Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa ,ona trazi mleko i jogurt
sta ja da radim,prosla macka je uginula bas jer je nismo davali mleko ,jer nam je neko rekao da ne valja
...a ona je jadnicak umrla od nedostatka kalcijuma,,kaze isisali su je macici oslabili organizam,,,
sada ovoj,dajemo sta trazi
a mleko trazi i jogurt,,kako kada
,,,,Da ,macici imaju oko 4 nedelje,i evo danas im je bio prvi dan da su bas svi jeli,,,:)
jao kako su slatki
temperaturu,,,ne znam ,ali mi se cini da joj je glava toplija ,,,ponekada,ne stalno,,,ali temp. nemam srca da joj merim,,,
Veterinaru nisam rekla,jer se nisam setila
to je sve,,'
,,,da li mozda njoj ne valja crevna flora?
da li su kod njih iste bakterije ucrevima kao kod coveka-predpostavljam da nisu
Ali , da li ce joj malo pomoci ako joj dajem linex....dok veterinar ne dodje se odmora?

Možda si preskočila moju poruku.
Kravlje mleko = dijareja kod manjih sisara
Možeš joj dati kozje mleko, jogurt ili
onu žutu kravicu, onu novu, bez laktoze... ili da joj na drugi način nadoknadiš izgubljeni kalcijum, recimo Kafortanom.
što je sjajna ideja, koje se ja nisam setio :rumenko: i sada ide reputacija zbog toga. :ok:

OK, nisi se setila glavnog simptoma poremećenog zdravlja tvoje mačke... stres može da učini to.
Međutim, veterinar te nije pitao za stolicu... :confused:
:think: :think: :think:
Ne, zaista ne mogu da se setim slučaja u kome me veterinar nije pitao za stolicu životinje koje sam mu doveo... ili bilo koga drugog... bilo koji veterinar...

Nemaš srca da joj meriš temperaturu? :roll:
Uzmeš digitalni tomplomer, sterilišeš ga, malo namažeš vazelinom (samo malo da ne bi uticao na merenje; stavljaš vazelin jer je anus sigurno iritiran dijarejom) i čekaš da zapišti (samo merenje traje oko minut).

Nemoj da čekaš da se veterinar vrati sa odmora iz sledeća tri razloga:
1. nećeš gubiti nerve brinući si se za životinju, dok se ne vrati,
2. veterinar je ionako nestručan i treba da nađeš nekog boljeg,
3. i ovo je najvažnije, stanje može jako lako da se pogorša i to jako brzo.
Ima veterinara koji dolaze na poziv.
Mislim da smo negde postavili listu.

Nemoj davati ljudske lekove životinjama, osim ako ti veterinar nije nedvosmisleno rekao da to uradiš ili još bolje nemoj to uopšte da radiš. OK?

Nisu isti simptomi, ali da pitam za svaki slučaj. Imaš li fikus u kući ili bašti?

Možda si preskočila moju poruku.
Kravlje mleko = dijareja kod manjih sisara
Možeš joj dati kozje mleko, jogurt ili

što je sjajna ideja, koje se ja nisam setio :rumenko: i sada ide reputacija zbog toga. :ok:

OK, nisi se setila glavnog simptoma poremećenog zdravlja tvoje mačke... stres može da učini to.
Međutim, veterinar te nije pitao za stolicu... :confused:
:think: :think: :think:
Ne, zaista ne mogu da se setim slučaja u kome me veterinar nije pitao za stolicu životinje koje sam mu doveo... ili bilo koga drugog... bilo koji veterinar...

Nemaš srca da joj meriš temperaturu? :roll:
Uzmeš digitalni tomplomer, sterilišeš ga, malo namažeš vazelinom (samo malo da ne bi uticao na merenje; stavljaš vazelin jer je anus sigurno iritiran dijarejom) i čekaš da zapišti (samo merenje traje oko minut).

Nemoj da čekaš da se veterinar vrati sa odmora iz sledeća tri razloga:
1. nećeš gubiti nerve brinući si se za životinju, dok se ne vrati,
2. veterinar je ionako nestručan i treba da nađeš nekog boljeg,
3. i ovo je najvažnije, stanje može jako lako da se pogorša i to jako brzo.
Ima veterinara koji dolaze na poziv.
Mislim da smo negde postavili listu.

