lepše od malih (ali i velikih) mickoša.
Ja ih imam 11. Sada će neko da me naruži, ali ja mislim da sam na forumu ljubitelja životinja bez obzira na količinu. Ja živim u kući sa mojim dvorištem i one su i unutra (rušenje, lomljenje, jedenje mog ručka...) i napolju (uglavno skitanje, ali kada je ciča zima svi su oko peći naravno) Ja sam toliki kreten da mi je žao po zimi ako neko hoće napolje (!!!???) Svaka ima svoje ime, svoju narav, normalno i uopšte su sjajne..

Pitanje za ne daj Boze: gde rade rengen zivotinja u slucaju preloma?
Obzirom da sam iz Krusevca interesuje me moja okolina (recimo kod tebe Mimi`s), ali nije lose znati ni za Beograd i druga mesta zbog drugih mackara.

Pitanje za ne daj Boze: gde rade rengen zivotinja u slucaju preloma?
Obzirom da sam iz Krusevca interesuje me moja okolina (recimo kod tebe Mimi`s), ali nije lose znati ni za Beograd i druga mesta zbog drugih mackara.

Ordinacija Srbovet u Jug Bogdanovoj u KV, vet. Sasa Kaludjerovic zvani Kalcan. Znam da ima UZ ali mislim da ima i rtg aparat.

Evo i mene sa problemom.. da podelim sa vama..
Naime, sinoć kasno ja videh - Bilbo mi nešto šepa.. pogledam bolje, vidim, boli ga šapica, liže je..al nema neke ranice i sl..
Odemo mi danas kod veta, on ga pregleda i kaže - zagnojio mu se nokat.. i kaže da to uopšte nije bezazleno..
Prepalo me je to što je danas počeo da kunja..ali posle antibiotika je navalio na klopu.. već dva puta je jeo..

..i sad sam skroz isparanoisana.. i dalje šepa, ali je ovako veseliji posle prve ture boca..
Nadam se da se neće nešto iskomplikovati.. jeste li vi imali neko slično iskustvo?

Evo i mene sa problemom.. da podelim sa vama..
Naime, sinoć kasno ja videh - Bilbo mi nešto šepa.. pogledam bolje, vidim, boli ga šapica, liže je..al nema neke ranice i sl..
Odemo mi danas kod veta, on ga pregleda i kaže - zagnojio mu se nokat.. i kaže da to uopšte nije bezazleno..
Prepalo me je to što je danas počeo da kunja..ali posle antibiotika je navalio na klopu.. već dva puta je jeo..

..i sad sam skroz isparanoisana.. i dalje šepa, ali je ovako veseliji posle prve ture boca..
Nadam se da se neće nešto iskomplikovati.. jeste li vi imali neko slično iskustvo?

Mi smo imali skoro identičan problem. Medi se rascepila jedna kandžica pa se zagnojila. On nije dao da mu dobro pregledam pa sam ja istripovala da je istrgnuo celu kandžu.
Veterinar ga je prvo blago ošamutio da bi mu to pogledao, isekao mu makazicama spoljašnji rascvetali deo noktića i dao mu antibiotik. Dobio je i neke tablete iz Mađarske protiv upale.
Meni je rekao da mu ispiram 3% hidrogenom, a kao antibakterijsku zaštitu srebrnu vodu (navukao jedno 5ml u špric i tako mi dao).
Čini mi se da je koloidna voda (srebrna) najviše pomogla.
Šapica je zarasla za oko 2 nedelje bez ikakvih problema.

Ćao, ja sam nova na forumu.
qyx2zo.gif

Dobro nam došla. :D
Sve što ne znaš, bilo o forumima bilo o macama, pitaj i saznaćeš.
Na ovom podforumu su svi fini i ljubazni (verovatno i na ostalim) i niko te neće kritikovati, naročito ne zbog broja mačkica.... Pa što nas je više - to nam je lepše, kao i u svakom mačijem čoporu, zar ne?

Mi smo imali skoro identičan problem. Medi se rascepila jedna kandžica pa se zagnojila. On nije dao da mu dobro pregledam pa sam ja istripovala da je istrgnuo celu kandžu.
Veterinar ga je prvo blago ošamutio da bi mu to pogledao, isekao mu makazicama spoljašnji rascvetali deo noktića i dao mu antibiotik. Dobio je i neke tablete iz Mađarske protiv upale.
Meni je rekao da mu ispiram 3% hidrogenom, a kao antibakterijsku zaštitu srebrnu vodu (navukao jedno 5ml u špric i tako mi dao).
Čini mi se da je koloidna voda (srebrna) najviše pomogla.
Šapica je zarasla za oko 2 nedelje bez ikakvih problema.

Uh, sad mi je lakše kad sam ovo pročitala.
Nije mi problem nabaviti srebrnu vodu, i meni bi mogla dobro doći. Naš vet je pobornik i alternative (svojevremeno je predlagao ehinaceu i sl za imunitet), pa verujem da će se složiti ...
Ovo se nekako iznutra zagnojilo, tako da se iznutra mora i delovati (antibiotici, voda i sl).. vet kaže da je verovatno u tuči s drugim mačkama to zaradio ...

