Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tim gore. Cime skines kaku sa guzice? Pre nego je odneses u lavabo?

Kao sto i Tara rece, kako skinem pelenicu tako obrisem tim delom suvim, prebacim je preko ruke i odnesem u kupatilo...i perem nad kadom,a ne nad lavaboom, ne razumem u cemu je problem?
Jos ces mi reci kako su bolje vlazne maramice od vode...
A bebi redovno menjam pelene, pa ja ne znam da li mi pricamo o istoj kaki..majku mu ti se uhvatila toga kao cement da kaki..al stvarno..

žene, ajd bez svađe, ja šta god da pitam, ispadne frka :mrgreen:
tara, sad se setih, mi smo imali situaciju da je posle vakcine nedelju dana kenjkao i slabije jeo i bio nervozan
rekli su da je nemoguće od vakcine
prošlo je i to, valjda takav period naišao :)

pa nije to cement, vec tecna kaka koja se spere cim guza bude pod mlazom.... nema sta da struzes s guzice....
i mi maramice koristimo samo van kuce i to niveine
Pa i pitam, jer sam i sama probala. ;) I ja svucem sa pelenom dobar deo, ali ne mozes nikad sve! Uvek ostane na kozi. fuj. pa jos to u slivnik. :bljak:
Kao sto i Tara rece, kako skinem pelenicu tako obrisem tim delom suvim, prebacim je preko ruke i odnesem u kupatilo...i perem nad kadom,a ne nad lavaboom, ne razumem u cemu je problem?
Jos ces mi reci kako su bolje vlazne maramice od vode...
A bebi redovno menjam pelene, pa ja ne znam da li mi pricamo o istoj kaki..majku mu ti se uhvatila toga kao cement da kaki..al stvarno..
Sali sto si se napalila?!
Nece niko da se svadja sa tobom.
Lepo te pitam i lepo iznosim svoje misljenje.
Ajde bez nervoze. ;)

Meni je fuj i bljak bilo gde da idu gomna, umivaonik ili kada svejedno. Gomna su za wc solju.
Ja sam pokusavala sa toalet papirom jer sam jedno vreme htela da izbacim vlazne, ali to nije to. Uvek ostane malo gonceta i ja tako ne mogu.
Uvek prvo skinem sve vlaznom pa ga preko ruke i u umivaonik operem sapunom.

Moj miš bebiš za 6 dana puni godinu. U sledeći petak, a za nedelju planiramo krštenje i proslavu rodjendanka. :heart:
I danima pričamo o tome, planiramo, zakazujemo u crkvi ( ej, od svih mogućih i nemogućih dana, izabrali smo da ga krstimo baš na Svetog Savu, pa se krštenje mora obaviti rano ujutru, zbog sveštenikovih obaveza posle ), planiramo kakvu ćemo tortu... i sve ostalo. Danima već... Kupili smo mu pantalone i belu košulju, ubismo se tražeći leptir-mašnu, ali ko za inat nema... da bude lep na krštenju i na rodjendanu posle...
... a mene je tek jutros opičilo po glavi da moj sin puni godinicu. Poraslo mi dete :heart: Hoda već uveliko, trapuško mamin mali. Kad se podigne na nogice, pa se onako sav srećan zatrči nekome u naručje.... pogotovo kada izabere seku, pa je obori, pa se prevrnu oboje na ledja i počnu da ciče od smeha... :heart:
Kako je to sve čudno... danima planiraš, a nisi ni svestan. Eto, rodjendan, jaka stvar. Ali kada te stigne, kada shvatiš da ti je bebiron porastao, eto, kada te samo pukne po glavi... osetiš sreću, ponos, diku, što je imao običaj da kaže moj pok. deda... ali da se ne lažemo, ima malo i sete... nije više onaj maleni bebac, porastao je, veliki je momak... :D
Piiih, kakva sam njanjava, spičile me emocije baš, baš.... eeeeeh....

:heart:

Moj miš bebiš za 6 dana puni godinu. U sledeći petak, a za nedelju planiramo krštenje i proslavu rodjendanka. :heart:
I danima pričamo o tome, planiramo, zakazujemo u crkvi ( ej, od svih mogućih i nemogućih dana, izabrali smo da ga krstimo baš na Svetog Savu, pa se krštenje mora obaviti rano ujutru, zbog sveštenikovih obaveza posle ), planiramo kakvu ćemo tortu... i sve ostalo. Danima već... Kupili smo mu pantalone i belu košulju, ubismo se tražeći leptir-mašnu, ali ko za inat nema... da bude lep na krštenju i na rodjendanu posle...
... a mene je tek jutros opičilo po glavi da moj sin puni godinicu. Poraslo mi dete :heart: Hoda već uveliko, trapuško mamin mali. Kad se podigne na nogice, pa se onako sav srećan zatrči nekome u naručje.... pogotovo kada izabere seku, pa je obori, pa se prevrnu oboje na ledja i počnu da ciče od smeha... :heart:
Kako je to sve čudno... danima planiraš, a nisi ni svestan. Eto, rodjendan, jaka stvar. Ali kada te stigne, kada shvatiš da ti je bebiron porastao, eto, kada te samo pukne po glavi... osetiš sreću, ponos, diku, što je imao običaj da kaže moj pok. deda... ali da se ne lažemo, ima malo i sete... nije više onaj maleni bebac, porastao je, veliki je momak... :D
Piiih, kakva sam njanjava, spičile me emocije baš, baš.... eeeeeh....

