Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
вероватно зато што при београду нема плаца на ком неко већ није испројектовао како да се обогати
v
ja sam pronasla na netu ,dva tri vec postojecih prihvatilista kod Beograda
koji jos na prvoj strani mole za pomoc i donaciju
i volontere
mora biti da je nesto drugo u pitanju

Opet ja,svaki dan o necemu razmisljam i imam milion pitanja,moja macka od skoro izlazi napolje prvo je neko vreme bila na stepeniku,pa samo u dvoristu a sad je i na ulici,bojim se da joj se nesto ne desi,automobili cesto prolaze,a nikako da je zadrzim u kuci pa se pitam hoce li se smiriti posle sterilizacije i vise zeleti da ostane u kuci,sve pomislim da ce otici i da se nikad nece vratiti :(

AAa ni ja je ne bih pustila,nego skoro je smugnula dok je otac izlazio iz kuce i naravno vratila se od tadd gadno mjauce i divlja ako je je ne pustimo,pa me zato zanimalo hoce li se smiriti i dal nece imati toliku zelju da ide napolje.. :S

Ne znam na to da ti odgovorim jer nisam bila u toj situaciji. Moji macici vole da se prisunjaju vratima kad ulazimo/izlazimo i stalno moram da pazim. Meni, do sad, nisi zbrisali u hodnik, ali nekim mojim ukucanima - jesu. Nekako sam stanje vratila na staro.

Opet ja,svaki dan o necemu razmisljam i imam milion pitanja,moja macka od skoro izlazi napolje prvo je neko vreme bila na stepeniku,pa samo u dvoristu a sad je i na ulici,bojim se da joj se nesto ne desi,automobili cesto prolaze,a nikako da je zadrzim u kuci pa se pitam hoce li se smiriti posle sterilizacije i vise zeleti da ostane u kuci,sve pomislim da ce otici i da se nikad nece vratiti :(

Smiriće se posle sterilizacije. U kojoj meri to zavisi od karaktera mačke i vlasnika.
Moje mačke pokazuju želju da izađu u hodnik i ponekad to i učine.
Dreku koju prave kada se vrata zatvore za njima mogu da opišem kao:
"Neeee! Pusti me unutra! Molim te, molim te, molim te, molim te, puuusti me unutraaaaa! :sad2: Hladno mi je, gladna sam i žedna, mećava je i vukovi zavijaju, pusti me, pusti me, pusti me unutra... :sad2:
Biću dobra, obećavam, samo me pusti unutraaaa!"

Posle me komšiluk koji ih čuje, gleda kao najgoreg zlikovca, dok se pitaju šta im to radim, pa toliko zapomažu. :dash:

nama je ovaj mali bezao u hodnik,pa sam ga uhvatila i podigla preko gelendera da vidi koliko smo visoko(plasila sam se,bio je mali a klizavo je u hodniku,pa da ne bi proklizao i pao....) i od tada ga vise ne zanima tamo neki hodnik....sta ce mu to :lol:
sa terasom isto...podigla sam ga da vidi koliko je visoko i gledao je 3 sekunde,pa se uplasio....
nadam se da ce da zapamti da sa tim nema zezanja

:lol: jos ce da te prijavi neko

Tako ova zloća kad ulovi nešto, ja ne mogu da vam objasnim kakvi su to zvuci - MAAUUU ali otegne ovo uuuuu, i produbi glas ko neki mačor :eek:
Negoooo, stiže zima, počeli da nam ulaze udvarači u zgradu :roll: Pevaju serenade i zapišavaju cveće i vrata :dash: Svaki drugi dan moramo da ribamo ulaz kojekakvim Ajaksima, nije fer prema komšijama... a smrdi kao da dnevno prođe 100 mačora kroz ulaz... :confused: Ne znam koja im je fora kad je Mica sterilisana...

Tako ova zloća kad ulovi nešto, ja ne mogu da vam objasnim kakvi su to zvuci - MAAUUU ali otegne ovo uuuuu, i produbi glas ko neki mačor :eek:
Negoooo, stiže zima, počeli da nam ulaze udvarači u zgradu :roll: Pevaju serenade i zapišavaju cveće i vrata :dash: Svaki drugi dan moramo da ribamo ulaz kojekakvim Ajaksima, nije fer prema komšijama... a smrdi kao da dnevno prođe 100 mačora kroz ulaz... :confused: Ne znam koja im je fora kad je Mica sterilisana...