Nemoj davati ljudske lekove životinjama, osim ako ti veterinar nije nedvosmisleno rekao da to uradiš ili još bolje nemoj to uopšte da radiš. OK?

Nisu isti simptomi, ali da pitam za svaki slučaj. Imaš li fikus u kući ili bašti?
..

.....ne nemam fikus,ni u kuci ni u dvoristu,
......ja se secam samo jedna devojka da mi je na private ostavila broj svog veterinara koji dolazi na kucu
i onda su mi licne poruke nekako,,sve otisle negde
...uglavnom nemam ni taj jedan broj

..

evo ti brojevi

rot 2455 148

evo ti i broj veta koji je nama dolazio kuci Stanko 063257978 i skroz je ok
(prepisi broj pa cu rec modovima da obrisu....)

Nazovi bilo koju veterinarsku ambulantu i pitaj sve što te zanima u vezi tvoje mace i plaćanja pregleda - PRIVATNE VETERINARSKE AMBULANTE u Beogradu:
Alessandra, Jedrenska 11, tel. 2401-047
Animus, Đure Đakovića 52, tel. 323-7711
Beca, Gen. Save Grujića 2, Lazarevac, tel. 367-2939
Beovet, Cara Uroša 11, tel. 620-832
Bios, Kralja Milana 18, Obrenovac, tel. 8727-044
Bogunović, Branka Radičevića 38, Lazarevac, tel. 063-709-5292
Borzoi, Mis Irbijeve 46, tel. 2832-382
Ćirković, Save Kovačevića 7m, tel. 316-3371
Dejan Marković, Beogradska 65, tel. 8408-410
Delić, Bul. Mihaila Pupina 125, tel. 132-687
Dr Dulitl, Svetosavska 10, tel. 613-566
Dr Rundo, Ivana Ribara 162, tel. 3189-392
Dr Vet, Kumodraška 176, tel. 468-479
Family pet, Mišarska 4, tel. 3246-491
Fauna, Jaše Prodanovića 33, tel. 3291-460
Gravida, Vojvode Stepe 385, tel. 3977-810
Intervet, Tvornička 44a, tel. 2604-289
Invet, Gračanička 13, tel. tel. 627-731
Lazarević, Zrenjaninski put bb, tel. 3319-015
Maja Ilić, Bul. Mihaila Pupina 10, tel. 143-980
Mama, Bistrička 2, tel. 3295-215
Miloš, Vojvođanska 265, Surčin, tel. 844-0011
Nećak, Salvadora Aljendea 18, tel. 297-0814
Nomovet, Vojvode Stepe 210, tel. 397-0002
Novak, Veselina Masleše 55, tel. 285-1856
Oaza, Kulina Bana 10, tel. 064-1134-546
Opstanak, Mije Kovačevića 10, tel. 759-718
Pavković, Ugrinovačka 92, Dobanovci, tel. 8465-735
Pluton, Golsvortijeva 13, tel. 2435-408
Popović, Učitelja Mihailovića 26, tel. 574-339
Poznanović, Vidikovački venac 104b, tel. 5322-092
Puls, Zahumska 65, tel. 3821-712
Radionica za popravku kućnih ljubimaca, Petra Kočića 2a, tel. 2444-931
Rot, Smiljanićeva 28, tel. 2455-148
RTM, Skadarska 51, tel. 3228-596
Sali Vet, Majora Radosavljevića, Batajnica, tel. 8488-138
Savić, Gandijeva 115a, tel. 3182-430
SOS, Lješka 33, tel. 3552-493
Spina, Bul. Arsenija Čarnojevića 17a, tel. 2130-848
Sveti vrači, Admirala Vukovića 75, tel. 461-383
Terzin Pet&Vet, Vase Pelagića 24, tel. 3691-227
Tomić, Orfelinova 21, tel. 254-5543
Tommy, Gandijeva 122v, tel. 2166-529
Univet, Jurija Gagarina 219b, tel. 3183-555
Vesna, 16. oktobra 15, tel. 342-0058
Vet centar, Solunska 5, tel. 2625-566
Vet Gate, Debarska 28, tel. 2437-112
Vet Medika, Vojvode Šupljikca 43, tel. 3822-802
Veterinar, Maksima Gorkog 23, tel. 2448-938
Vidikovac, Patrijarha Joanikija 11a, tel. 5322-009

..

