Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:worth: jeeeeee uspela sam ga ubediti da gladan uhvati sisu....prvi put do sada...ovo vec lici na nesto....

odlicno, jos malo pa ce sve lakse i lakse ici..a posle kad se uskladite milina :)

Danas Sara primila poslednji pentaksim, ovaj put nije ni zucnula, ni zaplakala, inace ima 6600 i 64 cm, santimetri samo piche, raste brzo, ja sam mislila da je vise dobila na kilazi, ali eto, i ovo je ok skroz. Siki ona bas dosta preko dana, nego dete spava po celu noc od kad se rodila, pa mislim da i zato malko sporije dobija..
Taman ce da udvostruci sa 6 meseci porodjajnu tezinu..

odlicno, jos malo pa ce sve lakse i lakse ici..a posle kad se uskladite milina :)

Danas Sara primila poslednji pentaksim, ovaj put nije ni zucnula, ni zaplakala, inace ima 6600 i 64 cm, santimetri samo piche, raste brzo, ja sam mislila da je vise dobila na kilazi, ali eto, i ovo je ok skroz. Siki ona bas dosta preko dana, nego dete spava po celu noc od kad se rodila, pa mislim da i zato malko sporije dobija..

Zar poslednji pentaxim nije sa 1.5 godine?

:klap: za Saru. Svaka cast.

ma super je ona, i ne treba joj vise grama, mi jos sest kila nemamo a duzi smo od vas, kolko su deca razlicita....
ja kad pomislim kako je on na rodjenju imao 48 cm, ne verujem...

- - - - - - - - - -

neizreciva bravo, sad samo po gasu, ne daj se :)

:) evo i danas je bolje....nemam jos dovoljno mleka ali sad vec konta kako ide hvatanje i sve mu je lakse....kad je bas izgledneo nekad i ne mogu da ga nateram ali i ne zurim, vidim da to ide na bolje, od jutros je bas puno puta bio na sisi....osecam ih kako se pune sve vise....hvala vam na podrsci....

Bravo za Saru, to je super Sally! :super:
Posebno jer je ona devojčica a raste tako brzo, evo baš sada gledam tabelu koja prati dečiji razvoj i to je idealno, i rast i kilaža da znaš! :cmok2:

Tara nije tabela sa neta, imam neku tabelu iz dz-a sam uzela, dodje kao zdravstveni pasoš.. Nemam skener kod kuće da skeniram ali videću da mi mm skenira na poslu pa ću postovati ovde. Ili ću napraviti tabelu pa ću je ubaciti kasnije ;)

e super, hvala ti, videla sam na blic tu tabelu u dz stoji u kartonu bebinom

danas idemo kod lekara zbog onog izvijanja koje ne prestaje, ne mogu da docekam pregled, trazicu uput za fizijatra i nadam se da ce sve biti ok

dobili uput za fizijatra
kaze dr da je on veliki za to krivljenje i zabacivanje glavice i da se to u egovo, uzrastu vise ne tolerise : (
kaze i da je malo, mrvicu, mrsca jedna strana, da su to nijanse i da malo zaostaje u nekim stvarima : (
konkretno kada je na boku on se uopste ne podize, okrece se ali ne dize gornji deo

secate li se da li su se vase bebe u tom periodu dizela tako?

kaze da ne mora da bude nista strasno, da je mozda samo malo lenj... inace na stomaku je sada odlican i tu je sve ok kaze...

Jao tara taj tvoj dr.malo serucka da ti ja kazem.
Kakvo podizanje na boku sa 4 meseca. Pobogu!
Iskuliraj ga i prati svoje dete, mozda ce sutra to savladati. (mada podizanje na boku uce pre sedanja, u 9-om mesecu)

Medo ima temp. :(

U pravu je Čičak, ja sam sa mojim vežbala to podizanje na boku i kad pada da se ne baca unazad nego to sa strane.. ali teško da će to savladati pre 6 meseca! Za to savijanje u nazad, to je radio i Andrija kad je besan i hoće da sisa, baš u tom nekom periodu kada i tvoje dete.. Moram da priznam da nisam neki poseban značaj tome pridavala i to je prestao da radi!

Ja verujem da ima slucajeva koji zahtevaju pracenje itd... ali ovi lekari preteruju... kad te istripuju sa svim zivim, to je strasno...
Garant da tarinom malom nije nista, da ce sve to prevazici kad on bude hteo a ne kad neka tamo tabela to pokaze.

Nama nikakvo dizanje na bok sa 4 meseca nisu proveravali, niti je on to radio. Ne secam se tacno, ali mislim da se prvi put okrenuo sa 5 meseci. Do tada nista. Kakav bok kakvi bakaraci. Seo sa 9, pravo kao strela, puze od 10, ustaje se od 11.

Sad ima godinu i ne hoda, i nece skoro. Puze i tako postize sve zeljeno.
Svi pitaju:"Jel hoda jel hoda?"
Ne hoda brate mili i nece skoro, i zasto bi hodao ako nije spreman?
Ceo dan na podu. Ustaje gde hoce, hoda uz namestaj, zidove... kad bude spreman pustice se...
Ne razumem gde ljudi zure?

Elem, udavih... a htedoh reci sledece:
Bitno je da dete napreduje a to samo majka vidi(i to ne mora da znaci da mora stalno da se goji-moze i po 3 meeeca da bude na istoj kilazi-nista humana nece resiti)...
Ako ti primetis da tvoje dete s vremena na vreme uspeva nesto novo i vise, to je onda to...

ne mislim na slucajeve kad zaista treba ici fizijatru i na stranu tara i njen bebac, al citah da se kod nas i u tome preteruje, pa se deca salju fizijatru za svasta.... a svaki pedijatar bi trebao pokazati mami par osnovnih vezbica, kako da ih radi s bebom, svaki dan, pa zakazati kontrolu da isprati stanje, pa ako nema pomaka onda uput....bar ja tako mislim....
hoce li mi neko objasniti sta je to podizanje s boka? nisam pri kompu...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back