Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim da nema razlike, i da je važno samo da meso bude iz pouzdane mesare, poptuno sveže i zdravo da bi smele da ga jedu. A pošto je to rizično, nije preporučljivo davati im.

ma mi vec duze vreme kupujemo kod njig i godinama vec postoje i verujem da su ok ,to meso i mi jedemo,nego Beban,mng voli da jede zivo svinjsko i cesto mu dajemo pa sam se zapitala da li to valja :/ da radim..

Ja Jolandi dajem živo meso. Ali pošto mi u kući jedemo samo junetinu i piletinu i ona se navikla na tu vrstu mesa, pa svinjetinu neće da jede. A belo meso obožava. Čim krenem da tranžiram pile, stvori se pored mene, istegne se na zadnje šapice i trlja njuškicu o moju butinu......i kamči svoju porciju.
Voli i mlevenu junetinu. Jedino ribu neće "živu". Samo prženu....

Ja Jolandi dajem živo meso. Ali pošto mi u kući jedemo samo junetinu i piletinu i ona se navikla na tu vrstu mesa, pa svinjetinu neće da jede. A belo meso obožava. Čim krenem da tranžiram pile, stvori se pored mene, istegne se na zadnje šapice i trlja njuškicu o moju butinu......i kamči svoju porciju.
Voli i mlevenu junetinu. Jedino ribu neće "živu". Samo prženu....

i moja Mica takođe! Luda je za belim mesom, a najviše ga voli kad je "živo"! Mada, ne bira ni kada je kuvano, a voli i pileća prsa! A isto kao i Jolanda, ne voli ribu!
A Bubica krka sve, za razliku od starije koja pomalo izvoljeva, ova mala pojede sve što joj dam, pa i Micinu porciju, i još traži repete! :zper:

Moja maca ne voli zivo valjda zbog toga sto sam joj od malena davala kuvano,,,i zapecenoo,,,ona jede bubreg,jetricu,govedje meso to nam u mesari ostavlja ju svake nedelje po dosta :) napunim kese za zamrzivac i imam cele nedelje i za psa i za mace,,,,inace sve su se ugojile jedino sto su neke sitnije gradje a neke krupnije :)

Moja maca ne voli zivo valjda zbog toga sto sam joj od malena davala kuvano,,,i zapecenoo,,,ona jede bubreg,jetricu,govedje meso to nam u mesari ostavlja ju svake nedelje po dosta :) napunim kese za zamrzivac i imam cele nedelje i za psa i za mace,,,,inace sve su se ugojile jedino sto su neke sitnije gradje a neke krupnije :)

Ovo moje čudovište neće ni da okusi "iznutrice".
Čak ni slaninu ne voli. Dala sam joj čajnu kobasicu malopre i eno je igra se sa njom. :confused: Voli suvo meso. I oooobožava šunku. Ali sam je razmazila pa jede samo kad joj iseckam na sitne kockice. Pre neki dan, gledam drugaricu kako svojim mačkama (a ima ih 4) baci po komad šunke i one ga pojedu. Jolanda šanse nema.:(

Čak ni slaninu ne voli. Dala sam joj čajnu kobasicu malopre i eno je igra se sa njom. :confused: Voli suvo meso. I oooobožava šunku. Ali sam je razmazila pa jede samo kad joj iseckam na sitne kockice. Pre neki dan, gledam drugaricu kako svojim mačkama (a ima ih 4) baci po komad šunke i one ga pojedu. Jolanda šanse nema.:(

Hahah tako i moj Beban,gospodin bira :)

Bas mi je poznato to seckanje na kockice,,,,moja nece slaninu dok joj ne iseckam a ove druge hoce ali ona moja maza :whistling: samo me lize,,ujutru dodje i lize mi nos da se probudimmm,,sad trenutno sedi u moje krilo lize moju ruku :super:,,,kakva je bila u pocetku nije ni umela da se mazi,,sada samo prrr prrr prrr prede i trlja se o moje lice,,,ja joj dozvoljavam da spava sa mnom u krevetu ali cim bude 6 sati eto je hoce da ustane i budi me da joj otvori vrata od sobe ,,predajem se umorna sam :brus: :) zezam se

Mica od tih fast foodova jede samo Poli parizer, pileća prsa i nekad lizne malo paštete Milica, inače ove ostale sa konzervansima nema šanse :mrgreen:

Moja Boni nece da lizne nista od ljudske hrane. Jedino sto je htela od mesa jeste sirova i kuvana piletina ali ni to joj vise ne dajem otkada se sumnja da ima problem sa bubrezima. Jako mi je drago sto jede iskljucivo maciju hranu, to je najbolje za nju, ne zica mi uzasno nezdrave salame i virsle i nikada ali nikada ne dosadjuje kada jedemo tako da je i rizik da ce skociti na sto ravan nuli.
Ujutro je najgladnija ali jako je dobra, mi je nocu maltene i ne cujemo, stvarno nas retko probudi. I onda ujutro milica ceka sve dok ne zazvoni alarm a tada nastaje prilazenje, njuskanje nosa i golicanje brkovima, mjaukanje... :lol: Nikada pre alarma, slatko mi je kako nas ne dira pre toga. :heart: Zato kada ustanemo to je takvo dernjanje kao da nije jela 3 dana. :roll:
Inace sada do kontrole joj se ugadja maksimalno posto strahujemo da ce morati da se hrani renal hranom do kraja zivota pa smo joj kupili schesir konzervice, ljudi moji kako je to lepa hrana, steta sto je preskupa. Dobila je i njihove granule a dobija i jogurt svakodnevno, to bas voli. Plasim se da se nece jos dugo tako sladiti, ali necu da budem pesimista, videcemo na kontroli kakvi su rezultati.

