Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Не знам стварно који је био њихов разлог. Ништа им уводила нисам, и водицу сам им давала на кашичицу баш због тога. Мада нису ни они нешто нагло престали него мало по мало, некако као да су сами себи смањивали подоје. Мада сам и ја као беба кратко сисала и никада после нисам ни окусила млеко. Ни сада не могу да га помиришем, а камоли попијем. Можда нам је то нешто генетски, нико код мене у фамилији не пије млеко, а сви смо здрави прави...

па шта знам, мени су били некако таман :) шалим се, 1. 3400 гр, 2. 3000 гр (рођен 5 нед раније), 3. 3500 гр. Да додам да сам их дојила, 1. год, 2. 9 мес, 3. 6 мес, и да су баш доста напредовали у првим месецима (кад кажем доста, мислим на по 1000-1,500 гр и по у продеку 7 цм месечно). Можда и то има неке везе.

Него, хтедох да питам ако има овде нека моја колегиница са троје са малом разликом, када стигнете да се посветите себи?

..nemam troje, vec chetvoro, od toga mladjih dvoje sa malom razlikom (godinu i po i tri godine).. :)
..a za pitanje - :rotf:

..kradem vreme kad spavaju i kad se mirno igraju, ne samo za sebe vec i za sve ostalo shto treba da uradim
(s obzirom da nemam pomoc - izuzev nabavke i sporadichnih kucnih poslova koje obave starija deca,
i velikih nedeljno-mesechnih spremanja u kojima svi uchestvujemo)..

..koliko je to vremena, vidi se i po tome kad sam uochila ovu poruku.. :lol:

..nemam troje, vec chetvoro, od toga mladjih dvoje sa malom razlikom (godinu i po i tri godine).. :)
..a za pitanje - :rotf:

..kradem vreme kad spavaju i kad se mirno igraju, ne samo za sebe vec i za sve ostalo shto treba da uradim
(s obzirom da nemam pomoc - izuzev nabavke i sporadichnih kucnih poslova koje obave starija deca,
i velikih nedeljno-mesechnih spremanja u kojima svi uchestvujemo)..

..koliko je to vremena, vidi se i po tome kad sam uochila ovu poruku.. :lol:

Znaci genetika je kriva sto izgledas kao bombona :cmok:

Žule, stari druže:ortakinje::mazi:

je mogu da ti kažem da je sada supeeer, eto neka ti to bude vodilja:)

svi zubi su tu, lepo razgovara sa nama, kaže šta mu treba, šta ga muči, zna lepo da se zaigra i sam, ljubi nas i grli kad je srećan, i to nam kaže, pa se mi topimo... milina:)
ja nisam baš onaj tip majke koja žali što nije više mala bebica, mnogo se bolje snalazim u ovoj fazi:)

tako da... proći će:)

joj zuki, pa sta joj je, jel znate....
ja trenutno citam kako odgajiti srecnu decu pa ima onaj trening spavanja, ne savetuju ih pre sedmog meseca a i posle samo u krajnjoj nuzdi, a rekla bih da ste vi u nuzdi, ne znam...
moja drugarica je tako s klincem, naucila ga da zaspi bez problema....
e sad ovde se pisalo i sta raditi ako se dete budu, kako reagovati ako sanja ruzno i sl
ja bih mozda cak i porazgovarala s nekim strucnim licem, ne znam ni jel postoji kod nas neko takav, al...

Suki, mi smo imali slicnu fazu, samo se nama budio 100 puta izmedju 00-06.
Proslo. ;)
Faza kao i sve druge. Kad ti bude previse, ostavi je kod tvojih ili muzevih da prespava ili preko dana, a ti odspavaj da nakupis energije.
Nikakvi preparati i gluposti
Srecno!

Neo, koja hrana je u pitanju?

Jaje je odlicno za njihovu kicmicu, bas se i pravi za novorodjencad..u tome smo je izneli i iz porodilista a i voza se u kolima, i ponekad je stavi u jaje i po kuci..lepo zaspi u njemu.
Ja sam bila skepticna u pocetku, medjutim videla sam da nisam u pravu..

