Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
znate da sam pitala dr da pogleda odma dal ima spojenu resicu s jezikom, onaj frenulum kako l;i se zove jer sam ja to imala i isla da mi to seku
i on to nema
e sad, primetih nesto drugo
nije mi se pre ni cinilo cudno, ne znam kako
al danas nesto pocela da razmiljam i skontam da ja to newmam a ni moj dragi
njemu je spojena rezica gornje usne skroz nismo s desnima, ali skroz, vidi se kvrzica na desnima na sredini
citam sada o tome
i to je frenulum taj isto
al gornje usne u desni
i zbog te kvrzice najverovatnije ce imati razmak izmedju zubica prednjih kasnije
O.o
spomenucu tio dr sledece kontrole, pa da mi da neki uput da mu to secnu
jel postoji neki problem jos koji moze da ima zbog toga?

Bokice, jel se on igra na podu?kod nas u stanu je mnogo hladno i nikako da se odlucim da ga spustim dole a sigurna sam da bi se super igrao i okrwtao bar malo..ovako ga stavim na ogromni francuski krevet i tu mu je ok... I blago tebi sto vladeta tako zaspi u toku dana! jakov je samo odkednom prestao da se s uspava danju i nije samo kratka faza..

igra se na podu
kad je na krevetu tada je miran, doduse tada sam i ja kraj njega i stalno pazimo da ne sleti, pa i nema siroma prostora da se mrda kolko hoce, bolje mu je na podu , ima slobodu :)
na podu recimo je od pre par dana poceo i da se okrece s ledja na stomak, sto je za nas veliki pomak :) vec sam pomislila da nema jos uvek nista od toga :)

nece mu nista biti na podu, stavis neko deblje cebence, ja stavim duplo cebe i taj carsavcic i to mu je to, doduse toplo je, al na podu nikad tolko nije
al ne smeta mu

ima on par dremki u toku dana, tacno se umori i vidim mu po okicama da je pecen, umiri se sav, lezi i ne mrda, stavi ruke kraj tela, tada znam da je gotov :D hehe

ma znam da je na podu najbolje, al opet mi rka zbog hladnoce u stanu a nemam tepih nikakav, sto bi bilo ok da ima vise stepeni
danas sam razmisljala da mu stavim one velike puzle pa preo toga cebe i jorgan, da dogrejem pa da ga spustim, videcu jos...

jedva cekam lepo vreme, jedva

znate da sam pitala dr da pogleda odma dal ima spojenu resicu s jezikom, onaj frenulum kako l;i se zove jer sam ja to imala i isla da mi to seku
i on to nema
e sad, primetih nesto drugo
nije mi se pre ni cinilo cudno, ne znam kako
al danas nesto pocela da razmiljam i skontam da ja to newmam a ni moj dragi
njemu je spojena rezica gornje usne skroz nismo s desnima, ali skroz, vidi se kvrzica na desnima na sredini
citam sada o tome
i to je frenulum taj isto
al gornje usne u desni
i zbog te kvrzice najverovatnije ce imati razmak izmedju zubica prednjih kasnije
O.o
spomenucu tio dr sledece kontrole, pa da mi da neki uput da mu to secnu
jel postoji neki problem jos koji moze da ima zbog toga?
Ja znam da moze da bude problem sa sisanjem, ali posto te nista ne boli, nema frke.
Za ostalo ne znam.
LB je imala tekst o tome, sa'cu da iskopam.

- - - - - - - - - -

Evo ga http://theleakyboob.com/2012/11/the...-tie-related-issues-assessment-and-treatment/

Ja znam da moze da bude problem sa sisanjem, ali posto te nista ne boli, nema frke.
Za ostalo ne znam.
LB je imala tekst o tome, sa'cu da iskopam.

- - - - - - - - - -

Evo ga http://theleakyboob.com/2012/11/the...-tie-related-issues-assessment-and-treatment/

to je za frenulum jezika i nepca donjeg tj desni... to sam ja imala, ali ovaj frenulum gornje usne i gornjih desni u vecini ne.stvara nikakav problem kod sisanja, vise je estetske prirode i razdvaja prednje keceve, pa ce imati razmak izmedju tih zubica, zbog toga pitam jel neko to sredjivao,jel necije dete to imalo, i dal je imalo nekih jos problema kasnije sem te estetike

Tara, nemoj ga na pod ako je hladno. Mali je.
Sad ce lepo vreme pa ces moci slobodno. ;)

Ja nisam spustala na pod dok je bio bas mali, bilo mi bzvz da je dole a ja spartam pored, dizem prasinu itd... pogotovo sto je kod nas uvek vise ljudi...
Na podu je od kako je naucio da puze... tad je vec bio jaci i veci...