.....ne nemam fikus,ni u kuci ni u dvoristu,
......ja se secam samo jedna devojka da mi je na private ostavila broj svog veterinara koji dolazi na kucu
i onda su mi licne poruke nekako,,sve otisle negde
...uglavnom nemam ni taj jedan broj

..

Ovo sam ja uspeo da pronađem prateći teme o macama.
Pošto si iz Beograda, a ja iz Novog Sada, jedino ovako mogu da ti pomognem u nameri da pronađeš veterinara.
Nadam se da će biti od neke koristi.

Kao što rekoh, postavili ljudi celu listu...

A i ja da doprinesem malčice:
U "Rot"-u su super ljudi i znaju znanje, ako rade danas moja preporuka ti je da mačka staviš u transporter (alternativno, peškir na dno gajbice) i odneseš ga tamo.

adresa: Smiljanićeva 28, blizu muzeja "Nikole Tesle"
telefon: 0112455148

"Rot" ti preporučujemo i zbog rengen aparata koji imaju, pošto će verovatno morati da snime mačka.

Jedan od veterinara koji znam da dolazi kući i OK je lik: 0641474555, Vuk.

pa ,ona trazi mleko i jogurt
sta ja da radim,prosla macka je uginula bas jer je nismo davali mleko ,jer nam je neko rekao da ne valja
...a ona je jadnicak umrla od nedostatka kalcijuma,,kaze isisali su je macici oslabili organizam,,,
sada ovoj,dajemo sta trazi
a mleko trazi i jogurt,,kako kada
,,,,Da ,macici imaju oko 4 nedelje,i evo danas im je bio prvi dan da su bas svi jeli,,,:)
jao kako su slatki
temperaturu,,,ne znam ,ali mi se cini da joj je glava toplija ,,,ponekada,ne stalno,,,ali temp. nemam srca da joj merim,,,
Veterinaru nisam rekla,jer se nisam setila
to je sve,,'
Ali , da li ce joj malo pomoci ako joj dajem linex....dok veterinar ne dodje se odmora?

Reci mi da si se zezala kada si napisala da nemas srca da macki izmeris temperaturu :dash:
A imas srca da je gledas bolesnu,posto je evidentno da je macka bolesna jer ima proliv.

To sto joj je vet pregledao zadnjicu nista ne znaci,jer ne moze gledanjem u njen analni otvor da vidi da li ona ima proliv ili ne. A to sto se ti nisi setila samo govori o tebi.

Kazes da ima temperaturu jer joj je glava vruca i ne pada ti na pamet da joj je izmeris.

A da ti lepo poklonis tu macu nekom ko ce imati srca da joj izmeri temperaturu i ko nece smetnuti sa uma da vetu kaze da maca ima proliv,kako ti kazes neizdrziv.

Ma da li uopste znas da i ova maca moze da ti ugine :think:

Nemoj da joj daješ ništa od preparata za ljude, i Caliburn ti je to rekao, samo joj daj Vitalino jogurt, i to onaj običan, tečni. I promeni veta. I sledeći put kad je odneseš kod veta lepo unapred sastavi spisak šta si sve primetila, x puta mi se desilo da me moj neurolog pita za moje simptome pa ne mogu da se setim pod pritiskom a nije mi život bio ugrožen. (Osim kad mi je radio lumbalnu punkciju, tu stvarno nije bilo zezanja. :()

A vi ostali, pls give her a break, pod stresom je ionako, sad još mi da joj nabijemo komplex da je loš mačkar i loš čovek... Pa i meni je bilo žao da Zloći merim temperaturu, nekako sam znala da mu nema leka, ona terapija kojom sam ga ubila mi je bila samo slamka spasa. (Inače, glava mu je bila vruća a telo led-ledeno.)