Moje devojčice za 3dana pune godinu!!!

Poslednja izmena:
Pitaj sta te zanima? ;)

dokle ste već stigli sa obrocima? dojiš li? mi smo sad na 2 obroka, s tim što još ima stvari za probati
koje mesce si kad davala? ja do sad samo piletinu, nešto se ustručavam za drugo
bebac ima 7 meseci
rekli su mi jedan obrok se uvede, pa za mesec dana drugi i tako i treći pa onda užine
ali naleteh i da, ako je sve u redu, može to na 2 nedelje pa ne znam šta sad, za drugi obrok sam čekala mesec dana, a za treći da li isto ili upola manje? :think:
i šta sve smem da mu uvodim? još nismo bundevu i tikvicu, npr., za breskvu čekam u radnji ovih dana da stigne kašica, inače mu sama spremam
a probali smo i keksolino iako sadrži te gluten, te med, soju itd., ali preživeli :)

da, i da li je normalno piti kritike od starijih članova šire familije kako "ne daš detetu ništa da jede, naša su deca bila duplo deblja od tvog i dojena do mesec dana pa prelazila na pasulj" :eek:
a da napomenem da je bucko u sedmom mesecu prešišao 10 kg i 70 i nešto cm, što ga izvlači :mrgreen:
on je težinu udvostručio pre punih 6 meseci i još dodao na to, raste kao iz vode :heart:

Kritike na način hranjenja, oblačenja i vaspitavanja piješ od starije rodbine kad je dete malo, kad ima 2, 3 godine a Bogami i kad ima 18... iz iskustva. Lepo neko reče na temi o svekrvama, zato imamo dva uveta, da kroz jedno uđe a kroz drugo izađe :)

ne znam zavas al ja mnoogo volim ova jutra kada se probudim pre bebca, pa imam 15 min zajutarnji ritual ispijanja kafe i listanja neta : )
i opet ne znam za vas ali ujutru mi je jako tesko da ga podignem izkrevetca, fizicki tesko mislim jer osetim bas veliku slabost u rukama, ne znam kako to da objasnim :s

haha, a ja nisam navikla da prećutim pa još pogubim živce objašnjavajući da dete treba dojiti duže i da ne moramo svi d'idemo da muuzemo kravu pa nam lakše da detetu damo kravlje mleko umesto sise, npr.

tara, ne znam, sad mogu da lupam da je zato što je bebac sve teži pa se tek navikavaš..
ja sam imala takvih problema samo nakon udesa, kad nisam mogla da legnem a da ne jaučem, al' sam bila udešena lepo :lol:

da, kafa na miru i to :)
i ja to volEm, ali bebac se budi noću da sisa pa onda imamo i seanse, od 3 do 4, pola 5.. to spavanje na prekide me ubije toliko da se jedva odmorim i sa preko 8 sati sna :(
mego sad sam bolesna pa gledam da što više odmaram, kad prođe, menjam ritam :)

da, i da li je normalno piti kritike od starijih članova šire familije kako "ne daš detetu ništa da jede, naša su deca bila duplo deblja od tvog i dojena do mesec dana pa prelazila na pasulj" :eek:
a da napomenem da je bucko u sedmom mesecu prešišao 10 kg i 70 i nešto cm, što ga izvlači :mrgreen:
on je težinu udvostručio pre punih 6 meseci i još dodao na to, raste kao iz vode :heart:

familija smatra da beba treba da bude predebela i da jede sve od 3eg meseca...sarmu....pasulj...sa sve slaninicom...med....limun... SVE
sto deblje dete, to bolje ( :dash: )

a ja jos ne mogu da verujem, da neke mlade mame, bebama od 6 nedelja daju kravlje mleko i plazmu
to mi nikako ne ide u glavu

ne znam zavas al ja mnoogo volim ova jutra kada se probudim pre bebca, pa imam 15 min zajutarnji ritual ispijanja kafe i listanja neta : )
i opet ne znam za vas ali ujutru mi je jako tesko da ga podignem izkrevetca, fizicki tesko mislim jer osetim bas veliku slabost u rukama, ne znam kako to da objasnim :s

da...sta to bese?
jutarnja kafa na miru :lol:
zvuci poznato

dok nije krenula u vrtic,ona mi je bila budilnik...pa dok nju sredim ....nikad nisam pila kafu na miru
sad kad ide u vrtic, probudim se pola sata pre nje samo da bih popila tu prvu u miru i tisini...i nikad nisam mislila da cu da radim to, al gledam jutarnji na studiu b :lol:
a kad sam bila dete keva me nervirala sda tim jutarnjim programom

familija smatra da beba treba da bude predebela i da jede sve od 3eg meseca...sarmu....pasulj...sa sve slaninicom...med....limun... SVE
sto deblje dete, to bolje ( :dash: )

a ja jos ne mogu da verujem, da neke mlade mame, bebama od 6 nedelja daju kravlje mleko i plazmu
to mi nikako ne ide u glavu

ja ne mogu da verujem da svaka druga mama u selu koju mi pomenu je prestala da doji dete nakon mesec dana zbog slabog mleka :eek:
i onda rokaju kravlje jer je adaptirano meko glupost, tj. skupo, ali se to ne priznaje

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back