Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mi danas nismo izasle jer sam ja bila lose organizovana sram me bilo a lepo vreme :D
Sad pravim rucak pa ne mogu, a spavale smo do 10, pa dok sam obavila tu neke stvari po kuci, proleteo mi dan. Posle kad sam htela da je izvedem ona zaspala kao top i evo je jos uvek pava.
Pilence. A pocela je dok siki da me gleda u oci sve vreme, i kad joj bude dosta samo pusti, nasmeje se, i obavezno joj curka malo mlekca sa strane..kako je smesna. I uvek me raspilavi sa tim osmehom, uh :heart:

U marami smo ok sad, juce smo izasle na 15tak minuta i odmah je zaspala, opio je vazduh.
Kupila sam kabanicu za kolica univerzalnu, providnu, sluzice nam i za vetar ne samo za kisu, u DM-u za samo 500 dindzi

U petak idemo na bocu i verovatno cu uzeti pentaxim, ali necu nista unapred, valjda ga ima u apoteci tu u domu zdravlja, cekam da vidim sta ce mi dr reci, ako potvrdi, uzimam ga na licu mesta.

mi danas dva meseca, sutra uvece ga vodim na kontrolu, u petak se selimo :)

pitanjce, trudi se i da ti on lepo podrigne pre spustanja u krevetac , nemoj ga sa sise pravo u krevet

Srecan mini rodjendancic :)
Blago tebi, i ja bih se vratila u Ns rado..promenila sam perspektivu skroz, pre sam vise volela ovde, sad ne..al ne mozemo sad nikako, mada mozda se preselimo jednom, i mm nema nista protiv, voli Ns, al zbog posla smo ipak ovde i dalje

Evo izvestaja : sisao je u pola dva , svapa do pola pet , probudio se , odmah sam mu dala da sisa , lepo je sisao 15 min podigla ga da podrigne i podrignuo ...presvukla ga , vrlo malo je bljucnuo dok je lezao na podlozi za previjanje ....dala mu opet da sisa , uspavao se na sisi, podigla ga da podrigne ...podrignuo i stavilila ga u krevetac malo se bunio pa ga opet uzela malo setala i opet stavila u krevetac i sad spava bez cucle bez icega ....malo nesto je kenjkao pre minut ali se uspavao opet sam ...videcemo dokle ce spavati ........ono sto sam ja primetila je da je definitivno da manje ili uopste ne bljucka kad sisa , mnogo gore je kad pije dohranu ...i nekako mislim da bi on duze spavao ali ga uvek probude grcevi jer se grci i zacrveni sav u licu dok ne prdne to umem da prepoznam da su grcevi ...izvinite sto ovako detaljno pisem ....meni je ovo prva beba a nisam bas vesta i spretna majka ....niti imam koga sa svezim iskustvom oko beba u blizini ...:( nisam aktivna na forumu sto se tice pisanja ali vas redovno citam ...uglavnom pisem kad imam neki problem ....hvala na odgovorima :)

svaki put drugu ....menjam dojke po podoju to sam naucila :) ali evo probudio se u pola sest nakon sat vremena spavanja i place evo vec sat i po vremena ga nosamo , ponudila sam mu dojku , sisa malo pa se iznervira , podignem ga da podrigne , podrigne pa opet na dojku nece ....pa mu ponudim dohranu i vuce malo , uspava se pa ga odnesem u krevetac i spustim spava 2 minuta i trgne se kao da ga nesto uplasi , pocne da mase rukama i nogama i place odjednom i od tad ga nosamo ....ali sad gleda i cuti pa naizmenicno place ...i trese rucicama sta to znaci ?> kad hoce da izbaci cuclu kao da zna ...ja mu stavim cuclu a on stavlja ruke ispred usta i ne da mi ...a kad ga spustimo u polozaj koji mu neodgovara on trese rucicama ....ne znam nisam pametna :(

Ne znam za to, ali ovo ti sto se tice dojenja nije dobro.
Trebalo je istu dojku da mu das jer je proslo malo vremena, znaci, ako ne prodje 2 sata, dajes istu dojku.
Ovako ti se najede prednjeg mleka, previse laktoze iritira crevca, vrlo je moguce da ga i to muci.
A dojis kad god hoce, nema veze koliko je proslo, samo gledas da ne menjas dojke tako cesto.
Jedino ako bas-bas isprazni prvu, pa trazi jos, mozes ponuditi drugu, gledaj njega i svoje dojke, nemoj da menjas samo zato sto je to drugi podoj.

