Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ni ja brate ne razumem tvoje postove

kucas da nocima nisam spavala zbog bodija
objasnjavam koliko sam pazila na hemijska isparenja, imam razlog zbog odredjenih bolesti u porodici koje su se pojavile kod muske dece, zbog isparenja ....

kucala si da sam bolesnom detetu dala vakcinu, ja sam objasnila da nisam ...
u prvom postu koji si citirala sam rekla da se tek formira imuna slika, pa sam nakucala neke vrednosti mog bebca neposredno posle temp. i sada- iste su

ako jos nije jasno, potrudicu se da citriram od prvog posta koji si citirala i pojasnim brate sestro :)

..chichak, neka deca su alergichna na kauchuk, tj alergija se moze pokazati bilo kad u zivotu
(chak i kod odaslih, na kondome, na hirurshke rukavice itd) a ta alergija je prilichno gadna, kao na kikiriki ili morske plodove ili penicilin,
mada je mekshi i generalno ga deca vishe vole,
takodje i propada postepeno tj postaje lepljiv i polako se funja,
a silikon puca naglo i postoji opasnost da dete odrize deo tj celu cuclu, pa da se pridavi..

Znaci najbolje ne koristiti dudu uopste ;) :mrgreen:

Medi sam kupila kad se rodio, tj.pre rodjenja silikonske dude i
koristile su nam... kratko... retko... nije ih nikad bas prihvatio ali ponekad sam davala...
Mada evo ih sve kao nove... plave su...
Sad hocu njoj da uzmem, mada nisam za dude... ali ajde da imam... mozda ce zatrebati...
Ali ovde kod nas nemaju silikonske, samo od kaucuka... a meni se to bas ne svidja...
A jedino te imaju rozLe... ;) :)

Pa me zanima razlika, da ne kupujem bzvz

..ja sam koristila silikonske, nekako su mi vishe higijenske..
..s vremena na vreme potegnesh za cuclu da vidish ima li napuklina,
u pochetku nece, ali kasnije, kad imaju zube, hoce itekako..
..ona prva, najmanja, 0-3m mozda i potraje toliko,
ostale traju oko mesec dana i bacish..
..one od kauchuka i manje, meni je to lepljivo vec posle nedelju-dve, bljak..

..ja sam koristila silikonske, nekako su mi vishe higijenske..
..s vremena na vreme potegnesh za cuclu da vidish ima li napuklina,
u pochetku nece, ali kasnije, kad imaju zube, hoce itekako..
..ona prva, najmanja, 0-3m mozda i potraje toliko,
ostale traju oko mesec dana i bacish..
..one od kauchuka i manje, meni je to lepljivo vec posle nedelju-dve, bljak..
Ma ja imam sve Pedjine, 4 komada.
Silikonske isto. Ja sam to nosila kad idemo u setnju,
pa ako hoce dam mu... a slabo je hteo, dam mu dudu, on cucla par puta i pljune,
ili 5 minuta i zaspe, i cim zaspe pljune dudu...
Sve 4 su kao nove... ja ih cuvam, jer bratov mali koristi dudu, pa kad god dodje medo odmah trazi i njemu dudu :)
Pa mu dam da se igraju... citaj razmenjuju dude ahahahahah... medo stavi svoju pa mu to nije zanimljivo onda
ode do malog, izvadi mu dudu iz usta, stavi svoju a on cucla njegovu ahahahah... joj uzas

Uzecu i njoj neku... da imam tako usput...
a nisam znala to za alergije...

Irina je imala od silikona
a Tamara ima od kaucuka...neku nip... tresnjica kao neka...cudna je, ruzna, dugacka sa okruglim vrhom...uzela joj tu jer je silikonska nukova ispadala posto je kratka, pa zbog tog vakuuma

i sad razmisljam kako da je odviknem od te cucle jer nece smeti cuclu posle operacije nepca,pa da mi ne bi vristala tada i naprezala se, moram pre toga da je odviknem...
uvalicu joj neku koja joj se ne svidja pa cu na taj fazon :mrgreen:
samo ne znam kad
sad mi dosta znaci ta cucla
nemam pojma ni ja...cekacu pravi trenutak

