Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nepromenjeno. Još uvek je zezaju antrakoidi u uvu, a zubić ćuti - ali jede samo na desnoj strani.
Opet se muvala sa onim komšijskim mačorom i pazarila buve. Jadnica, odvikla je ona od takve gamadi pa kad je buva gricne a ona skoči metar uvis! Neka, sto puta sam joj govorila da joj ne treba takav prljavko - ali njoj je baš lep :rumenko:. Posle smo ipak stavili Frontline da se svi spasimo bede :confused:.
Od kako je zahladnelo mustra se navrzla da noću spava kod nas na krevetu, ali nema mira nego kad dođe mora da se liže, vrti, gricka nokte, sisa ćebe, mesi, sto puta se prevrne, drma ceo krevet kao da je slon a ne mačka... Pošto još držimo vrata otvorena, ona dođe kad stigne sa terena a to je obično negde pred zoru. Neku noć je MM poludeo i izbacio je iz sobe. Ona se vratila za 2 minuta. Onda ju je izbacio i zatvorio vrata pa je gospa mjaukala i grebala jedno 5 minuta dok i meni nije pukao film pa sam je odnela u dnevnu sobu i ležala sa njom dok nije zadremala. Tako nas postrojava skoro svake noći.
Najgore mi je kad pada kiša. Čim vidim oblake mene hvata panika jer je fina lady Maja počela da dovlači u kuću žabe. I to neke odvratne četvrtaste, braon-sive pa krastave. Grozota živa, nikad nisam takve ni videla. Uglavnom, shvatila je da se to ne sme, pa kad ulazi sa takvim "plenom" nikom se ne javlja, samo sagne glavu i brzo klisne u kuhinju. Čak i kad je pogledam ne vidim žabu jer joj cela stane u usta, pa kad čujem da Maja skače po kuhinji meni već pozli :sad2:.
A neki dan je neko (ne znam da li ona, Meda ili zajednički) ručkao u kuhinji goluba. Suprug je otišao na posao oko pola 7 i nije bilo ničega, a ja kad sam ustala zatekla sam :eek::sad2::( :besna:. Užas jedan! A opet, bilo mi je smešno kako su lepo doneli hranu kući i to pravo na svoju trpezariju, samo što još nisu izvadili escajg i salvete :manikir:
Svašta se kod nas dešava. Moram ovih dana da postavim nove slike na album pa da vidite :super:.

Hehe, zamišljam ih kako su još izvadili escajg pride :zcepanje: .
S njima nikad nije dosadno.

Moram da Vam se pohvalim. Nasa mala Mica,macka koja nam dolazi inace Bebanova drugarica, jutros na dorucku, dovela svoja tri maceta. Jedno crno i dva sarena kao sto je i ona. Preslatki su. Sve je to lepo,ali moja mama kad nije pala u nesvest,da iznese Mici da jede .kad tamo cetri para okica gleda u nju. Da ste joj videli samo izraz lica. Ja sad se vratila,kad vidim hrana za juniore puna kuca

Moram da Vam se pohvalim. Nasa mala Mica,macka koja nam dolazi inace Bebanova drugarica, jutros na dorucku, dovela svoja tri maceta. Jedno crno i dva sarena kao sto je i ona. Preslatki su. Sve je to lepo,ali moja mama kad nije pala u nesvest,da iznese Mici da jede .kad tamo cetri para okica gleda u nju. Da ste joj videli samo izraz lica. Ja sad se vratila,kad vidim hrana za juniore puna kuca

:hahaha1:
Zamišljam scenu :lol: .
To je dobro, u suštini. Znači da je mama maca baš stekla poverenje.

Joj, nikad neću zaboraviti još jedan par očiju u mraku pored Čarlija, tako se moj Gizmo pojavio. Ali mogu da zamislim tvoju mamu. :lol:

Gico, a da nije to preveliki zalogaj? :lol:

Mama ludi, hrani Bebana,pa Micu, a onda pravi kasice za mace. Naravno onda ja i tata na red, boga mi lepo ce smrsati uz sve nas, mala sala ,ali kad bi ovo procitala, leteli bi svi.