on zaspi na sisi to je jedan slucaj , stavim ga u krevetac i on se razbudi , pocne da place...onda ga uzmem opet ne sisu , onda nece da sisa iznervira se pocne onako besno da je uzima i ispusta tako da nastavak sisanja nema sanse ...zato ide krevetac i dohrana ili caj
drugi slucaj je da je u startu nervozan i besan i nece da sisa pa odmah ide dohrana i krevetac
Inace , on se probudi uz plac , nikad se nije probudio i da je gugutao ili tako nesto neko pocne da kenka i ako pustim da duze kenka onda se unervozi i pocne da place ako ga uzmem odmah kad kenka i stavim na sisu onda je ok ...i onda se najede i onda je kao malo miran 10-15 min i opet krene plakanje pa mu onda ponudim sisu on nece dohranu hoce i onda ga stvaljam u krevetac ali nece da spava .,,,
Ne znam uopste koliko bebe od mesec dana treba da budu budne ,,,mislim ne teram ga ja da spava taman posla ali kad je budan on place ...to me zbunjuje ...nece da lezi lepo na krevetu u dnevnoj sobi na primer i da gleda , mi mu pricamo ...ma nema sanse ,....imamo i ljuljasku ma ni to nema sanse ...kad ga nosamo bude miran 10-15 min ....
Ne znam ispada mnogo cendrav .....:( da nije bolestan nesto ? ne znam kako bih to znala , nema temparaturu nije vruc ...nemam pojma ...verovatno ja negde gresim ali ne znam gde

Ako je sit, suv, podrignuo... spusti ga u krevetac, izadji iz sobe... ako place, idi do njega, malo mazi pa opet... kazu da pali.
Ja sam moje u kolica, i svugde sa sobom vukla... to i sad radim...
i isto je nonstop bio nezadovoljan... a i bebe osecaju nasu nervozu...

bice bolje s vremenom... neces ga poznati za mesec dana ;)

pitanjce: za dojenje ti ne mogu reci nikakav savet, jedino da slushash kistinu, ona je za to tata-mata, ali za onaj reflux ... podlogu na kojoj presvlachish malog podigni malo na onom kraju gde mu dodje glava , dovoljno je par santimetara, podmetnuti 2-3 puta presavijen peshkirchic, isto mu podignite i dushek, stavi cebence presavijeno ispod dusheka sa strane glave , ne mozhe da shkodi, moj mali je imao veeeliki problem sa vracanjem hrane i bash je jaaako puno bljuckao. ovo ne mozhe da odmogne ni sasvim ok bebi koja ne bljucka uopshte ... druga stvar: probaj da ga prepovijesh pred hranjenje, znam da je za'ebano, jer uglavnom se unerede dok sisaju, meni je bilo lakshe, jer nekako (valjda zbog flashice) moj nije tako radio ... ako ga krenesh prepovijati posle podoja ili hranjenja, sasvim je sigurno da ce da mu se vrati hrana ... za kenjkanje: pa moj mali je imao bash kolike, i namuchismo se, ali sve prodje .. a ti pitaj, naci ce se josh neko kao ja da ti soli pamet :zblesav::deda: z:D

treba mi savet. već možda nedelju dana ima nešto čudno na pregibima kod butina i na guzi. def nije ojed, već nekako suva koža, onako gruba skroz na dodir. mazala sam: SUDOKREM - ništa, pavlovićevu - postalo crveno, bepanten - paaaaaa možda maaaaalo bolje.
od čega je to i šta da radim.

sličan problem ima na licu. baš suva koža i to se pogorša kad izađemo napolje. lice sam možda par puta namazala pred spavanje sa bepantenom, kad je baš bilo iziritirano i crveno. inače ne mažem ništa po licu ni telu, sem pelenske regije.

kristine evo glupog pitanja. jel sisama satnica bitna :)
da pojasnim. da li je bitno da svaki dan u isto vreme imam podoje, ili mogu recimo jedan dan u 12 a drugi u 15 da dojim?

