Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
hihi'
jao imam tremu od toga a opet s druge strane radujem se i jedva cekam
to nam je kao nova etapa u zivotu <3 <3 <3
poludela sam :D
ne mogu da verujem da ce sada pola godine o.O
treba ovih dana da odem u kupovinu polako, po taj mlin, po kasicice, neke posudice

sveki mi je kupila za njega onaj deciji metalac komplet <3 divan je

e da, posto on flasicu uopste koristio nije, kad pocne da klopa treba da mu nudim vodu il caj, htedoh da mu kupim onu casu sa piskom?
jel ste vi tako
ne bih sad 'matorom' ni da mu kupujem flasicu na dudu

Kad sam ga videla da crveni i da se kao gusi, rekoh miksacu ti do puberteta ako treba, idi bre, srce mi stalo.

A ne izmiksam.mu uvek bas skroz, nekad ostavim male komadice...
i kazem, lepo pojede bananu, grize i zvace ali ovo sa ruckom.me malo uzdrmalo pa i dalje miksam...

..bice to ok..samo nemoj da batalish pokushavanje, mator je chovek.. :)
..zamisli da je krenuo u vrtic, ko bi mu tamo pasirao..?
(..kazem samo da treba da pokushavash i dalje, korak po korak..)

Boki, rano je za casu.
I ja sam optimisticno kupila casu pre 6-og meseca ali on nije umeo da pije iz nje(ta sa piskom)... Pa smo je poklonili a vodu i sad pije iz flasice jer nikako da odem i kupim tu casu sa piskom ponovo... mada cesto pije iz case i solje kao veliki... :)

PS. I jedan savet: nikad ne davajte da piju vodu iz tankih casa(pogotovo ako imaju zube), ja ludaca jednom kod mojih uzela onu malu rakijsku casicu, tanku i ponudila medu vodom, a on zagrizao i cujem puca staklo. Odmah sam pomerila i vidim napukla! Ne daj Boze da je jace stisnuo zubima, posekao bi se... :sad2:

hihi'
jao imam tremu od toga a opet s druge strane radujem se i jedva cekam
to nam je kao nova etapa u zivotu <3 <3 <3
poludela sam :D
ne mogu da verujem da ce sada pola godine o.O
treba ovih dana da odem u kupovinu polako, po taj mlin, po kasicice, neke posudice

sveki mi je kupila za njega onaj deciji metalac komplet <3 divan je

e da, posto on flasicu uopste koristio nije, kad pocne da klopa treba da mu nudim vodu il caj, htedoh da mu kupim onu casu sa piskom?
jel ste vi tako
ne bih sad 'matorom' ni da mu kupujem flasicu na dudu

..mozesh da pokushash sa piskom, ako ne prihvati ima 6+ flashica sa drugachijim cuclama, pljosnatim, moji su ih koristili..
..ovakve cucle http://shop.aksa.rs/nuk-cucla-silikonska-pisak-od-6-do-18-meseci.html

Ja sam mojoj kupila te drugacije i pljosnate cucle za flasicu i na kraju se sve neslavno zavrsilo na obicnoj cucli (druge nece ni da pomirise), ali zato oce vrlo cesto da pije na casu.

Sto se ukusa tice, imali smo mi period kad nista nije htela da jede dok sljive nije bilo u kasici. Znaci meso, krompir, tikvica i sljiva :mrgreen:, a ja umalo peglu nisam bacila na to.

Ja mojoj jos uvek blendam. Ona njupa koricu hleba, i tako neke stvari samostalno, ali kda joj dajem krupnije na kasicicu povrati :(

IMG_5791a.jpg

..sedam i po meseci..

IMG_5831a.jpg

..osam i po meseci..