Tara, i Sara se isto dize kad je ledjima naslonjena na mene, dize glavicu i grudi kao da zeli da se podigne u sedeci polozaj..ja je onda drugacije uhvatim..ne stavljam je da sedi jos, naravno.
A u jajetu je fetus polozaj isti kao da je drzis ledjima uz sebe a ruka ide ispod guze, da guza visi, znaci nema tereta na kicmi, nego je blago povijena..tako se pravilno drzi i kad je novorodjence..

bokice stvarno nemam pojma šta joj je. mislim i inače se često budi, ali ovo je stvarno previše.
još se budila do 1, pa je spavala do 5 i onda se derala do 7. pošandrcala sam. promenila pelenu, podojila, ljuljuškala, duda, čaj, voda, gel za desni. ništa. stavila je nazad u krevetac, pa je par puta (5-6) zaspala sama uz kenjkanje, ali se nakon nekoliko minuta budila uz oštar plač. i onda se skroz rasbesnela, rasanila i plakala jedno sat vremena. u sedam sam je opet priključila na siku jedva se umirila i spavala do 10. i preko dana samo odjednom krene jaako da plače. ja stvarno mislilm da je boli nešto. da li su zubi ili nešto drugo...izbio joj i drugi zubić dole. možda idu i gornji ali nikako ne mogu da virnem. i često se grči noću pa prdne, moguće da opet ima neke grčiće.

danas smo joj pre spavanja dali paracetamol. ebi ga. videćemo. možda sam bez veze dala....neće je ubiti.

a to treniranje spavanja, tipa pusti je svaki dan da plače 5 minuta više, kod nas ne ide. mm ne može da izdrži. evo jutros sam ga držala za ruku u krevetu, kad je još samo kenjakala sama u krevetcu i padala svuda, pokušavala sama da zaspi. a kad je počela da plače onako jako neutešno, on nije mogao da izdrži, kaže mi izvini ali ja ne mogu. izađi napolje, ja ću je uspavati. naravno nije pomagalo ni podizanje ni ljuljanje...nakon izvesnog vremena sam ušla i dala da sisa ponovo.

već sam se istripovala da nemam mleka pa da je gladna. ne osetim u zadnje vreme uopšte let down mleka. ali kad pritisnem, ima, curi lepo.
još sam danas dobila. i konačno me zakačio virus, se.em ko grlica.

joj pa me uhvatil frka svaki put kad ne odragujem odma čim zaplače noću, da je sad vreme za emotivno vezivanje, kad bi trebalo da si na raspolaganju detetu, a ja tako. pa se onda lomim, da li je u pitanju strah od separacije ili je stvarno nešto boli ili samo izvoljeva ne zna sama da se umiri i zaspi...

preko dna ne pokazuje neke izražene simptome vezivanja, tipa da hoće samo kod mene ili da se plaši stranaca...nekad zaplače kad izađem iz sobe, ali onda krene za mnom i to je to.

nisam pametna. izvukla knjige razvojne psihologije sa dna ormana i idem da se malo podsetim.

Ja nisam ni pokusavala taj trening...Nema sanse.Dugo se budila nocu na 2,5-3 sata,pa je sama proredila.Onda je imala fazu da dok se ne uspava budi se na svakih pola sata jedno 5-6 puta.Sad cim se probudi prenosim je kod nas u krevet i svima lepo.nekad se probudi u 1 i hoce kod nas ,a nekada to bude i u 5.

Ubite me:D,ali ni moji mene nisu trenirali pa sam naucila da spavam lepo.

..ni ja nisam ostavljala decu da plachu.. :(
..mislim - ostavim ih sad, kad besne, kazem "dodji da prichamo kad prestnesh da plachesh, ne razumem te nishta".. :mrgreen:

..ali sam "trenirala" manje bebe, chim prestanu da se komiraju na kraju svakog podoja..pisala sam vec o tome..bez plakanja, naravno..
..nemam pojma shta bih sa velikim detetom radila.. :confused:

..chichak, paracetamol je i protiv bolova, ne samo za T..

