Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zuki, bas si lepa mama!!! :)

Divni ste! <3

Ps. kojih pola sata?! Kad zavrsi za pola sata ja to nazivam brzinski rucak. ahahahha
medo je gurman, on jede po sat vremena... :roll: (da mama popizdi) ahahaha...
jos ako ne izblendiram ajme mene jede ceo dan jedan obrok.

a malo sam i ja gresila sto na svaka 3 sata nudim, on ne ogladni dovoljno... sad nekad pustim i 4 sata i onda ponjopa sve za 15 min. :)

- - - - - - - - - -

Moj bratic danas dobio prvi zub!!!! Sa 11ipo meseci! :))))

A medi su izgleda izbile i 4-orke... znaci 12 komada!!! :sokiran: :shock:

ja danas malo setkala, pa kupujem tako , reko' da imam sve kad dodje vreme :D
kupih mu u dm super zelenu cinijicu za hranjenje <3 i pet kasikica u kompletu i nuby zelenu casu s ruckama sa silikonskim piskom, ono kao na navikavanje na solju....
i kupih u zdravoj hrani pirincano i heljdino brasno
htela sam da uzmem dva brasna za pocetak, bez glutena, kukuruzno ga ima u tragovima, pa se odlucih da drugo brasno bude heljda
planiram da klupim ovih dana i kinou i amarant za te prve dane, a posle cu kukuruzni griz tj palentu i proso, jer i proso i kukuuruz imaju glutena u tragovima, pa da mi te dve zitarice budu onako kao prelaz ka onim glutenskim....
jel to ok mamike?
bas se radujem novoj fazi :) uzivam u citanju, istrazivanju i svemu...

Zuki, bas si lepa mama!!! :)

Divni ste! <3

Ps. kojih pola sata?! Kad zavrsi za pola sata ja to nazivam brzinski rucak. ahahahha
medo je gurman, on jede po sat vremena... :roll: (da mama popizdi) ahahaha...
jos ako ne izblendiram ajme mene jede ceo dan jedan obrok.

a malo sam i ja gresila sto na svaka 3 sata nudim, on ne ogladni dovoljno... sad nekad pustim i 4 sata i onda ponjopa sve za 15 min. :)

- - - - - - - - - -

Moj bratic danas dobio prvi zub!!!! Sa 11ipo meseci! :))))

A medi su izgleda izbile i 4-orke... znaci 12 komada!!! :sokiran: :shock:

Mi sa 8,5 meseci imamo dve donje jedinice i sad nam istovremeno izbijaju jedinice i dvojke gornje pa je malo frkitis :eek:
Ja sam mu do skoro blendirala, al sad pustim samo par puta tako da je polupropasirano, da se navikne na teksturu..
Samostalno otvori usta 3-4 puta, a posle i aladine otvori se ne pomaze :hahaha:
Nego ufaila caku pa mu uznem nesto zgodno.. neki predmet koji voli.. stavim na dohvat ruke al nista dok ne otvori usta i kad potvori, dam mu
i tako zavrsimo hranjenje za 15 min.. sa,mo se plasim da ne budu neke nus pojave, da posle igram pipirevku, al ni to da ne pomogne :mrgreen:
Inace kupila aparat na paru.. al tefalov tako da spremamo i za nas i odusevljena saam

ja danas malo setkala, pa kupujem tako , reko' da imam sve kad dodje vreme :D
kupih mu u dm super zelenu cinijicu za hranjenje <3 i pet kasikica u kompletu i nuby zelenu casu s ruckama sa silikonskim piskom, ono kao na navikavanje na solju....
i kupih u zdravoj hrani pirincano i heljdino brasno
htela sam da uzmem dva brasna za pocetak, bez glutena, kukuruzno ga ima u tragovima, pa se odlucih da drugo brasno bude heljda
planiram da klupim ovih dana i kinou i amarant za te prve dane, a posle cu kukuruzni griz tj palentu i proso, jer i proso i kukuuruz imaju glutena u tragovima, pa da mi te dve zitarice budu onako kao prelaz ka onim glutenskim....
jel to ok mamike?
bas se radujem novoj fazi :) uzivam u citanju, istrazivanju i svemu...

