Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
.....predpostavila sam, ali nisam znala pravi naziv...

.....moja starija cerka je imala varicelu sa 3 godine, samo 10 tackica na telu, i to je tad njen pedijatar rekao da je kao ok,
onda je sa 10 godina bila u dodiru sa detetom koje ima varicelu, pa joj je izaslo po telu nesto slicno alergiji, odemo kod
lekara...kaze to je zato sto kad je prvi put imala "nije izbilo sve":eek:
....uglavnom, ona ima herpes svaki cas, kad god joj padne imunitet ili kad je pod jacim stresom, uvasno veliki uglavnom
izadje na gornoj usni kao grozd veliki, ili iznad usne...cak od jednog ima i oziljak na samoj usni kao tacka crveno i ne
povlaci se vec godinama....i boli je uvek jako....
...a primila je sve vakcine koje su tad bile obavezne....

...znaci li to da ce se tako muciti uvek? ili ima sanse da se to ikad smiri ili nestane?

To je drugi virus, Herpes simplex, ovo je Varicela Zoster.
Nece nestati, na zalost, on je tu, cuci u nervu, pa izbije kad mu se ukaze prilika. :(

..hep C jeste strashniji, ali je hep B cheshci..shtavishe jako chest, narochito po shkolama..

..mene vishe nervira pricha o MMR (ako je ishta od toga tachno uopshte), svi smo lezali zaushke i boginje pa nam nishta ne fali.. :roll:

..ne znam koliko izbora imash, ja neshto nisam paranoik od vakcina, osim shto insistiram da dete nema nikakvih, ali bash nikavih naznaka da
je bolesno ili ce se uskoro razboleti..
mi idemo u cetvrtak na kontrolu, nisam kupila pentaxim jer hocu da im kazem da je slinav tako malo ujutru i uvece i zbog one temp.... necu da sad primi, ako bude na sledecoj kontroli zdrav onda da... jel to ok? mogu tako da im kazem?

Moja beba nije primila u porodilistu ( Visegradska) i to nije problem primice sad na prvoj kontroli pa sve redom ...ali sam u nedoumici zasto uopste da je prima mislim bezveze izlazem bebu maltene 90% odrasle populacije nije vakcinisano , od skoro je uvedena sta znam .....nisam ni ja vakcinisana a sto da vakcinisem bebu ...mislim ko zna kad ce biti u riziku za hep B i strasniji je hep C a za njega nema vakcine ...izvinite ako unosim nemir :( za mame cija su deca vec primila vakcine

jeste strasniji hep C ali sto da ne vakcinises protv hep B
moj tata je osamdesetih pazario hepatitis b, ne zna gde i ne zna kako
i sad redovnop mora na kontrole da se provera nivo virusa, ide na ove prc-ove i sranja, mora da pazi da mu ner padne imunitet da ne bi virus podivljao
nemoj da potcenjujem ni jedan hepatitis, nije to prehlada pa da ce prelezati
a sa cim ce sve u zivotu imati kontakt to ti ne znas....

mi idemo u cetvrtak na kontrolu, nisam kupila pentaxim jer hocu da im kazem da je slinav tako malo ujutru i uvece i zbog one temp.... necu da sad primi, ako bude na sledecoj kontroli zdrav onda da... jel to ok? mogu tako da im kazem?

..odesh na kontrolu, merenje, pregled, sve, samo trazish novi termin samo za vakcinu..
..za nedelju dana npr ili deset dana..
..akoj e dr ok (bogu hvala za ovu nashu) sama ce to predloziti..

