Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
isto, preko ruke pa na lavabo :D
3-4 puta dnevno
pre neki dan mi nije kakila ceo dan
e onda je uvece nadoknadila, haos je bila napravila
dve male us.rulje :lol:
moja obozava da kaki u ratama
kao kaki...ja kao cekam da prestane da se napinje
prestane
uzmem je i otvorim pelenu...obrisem je,.....sklonim pelenu...i evo je....isprazni se cela...ko velika...jbte :lol:
haos
jos ako nije zamazana bila,pa kao necu da je perem da ne zebe bez veze, stavim novu pelenu i taman da je namazem,ona krene da kaki :hahaha:
nekad tako 3 pelene upropasti :D

- - - - - - - - - -

meni kad je dolazila patronazna, ja pokazala taj oktanisept rekoh mogu sa tim
kaze ona moze, al ne sme da se mesa sa jodom, ili jedno ili drugo
posle procitam na onom prospektu sto ide uz njega da ne sme da se mesa
a ne znam sto...

eto, meni jod i hidrogen resili problem...
da, mora ili jedno ili drugo
mi smo iirini jodom to radili
al mu je mnogo trebalo

e nego, mislim da su Tamari krenuli zubi :sad2:

pocela je bas da balavi(meni cudno, Irina nikad ali nikad, nije balavila)
i juce predvece i uvece je tako nervozna bila i kenkala je i plakala...i samo vrisne odjednom i kao nista
i ja pipam usi,nista...grcevi joj prestali pre ne znam koliko,tako da to nije
i dala sam joj paracetamol,da vidim bas i smirila se
a nosi onu cilibarsku ogrlicu nekih 5 dana vec
toliko o tome...misim ako jesu zubi
evo i sad u snu samo vrisne i nastavi da spava...
i zadnja dva dana zeza kad treba da jede
ona ne vuce nego zvace cuclu(a ja stiskam flasicu da bi joj islo mleko na cuclu)...i zadnja dva dana krene da zvace pa kuka i ljuti se,pa nece,pa opet tako i sve u krug...tako jedno hranjenje,pa vec sledece jede sasvim normalno
ne znam u cemu je fazon
predpostavljam da jesu zubi jer nije takva po 24 h nego ima periode u danu

nemam pojma
mogu li zubi tako rano?
Ivan je balavio rano, a zub izbio sa 5,5 meseci

Milja nece cuclu/lazu, nema sanse
stavim joj u usta i ona kao da ce da povraca
ali zato palac, ladno je pocela da sisa palac...

cujem je nocu probudi se i cok, cok, cok
ja cutim cekam, nekad se uspava a nekad rasplace

ne po ceo dan, ali je pocela...
ne znam sad sta mi je ciniti
a i ja sam sisala palac kad sam bila mala :)

nemam pojma
mogu li zubi tako rano?
Ivan je balavio rano, a zub izbio sa 5,5 meseci

Milja nece cuclu/lazu, nema sanse
stavim joj u usta i ona kao da ce da povraca
ali zato palac, ladno je pocela da sisa palac...

cujem je nocu probudi se i cok, cok, cok
ja cutim cekam, nekad se uspava a nekad rasplace

ne po ceo dan, ali je pocela...
ne znam sad sta mi je ciniti
a i ja sam sisala palac kad sam bila mala :)

Moj mladji je poceo da balavi sa oko 2 mjeseca a prvi zubic mu je izbio sa 4 -4.5 mjeseca a starijem oko 5-tog mjeseca obojica na prvi rodjendan imala vec po 12 zuba a znam djecu koja na prvi rodjendan imaju jedan ili ni jedan zub, tako da je to strasno individualno, mada kazu da su bolji zubi oni koji kasnije niknu....

Za sisanje palca postoje "tecnosti" koje se kupe u apoteci i namaze se prst, ima gorak ukus, mada to pali kod male djece starija odu i operu ruke :zcepanje:

znam bebu kojoj je prvi zub izbio sa dva meseca, i jednu drugu kojoj je sa tri meseca
desava se

mada tsy, mozda joj se samo formiraju desni, kako to vec kazu, obicno oko drugog, treceg meseca to bude, a opet u tom periodu krecu i da im se cula polako izostravaju, otkrivaju rukice, trpaju sve zivo u usta i to je normalno

ne trpa rukice u usta...samo joj curi pljuvacka :)
ma ko zna
al delovalo je da je boli
Irina je tako u snu vriskala kada su joj cetvorke rasle...zato sam i pomislila da su zubi

a ja sam dobila zube sa 4 meseca...moja braca isto
kum od mog brata sa 2 meseca...njegova deca isto sa 2
ko zna
evo malo pre je jela i bilo je sve ok
sad spava i za sad je sve ok...ne znam
znam da zubi cas izbijaju,cas ne...tako da je sve moguce
Irina je prva 2 dobila sa tacno 6 meseci...i do rodjusa prvog je imala 8...a do drugog rodjusa je imala sve zube
te cetvorke je dobijala od prvog rodjusa do 17 meseci...i odmah posle njih su izletele trojke i posle njih petice...
od svih zuba, osetili smo samo cetvorke...ovo ostalo ili nista, ili nesto smesno

nisam ja kontrol frik samo zato sto mora sve da bude kako ja kazem :)
ja samo znam mnogo bolje od drugih .... cak i dopustim mm da ga pretopljava kada izlazimo, pa ga onda skidam sloj po sloj .... dopustim i svakome ko misli da treba i moze do prve vece greske, kada odreagujem. cak mislim da sam previse dopustila, ipak je zdravlje male bebe u pitanju.
upoznala sam mame koje vec znaju u koju ce osnovnu upisati dete, a meni te stvari nisu na kraj pameti, tek razmisljamo o vrticu... razmisljamo da cemo da razmisljamo

joooj, crven mu je vrhic koji sam prevlacila, a nisam prevlacila min 2 dana :sad2:

