Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Probala sam sve zive, jedino mi dzonsons pasu.
Svi ostali me zuljaju, seku, ostre ivice...
A prosle nedelje promenili pakovanje i njima, a izgleda i kvalitet,
sad me i oni zuljaju pomalo... :roll:
I skupo je... 500din kutija 30 komada...
Meni mleko curi vazda... svaki 2-3 sata samo curi i kad sisa na jednu, ova druga curi...
Malo malo menjam...

Jesu ti perivi dobri?
Koliko je to higijensko?
Jel mozes ceo dan, ili bar pola sa istim?

kako te bre zuljaju?
pa ne secam se cickava bilo davno...bas pamtim koliko izdrzis
pa peres ih jbg
uzmes vise komada pa peres
u svakom slucaju se vise isplati
mada sam ja imala 4 komada samo
al bilo je toplo pa su se brzo susili

- - - - - - - - - -

znas sta, moja kuma je u potkosulju stavljala presavijenu tetra pelenu i tako isla po kuci
jeftino i efikasno :lol:
i ja sam nekoliko puta tako isto

beka posle one t 38.7 juce ujutru, nije imala vise
al nosic joj se puni
al srecom, ne zapusi se nego samo krklja
cini mi se da je to zbog tog otvorenog nepca...verovatno ne moze da se zapusi...eto i u tome ima nesto dobro :roll:
samo malo fizioloskim isperem i sve kul
pu,pu
al moracu sutra kod nase dr da je vodim da pogleda ona sve lepo...posto se nakasljala nekoliko puta danas i culo se onako u grlu nekako kao da zvoni...kako bih objasnila drugacije...

inace, ja sam bas nemajka :lol:
jutros(u nasoj kuci je to nocas jos uvek) sam je jadnu kulirala, mrzelo me da joj dam da jede posle dva sata pa sam joj turala cuclu i stavila je pored mene da ne ustajem vise, jer sam od 6 do 7 ustala nekih 6 puta
onako sva u bunilu
i ona jadna odustala prestala da stenje i cvrsto zaspala :lol:
i spavali smo do 15 do 9
:rumenko:
i to nas je Irina probudila...nju treniram da ustaje kasnije i ove nedelje nece ici u vrtic, ne mogu....
uvece legnem oko 12 najranije jbg i ako ide u vrtic,ustanem u 7 ...pa oduzmem bar sat vremena i jos par prekida za turanje cucle ako kuka u snu i posle kad Irina ode u vrtic oko 8, beka nece vise da spava...jako malo spava preko dana
tako da mi se vise isplati da Irina ne ide
a mama ide za nedelju dana,pa cu preci u sobu i legacu cim Irina zaspi,pa ce mi valjda biti lakse da ustajem u 7
ko zombi sam jbte
odlepila totalno
bili veceras u tempu i drzim mobilni u ruci i drugom rukom pipam dzepove i zabrinuta pitam muza gde mi je mob...bila spremna da otrcim nazad u tempo da trazim mob na kasi

a kakva vam je rutina uvece?
moja je naucila da je kupanje u 8 uvece i posle mleko i spavanje
i najopustenije je zeznem i okupam u 7 kad mi odgovara da ih stavim ranije
ne moras da je sapunjas,samo je plakni vodom...da se opusti...a i zbog bljuvanja... vrat da plaknete malo
sapunjas samo guzu i ribicuu i to je to
mi sa Irinom nismo imali vecernju rutinu prvih ko zna koliko i na kraju je skroz obrnula dan i noc...dok nisam pocela svako vece isti ritual
u kupatilu bre plaknes pod cesmom samo na brzinu i u peskir

- - - - - - - - - -

tebi je ona mozda u skoku sada cicak

- - - - - - - - - -

ima 5 nedelja i neki dan

ja sam koristila babylove tufere, kada sam isla negde, a po kuci tetra pelenu, mada je meni mleko retko kad curilo...

Poslednja kupku koju sam kupila ima pantenol kreme (isto neka babylove, super je.), pa je ni ne mazem posle kupanja, a koza meka, kao da je mackam stalno, i plaknem je svako vece, bolje spava i svasta joj se zavuce za vrat, sada je kao skocica, samo se vrpolji, za cas je ruka u ciniji sa hranom pa u kosi....
Moja oba deteta imaju rutinu, bebac se kupa i spava oko pola 7, a momak izmedju 8 i pola 9, ali jos spava jednom oko 11, kao i u vrticu. Posto se svi budimo oko 6.30 taj vecernji mir posle 21h mi znaci vise nego ista, a klinci naspavani i mirni, nema nervoze...
I sa devojcicom kao i sa decakom kad je bio beba, vec posle dva sata, kada pocne da trlja okice, malo u kolica i spavanje oko sat vremena, 3x dnevno. Da je ostavim budnu, moze biti i po 4, 5 h, ali je poslednja tri sata kao pasce nervozna, onda se onesvesti i jos nemirno spava i budi se. Iako spavaju dosta, ne bude se nocu, beba samo jednom oko 4, 4.30, dam joj mleko, podrigne i nazad u krevet, nema svetla, pricanja, razbudjivanja. Za sada fercera. :)