Dosta je hvalospeva, malopre smo se posvadjale i isprskala sam je fajtalicom, tako mi krvnicki napadne nogu da je morala da se smiri malo. :roll:

Postoji li neki nacin da ubacim video u post a da ga ne stavljam na youtube, mrzi me da se registrujem tamo? Nabavila sam snimak Boni kada je nadjena pa sam htela da podelim sa vama.

Joooj, Jole ima običaj da se iznenada stvori kraj mojih nogu a ja je i ne primetim. Zadnjih par dana je non-stop gladna i kako šušnem kesicom ili otvorim frižider, eto nje. Elem, juče pričam telefonom, i mutim ness kafu u kuhinji. U jednom momentu se okrenem da uzmem mleko i samo se začuo stravičan krik. Valjda sam je nagazila, ne znam ni sama. Srce mi stalo. Pomislila sam "gotovo je, povredila sam joj šapicu". Ona sirotica pobegla pod fotelju. Pet minuta me gledala ružno iz mraka i tek onda došla da se pomirimo. Možete da zamislite kako mi je bilo. U životu je nisam udarila. Jednom po guzi, kad mi se ukakila u sobno bilje.
A stalno mi se događa da se sudarimo. Ja potrčim da se javim na telefon, a ona hoće da se igra "viru, viru" pa iz nekog zaklona skoči na mene da me uplaši, i "bup!" sudarimo se.
Je l su i vaše mačke ovako šašave?

Joooj, Jole ima običaj da se iznenada stvori kraj mojih nogu a ja je i ne primetim. Zadnjih par dana je non-stop gladna i kako šušnem kesicom ili otvorim frižider, eto nje. Elem, juče pričam telefonom, i mutim ness kafu u kuhinji. U jednom momentu se okrenem da uzmem mleko i samo se začuo stravičan krik. Valjda sam je nagazila, ne znam ni sama. Srce mi stalo. Pomislila sam "gotovo je, povredila sam joj šapicu". Ona sirotica pobegla pod fotelju. Pet minuta me gledala ružno iz mraka i tek onda došla da se pomirimo. Možete da zamislite kako mi je bilo. U životu je nisam udarila. Jednom po guzi, kad mi se ukakila u sobno bilje.
A stalno mi se događa da se sudarimo. Ja potrčim da se javim na telefon, a ona hoće da se igra "viru, viru" pa iz nekog zaklona skoči na mene da me uplaši, i "bup!" sudarimo se.

Da, Mica ima nekad običaj da vreba i skoči pred mene i čeka da je jurim :lol: A totalno pošizi kad moj tata ide ka njoj i kaže:''E sad ćeš da vidiš!'' Tad sledi trk na krevet, zabijanje iza jastuka i onda čekanje da je neko nađe :lol: ****** i rep po pravilu vire :zcepanje: Baš je juče odlepila, jurila kroz kuću, baš je bila razigrana, možda joj prija ovo zahlađenje :)

Jeste Pile, ovo je Simon's cat. Obožavam čoveka! :heart:

Dva glavna razloga zbog kojih mimi's dad kategorično odbija novu mačku u kancelariji su uplitanje u noge i muvanje oko frižidera i stola, Bili je to redovno radio. Mada, i pseto moje matoro je to radilo, ma svi oni to rade. :lol:

To je Simonova mačka? Obožavam taj crtać. Genijalan je.

Jeste, a jesi gledala najnoviji, The Box?

Da, Mica ima nekad običaj da vreba i skoči pred mene i čeka da je jurim :lol: A totalno pošizi kad moj tata ide ka njoj i kaže:''E sad ćeš da vidiš!'' Tad sledi trk na krevet, zabijanje iza jastuka i onda čekanje da je neko nađe :lol: ****** i rep po pravilu vire :zcepanje: Baš je juče odlepila, jurila kroz kuću, baš je bila razigrana, možda joj prija ovo zahlađenje :)

Jeste Pile, ovo je Simon's cat. Obožavam čoveka! :heart:

I moj ćale se juri sa Jolandom. Ona skače i ujeda ga za nogu ili mu se okači o nogavicu kao pas....:roll:
Pre par dana, kućni prijatelj doveo psa (Ser Džefri mu je ime, spasao ga sa ulice kao štene, mislim pas je Džefri ne prijatelj....:lol:). Jolanda je bila u kući, na prozoru, gledala u susedno dvorište. U jednom momentu je skontala da jepas u našem dvorištu. Jao, to je bilo smehotresno. Nakostrešila se, počela da frkće, grebe vrata, hoće napolje da se tuče. A najsmešniji deo je što ima jedva pola kilograma a pas je baš onako povelik.:rotf:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back