Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nego...
Citam na nekom sajtu malopre... neka sirotica u africi mesec dana posle carskog reza krenula peske u 15km udaljeno mesto i
sad se svi kao Vau, jao... sokirani svi...

A ja se mislim, pa i ja mesec dana posle cr, vec vise puta setala oko 5-6 km mozda i vise
i nista mi ne fali. Bar za sad.

Ko gresi?
Ja sto setam ili oni sto misle da je cr bauk?

Po meni ne gresi niko, ako se osjecas dobro zasto da ne, ako se osjecas lose lezi... to je tako individualno.... lagana setnja nije problem.... podizanje tereta je vec druga prica :)

Ja sam dva sata posle prirodnog porodjaja normalno sjedila na krevetu, setala, isla da se okupam a djevojka jedno 15 godina mladja od mene se jedno 12 sati posle prirodnog porodjaja onesvjestila kada je pokusala da ustane...

Sve zavisi od zene, toka porodjaja i jos 1000 drugih uzroka... tako da ako je tebi ok i ja nemam nista protiv :)

ja Tamaru pustam da vezba sama...ona se vec neko vreme dize(tj pokusava) cim ima mali nagib :lol:
kao da smao o tome razmislja...svaku priliku koristi da proba da sedne :lol:
i samo se nesto mulja i vrti i prevrce :lol:
ja joj malo pomazem,tipa dam joj ruke pa se uhvati i dize se...vezba malo misice
nije isto stavljati dete, tj forsirati ga i samo mu pomagati da radi ono sto treba...same bebe znaju kad sta treba...a mi smo tu da pratimo i pomognemo malkice
daleko je ona od sedenja al do tada neka vezba..misim mora da vezba te misice da bi mogla da sedi kad dodje vreme...ako sputavas dete to nije dobro

secam se da je neko napisao da je dr rekla da veze bebu da ne bi pokusavala da sedne :eek:

- - - - - - - - - -

Irina nije to radila do 4 ipo meseca
a Tamara ce sutra 3

- - - - - - - - - -

ili se ja ne secam

- - - - - - - - - -

znam da sa 5 nije umela da se okrece a ova mala vec pocela...

ma bre razlicita deca totalno
pisala sam i ja o tome da je Ivan bio kao klada, gde ga ostavis tu ga nadjes
a Milja se samo vrti, sto kaze Tsuy, kao da samo o tome razmislja, upinje se da ustane
nogice rade kao singerica, nema mira ni kad spava cestito
nadjem je popreko u krevecu
al dobro to je njen ritam i idemo

dosla zenska i trazi da joj sipam vodu u neku cashu za bebe...neku sa piskom :lol:
mora u tu, i nikakvu drugu :poludeo:
posle u 4 je plakala, uplasila se kad su pustili grejanje,posto nesto krene da bruji(ta pumpa dole valjda) pa je presla kod nas u krevet
posle beba jela u pola 6, do 6 sam se vrzmala sa njom, pa me uredno u 7 probudila i pocela nesto da fantazira
i ja onda da se ne bi probudila i Irina, uzela bebu i stavila je kod nas u krevet...i to tako sto smo beba i ja legle naopacke,i svo cetvoro smo bili poredjani ko sardine...tata i Irina na jednoj strani, nas dve na drugoj
ledja me bole ocu dumrem
a beba nije kuntala nego je buljila u mene i smejala se i pljuvala cuclu,pa kad je pljune,kuka da joj vratim...i tako sve vreme :lol:
ah
a ja dremam ko vrabac na snegu
smorila sam se ko...buva da ne kazem de

Moja beba ima razlicitu boju ociju?!
Није страшно, од две млађе сестре старија има ,,шарене" очи, то сам већ писао чини ми се на ПДФ Здравље.
Углавном се то изједначи, али код сестре је остало врло јасно и врло различито пошто је једно око смеђе(али баш смеђе ко ћалетово), а друго на кеву небеско плаво.
Види перфектно а сећам се кад смо је водили у НС код неког чувеног офтамолога, Др Поштића и који је коментарисао да је то заиста реткост код одраслих особа, али нема везе с оштрином и квалитетом вида.

znaci dr ona stara nasa je dezurna i pregledala Tamaru i kao blabla nebitno
i kazem jel mozete samo usi da joj vidite zbog tog rascepa sto ima a ona kaze onako sva puna sebe "ne vidim osnovu da joj gledam usi"
:roll:
i kao dala mi uput za orl na banovom brdu da je odvedem ako hocu da joj vide usi :dash:

znaci ne verujem koliko je bezobrazna

- - - - - - - - - -

a kad je mm tu da vidis kako cvrkuce i smeska se

svaki put, ali redovno svaki put kada kazem nesto lepo odbije mi se o glavu ...
ma, bitno da je poceo da spava, super jede, spavace i mama jednom :D
samo ne jede voce, jedino dinju a i ona je povrce

mozda dr i nije najsigurnija u sebe, bez obzira na odresit komentar, pa je ipak dala uput ako budes zabrinuta ...
opusti se malo

danas ispred nekog Sanse na Tasu cekam red sa bebom i mm, posto smo kruzili okolo pola sata
i taman da sednemo, ustale 2 babe tacno ispred nas ( zbog njih smo i cekali tu) upadaju druge dve babe ispred nosa da sednu :eek:
jedna je i sela, ali sam je ustala :)
pa sam sretna i ponosna :D

Beba mi ima neki osip po grudima. Bas na delu sika, samo tu gore.
Sta to moze biti?
Jel moguce da se cisti jos uvek?

Inace me urnise danas ceo dan! Same smo i umesto da mi da da danem dusom,
ona me od 14h izludi. Cim je spustim dere se kao magarac, ili sisa ili se dere... popela mi se na vr' zivca :roll:

Jel koristite tupfere za grudi?
I koje?

Back