Probacu da joj uvodim rutinu.
Sad je doslo lepse vreme... pa cu je sto kaze sile samo malo vratic u kupatilu, podojim u krevetu i to je to.
Samo sto ona meni sisa po sat vremena.
I kad je uspavam... taman cu trebati Medu i onda ce on nju probuditi... i u krug.
ma ne vredi.

S medom imamo rutinu, oko 8 idemo u sobu i do 9 on spava. (nekad ranije nekad kasnije ali okvirno)
Tu me ebe sto ga cuvaju babe i dede pa nikad u isto vreme ne spava popodne i naravno ni uvece ne moze.
Nekad u 8 spava nekad u 10.
Zato je vrtic zakon. tacno u minut se znalo kad se ide na spavanje i zaspiva. i svi smo bili zadovoljniji.

I sto je medo navikao da ga ja uspavljujem.
Da to radi mm, ja bih nju u isto vreme.
Mada cim ima nekog u sobi on nece da spava.

Ma njega cu kao i dosad, u 8 muz ga okupa i sredi, kad se spremi, ja s njim legnem,
muz donese mleko, otpevamo pesmice, mazimo se, i kad ja izadjem iz sobe, on se okrene i zaspe.
Posle ga samo prebacimo u krevetac.
Ali u 9 zaspe uglavnom.

Onda cu u 9 nju da plaknem, u krevet, sika i spavanje.

Pokusacu... nista ne gubim.

Jedino me zaebe mala kad se dere dok uspavljujem medu,
onda dodje mm umesto mene i medonja se raspali itd... robija

- - - - - - - - - -

Sve u svemu i to ebeno vreme od 21-00 sto je bilo moje vreme... za tusiranje, jelo, tv...
sad ni to nemam...

A knjigu ne stizem ni da otvorim

I sto je medo navikao da ga ja uspavljujem.
Da to radi mm, ja bih nju u isto vreme.
Mada cim ima nekog u sobi on nece da spava.

Ma njega cu kao i dosad, u 8 muz ga okupa i sredi, kad se spremi, ja s njim legnem,
muz donese mleko, otpevamo pesmice, mazimo se, i kad ja izadjem iz sobe, on se okrene i zaspe.
Posle ga samo prebacimo u krevetac.
Ali u 9 zaspe uglavnom.

Onda cu u 9 nju da plaknem, u krevet, sika i spavanje.

Pokusacu... nista ne gubim.

Jedino me zaebe mala kad se dere dok uspavljujem medu,
onda dodje mm umesto mene i medonja se raspali itd... robija

- - - - - - - - - -

Sve u svemu i to ebeno vreme od 21-00 sto je bilo moje vreme... za tusiranje, jelo, tv...
sad ni to nemam...

A knjigu ne stizem ni da otvorim

Da ovi mi je poznato i ja sam navilka moje da ih ja uspavljujem i ako mali slucajno ne zaspi u svoje vreme onda nastane haos jer nijedan ne zeli da priceka i da ne bude u centru paznje. Jedina sreca je sto relativno brzo zaspe tako da za 15 min pjevusenja obojica spavaju :)
Moji i danas imaju istu rutinu kao i kada su bili bebe ( sada se mnogo vise prljaju pa im je svakodnevno kupanje skoro pa neophodno ( ljeti obavezno))

Jel ih uspsvljujes zajedno?- - - - - - - - - -

Jel persun ne valja za dojenje?

E kada bi to bilo moguce jer obojica ocekuju da gledam u njega dok mu pjevevam da bude samo on u zagrljaju i niko ne zeli da bude iza ledja ili da brat bude blize meni... ma ja sam kriva :) toliko ih pozelim u toku dana da kada dodjem kuci svjesno ih pustam da mi se popnu na glavu :D
Ali srecom mali ide ranije na spavanje .... pa za sada to tako funkcionise, jos nikada nisam ni pokusala da ih naucim da idu sami na spavanje ... ne znam sta cekam... vjerovatno da im dosadim pa da sami pozele da idu na spavanje bez mame :D

Back