Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Izvoljeva, može joj se. :aha: Tako i moje matoro pseto, navodno su mu Hill's granule sa lekom protiv artritisa prevelike i pretvrde a nađe li negde koske od pilećeg bataka, po cenu batina ne odustaje!

Opšte poznato... a ako neće da jede iz činije nego čeka da joj vadiš kockicu po kockicu? :roll:
P.S. Ne znam dal da se žalimo il da se hvalimo, preksinoć smo dobili polu živog slepog miša na otiraču... a gđica se toliko drala da joj otvorimo vrata (jer ne skače na kvaku kad nosi plen, i čim mjaukne ispred znamo da je frka) da sam mislila da će izaći neko od komšija da vidi šta joj je?! :dontunderstand:

Macak moje komsinice je dobro, dolazio je vet da ga pregleda. Malo ga jos boli tamo gde je udaren ali je sve bolje i bolje.
Sto se tice hrane moj macak je mnogo razmazen. Hranim ga Viskasovim granulama, ali u poslednje vreme jede samo jagnjetinu. Ja mu kupim piletinu da promeni malo a on ni da pipne. Mislim da nije zdravo da se hrani jednolicno ali on hranu koju mi jedemo nece ni da pomirise. Granule sa ribom ili zecetinom ni slucajno. Jedino dolazi u obzir jagnjetina u granulama ili Viskas u konzervi. Danas sam resila posto je i onako debeo da mu stavim piletinu pa kad ogladni jesce. Drugo mu nista ne dam. Videcemo da li ce jesti kad ogladni.:bye:

:per::hahaha::zcepanje:
E pa brate, čitajući ove zadnje poruke, reklo bi se da i one imaju neki svoj forum gde se kolektivno dogovaraju kako dobro vaspitati svoje vlasnike. Sad sam pročitala i svom mužiću, kaže, mislio je da su samo naše takve gadure.
Sve nam je poznato: od onoga "donesi me pred činijicu sa hranom", "kljukaj me iz ruke zalogaj po zalogaj ili neću jesti", preko "puštaj me unutra sa plenom ili ću ti izgrebati vrata i navući komšije za vrat", "to je moja fotelja - briši!" do "baš me briga što je pred zoru - ja hoću napolje a ti čekaj da se vratim da mi otvoriš"....

:lol: :lol: :lol:
Najstarijeg macora sam jedno vreme hranila briketima tako sto sam bacala granulicu po granulicu na krevet, a on skakao da ih dohvati i pojede. Drugacije nije hteo da jede :roll:.

Tog macora cesto moram da prenesem do posude sa hranom da bi jeo, iako je pre toga kukao za istom.

Kad mu nesto nije po volji, revoltirano mi okrene pozadinu sa podignutim repom i otkasa u drugu prostoriju. Ako krenem za njim da ga odobrovoljim - pobegne. Onda moram da mu se umiljavam, da ga lepo vabim, tepam mu, pricam sve same nezne reci dok me ne udostoji dolaska do nogu i ne ocese se o iste. Onda smo se pomirili :roll: :D.

Ima jos :D. Nastavicu se...

Odustala sam da Carlija nateram da jede piletinu pa sam morala jutros rano da otrcim i kupim jagnjetinu. Stvarno ponekad mislim da on mene dresira i to poprilicno uspesno. Budi me ujutro kad on hoce a kad ja snjim hocu da se igram njemu se ili spava ili me ujeda. Po nekad se pitam da li je on moj ljubimac ili ja njemu.

Ma oni su gazde! :roll: To je svima nama ovde jasno. Ponekad, čitajući vaše muke sa kućnim macama, pomislim da je mog RIP Zloću trebalo da nazovem Dobrica. :( Šta, on je samo cepao mreže protiv komaraca da bi se najeo psećih granula i zatro mi gladiole i karafile a teško ranio petunije u dvorištu. Čak je i posle kupanja samo pola sata bio ljut na mene! :zcepanje:

Neka mi je, sama sam kriva....htela sam od njih napraviti salonske
macke, podredila mnogo toga njima. Jutros nahranjene mesavinom
kuvane hrane i granula, zadovoljne, vidim zajasile smederevac, idila...dok nije stigla
Beta sa svem misem..pozvala ih, sve se sjurile ...i mislim....Samo me sramote!
Nisu gladne, verujte mi !

