Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Saška
mačor ti je jednostavno razmažen
postavlja se kao ALfa

mraš da mu ipak pokažeš ko je ko
sad kako...

mi smo jednom Gvozdena udarili novinom kad je nešto loše uradio.
I od tada nije

Jednostavno neko od vas mora da se nametne

Saška
mačor ti je jednostavno razmažen
postavlja se kao ALfa

mraš da mu ipak pokažeš ko je ko
sad kako...

mi smo jednom Gvozdena udarili novinom kad je nešto loše uradio.
I od tada nije

Jednostavno neko od vas mora da se nametne

Istina,retko smo ga tukli ali ja nemam srca da ga udarim,mada bolje to nego da ostanem iskasapljena,mada kad god ga udarim,on jos vise pobesni,nista me ne slusa...

Ali tara poceli su svi u kuci da ga se plase trci mnogo brzo u toj brzini skoci na krevet na sto pa na tv pa na nekog od nas i svasta jos,usput se izudara od vrata ili zid,uzasno je posmatrati ono,a ja vise ne smem ni da dremnem,imam 3 ogromne ogrebotine ,2 kod oka i jedna iznad usne...

uh, znam saskice, stvarno mgou da zamislim koliko strasno to sve izgleda,ali ja ne vidim drugo rešenje osim da sačekaš da ga prodje, a do tada ga šljepi novinom kada se tako ponaša prema vama, to ga ne boli, a negde sam prčitala da mačke reaguju na taj zvukkada ih novina lupne ili čak lupi pored njih : S

Saskice, zao mi je sto imas problema sa macorom, nadam se da ce se smiriti. Mislim da ta njegova agresija ne treba mnogo da te brine. Najvaznije je da je kastracija prosla bez komplikacija i da je on zdrav! Seti se kako si se sekirala pre operacije hoce li sve biti u redu, kako ce se oporaviti itd. Sve je sa njm OK, i mozda je bolje sto je hiperaktivan. Zamisli kako bi ti bilo da lezi, da nema volje, da nema zelje da jede, ide u wc.... E to bi vec bio problem!

Ne mogu ti pomoci nekim pametnim savetom, s obzirom da moju g-djicu Macu jos nisam sterilisala, ali razgovarala sam sa jednom prijateljicom koja mi je ispricala da je njn macor, posle kastracije, bio mnogo, mnogo "ljut na nju!". Mozda zivotinjice na neki nacin osecaju da su dozivele tu neprijatnost a da smo za to zasluzni mi, ljudi....

I ja sm protiv, trebaju da se nauce dok su mali. Pa mozda ipak da ovu noc zakljuca macka, da mu vode i hrane, namesti mu da spava da se i ona odmori da ne strahuje sta ce da joj uradi tokom noci!!

Poslednja izmena:
Saškice, neka neko od tvojih ukućana vikne na njega ili ga poprska malo kada počne tako da se ponaša. Imam mačka starog osam meseci, nije agresivan (naprotiv, velika je maza), ali voli da pravi haos po kući. Ja vičem, prskam ga, ali me ne sluša, jer zna da sam ja slaba na njega i da je dovoljno jednom da mi se obmota oko noge da bih popustila. Međutim, kada moja mama vikne na njega, to je već druga priča, odmah se smiruje... Ne znam koliko je ispravno, ali sa mojim mačkom uspeva. Samo ga nemoj tući, mislim da to ne pomaže, inadžije su to. :) Nadam se da će se mačkić smiriti ubrzo.. :)

U cetvrtak dolazi da vidi jel sve okej sa ranicom,pitacu ga,mada....istina je da je mali majmun razmazen,eto mi sad,obilo se o glavu ona moja recinca: Ne mogu da ga udarim,zao mi je :dash:

Ljut je na tebe. Najgori mogući scenario u sličnoj situaciji za koji znam je da se mačka na kraju preselila kod komšija jer je toliko zamrzela svoju dotadašnju vlasnicu a ova je takve traume navukla od nje, od one silne ljubavi od pre sterilizacije. A da si ga razmazila, jesi. Isto kao ta žena svoju Coku. Ali on je još mlad, još ima vremena da ga dovedeš u red.

Ljut je na tebe. Najgori mogući scenario u sličnoj situaciji za koji znam je da se mačka na kraju preselila kod komšija jer je toliko zamrzela svoju dotadašnju vlasnicu a ova je takve traume navukla od nje, od one silne ljubavi od pre sterilizacije. A da si ga razmazila, jesi. Isto kao ta žena svoju Coku. Ali on je još mlad, još ima vremena da ga dovedeš u red.

A koliko se često dešava da mačori zamrze vlasnike nakon kastracije? Sada već užasno počinjem da se bojim da vodim mog mačka veterinaru, a kastracija je zakazana za sledeću nedelju... Zaista ne znam kako bih podnela da me zamrzi. :sad2:

Ako ne sterilises onda ce ti i dalje praviti haos u februaru, a ako sterilises, pa.... u vecini slucajeva oni postanu dobrice, jeste da se ugoje al' ne mora da znaci. Najvaznije je da ga NE STERILISES SAD, ne u februau, macke tada ne smeju da se sterilisu. Inace poludi.

E Saskice kada si ga sterilisala, pominjala si ranicu? Ooooo... pa nije ni cudo veliko sad znam...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back