Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
na stranu dal je svinska il ne, ja citala da suhomesnate treba izbegavati i do pune dve godine
jer su pune soli, zacina, pa dimljeno...

moje dete jede ... jede i kobasice i slaninu, jer mi izgleda mnogo bezbolnije da mu dam chisto meso (ako je kvalitetno, domace i lepo preradjeno) no virshle, razne salame i "shunkarice" ... od toga nikad nije imao problema, ali zato od "kvalitetne" salame (pune soje) mu je pre nedelju dana puklo lice, da je krvario ... a jeo je i svinjetinu(meso) ... generalno, od mesa mu nije bilo nishta ... ali ga je zato jedna jedina virshla ( baba mu kuvala za vecheru(!!)) sastavila jadnog ... malo sam tad poludela , nisam bila kuci, ali smo reshili stvar

moje dete jede ... jede i kobasice i slaninu, jer mi izgleda mnogo bezbolnije da mu dam chisto meso (ako je kvalitetno, domace i lepo preradjeno) no virshle, razne salame i "shunkarice" ... od toga nikad nije imao problema, ali zato od "kvalitetne" salame (pune soje) mu je pre nedelju dana puklo lice, da je krvario ... a jeo je i svinjetinu(meso) ... generalno, od mesa mu nije bilo nishta ... ali ga je zato jedna jedina virshla ( baba mu kuvala za vecheru(!!)) sastavila jadnog ... malo sam tad poludela , nisam bila kuci, ali smo reshili stvar

dobro, ja rekoh sta znam
a inace ja prva ne jedem virsle i salama i te kupovne glupost
tako da nece ni on verovatno :D

dobro, ja rekoh sta znam
a inace ja prva ne jedem virsle i salama i te kupovne glupost
tako da nece ni on verovatno :D

..ja sam davala slaninicu.. :) ..i domace kobaje i shunku.. :)
..to i mi jedemo, pa i oni..retko dodushe, ne verujem da je cheshce od jednom nedeljno..
..i davala sam posle rodjendana, naravno..

..svinjsko meso su tradicionalno probali od pechenja na samom rodjendanu :lol:
ali ja ga koristim jednom u dve nedelje, pa ga toliko chesto i jedu..
(..dvonedeljni shoping, pa znam shta kupujem.. :) ..mada, kako rastu, spalo je to na deset dana, a ne dve nedelje :P
..toliki mi storidz kapacitet, ili da kupujem veci frizider.. :roll: )

..ja sam davala slaninicu.. :) ..i domace kobaje i shunku.. :)
..to i mi jedemo, pa i oni..retko dodushe, ne verujem da je cheshce od jednom nedeljno..
..i davala sam posle rodjendana, naravno..

..svinjsko meso su tradicionalno probali od pechenja na samom rodjendanu :lol:
ali ja ga koristim jednom u dve nedelje, pa ga toliko chesto i jedu..
(..dvonedeljni shoping, pa znam shta kupujem.. :) ..mada, kako rastu, spalo je to na deset dana, a ne dve nedelje :P
..toliki mi storidz kapacitet, ili da kupujem veci frizider.. :roll: )

Ja sam se ljutila na muza kad je kupio frizider industrijskih dimenzija, sad mi je drago sto jeste.
Staje omanje peceno prase, bez secenja. :)
Nama je mozda malo veliki trenutno, ali za tvoju porodicu bi bio idealan! :)

stigli smo i mi sa kontrole, imamo 4.950 gr tacno i dugacak je. 58 ili 59cm, tu nisam sigurna..
sve u svemu ok je, nastavljamo sa smanjivanjem dohrane i nadam se da cemo to uspeti da izvedemo kako treba...
kaze dr da ga vise ne budimo nocu, on vec tri noci spava fino, po 5 sati, posle toga samo sisa pa nastavi jos da spava i tako..

jedino ga grcevi urnisu, ali dajem mu espumisan, nego sam zaboravila da pitam dr koliko dnevno sme dase daje i da li se biogaia daje duze od 28 dana? uvek nesto zaboravim...

