Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Istina, nema smisla raditi DNK analizu svojoj deci.
Sa druge strane, mozda ne bi bilo lose da to neko zaista uradi, ne verujem da bi to promenilo odnos prema deci koju si 9 meseci nosio, tvoja su, pa su tvoja, bez obzira na genetski materijal, nego ako posoji sumnja da lekari obmanjuju ljude samo da im uzmu pare, treba to prekinuti.
Ne znam, nisam pametna, veliki je ulog, tesko je pitanje, to ne daje za pravo nikom da zaradjuje na tudjoj nesreci.
Drugo bi bilo da kazu da od njihovog materijala ne moze i da informisano pristanes na jajnu celiju i spermatozoide donora, ovako je malo neeticki.

Sto se tice lekara i strucnosti, a i za Atu...
Moja mama je kad je mene rodila primila Rhogam, kao Rh negativna majka Rh pozitivnog deteta.
Drugu bebu je iznela do 5. meseca, porodila se, ceo porodjaj prodjes sa svescu da radjas bebu koja nema sanse da prezivi.
Beba je zivela 1 dan.
Zvao se Nikola, tad se ime davalo odmah po rodjenju, drzala ga je u rukama, dala mu ime i on je otisao zauvek.
Primila opet Rhogam.
Drugu bebu je u 7. mesecu nosila 2-3 dana mrtvu u stomaku.
Dr u DZ joj je rekao da nije normalna sto tvrdi da dete nije zivo, nije je ni pogledao, poslao je kuci, dok je uspela da se izbori da je prime u bolnicu, zivot joj je visio o koncu.
Na svoju odgovornost je odbila da primi Rhogam.
Svoje cetvrto dete, moju sestru, je normalno iznela do kraja, rodila se ziva i zdrava.
Samo ona zna kroz sta je prosla, ali su zeleli jos dece i eto, zahvalna sam joj sto imam sestru, tako da, ako zelite jos jedno dete, vredi se boriti.
Posle mnogo godina, relativno skoro je izgubila onaj papiric sa krvnom grupom, pa su joj radili- 0 Rh+, uradi jos jednom i jos jednom, sva 3 puta Rh+.
Nikada nije trebalo da prima Rhogam.

bili danas u savetovalištu. kod "nove" dr. nisam oduševljena, potpuno sam ravnodušna.

odlučila sam da je kod ovih kretena vodim samo na one redovne. kontrola što mora, a ostalo će ići kod dr Nikolića privatno. zadržali smo se tamo više od sat vremena. pošto je ustala jutros u 8 već je oko pola 11 bila sanjiva i kenjkala je, a i gladna bogami. završili smo oko 11,45. Luca je na kraju tako plakala da je nisam uspela smiriti tek kod kuće. sanjiva, gladna i još joj krknuli hep vekcinu....
kao prvo bila je golišava jedno 35 minuta. merenje i čekanje na dr, pa čekanje na vakcinu. a nije baš bilo onako pretoplo. i još kaže sestra, pa nemojte joj oblačiti džemper....ja se napravila glupava i kažem ali bojim se da će se prehladiti, skinuču je kad konačno uđemo kod dr.

imala sam par pitanja, recimo da li smem od mlečnih kefir i puter, na kjarju mi nije odgovorila. kao pa kefir možda, ali zašto pa dejete joj jogurt. a puter je kao punomasan, pa možda bolje da još malo sačekate. a do kad?...
ribu? neki kažu do godinu, neki do dve da ne bi trebalo....

pa ima par dana nešto čudno mežu nigicama, na pregibu onako suva, gruba koža pitam jel to ojed ili šta, šta da radim. ništa kaže to se trljaju nogice.

a za ešerihiju....sad opet ima 70.000 hiljada. pita dr a koji nefrolog je prati? ja šokirana kažem, pa nismo bili uopšte, prvi put čujem da bi trebalo, pošto smo uvek oko 20-30000 nekad skoči na 70.000. kaže možda bi trebalo ipak da se uradi UZ bubrega. sad nisma pametna šta da radim? da idem kod nefrologa? ona uopšte nema nikave simptome, tipa temperatura...

imamo 7,320 kg i "visoki" smo 65,5 cm.
pre 3 meseca smo bili prošli put. tad 6.690 kg 62,5 cm.
to je znači 3 cm i 630 grama. hm nešto mi to malo? il nije?

Ahoj, evo i nas.
Sara je bila prava dobrica na putu i u Ns, bila je cak mirnija nego kod kuce, nije plakala uopste, fino spavala, druzila se sa bratom i sa drugaricom od godinu dana i tako, imali smo srece i sa vremenom, te nije bilo te ledene kise koju su najavljivali.
Jedino sto nisam uspela pola ljudi da vidim koje sam planirala, jer proleti vreme mnogo brze kad se po bebi organizujes, ali dobro, ona je prioritet, nisam htela da je vucem na sto strana niti da je ostavljam kod mojih duze od sat vremena bez nas.