:) juce bili na pregledu kukova i sve je ok za sada, dr odobrava moderne platnene pelene danju i obican pampers nocu....pokazao neke vezbice da radimo pa cemo probati...sa platnenima sam prezadovoljna i stavljam ih iako pupak jos nije otpao....ko ce docekati pupak, kaze patronazna da je tako debeo da ce sigurno trebati vise od dve nedelje da otpadne, ako ne i tri.....

sa sisanjem smo se kako tako ustalili, tesko hoce gladan da hvata ali ponekad uspemo, srecna sam sto mu utrapim sike pri svakom hranjenju i sto ne povecavam kolicinu dohrane....ovo je definitivno uspeh, za malo sam izgubila mleko, i tek sad imam motivacije da uspemo i na dalje...

..moji su jeli sve shto bash ne vole uz dve kashicice kiselog mleka ili pavlake.. :lol:
..a dve bliznakinje su majku do ludila dovodile ruchkovima u kojima je morala da bude banana.. :lol:

kod mene isto :D
mada nema toga sto debeljko bas ne voli, ali sve sladje jede uz "mece" (sve je mlkece-jogurt, pavlaka, kselo mleko :D)
ja sam imala problem sa starijim sinom, isto tako se davio, ali znam da sam ja kriva i nisam na vreme pocela da gnjecim i ukrupnjvam hranu, nego pasirala do iznemoglosti.
sto se tice voca, ja sam mozda tri, cetiri puta samo kuvala voce. odmah smo presli na sirovo rendano.

Medo jutros pojeo pola kremsija i celo veliko parce hleba. I jedan jogutr od 125g. Pravila sam mu pijace. I zvace covek... valjda je odusevljen novim ukusima...
Doduse sad kad razmislim on obozava da jede hleb, nikad on ni ne odbija.
Za uzinu pojede bananu
Za rucak cu i dalje miksati ali ne skroz, druga uzina voce, nekad kuvam nekad ne... to izmiksam ali na krupno.
I za veceru je uvek nesto tipa griz, cokolino itd...

Neo, vodu mu nikad nisam prokuvavala, dajem flasiranu. A voce ne moras kuvati tamo negde od 7-8-9 meseca, zavisi kad sta uvedes.

Sta mislite, jel bolje davati obican jogurt ili kupovati one male(obicno vocne) u casicama po 125g?

- - - - - - - - - -

Mleko nam danas stize domace(pravo iz krave sto bi moja snajka italijanka rekla :mrgreen: ), bas me zanima kako ce medo na to da reaguje, hoce li primetiti razliku.

Ivan nije jeo vocni jogurt dok ga deca zimus nisu navukla na isti
sad mu dajem ponekad kao uzinu popodne, one male campina

a kad je bio manji, ako nije hteo nesto da jede, uvek je pomagala banana...i to samo malo zagrebem kasicicom da mu zamirise, on je posle jeo

a ne mogu da se setim kad smo presli skroz na casu, cini mi se nesto pred vrtic...

Sta mislite, jel bolje davati obican jogurt ili kupovati one male(obicno vocne) u casicama po 125g?

- - - - - - - - - -

Mleko nam danas stize domace(pravo iz krave sto bi moja snajka italijanka rekla :mrgreen: ), bas me zanima kako ce medo na to da reaguje, hoce li primetiti razliku.

A kad ste vi preshli na mleko? :think: ... vocni jogurt ja pravim od obichnog jogurta i voca chak i nama matorima .. nama stavim malo meda kadkad da bude sladje( uglavnom kod vishanja ili slichnog kiselijeg voca) ... em mi skup onaj mali, em je pun aditiva ... malom ponekad napravim kao desert jogurt sa kashikom dve pekmeza ( specijalno sam njemu kuvala , imam bash raznih ukusa ) ... ali jogurt da pije nece, to moram da mu uvalim u palentu :roll:

prekjuche je rekao MAJA, poshto sa babom gleda pre podne Pchelicu Maju , bash sam se iznenadila ... a danas ga slusham kako melje neshto svojim knjigama, i skontam da on ustvari pricha prichu, tu i tamo mozhesh nazreti koju rech ( on pevushi rechi po melodiji, pa shta ubode od glasova , kao Novkin Aleksej, ako se ne varam... bice francuz :zcepanje:)

