Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da, odbija ih polako. Svejedno, mačke ljubomorno čuvaju svoj wc, makar to bilo i napolju. Ne daj Bože da je moj Bili uhvatio nekog drugog mačka da mu piški na pseku, onom građevinskom, iza kuće, zlo i naopako! :sad2: Verovatno je zato stalno i tukao Marka i Tomija.

Bili smo i danas na injekciji, bolje je proslo putovanje do veta nego juce, bila je mirnija, a mnogo je kukala dok ju je bockao. Bogami, i mene je strah, znate kako je debela igla... :sad2:
Jos sutra je mucim, onda ce mi doktor dati neku pastu, tablete (neke na bazi gline, nisam ga razumela, ali sutra cu vam dostaviti izvestaj koje mi je preparate prepisao) i mozda neki sirup... Pa lecenje nastavljamo kod kuce. Rekao mi je da joj ne dajem jogurt, vrc samo kupovnu hranu- sosice i granule,da joj ne mesam sa "domacom" klopom, a taman sam izvadila iz zamrzivaca pilece belo meso da joj skuvam da malo jede. :confused:
Ona je malo bolje, veselija je, cak je pocela i da me grize za ruku i igra se , sto protekle nedelje nije radila. Valjda ce biti dobro, hrabrica moja mala. :heart:
A od kad sam dosla kuci masina mi radi non stop. sve prekrivace i cebad perem, cistila tepihe i dezinfikovala podove domestosom, da unistimo bakterije ako ih ima, sve sam precistila... A ona otisla u skitnju, nisam mogla da je zadrzim jer su mi otvoreni prozori.

Poslednja izmena:
E, znate sta mi je vet rekao a ja to nisam znala pre. Naime, pitala sam ga kako je moguce da je maca imala samo jednom teranje, krajem aprila, i da joj se posle vise nije "javio" nagon. (posto sam ovde citala da se teranje javlja na svake tri-cetiri nedelje ili cak i cesce). On kaze da mace imaju teranje "sezonski", imala je prvo kad je napunila 6-7 meseci i to zbog hormona, i da ce, prema njegovom misljenju, sledeci put uci u teranje krajem avgusta kada dani pocnu da se skracuju, a posle toga tek u februaru kada dani pocnu da se produzavaju. I u tim periodima moguce je da ce imati teranje u par navrata, a sav ostali period bi trebalo da bude mirna. Bas cudno i interesantno.

Naravno, sterilisacu je ali tek posle prvih macica! I za to mi je rekao da je parim sa macorom koji je u kuci, da se ne pari sa ovim lutalicama zbog side i ostalih zezancija.

Evo mene opet! ;) Zavrsili smo sa injekcijama, nadam se... Vet nam je dao sledeca uputstva: Na svakih 12 sati pasta FLORYBOOST DOG, pa posle sat vremena od paste dati PANKLAV sirup po 1,2 ml. Pet dana tako. Jedino ako maca ne prihvati sirup i povrati ga, znaci da ce morati preko injekcija da se daje antibiotik....
Inace, ona je bolje, u stolici vise nema krvi ni sluzi, boja je tamnija ali ipak jos uvek ima proliv.

A vet je tooooliko skup da se pada u nesvest! :whistling: Tara, svaka cast kako si izdrzala finansijski sve preglede, analize i lecenje za Gasicu! :worth:

nensika, drago mi je da je milica ok : ) :heart:
ne znam ja kada sam poredila sa nekim drugim vet. stanicama on je bio neki prosek, prema analizama inekcijama i sterilizaciji sam merila cene...
a kako smo izdržali mesec ipo dana bukvalno svakodnevnih terapija i analiza,pa još mesec ipo ne pitaj, ali veruj mi da u tim monetima nisam mislila na novac...i pojma nemam odkale mi novac u tom monetu, sećam se da smo dečako i ja na kraju seli i izračunali koliko smo ukupno dali para i da me je glava zabolela...

nensika, drago mi je da je milica ok : ) :heart:
ne znam ja kada sam poredila sa nekim drugim vet. stanicama on je bio neki prosek, prema analizama inekcijama i sterilizaciji sam merila cene...
a kako smo izdržali mesec ipo dana bukvalno svakodnevnih terapija i analiza,pa još mesec ipo ne pitaj, ali veruj mi da u tim monetima nisam mislila na novac...i pojma nemam odkale mi novac u tom monetu, sećam se da smo dečako i ja na kraju seli i izračunali koliko smo ukupno dali para i da me je glava zabolela...

Znam, naravno da je najvaznije da budu zdravo i dobro! :heart:
Kad sam prvi put otisla kod njega, da bih se utesila, rekla sam sama sebi da je to kao da sam otisla kod zubara i da moram to platim koliko je da je! (ispalo je kao da sam popravila 3 zuba :D ) Tako da sam prebrinula taj novac, tako je kako je, idemo dalje! :) I tacno je da su SVI vetovi skupi, oni dobro znaju da onaj ko voli zivotinje ne zali novac kada je njihovo zdravlje u pitanju. Nego sam u bas nekom glupom periodu, promenila posao, plate jos nema, imam svadbu sad u junu pa me sve stiglo! Al' najvaznije je da je Milica dobro!! I Gasa, naravno! Drago mi je sto vise nema tih napada, da kucnem u drvo! :heart:

ma da, skroz te razumem, ja sam se u početku toga i bojala, dešava da se kada vetovi vide koliko si vezan za životinju zloputrebe to, pa te oderu najstrašnije, a nije ni to poenta... ok je da platiš ali ne da neko to zloupotrebljava, nikako...
ali dok se to dešavalo gaši ja sam radila, i imala sam neke bonuse, sad se saćam i jedva sam čekala da ih potrošim, ali me je gavrilo pretekao i nema veze, stalno ponavljam da je sreća da sam u tom trenutku imala, jer to je bilo na kraju oko 60.000 dinara ja mislim : I
da mu se sad to desi ne znam kako bi se izvukla, jer ne radim par meseci i baš je nezgodna situacija, tako da te skroz razumem i nadam se da će milica prihvatiti sirup kako bi ti maksimalno olakšala : ) :heart:

Evo mene opet! ;) Zavrsili smo sa injekcijama, nadam se... Vet nam je dao sledeca uputstva: Na svakih 12 sati pasta FLORYBOOST DOG, pa posle sat vremena od paste dati PANKLAV sirup po 1,2 ml. Pet dana tako. Jedino ako maca ne prihvati sirup i povrati ga, znaci da ce morati preko injekcija da se daje antibiotik....
Inace, ona je bolje, u stolici vise nema krvi ni sluzi, boja je tamnija ali ipak jos uvek ima proliv.

A vet je tooooliko skup da se pada u nesvest! :whistling: Tara, svaka cast kako si izdrzala finansijski sve preglede, analize i lecenje za Gasicu! :worth:

Super što je Milici bolje! Izmazi je. :heart:

ma da, skroz te razumem, ja sam se u početku toga i bojala, dešava da se kada vetovi vide koliko si vezan za životinju zloputrebe to, pa te oderu najstrašnije, a nije ni to poenta... ok je da platiš ali ne da neko to zloupotrebljava, nikako...
ali dok se to dešavalo gaši ja sam radila, i imala sam neke bonuse, sad se saćam i jedva sam čekala da ih potrošim, ali me je gavrilo pretekao i nema veze, stalno ponavljam da je sreća da sam u tom trenutku imala, jer to je bilo na kraju oko 60.000 dinara ja mislim : I
da mu se sad to desi ne znam kako bi se izvukla, jer ne radim par meseci i baš je nezgodna situacija, tako da te skroz razumem i nadam se da će milica prihvatiti sirup kako bi ti maksimalno olakšala : ) :heart:

:eek: Kad se meni zavrtelo u glavi od cifre, mogu misliti kako je tebi bilo. Ne daj bože da me tako nešto snađe, zaista ne znam šta bih radila. Sad mi je posebno drago što su Milica i Gaša dobro. :)

Ma jubic i za Gasu i za Micu,tako su hrabri,drago mi je da je Milica bolje :)

Nego, da ne pricam vise o bolesti i doktorima.... Kako podnosite ove vrucine, i kako vase mace podnose toplotu? Da li su mirnije, da li piju vise vode nego inace, imaju li apetita kao i obicno, kako im pomoci da se rashlade?

Nego, da ne pricam vise o bolesti i doktorima.... Kako podnosite ove vrucine, i kako vase mace podnose toplotu? Da li su mirnije, da li piju vise vode nego inace, imaju li apetita kao i obicno, kako im pomoci da se rashlade?

Jedu i dosta piju... ali BIlbo manje mjauče i manje je aktivan.. manje se i mazi onako tipa da se pribije uz mene, vruće mu je :lol: .. nego legne onako pored mene :lol: .
Obojica često leže na betonu u kuhinji (nema pločica tu) ili na terasi predveče, kad zahladi.
A zato noću skaču :zper: .
(nemamo klimu)

Vruće je mojim dušicama :(.

Laza preko dana vrlo malo izlazi napolje. Spava u lavabou ili u kadi i tek uveče izađe, ali i to na kratko. Jede nenormalno mnogo, kao i uvek, a više nego inače pije vode, mleka i jogurta. Neće da se mazi i ne spava sa mnom više, nego opet u kupatilu. I nikako neće da se igramo, čak ni na laser ne reaguje, sav je smoren.

Jedino moj Beki se manda napolje po ceo dan kao i obicno,pre 20 minuta je dobio batine,stalno ga ta maca bije i ne znam kako da ga zastitim,ta maca ga je sve iscerupala,ti gde ima ogrebotine fali mu i dlaka plus polomljen zub,i rascepana usna i povredjena sapa,ne znam kako da mu vise pomognem :/,sto je najgore ulazi u stan kod mojih komsija pored mene i sedi na njihovom krevetu,ne znam ni za to sta da radim :dash:

Jedino moj Beki se manda napolje po ceo dan kao i obicno,pre 20 minuta je dobio batine,stalno ga ta maca bije i ne znam kako da ga zastitim,ta maca ga je sve iscerupala,ti gde ima ogrebotine fali mu i dlaka plus polomljen zub,i rascepana usna i povredjena sapa,ne znam kako da mu vise pomognem :/,sto je najgore ulazi u stan kod mojih komsija pored mene i sedi na njihovom krevetu,ne znam ni za to sta da radim :dash:

Znam da nije smešno, ali... :zcepanje: Zamišljam te ljude, ulaze u sobu, a Beban se odomaćio, seo i uživa...:eek: :zcepanje:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back