Ja sam se ljutila na muza kad je kupio frizider industrijskih dimenzija, sad mi je drago sto jeste.
Staje omanje peceno prase, bez secenja. :)
Nama je mozda malo veliki trenutno, ali za tvoju porodicu bi bio idealan! :)

Za sada jeste, ali za par godina bice taman :whistling:

Opet je aktuelan onaj Jexy-n smajli :zblesav:
santa_cheesy.gif
santa_cheesy.gif
santa_cheesy.gif
santa_cheesy.gif
santa_cheesy.gif
santa_cheesy.gif
santa_cheesy.gif
santa_cheesy.gif
santa_cheesy.gif
santa_cheesy.gif
santa_cheesy.gif
santa_cheesy.gif
santa_cheesy.gif
jeeeeeeee

Hocu da pravim pastetu bebi. Da voce koje mu dajem za dorucak zamenim slanim, tipa:hleb i pasteta.
I znam da sam negde ove procitala da je neko pisao ali ne znam ko?

Pastete od piletine
pastete od pil.dzigerice

ne znam sta jos mogu?

....mislim da je Micimacko pisala negde recept za tu pastetu od pilece dzigerice....
....inace sto mu za dorucak ne napravis palentu ili nesto slicno....kad ces da pocnes da mu
dajes mlecne proizvode?

Hocu da pravim pastetu bebi. Da voce koje mu dajem za dorucak zamenim slanim, tipa:hleb i pasteta.
I znam da sam negde ove procitala da je neko pisao ali ne znam ko?

Pastete od piletine
pastete od pil.dzigerice

ne znam sta jos mogu?

Ja pravila pastetu po Novkinom receptu, jedno vece je jeo nesto malo, brljavio, a sutradan nije hteo ni da je pogleda, sve vadio iz usta i bacao dole z:shock:
ti probaj, mozda bude Medo hteo

skuvas dzigericu i piletinu, malo maslaca, kuvano zumance i sve u blender
...tunjevina, mrvica luka, maslac, zumance, list persuna i sve opet u blender (ovu varijantu nisam probala)
moze da stoji 2 dana u frizideru
ja sam zamislila da jede to sa hlebom i jogurtom, ali propade mi plan z:lol:

krenberi ni moj bumbar nece tu pastetu. ima nesto sto on NECE :lol:
ja sma pocela ponovo zitarice da uvodim za veceru dojeo mu se sir ili mlecni u raznim varijantama sa hlebom posto mu je dorucak slican. sad jede plazmu i mleko ili griz+7korn sa malo vanil secera puter i dzem itd.
ja inace domacu slaninu ne smatram u suhomesnate prozivode nema tu nikakvih aditiva niti bilo cega nego cisto lepo domace svinjsko meso moj tata i mm ga obradjuju zacinjavaju i dime:D

krenberi ni moj bumbar nece tu pastetu. ima nesto sto on NECE :lol:
ja sma pocela ponovo zitarice da uvodim za veceru dojeo mu se sir ili mlecni u raznim varijantama sa hlebom posto mu je dorucak slican. sad jede plazmu i mleko ili griz+7korn sa malo vanil secera puter i dzem itd.
ja inace domacu slaninu ne smatram u suhomesnate prozivode nema tu nikakvih aditiva niti bilo cega nego cisto lepo domace svinjsko meso moj tata i mm ga obradjuju zacinjavaju i dime:D

Kvinsi, pa nisu ni oni ludi z:lol: ja sam probala tu pastetu i stvarno je :bljak: nego sam mislila APP (ako prodje - prodje), al' nije proslo
mom se jadnicku smucile zitarice, 7korn, palenta, griz i slicne mulje
sad cekam sledecu nedelju da probamo i to cuveno belance, pa da mogu malo da mu prosirim vidike, da jede proju, gibanicu, kajganu i sl

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back