Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..ni ja nisam ostavljala decu da plachu.. :(
..mislim - ostavim ih sad, kad besne, kazem "dodji da prichamo kad prestnesh da plachesh, ne razumem te nishta".. :mrgreen:

..ali sam "trenirala" manje bebe, chim prestanu da se komiraju na kraju svakog podoja..pisala sam vec o tome..bez plakanja, naravno..
..nemam pojma shta bih sa velikim detetom radila.. :confused:

..chichak, paracetamol je i protiv bolova, ne samo za T..

da i ja sam je preko dana bez problema uspavljivala slično kao ti, sve dok nije naučila da puzi i da ustaje :) sad to više ne funkcioniša. čim je spustim u krevetac tingggg oči se otvore i kreće u igranjac...baca igraček, gleda se u ogledalu, smeje se, priča...to preko dana. uveče uglavnom zaspi dok sisa, onda je samo stavim u krevet. često nije sanjiva pa mogu na trapvicama da dubim, neće spavati do ponoći. onda se igramo sa njom "malo" - dva sata- u krevetcu, pa kad iznemogne, samo se prevne i sama zaspi.

sad sam se zahebala sa tim dnevnim spavanjem ni sama ne znam zašto, nekako mi baš taj dnevni podoj (da da i sa 11 meseci je još dojim jednom i preko dana) sad došao u vreme kad ona treba da spava....poremetio me doručak i njeno kasno ustajanje...samo ne znam šta će svekrva da radi kad počnem da radim... imam oko mesec i po da dovedem stvari pod konac.

i kad se noću probudi, ja je malo utešim, nekad ni ne vadim iz kreveta, tako da zaspi u krevetu a ne u mom naručju...ili je malo pomazim i odmah još budnu polu bunovnu vratim. i tačno zna gde je jer se okrene zagrli nilskog konja -sleep buddy i spava dalje.

evo danas se još nije budila....pu pu pu sa mesta d se pomere svi koji čitaju ovaj post.

..pupu, mrdnula sam se.. :)

..moji su imali tri flashice do 11 meseci isto..

..ja se nadam da je to faza i nadam se da ce uskoro da se vrati u normalu..
..ochigledno nije spavalica, ali bash zbog toga bi trebalo da ima bar neku rutinu, vreme, kad znash da je mrtva umorna i pospana..
..nemoj da se preispitujesh, bitno je da ne osete da ti je bitno :) kao i za mnogo drugih stvari u par sledecih godina.. :)

..par noci prespavanih kako valja i preporodicete si i ti i ona.. :)

čičak htela da je vodim kod dr, ali se stalno dvoumim. kao videćemo kako bude danas, pa sutra vodimo ako ne bude bolje......sve kao racionalizujem...preko dana plače zbog ovog ili onog...pa krenula faza iskazivanje nezadovoljstva histerisanjem...pa preko noći ružno sanja...pa joj je potrebna moja blizina i tako o krug. sutra nosimo mokraću na analizu, ako uopšte uspemo da je nahvatamo...

prošla tri puta nismo uspeli...da leži na komodi dok ne piški....nema šanse. i ladno nije htela da piški tako. sat i po smo je zabavljali, nalivali vodom. i ništa. i kad smo udustali i stavili je na nošu ispišala se ko čovek. :roll::roll:
sad kontam da joj zalepim onu kesu pa da je stavim na nošu, pa da to odmah prespem u časicu. nemam ideju kako da izvedemo drugačije....

..pupu, mrdnula sam se.. :)

..moji su imali tri flashice do 11 meseci isto..

..ja se nadam da je to faza i nadam se da ce uskoro da se vrati u normalu..
..ochigledno nije spavalica, ali bash zbog toga bi trebalo da ima bar neku rutinu, vreme, kad znash da je mrtva umorna i pospana..
..nemoj da se preispitujesh, bitno je da ne osete da ti je bitno :) kao i za mnogo drugih stvari u par sledecih godina.. :)

..par noci prespavanih kako valja i preporodicete si i ti i ona.. :)

:worth::worth::worth:

Mi treba da idemo na kontrolu kod nefrologa i isto treba da uhvatimo urin.
Jutarnji.
Pokusacu sutra sa casicom mada ne verujem da cu uspeti... pa cu onda zalepiti kesicu, i cim se ispiski prespem u casicu i nosi.

PS. Pre neki dan sam ga zagolicala i on se bukvalno upisao od smeha ahahhahah... a sve sam namerno dize ruke da ga zagolicam i onda se kikoce

ima vise treninga spavanja, nisam mislila samo na onaj gde dete place.... ima i ok, nazovi, treninga.... vise je to uvodjenje nekog rituala koji ce pomoci bebi da zaspi lepo bez da iko mora da bude kraj nje i da se dovija svake noci.... i da zaspivanje ne bude period pun stresa i mami i bebi....
vladeta ide u kolevku i sam zaspi uglavnom sem ako ga bas nesto muci.... onda naravno ide sve moguce samo da bude miran, sika, nosanje, ljuljanje....
zule, mozda je bas zbog mece, citah da su neke bebe nervoznije par dana pre nego sto mama dobije i da se nekim mamama tad smanji mleko....

attachment.php

..cosleeping.. :)

..prochitala sam i to, pa mi tek onda nije bilo jasno.. :lol:

..cool direktor, kako ce da ti vode to..?

Vodicu se kao da radim. Sve redovno.
Meni malo neprijatno, pa sam rekla da me zovu kad god i sta god zatreba.
Naravno da volim da sam sa detetom ali mi treba jos nesto, bar par sati dnevno, da nesto uradim, napravim, osetim se potrebnom u tom smislu...
Najvise bi volela da se bavim necim sto volim ali nemam hobije koji bi mogli da prerastu u posao

bokice moguće da je i zbog mece....opet mi kasnila i udnosu na moje inače neredovne mece...sad sam dogurala do 6 nedelja. ladno dobijam na 6 ned. pre je bilo na 5....

pogledaću malo tu knjigu. imamo mi rutinu, ali možda je treba menjati. hvala ti.

Vodicu se kao da radim. Sve redovno.
Meni malo neprijatno, pa sam rekla da me zovu kad god i sta god zatreba.
Naravno da volim da sam sa detetom ali mi treba jos nesto, bar par sati dnevno, da nesto uradim, napravim, osetim se potrebnom u tom smislu...
Najvise bi volela da se bavim necim sto volim ali nemam hobije koji bi mogli da prerastu u posao

..ne odgovara mu pola radnog vremena..?
..spominjala si da bi ti tako odgovaralo, jesi li ga pitala..?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back