..ни од чега, чич, 95% људи има неку фалинку у преклапању слојева трбушног зида (тј брух) али се код малог броја он и испољи тј уочи..
..зависи где је фалинка, колика је, како се крећеш, колико правилно подижеш ствари, колико су ти јаки трбушњаци, колико имаш кг..

Kako sam bas ja maler da zapatim f.pupcani bruh? :roll:
Jos po svemu sudeci to mora da se sece stomak uzduz i poreko,
sto bi Nikola Kojo rekao:"Da nosim kravatu ceo zivot na plazi!" :mrgreen:

Sile lepo ti to odradis oko kupanja. Svaka cast!
Mi moramo na krevetu u spavacoj, mislim moracemo opet. Tako smo i sa medom.
I to je cimanje donesi odnesi kadicu itd. ali mm to odradi pa ajde.
Veliko mi kupatilo, pa mi hladno za kupanje bebe.
A tako bi je rado kupala u umivaoniku, to cu na leto...
Kao one babice na onom snimku... :)

Ova moj mali covek otkrio svet pa nece da spava a spava mu se lepo mu padaju roletne, ceo dan.

Ja ga popodne nahranila i stavila u krevet i otisla preko puta sa drugarkom na kafu. 15 min posle toga on se uzjogunio i satrao oca.

Nista pomoglo nije, ni prica, ni maznja, ni kolica, ni ljuljuskanje i okreni obrni, voda, duda, flasica sa mlekom, presvlacenje-prvo je mislio da se ukakio a onda mozda mu je vruce.....

samo da ga drzi tako da jedan drugog gledaju. Muz utrnuo.

Ja se vratila, presvukla ga, nahranila ga, on bi opet da orcuje, ja sedi kraj kreveca, sapuci mu, mazi ga, ljubi, on zaspao, pa se 3 sata kasnije probudio, malo klopao pa opet zaspao.

Znajuci ga udarice visoko C za sat vremena, gladan, luster ce otpasti.

Jel imate neki savet, ja sam mislila da ta borba "necu da spavam iako mi se spava, promacice mi nesto" krece kasnije...

ja mislila cigani zive samo po centrima gradova :lol:
ne vidjah ih po selima

elem, bas bi bilo lepo kada bi imala nekoga ko bi se postarao bolje o mom detetu, da predahnem i odmorim malo, ali me eto zeznuli ... nema, a ja nemam zivaca da ponovim sto puta gde se sta nalazi-, ne zivim u 500kvm... i onda mi je sve lakse sama nego da moram 5x objasnjavati, bilo mm bilo njegovoj majci ... a prijalo bi da se neko pokazao kompetentnim i odgovornim, mm dosta radi pa ga nikako ne mogu kriviti...
preporucuju mi prijatelji knjigu All joy and no fun- super knjizicu o izazovima modernog roditeljstva ... sto neki kazu-deca- najvise zabave koju mozes imati u paklu :malav:, ispade po ovima da je danas najteze biti roditelj u istoriji, bez obzira na dostignuca i pogodnosti koje se nude ... valjda je uvek najgore kada imas izbor, i to veliki, mozes kriviti samo sebe na kraju :confused:

- - - - - - - - - -

Ova moj mali covek otkrio svet pa nece da spava a spava mu se lepo mu padaju roletne, ceo dan.

Ja ga popodne nahranila i stavila u krevet i otisla preko puta sa drugarkom na kafu. 15 min posle toga on se uzjogunio i satrao oca.

Nista pomoglo nije, ni prica, ni maznja, ni kolica, ni ljuljuskanje i okreni obrni, voda, duda, flasica sa mlekom, presvlacenje-prvo je mislio da se ukakio a onda mozda mu je vruce.....

Ja se vratila, presvukla ga, nahranila ga, on bi opet da orcuje, ja sedi kraj kreveca, sapuci mu, mazi ga, ljubi, on zaspao, pa se 3 sata kasnije probudio, malo klopao pa opet zaspao.

Jel imate neki savet, ja sam mislila da ta borba "necu da spavam iako mi se spava, promacice mi nesto" krece kasnije...

spavao ti 3 sata- sta bi ti vise :lol:

a koliko ima bese ?
Tamara svakih par dana po ceo dan ne spava
nekad kenka nekad ne
Irina nam je od punih mesec dana pa do...hm...dugo,duuuugo ...sve po spisku
Tamara je mala beba u odnosu na Irinu kakva je bila i kakva je sad

Back