Bokusum, dobro nam došla :D

val, kako je bilbo? je li bolje?

zna li neko koja je cena redvne godišnje vakcinacije? drugarica mi reče da je oko 2000 dinara, ja se šlognula jer sam prošle plaćala 1000 ja mislim
krajem meseca vodimo gašu na generalni pregled i pregled urina, verujem da je sve kako treba, ali eto, da potvrdimo i to

val, kako je bilbo? je li bolje?

zna li neko koja je cena redvne godišnje vakcinacije? drugarica mi reče da je oko 2000 dinara, ja se šlognula jer sam prošle plaćala 1000 ja mislim
krajem meseca vodimo gašu na generalni pregled i pregled urina, verujem da je sve kako treba, ali eto, da potvrdimo i to

Koliko se sećam, meni je bilo oko 1600 din (infektivne bolesti).. ali više sam zaboravila.. znam da je jedino extra skupa vakcina za peritonitis.
Bibić je bolje, vratili smo se sa terapije, otok spada i vet je zadovoljan kako se oporavlja :D :ok:

Ponovo sve od početka... ponovo BIlbu gnoji nokat, istina manje nego pre, ali očigledno mora još na terapiju.. sinoć sam ponovo počela sa antibiotskim sirupom po nalogu veta, a danas ga ponovo vodim na pregled :( .

E svaka ti cast... Samo se neslazem da nisu za stan ja ih imam 5 i odlicno se slazemo nema rusenja , nema upadanja, samo treba da ih vaspitas dok su male. Ali ne zameram tebi na misljenju svako ima pravo na svoj stav. A i bar si uspeo da ih udomis , nisi ih pustio na ulicu ili sl.

:-) kako se to vaspitavanje sprovodi, jako me zanima jer planiram da je drzim u kuci? I kako da je malu naviknem na, znas već, pesak?

:-) kako se to vaspitavanje sprovodi, jako me zanima jer planiram da je drzim u kuci? I kako da je malu naviknem na, znas već, pesak?

Nema šta da je navikavaš, kad je doneseš par puta je odnesi u pesak, vrlo brzo će sve sama skapirati. I trudi se da uvek bude čist, mace mrze da gaze u štrokavo, tako da ti ne gine piškenje sa strane ako je prljav pesak :lol:
A za vaspitavanje... mnogo široka tema! :)

Kad vidiš da se uzvrpoljila, odnesi je u kutiju sa peskom i sačekaj da započne "posao".
Ako je vršila nuždu negde dalje, pokupi to toalet papirom (staviš na ruku kesu ili rukavicu i ubaciš u kutiju i taj papir) i odnesi u kutiju sa peskom, tako ćeš joj objasniti da joj je WC tamo. A i mirisaće baš kao što treba.
Nadam se da nećeš koristiti pravi pesak već specijalne granule namenjene za to, inače ćeš imati i peska i govanaca po celom stanu.
Ako je već odabrala mesto u stanu i počela tu da vrši nuždu, jako će se teško od toga odvići. Idealno bi bilo da joj njenu kutiju staviš baš tamo, ali ako to nije moguće biraj neki jako zaklonjen ugao gde neće biti svakom na vidiku ili joj kupi zatvoren WC.
Moje su odabrale jedan ćošak u kuhinji, ispod ugaone klupe - savršeno skriveno i meni krajnje nezgodno za čišćenje, ali htele su baš tu, i kutija sada stoji TU.
Pre nego što postaviš kutiju, savetujem ti da ispod nje zalepiš selotejpom za pod neki deblji najlon ili veeeliku kesu. Male mace su kao i deca, dok ne savladaju tehniku desi im se i da se popiške pored noše, i da umoče nogu, i de sednu u kaku pa posle se brišu o pod i još svašta nešto...:mrgreen:

Kad vidiš da se uzvrpoljila, odnesi je u kutiju sa peskom i sačekaj da započne "posao".
Ako je vršila nuždu negde dalje, pokupi to toalet papirom (staviš na ruku kesu ili rukavicu i ubaciš u kutiju i taj papir) i odnesi u kutiju sa peskom, tako ćeš joj objasniti da joj je WC tamo. A i mirisaće baš kao što treba.
Nadam se da nećeš koristiti pravi pesak već specijalne granule namenjene za to, inače ćeš imati i peska i govanaca po celom stanu.
Ako je već odabrala mesto u stanu i počela tu da vrši nuždu, jako će se teško od toga odvići. Idealno bi bilo da joj njenu kutiju staviš baš tamo, ali ako to nije moguće biraj neki jako zaklonjen ugao gde neće biti svakom na vidiku ili joj kupi zatvoren WC.
Moje su odabrale jedan ćošak u kuhinji, ispod ugaone klupe - savršeno skriveno i meni krajnje nezgodno za čišćenje, ali htele su baš tu, i kutija sada stoji TU.
Pre nego što postaviš kutiju, savetujem ti da ispod nje zalepiš selotejpom za pod neki deblji najlon ili veeeliku kesu. Male mace su kao i deca, dok ne savladaju tehniku desi im se i da se popiške pored noše, i da umoče nogu, i de sednu u kaku pa posle se brišu o pod i još svašta nešto...:mrgreen:

To rade i velike iskusne mace :lol:
A desi se i ovo ponekad, pogotovo ako imaju čupavu guzu :mrgreen:

Uploaded with ImageShack.us

Gde to ima i sta je to? I koliko kosta

Cula sam da imaju neke granule koje upijaju do 5 litara tecnosti, samo da se ne cimam vise s posipom, i obila sam djonove trazeci to juce, al ja to ne mogu da nadjem

Ako mislis na one bele granule koje izgledaju kao kristali ja ih ne preporucujem uopste jer maca opet kopa po mestima na kojima je piskila i po meni to nije uopste higijenski. Kupi posip za macke koje imas u svim pet shopovima. Lepo se zgrudva, izbacis grudvu i uvek im je cisto.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back