Proso - lako svarljiva zrnasta hrana, bez glutena (ne sadrži alergene) i sa puno gvožđa, fosfora i A i B vitamina. Obiluje biljnim vlaknima, magnezijumom i kalijumom. Belančevine prosa sadrže važne aminokiseline: arginin, lizin, histidin, tirozin, cistin i triptofan.

http://www.nutricionisti.org/index....ama&catid=55:ishrana-bolesnih-ljudi&Itemid=73

Na mnogim proizvodima ces naci da pise u tagovima ima glutena.. ili posni proizvod al moze da sadrzi u tragovima jaja i mleko.. sto ne znaci da ih ima
vec da se na toj proizvodnoj traci- pogonu proizvode i pakuju i drugi proizvodi koji sadrze te alergene.. sto uopste ne znaci da ih ima u samom proizvodu, vec da se mozda tu i tamo zadrzala neka cestica na traci usled netemeljnog ciscenja i slicno.. Al su oni po zakonu duzni da to navedu na proizvodu

Inace podrzavam uvodjenej bezglutenskih zitarica.. isto i sam a cinim
Mi jedemo integralni pirinac, proso, heljdu, amaranth, kinou.. nije samo u pitanju preosetljivost na gluten.
Bezglutenske zitarice su visestruko hranjivihje i ubrazavaju metabolizam.. sto znaci i jak imunitet
Nije dzabe Novak Djokovic presao sa obicne na glutensku ishranu.. a nije alergican

Poslednja izmena:
Evo i nas :)
Bile smo u Ns, a tamo nikad nemam vremena za net..uvek neka trka frka, svi hoce da je vide, ja je nosim svuda sa sobom, pa je dojim tamo po drugaricama :zcepanje: lakse mi je tako nego da je ostavim kevi pa da razmisljam hoce li biti gladna za sat i po ili dva i po..pa da jurim natrag
Dakle dojim po kucama :p ..a ona i spava gde joj se prohte
Juce mi zaspala kod drugarice kod koje sam svratila samo na pola sata kao..i na kraju je Sara odrapila 2 sata spavanja tamo (skupilo joj se) i morala sam naravno da cekam da se probudi..poremetila njima planove i tako dalje :D
Dobila je 2 dzemperka i zekicu jos jednog i to smo jedva nasli ja i mama da su bebeci, vec za njen uzrast bi trebalo da predjem na suknje i stikle sudeci po ponudi :roll: gledala u Zari, odvratno, stvari kao za neke tetke a ne za bebe..ni ja to ne bih nosila, kaputi neki, kisni mantili, babinski dzemperi i tigraste cipelice..tacno mi se pegla od toga..

Inace sam joj bas poremetila ritam, zato mi je bilo zao, ne znam koliko to bebama smeta..ona jeste bila super raspolozena kad je stalno milion ljudi oko nje, ali nije spavala ni blizu toliko koliko spava ovde preko dana..i nocu nije htela da zaspi pre 22-23 a kod kuce zaspi oko 21..ja se malo iznervirala, ne znam jel sam je namucila sa tom promenom, ali da nisam otisla pukla bih sama kod kuce po ovom odvratnom vremenu, nista od setnje i slicno..

Preleteh sta ste pisale, ja je stavljam na pod ali moram biti pored nje, da ne udari o nesto, jer se kotrlja i okrece, nema sanse samu da je ostavljam vise bilo gde a da nije ogradjena..stalno se vuce da sedi, a ja joj jos ne dam :D

- - - - - - - - - -

Zsuki, srecan rodjendan Luci :))

Dobila je 2 dzemperka i zekicu jos jednog i to smo jedva nasli ja i mama da su bebeci, vec za njen uzrast bi trebalo da predjem na suknje i stikle sudeci po ponudi :roll: gledala u Zari, odvratno, stvari kao za neke tetke a ne za bebe..ni ja to ne bih nosila, kaputi neki, kisni mantili, babinski dzemperi i tigraste cipelice..tacno mi se pegla od toga..