Uh, kako ih moj Bili tamani! :sad2: Prvo ga dobro izmrcvari, ma predstave pravi, skupe se mušterije pa zevaju i komentarišu, kao da gledaju uživo Toma i Džerija! A onda ga lepo pojede od glave, lepo se čuje kako krckaju kosti, samo rep ostavi! A sit je, presit! Jer kod nas uvek stoje pune posude vode i granula a on još i skia po kraju i svi ga poznaju i vole i sigurna sam da se kod svih koje obiđe ogrebe za nešto. Nego, to što se tako iživljavaju na plenu, pretpostavljam da tako sebi obezbeđuju taurin jer veće mačije vrste to ne rade, imaju sporiji metabolizam pa im ni taurin ne treba. Pretpostavljam da se pod dejstvom crevnih sokova adrenalin konvertuje u taurin i tako im obezbeđuje neophodnu energiju... E pa, videla sam bombonice sa taurinom, čini mi se da su Trixie, ukusi su sir, losos i ćuretina, ne baš veliko pakovanje je oko 200 dinara u "našem" pet šopu.

Zato sto ti koji su je otrovali su stoka a ne ljudi,pre nekoliko godina su mi otrovali pa nisam vise hteo da ih cuvam,i evo sada kada sam ponovo imao mace oni opet poceli da ih truju ..Prosto nemam reci za te ljude ,puni su mrznje prema ljudima a kamoli prema zivotinjama..

Potpuno si u pravu:
In the personality of the poisoner, the investigator will probably find some of the following traits: an absolute defiance of legal authority; a refusal to accept any moral basis for life; killing to gain emotionally or materially; an unfortunate married life for the offender; a childhood in which the poisoner has either been spoiled by parents or reared in an unhappy home; a tendency to turn victim into an object with no feelings; an abnormal life with wife, children, or home; feeling that they have failed to make any kind if impression on life; a tendency to be daydreamers and fantasists; a touch of an artistic temperament; possible connection with the medical world as physicians, nurses, pharmacists, dentists, other health care workers, or laboratory workers with familiar with chemicals; possession of vanity in thinking they can not be discovered, in that they carefully calculate the odds and believe they can get away with crime; a limited mind without sympathy; and weak, cowardly and avaricious temperament.

One sees in the childish personality of the poisoner an immature desire for their own way, and a dreamy, romantic disposition. There seems to be something in the poisoners that keeps them permanently immature; they never seem to grow up. They try to make the world obey their will by cheating it in minor ways, and thereby stealing what it refuses to give them.

"Criminal Poisoning: An Investigational Guide for Law Enforcement ...", John H. Trestrail

Mnogo sam se uplasila ne mogu ni da vam objasnim,moj macak ima obicaj da ponekad preko dana proseta kroz dvoriste i iskulira na drvetu,do sad ga niko nije dirao,medjutim jutros ga je napao neki sijamac,a moj macor ne zna da se brani,kad se samo setim onih zvuka,kako da oteram tog macora??Inace necu se usuditi da pustim macka napolje...

Mnogo sam se uplasila ne mogu ni da vam objasnim,moj macak ima obicaj da ponekad preko dana proseta kroz dvoriste i iskulira na drvetu,do sad ga niko nije dirao,medjutim jutros ga je napao neki sijamac,a moj macor ne zna da se brani,kad se samo setim onih zvuka,kako da oteram tog macora??Inace necu se usuditi da pustim macka napolje...

Nikako. Jedino da ogradiš dvorište... to su mačja posla!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back