Ma, mozes i da ih bijes! :lol:
Salim se, Boki, naravno da mozes i da treba da im kazes. :)
Sad, ako je nadrk ped, moze da ti odgovori da ce valjda ona da odredi da li je dete zdravo ili ne.
Ti mozes na svoj zahtev da odlozis, apsolutno.

mi danas bili na kalenicu, isprobala kolica za prolecno pazarenje na pijaci isuper je proslo... kako grane malo suncaja trcim napolje sa njim i za sada uzivau kolicima i samo se nadam da ce tako ostati, kontam ako ga odmah naviknem i prihvati, nece biti frkekasnije...

odlučila sam da se posavetujem i sa našim drugim dr, kod koga je vodimo privatno, pa ću videti.
pokušaću da zakažem kod nefrologa, mada se u ns na sve čeka mesecima....

opet sam krenula da je trujem brusnicom. i d-manozom. pa videćemo rezultate...

Kako uspavljuete svoje bebe od mesec dana ? Ja bas imam poslednjih 4-5 dana prave muke ...zaspi , onda za minut dva otvori oci , mase rukama i pocne da se grci ili place ili glavu zabacuje unazad i onda ga smirim dam mu malo caja i cuclu onda se kao umiri onda opet tako ....mislim da mu ta faza uspavljivanja traje dosta dugo , cim mu ispadne cucla dreka i onda tako uhvatim sebe kako sedim bukvalno sat i po vremena pored njega , sit je , presvucen i ja mu stavljam cuclu da bi zaspao ili dajem caj eventualno jer ga to malo smiri ...onda prepuni zeludac pa ga podignem da izbaci vazduh pa bljucne taj caj pa se razbudi pa opet u krug ja ne znam gde gresim :(

on zaspi na sisi to je jedan slucaj , stavim ga u krevetac i on se razbudi , pocne da place...onda ga uzmem opet ne sisu , onda nece da sisa iznervira se pocne onako besno da je uzima i ispusta tako da nastavak sisanja nema sanse ...zato ide krevetac i dohrana ili caj
drugi slucaj je da je u startu nervozan i besan i nece da sisa pa odmah ide dohrana i krevetac
Inace , on se probudi uz plac , nikad se nije probudio i da je gugutao ili tako nesto neko pocne da kenka i ako pustim da duze kenka onda se unervozi i pocne da place ako ga uzmem odmah kad kenka i stavim na sisu onda je ok ...i onda se najede i onda je kao malo miran 10-15 min i opet krene plakanje pa mu onda ponudim sisu on nece dohranu hoce i onda ga stvaljam u krevetac ali nece da spava .,,,
Ne znam uopste koliko bebe od mesec dana treba da budu budne ,,,mislim ne teram ga ja da spava taman posla ali kad je budan on place ...to me zbunjuje ...nece da lezi lepo na krevetu u dnevnoj sobi na primer i da gleda , mi mu pricamo ...ma nema sanse ,....imamo i ljuljasku ma ni to nema sanse ...kad ga nosamo bude miran 10-15 min ....
Ne znam ispada mnogo cendrav .....:( da nije bolestan nesto ? ne znam kako bih to znala , nema temparaturu nije vruc ...nemam pojma ...verovatno ja negde gresim ali ne znam gde

..neka su deca kmezavci i nema mnogo pameti tu..imam dva takva :roll:
..veliki sin i aleksej bili su od tih namrgodjenih, stalno napola nezadovoljnih beba..
..bice bolje kako budu rasli, ako je za utehu.. :)
..ali kad sam poredila velikog sa cerkom, ili alekseja sa jakshom - sto puta sam padala u paniku da greshim.. :(

..potrudi se da podrigne svaki put kako treba, moguce je da je nervoza od balonchica u stomaku..
..narochito to izvijanje glave unazad lichi na to..
..jel mnogo bljucka..? ..i blagi refluks (koji promakne roditeljima i pedijatrima poshto nije dramatichan) moze da ga nervozi..

ma sklope se njemu okice, zaspi covek bas bas ali cim ga spustim eto belaja i draanja pa jel moguce da to radi beba od mesec dana ja kapiram alo starije bebe ali bas od mesec dana ?> pa on treba samo da je sit i presvucen i da spava ...sta drugo

..hehehe..
..ista pitanja sam i ja imala prvi put (sa prvim kenjkavcem), drugi put sam bila pripremljenija i manje zabrinuta,
ali bilo je jednako frustrirajuce.. :lol:

