Istina, nema smisla raditi DNK analizu svojoj deci.
Sa druge strane, mozda ne bi bilo lose da to neko zaista uradi, ne verujem da bi to promenilo odnos prema deci koju si 9 meseci nosio, tvoja su, pa su tvoja, bez obzira na genetski materijal, nego ako posoji sumnja da lekari obmanjuju ljude samo da im uzmu pare, treba to prekinuti.
Ne znam, nisam pametna, veliki je ulog, tesko je pitanje, to ne daje za pravo nikom da zaradjuje na tudjoj nesreci.
Drugo bi bilo da kazu da od njihovog materijala ne moze i da informisano pristanes na jajnu celiju i spermatozoide donora, ovako je malo neeticki.
Sto se tice lekara i strucnosti, a i za Atu...
Moja mama je kad je mene rodila primila Rhogam, kao Rh negativna majka Rh pozitivnog deteta.
Drugu bebu je iznela do 5. meseca, porodila se, ceo porodjaj prodjes sa svescu da radjas bebu koja nema sanse da prezivi.
Beba je zivela 1 dan.
Zvao se Nikola, tad se ime davalo odmah po rodjenju, drzala ga je u rukama, dala mu ime i on je otisao zauvek.
Primila opet Rhogam.
Drugu bebu je u 7. mesecu nosila 2-3 dana mrtvu u stomaku.
Dr u DZ joj je rekao da nije normalna sto tvrdi da dete nije zivo, nije je ni pogledao, poslao je kuci, dok je uspela da se izbori da je prime u bolnicu, zivot joj je visio o koncu.
Na svoju odgovornost je odbila da primi Rhogam.
Svoje cetvrto dete, moju sestru, je normalno iznela do kraja, rodila se ziva i zdrava.
Samo ona zna kroz sta je prosla, ali su zeleli jos dece i eto, zahvalna sam joj sto imam sestru, tako da, ako zelite jos jedno dete, vredi se boriti.
Posle mnogo godina, relativno skoro je izgubila onaj papiric sa krvnom grupom, pa su joj radili- 0 Rh+, uradi jos jednom i jos jednom, sva 3 puta Rh+.
Nikada nije trebalo da prima Rhogam.