E, ubijte me odmah! Počelo je juče, kad sam, budala, odlučila da poklonim dva mačeta jednoj komšinici, koja strpljivo čeka od njihovog rođenja. Od preostalih, a to su devojčica i debeli tigar, ustanovim da je tigrić bolestan. Proliv katastrofa, ali pala noć. Pošto još sisaju, računam biće ok do jutra. Danas onako dekintirana navratim kod veta po savet, dobro, kupim jedan lekić(humani amoxicilin,sirup za decu), za probiotik nemam kintu.Dam dečkiću 1ml, sviđa mu se, ok, ali neće jogurt, mrzi i mene i jogurt. Za nekih pola sata moji napolju prebroje 3 mačenceta. Izađem, kad ono jedan od mojih u šoku, trese se kao prutić, sakriva se kod bolesnog i kod sestrice, a mama mačka kao da je neko zviznuo po glavi, ni blizu, frkće, bacaka se. No, tog trena sam mislila samo na četvrto mače. Po najvećem pljusku odem do komšinice vrle, nema mog macana ni tamo. Pokisnem ko miš, nađem nekog malog ježa usput. Dotrčim kući, odprintam poternice sa sve slikom i krenem sa klem mašinicom, auuuu, a bandere sve od betona. Panika, a usput cicam na sav glas. O, pogleda me onaj odozgo, kad sam istog trena čula mjauk. Mališa u nekom dvorištu, trči prema meni, ooo obostrane radosti. Donesem ga, sretnem supruga na motoru, dreknem i na njega, kao gde si sad ti krenuo, da mi plašiš dečicu itd...a i on pošao u potragu...Dobro, to je ok, ali problem tek sad ispliva, mačići svi dobili miris koji Zizi ne želi ni na tri metra da oseti, pa kad je onaj bolesni jadničak krenuo prema njoj da malo smiri bolove, ona ga izudara po glavi, e, plakala sam. Njemu sam večeras dala belo meso, ali sirovo i jeo je, smršao je jako za jedan dan, sad je najmanji. Kako da vratim mačku kod legla, šta da radim??? Jako sam pogrešila, šta ću sad??? Ovde me gledaju kao da sam prolupala(sem kćerke i muža, koji je lud za mačićima kao i ja), ali vi znate da nisam.

Nisi prolupala, ja sam pre neki dan nasred dvorišta ridala na sav glas. Probaj malce da obrišeš nekim blagim vlažnim maramicama za bebe (ili, još bolje, nekim maramicama za intimnu negu bez mirisa, recimo Jessa iz DM mirišu samo na aloju) pa onda vlažnom krpicom pa da ih dobro osušiš ali da usput probaš i malo maminog mirisa da preneseš na njih naizmeničnim maženjem. I ne zaboravi da mamu maziš i oko nosa i usta pa onda trči i mazi njih. ;) Javi šta si uradila.

Još juče sam ih brisala, ali ludača neće ni blizu, ponaša se prema njima kao da su đavoli, a onaj tigrić je ranije dok su se svi igrali, najviše voleo da leži sa njom i da sisa, jako je deprimiran, bolje mu je što se tiče opšteg fizičkog stanja, izgleda da nema proliv, nisam videla, tek sam sad stigla kući, ali ne oseća se više na kaku, a i guza mu je suva, oh, tako je smršao...sad sam ga mazila, prede. Uzgred, Zizi nije htela ni samnom da priča, tako da nije ni jela, a i ja sam ljuta na nju. Uvek je bila pomalo čudna, nije se nikad mazila, ali je bila divna majka, razumem ja instikte, ali nisu ni životinje više glupe. Kao da hoće da priđe, a onda poludi...Pokušaću još jednom da ih brišem i skloniću tu krpicu na kojoj su bili juče, uzgred, još sinoć sam uzela peškir na kom je ona ležala i stavila kod njih. Nemam mnogo vere u sve ovo, gospođa ima jak otpor, čak i kad ih vidi izdaleka. A i kako vreme odmiče, mleka neće biti. Pokušaću da nabavim kozije danas, nadam se da ovom bolesnom smem da dam, mislim da najviše pati za mlekcem dušica mala.

Joj, ljudi, kako mi nedostaje maca u dvorištu. :sad2: Juče sam bila u radnji i ceo dan (osim kad sam išla kod lekara zbog uganuća noge-moje) sam se mazila i gnjavila sa Bilijem, mislim da je Gizmo čak bio pomalo ljubomoran.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back