počela sam da joj dajem doručak. ali to je kod nas baš komplikovano :) jer je potpuno izbrkala red koji smo do sad imali. sad je počela da se budi noću i hoće da sisa. to negde oko 3-4. i onda ili spava do 8 pa sisa, ili se budi u 6 isto da sisa. pošto nisam baš sigurna uvek da noću posisa dovoljno ili se samo mazi, ne bih izbacivala ovaj jutarnji podoj. kad sisa i u 6, tad bih davala doručak oko 8-9. ali kad se pobudi tek u 8....onda sam u nedoumici. i tako sad danima svaki dan nam drugačiji, ja forsiram sisanje, ali mislim da je vreme i za treći obrok.

evo danas je sisala u 3,6, pa se budimo u 9. dala sam joj da sisa, pa sam oko 10 ponudila mao klope, kockice hleba sa pavlakom. dala joj da sama mulja. pojela je možda pola tankog parčeta hleba :) bar onaj deo koji nije izmuljala ili izmatala po stolici. i redovno je u podne već htela da ruča i da spava.

u 15-16 podoj, pa u 18-19 večera, pa u 21 podoj i spavanje.

treba mi savet. već možda nedelju dana ima nešto čudno na pregibima kod butina i na guzi. def nije ojed, već nekako suva koža, onako gruba skroz na dodir. mazala sam: SUDOKREM - ništa, pavlovićevu - postalo crveno, bepanten - paaaaaa možda maaaaalo bolje.

sličan problem ima na licu. baš suva koža i to se pogorša kad izađemo napolje. lice sam možda par puta namazala pred spavanje sa bepantenom, kad je baš bilo iziritirano i crveno. inače ne mažem ništa po licu ni telu, sem pelenske regije.

jekoderm galenikin je meni zakon :)

..menja li se boja te promene posle kupanja, u smislu da je crvenija dok se koza dobro ne osushi, a posle dobija boju okolne koze..?

to imam ja, na kapcima gore uglavnom , msm tu kod obrva.... suva koza , peruta se, totalno drugacije od ostaka lica, uglavnom zimi mi se pojavi, kad namazem, ono se zacrveni :)
a vidim da i on ima kod obrvica isto

..menja li se boja te promene posle kupanja, u smislu da je crvenija dok se koza dobro ne osushi, a posle dobija boju okolne koze..?

Mi smo imali crvenu fleku, grubu i suvu koja bi se kod kupanja tj, kvasenja jace zacrvenela i dr je rekla da je to ekcem. Preporucila je samo da mazemo neku hidrantnu seba med kremu jer je to suvi ekcem a jeltepostovi valjda i vlazni. Nama je posle par dana mazanja proslo. Znam i da ima neka specijalna sebamed krema za ekceme mi smo koristili neku obicnu koja je i kasnije koristila za mazanje lica npr pred izlazak na hladnocu.

Mi smo imali crvenu fleku, grubu i suvu koja bi se kod kupanja tj, kvasenja jace zacrvenela i dr je rekla da je to ekcem. Preporucila je samo da mazemo neku hidrantnu seba med kremu jer je to suvi ekcem a jeltepostovi valjda i vlazni. Nama je posle par dana mazanja proslo. Znam i da ima neka specijalna sebamed krema za ekceme mi smo koristili neku obicnu koja je i kasnije koristila za mazanje lica npr pred izlazak na hladnocu.

nije valjda da ja vako matora to imam ceo zivot na obrvama a pojma nemam? :D
uglavnom to sam i zapisala da pitam danas dr
nadam se da nije, nego da ima kozu na mene neku levu

Ta suva koža bi trebalo da se reši kremom od nevena, može domaća, a može i kupovna, moja sveki je kuva svake godine u ispranoj svinjskoj masti, od latica koje se kupe u prodavnici zdrave hrane (cvet nevena) i godinama je koristi mm koji je imao tih problema po rukama a ništa poznato mu nije pomagalo.

Ta suva koža bi trebalo da se reši kremom od nevena, može domaća, a može i kupovna, moja sveki je kuva svake godine u ispranoj svinjskoj masti, od latica koje se kupe u prodavnici zdrave hrane (cvet nevena) i godinama je koristi mm koji je imao tih problema po rukama a ništa poznato mu nije pomagalo.

imam domacu kremu od nevena sa svinj. masti i imam jos jednu s nevenom pcelinjim voskom, obe pravi moja keva, znaci domace :) probacu s tim da se mazem, pa ako uspe i njega :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back