Potpisujem. Bila da trazim bodice i zekice, nema sanse da nadjem nesto normalno. Ili je gumeni junak na pola stomaka (jadna beba u tome :sad2:) ili je sve kao za dvadesetogodisnjake :roll: Sta li misle ti proizvodjaci. A o garderobi za devojcice, bolje da ne krenem pricati GRRRRR samo sto mrezaste carape nemaju, a moze se desiti da i nja nji naletim, kako su krenuli :bljak:

Napisah vec ... idite u Dechji Butik ( tako se zove) na pochetku Jevrejske ulice, na strani Norka u NS ... domaci proizvodjach(marka POM POM), mnogo lepa ponuda, sasvim pristojne cene i prodavachice koje bash hoce da pomognu ... ja kao njihov PR da sam :zcepanje: ... ali tamo sam recimo kupila skafander, 86 broj za Armina, diiivan svetlo plavi, topao, lako se pere, a koshtao 3350 dinara

Napisah vec ... idite u Dechji Butik ( tako se zove) na pochetku Jevrejske ulice, na strani Norka u NS ... domaci proizvodjach(marka POM POM), mnogo lepa ponuda, sasvim pristojne cene i prodavachice koje bash hoce da pomognu ... ja kao njihov PR da sam :zcepanje: ... ali tamo sam recimo kupila skafander, 86 broj za Armina, diiivan svetlo plavi, topao, lako se pere, a koshtao 3350 dinara

Dobor si me podsetila. Taman da odem sledece nedelje. Kada se ovaj sneg otopi :roll:

suki, divne ste obe a luca je isti tata : )

sto se garderobe tice za decake je jos i ok izbor, onako bebece decacki i to mi se svidja... ja sam izbacila zeke (kupicu mu one letnje, kratkih nogu i rukava i to planiram da mu nosim najvise leti), a sada smo uglavnom u trenerkama i bodicima, i onim pantalonama - helankama kako ih ja zovem, kada mu kupujem garderobu gledam da bude udobna, da ga nigde ne steze i ne ogranicava mu kretanje.. ima par dzemperica i pantalonica, onako malo decackijih i to je to

sinoc smo bili na rodjendanu, on je bio divan i odspavao tamo fino, prbudio se i bio bas rasplozen, da se on pitao ostao bi do kraja zurke, ali smo krenuli oko pola deset ipak, on je bio odusevljen ljudima, smeskao se i gledao, ja sam bas bila u frci da li da idemo i kako ce on reagovati...

Moja beba je izgleda lenja dok sisa. Napredovala je za prvi mesec 1300 grama i samo je dojim, ali plače između podoja, hoće još da sisa. Imaće 11. aprila dva meseca, ali evo nikako da se ušemimo s podojima. Sinoć je sisala pa... cirka 2h. Taman je stavim da spava, ona se probudi i hoće da doji. Za nedelju dana je inače napredovala oko 300 gr. Znači, nije fazon da nema mleka. Budi se nekad na 2h, nekad na 3... Ali najčešće je to vreme kraće. Leđa ne osećam. :cry:

Moja beba je izgleda lenja dok sisa. Napredovala je za prvi mesec 1300 grama i samo je dojim, ali plače između podoja, hoće još da sisa. Imaće 11. aprila dva meseca, ali evo nikako da se ušemimo s podojima. Sinoć je sisala pa... cirka 2h. Taman je stavim da spava, ona se probudi i hoće da doji. Za nedelju dana je inače napredovala oko 300 gr. Znači, nije fazon da nema mleka. Budi se nekad na 2h, nekad na 3... Ali najčešće je to vreme kraće. Leđa ne osećam. :cry:

Dobro došla u klub ;)
Beba ti lepo napreduje, i jako je teško da u prva 2 meseca ostvarite neku rutinu što se dojenja tiče.. hranjenje bi trebalo da se odvija na svaka tri sata ali pošto je ti dojiš i ona traži češći podoj, slobodno to čini na njen zahtev. Najteža su ta prva dva meseca, ali proći će uskoro i biće ti sigurno lakše! Samo napred :ok:

Moja beba i dalje nema nikakvu rutinu, niti se budi u isto vreme, niti siki u isto vreme..to sam ja sama kriva doduse..sto sam se bojala da malo dobija pa sam je nutkala non stop da siki :zcepanje:
Sad nemam pojma kako bih je uobrocila uopste..nekad siki na sat i po, nekad na dva i po, nekad na 3..noc prespava uglavnom celu, mada se desi ponekad i da se probudi oko 3-4

e da, nabavih i brasno od prosa...
mi ga inace jedemo kao kuvanog u zrnu al reko aj da njemu za pocetak bude glatka struktura, lako je meni posle kupiti i griz od zitarica i pahulje....
i sve mu kupih u zdravoj hrani, valjda je to ok.... :) imaju dosta organskih stvari...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back