Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
i mi koristimo ravnu nosiljku jos uvek, pre neki dan smo tek to jaje, zbog odlaska u kupovinu, pa bas zbog lakseg baratanja, inace, korpa je vrh, koristicu je sigurno svih sest meseci, meni se svidja, bebac lezi lepo, ususkan sa svih strana.... milina....

mi skafander koji smo dobili smo prerasli pre koju nedelju, a meni se nisu davale pare za neki koji ce nositi jos mesec, dva.... i nadjoh za smesne pare predivnu debelu, punjenu vrecu s rukavima i kapuljacom, za kolica, kopca se, i preko nogu se kopca a kad preraste samo se otvori kod nogu, odlicna stvar... inace u korpu na dno sam stavila onaj pokrivac iz bg paketa, preklopljen, pa cebence, pa on u toj vreci s kapom, salom i tim stvarima, pa ga umotam u to cebe lepo sa svih strana :) nema zime....

Znate sta meni nije jasno, ta ravna korpa je do 6 meseci koliko znam.
Ako po nekoj logici dete treba da ide u ravno dok samo ne sedne, onda do 9 meseca treba da je u toj ravnoj nosiljci.
Meni je medo prvi put SAM seo sa 9 meseci samostalno. Do tad okretanje prevrtanje ali nikakvo sedenje.

Luca se podizala iz ležečeg položaja tako. kao da radi trbušnjake. ni na pamet mi nije palo da to nije u redu. čak me dr jedan put u savetoalištu pitala da li se podiže. kad smo išli na uz kukova. ja rekoh da , ona odlično. i tu se priča završila. posle joj je pružila prste dok je ona ležala, ova moja se oMa uhvatila i hop sela. to je bilo sa možda 4-5 meseci na drugom uz kukova. dr rekla sve je odlično. elem.

inače mi nemamo jaje nego neku peg peregovu nosiljku od 0-13 meseci. skroz je (po meni) ne primerena bebama. postala je ok tek kad je ona navršila negde oko 6 meseci. sad je super. a pisalo kao od rođenja. ima i neke silne uloške ali ni tako mi se nije svidelo. trpala sam razne peškire da bi donekle beba bila u fetus položaju....a koštala je ko svetog petra kajgana.

..ja sam vec pisala za nashe, belleli 0+1, relativno jeftino,
radi posao od prvog dana do skoro dve godine (aleksej je josh u njemu, mada je na granici zbog visine)..

..nije klasichno jaje, ali u oborenom polozaju i sa jastukom 0-3m je skoro identichno,
a oboreni polozaj je majka za dzonjanje kasnije na putu..

..preporuka svima koji bi dugorochnije da reshe stvar za manje para,
jedina mana je (ne znam da li i druga imaju taj problem) shto je jako toplo u njemu preko leta,
glava mokra dok klima ne o'ladi auto..

9969.jpg

..na slici je u sasvim uspravljenom polozaju, ima 5 stupnjeva "zaleganja"..

Hvala na odgovoru. Beba od moje prijateljice nije zaplakala, dise normalno, ali moraju da mu snimaju glavu. I ja mislim da je beba zdrava, ali sam opet zabrinuta.

..da li navode samo to shto nije zaplakala kao razlog za snimanje..?

..bebe rodjene u toplim prostorijama ili u vodi, kao i bebe koje se odmah po rodjenju dobiju kontakt kozom na kozu sa majkom - cheshce ne zaplachu nego shto zaplachu..
..tako da to samo po sebi nishta ne govori..

..nadam se da ce sve biti ok, bebe su borci - shta god da je u pitanju.. :)

..da li navode samo to shto nije zaplakala kao razlog za snimanje..?

..bebe rodjene u toplim prostorijama ili u vodi, kao i bebe koje se odmah po rodjenju dobiju kontakt kozom na kozu sa majkom - cheshce ne zaplachu nego shto zaplachu..
..tako da to samo po sebi nishta ne govori..

..nadam se da ce sve biti ok, bebe su borci - shta god da je u pitanju.. :)

Moja prijateljica je imala jako tezak porodjaj, izmucili su je dosta. Ali ja mislim da je sve u redu, bebac je presladak, samo se smeska, ali ipak postoji sumnja, znace se cim mu budu snimali glavicu.

Moja prijateljica je imala jako tezak porodjaj, izmucili su je dosta. Ali ja mislim da je sve u redu, bebac je presladak, samo se smeska, ali ipak postoji sumnja, znace se cim mu budu snimali glavicu.

..pisala ja pa obrisala, da ne bude da pametujem unapred.. :)
..googlaj posterior baby ili OP delivery,
a ako je za utehu ovde na forumu ih ima nekoliko i sve su ok.. :heart:

..sve najbolje malom mishu i mami, a i tebi.. :)

Joj kad se setim prvi put sam ostavila sina 3dana do tada nikad(:lol:isla da se poradjam moralo tako)bilo mi je bas tesko doslo mi bebu da ostavim i pobegnem kuci(joj sto sam losa)..al bas sam se osecala lose preplakala 3noci (aj po danu je bio kod mene ceo dan)al noc joj.tesko....kad se setim jednu noc mali (Tri ipo god )hoce da spava kod tetke i ja ga pustim,zamislite sta sam uradila do 4h ujutru plakala i na kraju se pokupila otisla i uzela ga..sta cu jace je od mene...

buba jer su tvoji decaci bili sitnije bebe ili krupne?

па шта знам, мени су били некако таман :) шалим се, 1. 3400 гр, 2. 3000 гр (рођен 5 нед раније), 3. 3500 гр. Да додам да сам их дојила, 1. год, 2. 9 мес, 3. 6 мес, и да су баш доста напредовали у првим месецима (кад кажем доста, мислим на по 1000-1,500 гр и по у продеку 7 цм месечно). Можда и то има неке везе.

Него, хтедох да питам ако има овде нека моја колегиница са троје са малом разликом, када стигнете да се посветите себи?

Нисам смањивала, 1. и 2. су сами престали (2. чим је први пут окусио месо), а са трећим сам доживела шок (када је имао 2 месеца) јер ми је отац умро, па ми се то некако мало по мало смањивало иако сам се својски трудила да га буде што више. Толико ми је криво због тога али знам да сам дала све од себе.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back