Ma nek on bude kenkav samo nek je zdrav i da mu nista ne fali ovako sam zbunjena jer ne znam da li je sve u redu ....
Pa bljucka mnogo za moje poimanje bljuckanja , u ponedeljak idemo na prvu kontrolu, spomenucu to pedijatru ,,,a eventualno kako bi mogao da ispita taj refluks ??? ...dva puta je povracao u mlazu to me bas zabrinulo...:(

on zaspi na sisi to je jedan slucaj , stavim ga u krevetac i on se razbudi , pocne da place...onda ga uzmem opet ne sisu , onda nece da sisa iznervira se pocne onako besno da je uzima i ispusta tako da nastavak sisanja nema sanse ...zato ide krevetac i dohrana ili caj
drugi slucaj je da je u startu nervozan i besan i nece da sisa pa odmah ide dohrana i krevetac
Inace , on se probudi uz plac , nikad se nije probudio i da je gugutao ili tako nesto neko pocne da kenka i ako pustim da duze kenka onda se unervozi i pocne da place ako ga uzmem odmah kad kenka i stavim na sisu onda je ok ...i onda se najede i onda je kao malo miran 10-15 min i opet krene plakanje pa mu onda ponudim sisu on nece dohranu hoce i onda ga stvaljam u krevetac ali nece da spava .,,,
Ne znam uopste koliko bebe od mesec dana treba da budu budne ,,,mislim ne teram ga ja da spava taman posla ali kad je budan on place ...to me zbunjuje ...nece da lezi lepo na krevetu u dnevnoj sobi na primer i da gleda , mi mu pricamo ...ma nema sanse ,....imamo i ljuljasku ma ni to nema sanse ...kad ga nosamo bude miran 10-15 min ....
Ne znam ispada mnogo cendrav .....:( da nije bolestan nesto ? ne znam kako bih to znala , nema temparaturu nije vruc ...nemam pojma ...verovatno ja negde gresim ali ne znam gde

Dohrana na flasicu?
Ulenjilo se dete.
Hoce da sisa samo dok ide jako, izvuce sam prednje mleko, ti mu das flasicu, natocis ga i on zadovoljan, sto da se muci.
Verovatno je i skok u razvoju koji nisi ispratila jer dajes i dohranu i caj i ne forsira da sisa...
Probaj dok sisa, kad osetis da krece slabije-veci je razmak izmedju gutanja da radis kompresije dojke.

Ma nek on bude kenkav samo nek je zdrav i da mu nista ne fali ovako sam zbunjena jer ne znam da li je sve u redu ....
Pa bljucka mnogo za moje poimanje bljuckanja , u ponedeljak idemo na prvu kontrolu, spomenucu to pedijatru ,,,a eventualno kako bi mogao da ispita taj refluks ??? ...dva puta je povracao u mlazu to me bas zabrinulo...:(

..spomeni pedijatru, to je neugodno ali nije strashno..
..pokushaj da ga duze drzish uspravno ili bar poluuspravno, naslonjenog na sebe, tokom dana..
..ako se smanji nervoza, moguce je da je neshto tako u pitanju..

Pa rano mu je da guguce, gugutace, ne boj se..mozda vec za 2-3 nedelje.. :)
A da ne voli da lezi sam na krevetu budan, to nije nista cudno. Morate sami provaliti kako ga umiriti.

Nunajte ga, nosite, i pevusite mu da se uspava, pricaj mu nezno na uvce, pustite mu neku muzikicu za bebe opustajucu, ukljucite usisivac ili fen ako je pospan ali nikako da zaspi, taj zvuk ih smiruje..
Nemoj previse cesto da ga hranis pa da stalno jede-bljucka, jede-bljucka..i probaj da ga vratis na siku ako imas mlekca i sve, da se odvikne od dohrane
I naravno ne smete vi biti nervozni, to beba odmah pokupi, nego mirno, strpljivo, polako..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back