I ovo moze isto napraviti problem kada je frenulum toliko kratak da se gornja usna pri sisanju podvrne na unutra i tako povredjuje bradavicu, znam sta pricam.
Ovo kao na druge dve slike na linku koji sam ti postavila.

sva sreca, frenulum mu nije kratak, usna mu se ne podvrce, jednostavno samo je spojena skroz dole s desnima, alu nije kratka, ne ogranicava mu pokrete, sasvim sve normalno radi, nego eto, imace razmak medj zubima ko moja sestra :-D uglavon, evo citam da deca cesto pri padu taj frenulum gricnu pa on nestane :) ode gore :)

Tara, nemoj ga na pod ako je hladno. Mali je.
Sad ce lepo vreme pa ces moci slobodno. ;)

Ja nisam spustala na pod dok je bio bas mali, bilo mi bzvz da je dole a ja spartam pored, dizem prasinu itd... pogotovo sto je kod nas uvek vise ljudi...
Na podu je od kako je naucio da puze... tad je vec bio jaci i veci...

odustala sam dok malo ne otopli ipak... ima taj veliki krevte povrsine 200cm x 180cm, super dusek na njemu, sklonim posteljinu, stavim igracke i njemu je to za sada sasvim dovoljno...

to je za frenulum jezika i nepca donjeg tj desni... to sam ja imala, ali ovaj frenulum gornje usne i gornjih desni u vecini ne.stvara nikakav problem kod sisanja, vise je estetske prirode i razdvaja prednje keceve, pa ce imati razmak izmedju tih zubica, zbog toga pitam jel neko to sredjivao,jel necije dete to imalo, i dal je imalo nekih jos problema kasnije sem te estetike

Ja imam taj gornji i imam razmak medju zubima, sem toga nista vise i koliko vidim ima to i moja mala :D

i jos jedno pitanje, da li voditi bebu od cetri ipo meseca medju petnaestak ljudi, pitam ybog ovih virusa?
sutra imam neki rodjendan i jedina mogujnost je da idem sa jakovom,mm radi i nemam ga kome ostaviti a bice basdragi ljudi... kontam da vise nije toliko mali a opet haraju ovi grozozo virusi

- - - - - - - - - -

Probaj, ako ne smeta bebi slobodno jedi. :)

nameracila sam se da napravim americku pitu sa visnjama, sad imam visnje i tresnje, al kontam da ni jedno ni drugo ne moze skoditi bebcu a opet visnje su kisele : s

Da se ispravim gore, trebalo je da pise IMALA SAM razmak medju zubima. Jos kao mala sam dobila vestake (zube) pa vise nemam razmak medjunjima
Elem problemi, hmm, ne mogu se setiti nekih, mada ja cu za malu da vidim sa doktorom dal da se secne ili ne.

e pa drage moje konačno da se i ja javim.
Luca je napunila godinu dana, pa se svečano selim na veliku temu :)

rođus od tri dana :roll: je super prošao!
prvi dan kod mene za prijatelje i sitnu decu, pa kod mojih u Zr za tamošnju rodbinu, pa kod svekrve tačno na dan D za užu rodbinu...
Luca je bila super raspoložena, jurcala naokolo, pričala sa svakim, smejala se, ma uživala da bude u centru pažnje :heart:

IMG_8108_resize.jpg
IMG_8117-1_resize.jpg
IMG_8123_resize.jpg
IMG_8156_resize.jpg
IMG_8178_resize.jpg

a za blendiranje hrane :rumenko::rumenko::rumenko::rumenko:
i ja još uvek blendam.... mada recimo za doručak jede hleb sa namazima sama, narežem na kockice i jede.
bananu, jabuku, mango, keks isto ćopa sama.

jedino nam taj ručak problem, ona za sad ima samo dve donje jedinice, pa joj meso pravi problem. pokušaću danas lososa da joj dam na kockice...
počela sam ja pre par meseci da joj pola ručka izblendiram a pola samo izgnječim, meso naseckam. hoće i tako ali to traje li traje....pa kad stigne do mesa, samo ispljune...
i onda ja kad nemam živaca pola sata da je hranim, izblendam....znam sve, majka nemajka...:dash::dash::dash:

nego čičak i ona se kao davila, ali treba da se naviknu na drugu teksturu kad gutaju, malo im je verovatno čudno kad nije onako sve kašasto...njoj recimo kad neki komadić završi na korenu jezika, umesto da ga lepo proguta krene onako kao da hoće da povrati sve dok komadić ne vreti ponovo u usta pa ga žvaće dalje...

ali bre tvoj medo sa dvajest i kusur :) zuba treba da melje ko veliki ahahhahahahahah

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back