:) juce bili na pregledu kukova i sve je ok za sada, dr odobrava moderne platnene pelene danju i obican pampers nocu....pokazao neke vezbice da radimo pa cemo probati...sa platnenima sam prezadovoljna i stavljam ih iako pupak jos nije otpao....ko ce docekati pupak, kaze patronazna da je tako debeo da ce sigurno trebati vise od dve nedelje da otpadne, ako ne i tri.....

sa sisanjem smo se kako tako ustalili, tesko hoce gladan da hvata ali ponekad uspemo, srecna sam sto mu utrapim sike pri svakom hranjenju i sto ne povecavam kolicinu dohrane....ovo je definitivno uspeh, za malo sam izgubila mleko, i tek sad imam motivacije da uspemo i na dalje...

probaj da ga stavljas na siku pola sata-15 minuta pre nego sto tako puno ogladni......

Birice, ne znam tacno kad... posle rodjusa sam pocela sa uvodjenjem mleka i nije reagovao... davala sam pomalo, kao i svako uvodjenje...
Sad mu uvece konacno mogu skuvati griz jer dosad sam mu mutila samo kasice sa onim odvratnim Alernova.

Iskrena da budem, on jednako lepo krka(iako je ovo sad ukusno i majka za ono AR), njemu kao da nema razlike. ;)

Danas cu mu dati da proba domace kravlje. Skuvala sam ga upravo.

Jos mu nisu izbile 4-orke... muce ga najstrasnije nocu.
Celu noc je kukao, sedne pa legne sedne pa legne... pa "Mama mama" onda ga ja stavim na sebe(on je mazaaaaaaa), mazim, umiri se. Malo spava pa opet... Bezobrazni zubi.

Meni zao pa mu dajem i preko dana cesce da sisa, a on me grize uzas... ali bar ga utesim i pomazimo se... nekad samo krenem da ga ponudim da siki a on se samo namesti i mazi... ni sika mu ne treba... :)
mazulja mamina...

Mm ima da sizne od nas dvoje. Obozavamo da nas maze :)

Kada ste vec kod kombinovanja hrane.Pre neko jutro Junior jeo hleb sa pavlakom i pored kockice sira. Za desert je dobio hleb sa Pekmezom od sipka (mama je pravila i oboza taj dzem), Kad je malo bolje pogledam a on nastavio da jede kockice Edamera uz dzem :roll: njemu super.

@Birica: Ne mogu docekati prvi da se najzad vidimo i izgnjavimo Armina. Ko zna kada cemo se nakon toga videti :sad2:

@Neizreciva: :klap: Samo polako, dan za danom :cmok:

Qqq,crna Cicak....ja obozavam obican jogurt.

Dunjine krejzi kombinacije spanac i banana i veceras sirko i riba...:bljak:

Inace,ovih dana kada je ovo ruzno vreme Dunja ima histericne napade vise nego ikad,stane i lupa na vrata i vristi...Mi smo na brdu i ovde vetar duva,odnese glavu i nije mi za izvodjenje napolje.
Ona jadna navikla kako je bilo toplo da samo svrckamo...

:) hvala na podrsci....evo, svaki dan sve bolje....nocas sam morala da ga budim jer je odrapio skoro 6 sati....i nocas je hteo da uhvati siku-miku, to je prvi put da nocu ima koncentraciju da je uhvati....svaki dan smo sve bolji, sve lakse hvata i cini mi se da bas uziva u njoj i da imam sve vise mleka....:worth:....inace, pijem hippov caj za dojilje ali mi je patronazna preporucila fructus, isti sastav a mnogo je jeftiniji pa cemo probati....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back