bokice stvarno nemam pojma šta joj je. mislim i inače se često budi, ali ovo je stvarno previše.
još se budila do 1, pa je spavala do 5 i onda se derala do 7. pošandrcala sam. promenila pelenu, podojila, ljuljuškala, duda, čaj, voda, gel za desni. ništa. stavila je nazad u krevetac, pa je par puta (5-6) zaspala sama uz kenjkanje, ali se nakon nekoliko minuta budila uz oštar plač. i onda se skroz rasbesnela, rasanila i plakala jedno sat vremena. u sedam sam je opet priključila na siku jedva se umirila i spavala do 10. i preko dana samo odjednom krene jaako da plače. ja stvarno mislilm da je boli nešto. da li su zubi ili nešto drugo...izbio joj i drugi zubić dole. možda idu i gornji ali nikako ne mogu da virnem. i često se grči noću pa prdne, moguće da opet ima neke grčiće.

danas smo joj pre spavanja dali paracetamol. ebi ga. videćemo. možda sam bez veze dala....neće je ubiti.

a to treniranje spavanja, tipa pusti je svaki dan da plače 5 minuta više, kod nas ne ide. mm ne može da izdrži. evo jutros sam ga držala za ruku u krevetu, kad je još samo kenjakala sama u krevetcu i padala svuda, pokušavala sama da zaspi. a kad je počela da plače onako jako neutešno, on nije mogao da izdrži, kaže mi izvini ali ja ne mogu. izađi napolje, ja ću je uspavati. naravno nije pomagalo ni podizanje ni ljuljanje...nakon izvesnog vremena sam ušla i dala da sisa ponovo.

već sam se istripovala da nemam mleka pa da je gladna. ne osetim u zadnje vreme uopšte let down mleka. ali kad pritisnem, ima, curi lepo.
još sam danas dobila. i konačno me zakačio virus, se.em ko grlica.

..mozda si joj natochila pms uz mleko..? :) ..moji su bili nervozniji dan dva pre nego shto dobijem nego kad vec dobijem..

Ja nisam ni pokusavala taj trening...Nema sanse.Dugo se budila nocu na 2,5-3 sata,pa je sama proredila.Onda je imala fazu da dok se ne uspava budi se na svakih pola sata jedno 5-6 puta.Sad cim se probudi prenosim je kod nas u krevet i svima lepo.nekad se probudi u 1 i hoce kod nas ,a nekada to bude i u 5.

Ubite me:D,ali ni moji mene nisu trenirali pa sam naucila da spavam lepo.

da i ona isto tako dok se ne ukomira :) budi se baš često. probali smo par puta da spava kod nas, situacija ista, čak mislilm da lepše spava sama u krevetcu, jer ipak mi se vrtimo, moj mm se baca po krevetu, hrče najstrašnije. ona brzo zapi kad se probudi, nekad je izvadim iz krevetca, ali baš se migolji negoduje, pa je vratim okrene se na stranu i nastavi da spava...

Mi se uspavljujemo tako sto na nasem krevetu pije mleko,ona me mazi,grli me nekad i legne na mene.Kad zaspi prebacim je u krevetac.
Mozda gresim,al mi lepo tako,a ona se ne buni.

Htedoh reci isto za paracetamol.;)

Sve isto kad se uspavljujemo
nekada kad se probudi, ustane u krevecu i zove mama,
ja ga prebacim kod nas, zaspi, ja ga vratim u krevetac

i sto ti kazes, mozda gresim, al i meni lepo tako a lepo i njemu...

ja sam davala Ivanu paracetamol kad sam videla da ga bas bas muce zubi, al to nije bilo cesto...
i ka smo kod zuba, kad dolaze petice na red?
jel ima neko pravilo ili individualno?
nesto mi Ivan mnogo balavi i trpa svasta nesto u usta i glodje...

..ni ja nisam ostavljala decu da plachu.. :(
..mislim - ostavim ih sad, kad besne, kazem "dodji da prichamo kad prestnesh da plachesh, ne razumem te nishta".. :mrgreen:

..ali sam "trenirala" manje bebe, chim prestanu da se komiraju na kraju svakog podoja..pisala sam vec o tome..bez plakanja, naravno..
..nemam pojma shta bih sa velikim detetom radila.. :confused:

..chichak, paracetamol je i protiv bolova, ne samo za T..
Znam za sta sluzi paracrtamol pobogu!

Ali ako mislis da ti dete nesto boli valjda ga vodis kod dr?!
To je beba, nije dete koje ume da kaze ili pokaze sta je boli.
Uostalom, ni suki nije sigurna da li je nesto boli ili je faza!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back