Zuki, bas si lepa mama!!!
Divni ste! <3
Ps. kojih pola sata?! Kad zavrsi za pola sata ja to nazivam brzinski rucak. ahahahha
medo je gurman, on jede po sat vremena...

(da mama popizdi) ahahaha...
jos ako ne izblendiram ajme mene jede ceo dan jedan obrok.
a malo sam i ja gresila sto na svaka 3 sata nudim, on ne ogladni dovoljno... sad nekad pustim i 4 sata i onda ponjopa sve za 15 min.
- - - - - - - - - -
Moj bratic danas dobio prvi zub!!!! Sa 11ipo meseci!

)))
A medi su izgleda izbile i 4-orke... znaci 12 komada!!! :sokiran: :shock:
Mi sa 8,5 meseci imamo dve donje jedinice i sad nam istovremeno izbijaju jedinice i dvojke gornje pa je malo frkitis

Ja sam mu do skoro blendirala, al sad pustim samo par puta tako da je polupropasirano, da se navikne na teksturu..
Samostalno otvori usta 3-4 puta, a posle i aladine otvori se ne pomaze

Nego ufaila caku pa mu uznem nesto zgodno.. neki predmet koji voli.. stavim na dohvat ruke al nista dok ne otvori usta i kad potvori, dam mu
i tako zavrsimo hranjenje za 15 min.. sa,mo se plasim da ne budu neke nus pojave, da posle igram pipirevku, al ni to da ne pomogne

Inace kupila aparat na paru.. al tefalov tako da spremamo i za nas i odusevljena saam
ja danas malo setkala, pa kupujem tako , reko' da imam sve kad dodje vreme

kupih mu u dm super zelenu cinijicu za hranjenje <3 i pet kasikica u kompletu i nuby zelenu casu s ruckama sa silikonskim piskom, ono kao na navikavanje na solju....
i kupih u zdravoj hrani pirincano i heljdino brasno
htela sam da uzmem dva brasna za pocetak, bez glutena, kukuruzno ga ima u tragovima, pa se odlucih da drugo brasno bude heljda
planiram da klupim ovih dana i kinou i amarant za te prve dane, a posle cu kukuruzni griz tj palentu i proso, jer i proso i kukuuruz imaju glutena u tragovima, pa da mi te dve zitarice budu onako kao prelaz ka onim glutenskim....
jel to ok mamike?
bas se radujem novoj fazi

uzivam u citanju, istrazivanju i svemu...
Proso - lako svarljiva zrnasta hrana, bez glutena (ne sadrži alergene) i sa puno gvožđa, fosfora i A i B vitamina. Obiluje biljnim vlaknima, magnezijumom i kalijumom. Belančevine prosa sadrže važne aminokiseline: arginin, lizin, histidin, tirozin, cistin i triptofan.
http://www.nutricionisti.org/index....ama&catid=55:ishrana-bolesnih-ljudi&Itemid=73
Na mnogim proizvodima ces naci da pise u tagovima ima glutena.. ili posni proizvod al moze da sadrzi u tragovima jaja i mleko.. sto ne znaci da ih ima
vec da se na toj proizvodnoj traci- pogonu proizvode i pakuju i drugi proizvodi koji sadrze te alergene.. sto uopste ne znaci da ih ima u samom proizvodu, vec da se mozda tu i tamo zadrzala neka cestica na traci usled netemeljnog ciscenja i slicno.. Al su oni po zakonu duzni da to navedu na proizvodu
Inace podrzavam uvodjenej bezglutenskih zitarica.. isto i sam a cinim
Mi jedemo integralni pirinac, proso, heljdu, amaranth, kinou.. nije samo u pitanju preosetljivost na gluten.
Bezglutenske zitarice su visestruko hranjivihje i ubrazavaju metabolizam.. sto znaci i jak imunitet
Nije dzabe Novak Djokovic presao sa obicne na glutensku ishranu.. a nije alergican