Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
..nije svako odlaganje bolje..tj nije uvek kasnije = bolje..
..apsolutno sam za da se odlaze ako je dete bolesno ili se oporavlja od bolesti..
..ali za vakcine i revakcine postoji vremenski "prozor" unutar kog su efikasne..
..ako se npr prva revakcina daje za 6-8 nedelja posle vakcine, a ti je npr odesh posle 7-8 nedelja, pa josh odlozish za nedelju dve zbog necheg,
pa je dete dobije 10 ili 12 nedelja posle vakcine
efikasnost je smanjena ili je nema..a rizik od posledica je isti..kao i chinjenica da dete bodu, dobija T, bude kenjkavo i smlaceno par dana..

Nole, ondak je svejedno kad cemo primiti ovu posto je prva?
Ne bih ja nista odlagala da je ona 100% fit, a ovako mi bas frkica....

..ako ti ne izgleda ok, najbolje pomeri tu prvu..nishta ne znachi nekoliko dana, ili nedelja dve..
..ja bih tako.. :)
..posle lepo uhvatite red, i opet idesh chim moze da proverish da li moze, da bi imala mesta da pomerish ako treba..
..al sam ga srochila.. :lol:

Bili smo kod lekara.
Pregledao lepo kaze sve ok,cisto, mirno...lepo izgleda
ali kasalj...kaze to kod njih malenih moze da traje i po mesec dana
maleni su pa ne mozes nista da im das a kaze ne bi da joj gura ab kad
je sve mirno...
kaze do ponedeljka ako ne prestane kasalj ili se bar ne smanji
da vadimo krv da vidimo jel ima jos nesto,dao nam uput za lab
ako se smiri i sve bude ok da ne bodemo dete,vec u sredu da dodje na pregled
i po vakcinu

..nije svako odlaganje bolje..tj nije uvek kasnije = bolje..
..apsolutno sam za da se odlaze ako je dete bolesno ili se oporavlja od bolesti..
..ali za vakcine i revakcine postoji vremenski "prozor" unutar kog su efikasne..
..ako se npr prva revakcina daje za 6-8 nedelja posle vakcine, a ti je npr odesh posle 7-8 nedelja, pa josh odlozish za nedelju dve zbog necheg,
pa je dete dobije 10 ili 12 nedelja posle vakcine
efikasnost je smanjena ili je nema..a rizik od posledica je isti..kao i chinjenica da dete bodu, dobija T, bude kenjkavo i smlaceno par dana..
Logicno... ;)
Meni medo nije imao reakciju ni na jednu vakcinu. A ni beba.
Ni temperaturu, ni smlacenost, ni kenjkavost. Bukvalno nikakvu reakciju.

ja ne razumem cemu odlaganje
npr ovo kod cicak, odlozila pentaksiom, pa nije dat sa 18 vec sa dve godine
msm... poenta?
primilo dete 3 pentaksima u prvoj godini i sad frka kod tog cetvrtog... nema mi smisla...
niti vidim sta se postiglo tim prolongiranjem...

Medo je sa 18 meseci krenuo u vrtic, i malo malo curi nos.
Pa odlazi odlazi odlazi...
Lakse mi je kad znam da npr.dve nedelje pre vakcine ne curi nos ne kaslje...
Evo od kako ne ide u vrtic 2-3 meseca, ne curi nos, ne kaslje... ma nista...

lekar procenjuje dali se moze dati vakcina
a i za prvu vakcinu postoji razlog zasto se daje kada se daje
a leukociti i krvna slika kod beba ovog uzrasta je diskutabilna, posto se tek formira
nas poviseni leukociti nisu sprecili da primimo vakcinu
neposredno pre je imao 38,1'C

formira se al itekako pokazuje infekciju ako je ima....
gledas laboratoriju i dete i vidis jel zdravo

a taj tvoj pedijatar ....no coment
dete mora da bude zdravo ne samo zbog mogucih komplikacija vec i zbog toga sto imuni odgovor na vakcinu moze da bude slabiji ako je dete bolesno
znaci nisi nocima spavala zbog bodija koji smrdi na kineze a detetu koje je bolesno si dala vakcinu
:lol:

Bili smo kod lekara.
Pregledao lepo kaze sve ok,cisto, mirno...lepo izgleda
ali kasalj...kaze to kod njih malenih moze da traje i po mesec dana
maleni su pa ne mozes nista da im das a kaze ne bi da joj gura ab kad
je sve mirno...
kaze do ponedeljka ako ne prestane kasalj ili se bar ne smanji
da vadimo krv da vidimo jel ima jos nesto,dao nam uput za lab
ako se smiri i sve bude ok da ne bodemo dete,vec u sredu da dodje na pregled
i po vakcinu

eto :)
fala bogu pa nije od onih koji dele ab ko bombone ili daju deci vakcine pored povisenih leukocita :)

..ne napisah ti nishta oko torlak/pentaksim dileme malopre zato shto nisam pametna oko toga..
..ima logike to za pentaksim, zato shto nije ziva, a opet - ja bih i za nju chekala da bude zdrava sasvim..
..mada, shto kaze tsuy, ako su leukociti mirni - trebalo bi da bude ok, i sa jednom i sa drugom..
..pa sad budi pametan..
slazem se
p.s. sto se tice leukocita, Irina je samo dva puta imala povisene ukupne leukocite ...njoj su bakterijske infekcije bile pokazane povisenim granulocitima....cak joj ni crp nije nikad bio visi od sest...a imala T 40.1
tako da na to treba obratiti paznju
virus obara ukupne leukocite a poviseni su limfociti i oboreno trrombociti
pisem ovo jer je nazalost potrebno znati posto stvarno ima idiota....nama dr u misovicu, kad je imala tu T 40 sa granulocitima povisenim i crp 6 vikala da je virus.....
sutradan otisli u dz kod nase i zena nam dala ab i odmah joj je spala T koju nikako nismo mogli da oborimo ispid 38 do tad....

slazem se
p.s. sto se tice leukocita, Irina je samo dva puta imala povisene ukupne leukocite ...njoj su bakterijske infekcije bile pokazane povisenim granulocitima....cak joj ni crp nije nikad bio visi od sest...a imala T 40.1
tako da na to treba obratiti paznju
virus obara ukupne leukocite a poviseni su limfociti i oboreno trrombociti
pisem ovo jer je nazalost potrebno znati posto stvarno ima idiota....nama dr u misovicu, kad je imala tu T 40 sa granulocitima povisenim i crp 6 vikala da je virus.....
sutradan otisli u dz kod nase i zena nam dala ab i odmah joj je spala T koju nikako nismo mogli da oborimo ispid 38 do tad....

auuuu coece pa medicinu da ucim pod stare dane......
sve mi je ovo nepoznanica- velika
d`umres!
kad lekari nisu ucili kako valja

paaa... odkud znam...kaucuk je meksi

- - - - - - - - - -

auuuu coece pa medicinu da ucim pod stare dane......
sve mi je ovo nepoznanica- velika
d`umres!
kad lekari nisu ucili kako valja
ma to je garant bila neka stazistkinja al svejedno....treba da buljis u pasulj, dal ce da ti zapadne stazista koji ne zna ili dr koji zna, u 4 ujutru na dezurnom decijem odeljenju

..chichak, neka deca su alergichna na kauchuk, tj alergija se moze pokazati bilo kad u zivotu
(chak i kod odaslih, na kondome, na hirurshke rukavice itd) a ta alergija je prilichno gadna, kao na kikiriki ili morske plodove ili penicilin,
mada je mekshi i generalno ga deca vishe vole,
takodje i propada postepeno tj postaje lepljiv i polako se funja,
a silikon puca naglo i postoji opasnost da dete odrize deo tj celu cuclu, pa da se pridavi..

formira se al itekako pokazuje infekciju ako je ima....
gledas laboratoriju i dete i vidis jel zdravo

a taj tvoj pedijatar ....no coment
dete mora da bude zdravo ne samo zbog mogucih komplikacija vec i zbog toga sto imuni odgovor na vakcinu moze da bude slabiji ako je dete bolesno
znaci nisi nocima spavala zbog bodija koji smrdi na kineze a detetu koje je bolesno si dala vakcinu

celu trudnocu nisam dotakla sredstva za ciscenje
lakirala sam nokte pored otvorenog prozora uwc-u
tapete sam zalepila selotepom ... zbog poremecenih planova

vakcina je data posle neke infekcije, temp, dete nije imalo drugi nalaz na plucima, malo crveno grlo ....
i sada, kada nema nikakvu infekciju, leukociti su isti- gran 24, limfoc 70
jedino je gvozdje palo
ne brine me njegov imunitet za sada ... nema razloga

Back