:hahaha:
bedak
pa kako udju u zgradu?

:hahaha:
bedak
pa kako udju u zgradu?

Kada smo imali mačora Becu, on je voleo da spava u nekoj saksiji skroz kod ulaznih vrata... i onda naišao jedan rotvajler i video Becu, i verovatno skočio na staklo i polomio ga (da ne pričam kakva je scena bila - lavež pasa, lomljava stakla i krvavi otisci, koji su bili od rotove šape). Tata kad je menjao ostavio je malenu rupu da može samo mačka da prođe, da mi ne bi silazili stalno sa prvog sprata kad gospoda požele napolje...
Doduše kako je sad hladnije Mica retko izlazi tako da ćemo verovatno da zapušimo rupu bar dok im ne prođe šandrc :mrgreen:

Aaa moj macor izadje i posle 10 minuta eto ga mjauce pa udje unutra na 5 minuta pa opet napolje,imam osecaj da me samo zeza,na kraj se ja vise umorim nego on,ali primetila sam da sad vise ne ustaje u 4ujutru nego u pola 6 :D,napredujemo...

Ne treba mačku puštati da luta noću pogotovu pred zoru jer je aktivnost lutalica tada najveća. Izbegavam da pustam mačke napolje pre 8h baš zbog toga. Kada se mačka navadi da luta jedino rešenje je da bude zatvorena u kući par dana kako bi joj se živci smirili. Provereno u praksi.

Pre neki dan dok sam luftirala kucu, moj Carli je takvom brzinom istrcao na terasu i uskocio u zandinjeru jer je video vrapce (a zivimo na 7 spratu) i stao za trenutak vrebajuci ih da sam se ja tako uplasila da ce da skoci preko za njima. Da nisam izletela i scepala ga mislim da bi skocio za vrapcima preko. Tako sam se uplasila da mi je srce kucalo ko ludo. Inace cesto mi pobegne u hodnik i ja ga onda trazim po spratovoma.

Smiriće se posle sterilizacije. U kojoj meri to zavisi od karaktera mačke i vlasnika.
Moje mačke pokazuju želju da izađu u hodnik i ponekad to i učine.
Dreku koju prave kada se vrata zatvore za njima mogu da opišem kao:
"Neeee! Pusti me unutra! Molim te, molim te, molim te, molim te, puuusti me unutraaaaa! :sad2: Hladno mi je, gladna sam i žedna, mećava je i vukovi zavijaju, pusti me, pusti me, pusti me unutra... :sad2:
Biću dobra, obećavam, samo me pusti unutraaaa!"

Posle me komšiluk koji ih čuje, gleda kao najgoreg zlikovca, dok se pitaju šta im to radim, pa toliko zapomažu. :dash:

Jaoooooo mukice male :lol:
Tako je tulio moj Fro kada sam ga prvi put zatvorila u transporter :sad2: . A morala sam zbog selidbe ...

Ja sam u kuci tako da od trazenja po hodnicima nista nema,aa moj macak naviko u 6 tacno da izadje...ali moracu da ga zatvorim malo,iako mi je zao kada mjauce onako tuzno,ali napadaju ga macke,samo bice tesko kada pocne da juri kao lud i grize jer je besan :S...ali izdrzacemo :D

Danas sam kupala Gandija, mog macorcica ljubimca, koji je u osnovi bele boje, mrsavko, ali umiljat. Samo mi je on ostao iz zadnjeg legla.
odemo u kupatilo na sprat, gde on inace ne ulazi. Kosilijem napravim penu i gazom ga perem. Nije pisnuo a voda....sivo crna. Umotam ga u peskorcic i on prede. Upalim kvarcnu pec da se brzo i dobro osusi, kad on...stvarno nista nezna, pocne se penjati na grejalicu. Uplasim se...skinem ga i stavim ispred da se osusi i on tu zaspi.
Posle ga odnesem dole u kuhinju, pored smederevca....sad neznam ko je beliji..Gandi ili smederevac. Izgleda da mu se dopalo pa cim vidi da idem na sprat hoce zamnom.

Evo ja da vam se pohvalim,imam divne vesti :D,macak je danas popio tableticu za glistice,dobro je proslo,za nedelju dana nosimo kaku da provere i na revakcinu,aaaa najdivnija vest je da mu ona gljivicna infekcija prolazi,mng sam srecna :D , <3 !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back