I kod mene u kući je tako.... :roll: Mama i ja čekamo tatu za ručak, da bi eto proveli taj ručak ''porodično''... Dok on dođe, mi scrknemo od gladi, i onda po pravilu prvo mačka jede (bez obzira da li se pravi da skapava od gladi ili nezainteresovano sedi na terasi i čeka da joj se donese ručak :roll: ), pa onda ostaci od sosića i džigerice idu vranama, ali pošto su i tu pacovi golubovi, onda se i njima baci i malo pšenice... :roll: I kad je sva stoka namirena onda kao mi sednemo da jedemo :mrgreen:

I kod mene u kući je tako.... :roll: Mama i ja čekamo tatu za ručak, da bi eto proveli taj ručak ''porodično''... Dok on dođe, mi scrknemo od gladi, i onda po pravilu prvo mačka jede (bez obzira da li se pravi da skapava od gladi ili nezainteresovano sedi na terasi i čeka da joj se donese ručak :roll: ), pa onda ostaci od sosića i džigerice idu vranama, ali pošto su i tu pacovi golubovi, onda se i njima baci i malo pšenice... :roll: I kad je sva stoka namirena onda kao mi sednemo da jedemo :mrgreen:

:rotf:Potpuno te razumem.

Poslednja izmena:

Haha...Ovo moje čudovište je ljuto na mene što sam ga ostavila i otputovala na nekoliko dana. Čim sam došla, prvo me besno izgrizla do krvi a sad ni u wc ne smem bez nje. Odmah kuka. Valjda se plaši da ću opet otići.
Inače, planiram da se selim. Živa nisam kako će podneti moj odlazak. :(

pile, ima li šanse da je povedeš sa sobom?mada moćda ni to nije najsrećnije rešenje

Tara, ona ovde ima sve uslove da lagodno živi. Prostrano dvorište u kojem se baškari i sunča leti. Ima svoju sobu gde drema i kupatilo gde joj je posip i hrana. Moji je obožavaju. Veterinar koji je leči od malena je tu. Nikada je ne ostavljamo samu.
A tamo gde idem, živeću u iznajmljenom stanu. Gde ću je? Ko će sa njom da bude dok sam ja na poslu?:(

Plašim se da ne ode kad se ja odselim.
Mada se tešim da mačka nikada ne napušta one koji je hrane.

Tara, ona ovde ima sve uslove da lagodno živi. Prostrano dvorište u kojem se baškari i sunča leti. Ima svoju sobu gde drema i kupatilo gde joj je posip i hrana. Moji je obožavaju. Veterinar koji je leči od malena je tu. Nikada je ne ostavljamo samu.
A tamo gde idem, živeću u iznajmljenom stanu. Gde ću je? Ko će sa njom da bude dok sam ja na poslu?:(

pa da, pali su mi na pamet odličlni uslovi u kojima jolanda živi, dvorište za igru i sunčanje ,toplu dnevnu sobu i stalno društvo i stvarno je štetat oduzeti joj ih : )
verujem da će se navići na tvoj odlazak jer tu su osobe na koje je ona takodje navikla plus što se mačke zaista vezuju i za prostor, tako da mislim da će uz malo pažnje biti sve ok

Bas nezgodno :/,ali evo mozda ti ovo pomogne,ja sam skoro isla na letovanje,nisam bila tu 2 meseca( znam da to nije selidba,ali shvatices o cemu pricam)onda je moj beban kad sam otisla taj prvi dan tugovao,slabo jeeo i samo spavao,drugi dan isto,treci vec vise jede,setka a cetvrti ,vec je bio sasvim normalan i mazio se sa mojom mamom,bude im tesko neko vreme ali prebole,zatim,kad sam ja dosla,mama je otisla da se ona odmori,tugovao je par dana ali se onda okrenuo meni,jednostavno se priklone onima koji su tu...bice sve dobro...:zag:

Hej pile, da ja budem onako brutalno realna - čini mi se da će maca biti srećnija tu gde je, gde je već šefica, ima svoju teritoriju i svoj mačiji život. Tamo bi imala samo tebe, a pitanje je ako je budeš puštala napolje kako će se snaći u celokupnom okruženju :confused: Znam da mačke stresno doživljavaju selidbe i da uživaju u svojoj rutini.

moj macak kaslje vec oko mesec dana. Zvuci kao da se trudi da iskaslja nesto... povratio je jedno 4, 5 puta do sad.... brine me pomalo.
inace veseo je kao i uvek, ima odlican apetit, cak se i ugojio

Za izbacivanje dlaka možeš da uzmeš Trixie pastu (ima još nekih tog tipa, ali ne znam nazive) ili da zasadiš mačiju travu ili pšenicu pa da gricka. A ja mom za gliste dajem Vitaminthe pastu (proizvodi Virbac), a imaš i razne tablete tipa Cestal ili Pratel.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back