- - - - - - - - - -

kucas da nocima nisam spavala zbog bodija
objasnjavam koliko sam pazila na hemijska isparenja, imam razlog zbog odredjenih bolesti u porodici koje su se pojavile kod muske dece, zbog isparenja ....

kucala si da sam bolesnom detetu dala vakcinu, ja sam objasnila da nisam ...
u prvom postu koji si citirala sam rekla da se tek formira imuna slika, pa sam nakucala neke vrednosti mog bebca neposredno posle temp. i sada- iste su

ako jos nije jasno, potrudicu se da citriram od prvog posta koji si citirala i pojasnim brate sestro :)

pa tako kazi
znas, mi ovde neispavani, ne mozemo bas da pohvatamo sve

- - - - - - - - - -

danas sam zombi na kub
jos me mama vukla po gradu ko krpu...smorila sam se nacisto

zato sto se vezba sa detetom, radi se sa njim ....
kao sto mu govoris i pevas, da bi prihvatio govor lakse ...
kao sto mu pripremas hranu u zavisnosti od meseca razvoja

radis sa detetom, olaksavas i pomazes mu razvoj
od vezbi za kukove npr ima konkretne vajde, za razliku od sirokog povoja u koji se balkan kune

npr., ja svom prasetu pokazem neku igracku, sta da dirne na njoj- i on onda na to obrati paznju

zato sto se vezba sa detetom, radi se sa njim ....
kao sto mu govoris i pevas, da bi prihvatio govor lakse ...
kao sto mu pripremas hranu u zavisnosti od meseca razvoja

radis sa detetom, olaksavas i pomazes mu razvoj
od vezbi za kukove npr ima konkretne vajde, za razliku od sirokog povoja u koji se balkan kune

npr., ja svom prasetu pokazem neku igracku, sta da dirne na njoj- i on onda na to obrati paznju
Dobro

Ili od pedijatra

sto sam poslusala ovaj savet- drugarice iz svecke, nemacke, usa su radile te iste vezbe ...
na savet dobrih lekara
nisu stavljale siroki povoj :)
moj mali je veoma okreta od starta, kada god odem u dz na kontrolu, one bebe leze na pultu i ne pomeraju se, a moj prasac se u sekundi uhvatio za ivicu i okrenuo :D duplo mladje bebe su bile duplo vece od njega, legnu na pult i ne mrdaju

Ja bih sada trebala da smrsam da bih mogla nositi ista od stare garderobe, posto imam viskove na nezgodnim mestima.... cini mi se da ih nikako necu skinuti, a imam neke krpice skupe koje sam obukla samo jednom :sad2:

Poslednja izmena:
Zna li neko bar orjentaciono gde je ono pisanije o razvoju beba, sto je i ona forumasica fizijatar ucestvovala?
Prijateljica me pita da li da bebu od pet meseci stavi u sedeci polozaj.
Ja joj kazem nemoj rano je. Ona pita pedijatra i on joj ladno kaze Ma stavi, ako beba trazi.

Ja sam svog starijeg stavljala tj nisam ga ja stavljala na svoju ruku nego je djete bilo dolojno cvrsto i zainteresovano da sjedi pa sam ga samo pustila da prati svoj tempo pazvoja, nazvala pedijatricu samo je rekla nemoj ga forsirati ali ako hoce da sjedi pusti ga ... jedino protiv cega je izricito bila su setalice tako da mi to nikada nismo koristila a prohodali samostalno sa 10 mjeseci.

Pravilno je da dete sedne samo!
A ne da ga ucis da sedi ili stavljas u sedeci polozaj.
Da, medo je seo sa 9.meseci ;)
Sto ne znaci da druga deca koja samostalno sednu ranije ili kasnije nisu ok.

Poenta je samo ne forsirati.

Bas sam dokona kad to ko izlizana ploca ponavljam :)
a dosla sam zbog neceg drugog...
Kvinsi sludi me nacisto... a tesko zabu u vodu

Nego...
Citam na nekom sajtu malopre... neka sirotica u africi mesec dana posle carskog reza krenula peske u 15km udaljeno mesto i
sad se svi kao Vau, jao... sokirani svi...

A ja se mislim, pa i ja mesec dana posle cr, vec vise puta setala oko 5-6 km mozda i vise
i nista mi ne fali. Bar za sad.

Ko gresi?
Ja sto setam ili oni sto misle da je cr bauk?

Back