Suki, ne misli o kg. dobice jedan mesec 600, drugi skoro nista... bar ja tako vidim kod mog deteta.
A sto si je vodila?

Mi smo bili sa 6-7 primili onu vakcinu i do godine ne idemo.
Medo ima 8700(a 8,5 je imao duze od mesecipo dana), i 73cm

Ako ti treba nefrolog, mogu ti pustiti na pp kontakt moje dr.kazu da je najbolja.(mada ni ja ne vidim sto bi isla)

Moja beba nije primila u porodilistu ( Visegradska) i to nije problem primice sad na prvoj kontroli pa sve redom ...ali sam u nedoumici zasto uopste da je prima mislim bezveze izlazem bebu maltene 90% odrasle populacije nije vakcinisano , od skoro je uvedena sta znam .....nisam ni ja vakcinisana a sto da vakcinisem bebu ...mislim ko zna kad ce biti u riziku za hep B i strasniji je hep C a za njega nema vakcine ...izvinite ako unosim nemir :( za mame cija su deca vec primila vakcine

Moja beba nije primila u porodilistu ( Visegradska) i to nije problem primice sad na prvoj kontroli pa sve redom ...ali sam u nedoumici zasto uopste da je prima mislim bezveze izlazem bebu maltene 90% odrasle populacije nije vakcinisano , od skoro je uvedena sta znam .....nisam ni ja vakcinisana a sto da vakcinisem bebu ...mislim ko zna kad ce biti u riziku za hep B i strasniji je hep C a za njega nema vakcine ...izvinite ako unosim nemir :( za mame cija su deca vec primila vakcine

..hep C jeste strashniji, ali je hep B cheshci..shtavishe jako chest, narochito po shkolama..

..mene vishe nervira pricha o MMR (ako je ishta od toga tachno uopshte), svi smo lezali zaushke i boginje pa nam nishta ne fali.. :roll:

..ne znam koliko izbora imash, ja neshto nisam paranoik od vakcina, osim shto insistiram da dete nema nikakvih, ali bash nikavih naznaka da
je bolesno ili ce se uskoro razboleti..

Meni je skoro pedijatar, ova nasa iz familije, rekla da obavezno vakcinisem A. protiv varicela, kao svuda se vakcinisu deca, sto da se maltretira,...
Pitala drugu dr, kaze nemoj, moze da dobije zoster kad poraste. :confused:
E, sad, tri osobe iz porodice su u poslednje 2 godine imale zoster bez obzira na to sto su uredno odlezale varicele kad su bile deca.
Aj' sad, budi pametan!

Meni je skoro pedijatar, ova nasa iz familije, rekla da obavezno vakcinisem A. protiv varicela, kao svuda se vakcinisu deca, sto da se maltretira,...
E, sad, tri osobe iz porodice su u poslednje 2 godine imale zoster bez obzira na to sto su uredno odlezale varicele kad su bile deca.
Aj' sad, budi pametan!

....sta je ovo Kis:rumenko:

Zsuki, ja bih odvela kod nefrologa.
Pisala sam vec, od drugarice beba se mucila sa tom eserihijom, na UZ su videli da postoji neko suzenje ili sta vec tih kanala, pa zato kuburi sa infekcijom.
Nefrolog im je dala preventivno AB jednom dnevno do rodjendana (od 4. meseca) jer postoji opasnost da dodje do infekcije bubrega.
Oni to prerastu, samo treba da se prati.

Aj' sad, budi pametan!

..sin moje sestre je vakcinisan u nemachkoj gde zive, pa ih je dobio ipak.. :confused:
..ja ne bih..
..shta i ako ih dobije.. :roll:

Zsuki, ja bih odvela kod nefrologa.
Pisala sam vec, od drugarice beba se mucila sa tom eserihijom, na UZ su videli da postoji neko suzenje ili sta vec tih kanala, pa zato kuburi sa infekcijom.
Nefrolog im je dala preventivno AB jednom dnevno do rodjendana (od 4. meseca) jer postoji opasnost da dodje do infekcije bubrega.
Oni to prerastu, samo treba da se prati.

AB svaki dan?!?!?!?!?:eek: Preventivno?!?!?

To onda i nije neko malo suzenje.
Ta suzenja se obicno sama vrate na svoje, ako ne operisu se.
Nisam.nikad cula da neko pogotovo tako mali tako dugo pije AB.

Pa, nista. :lol:
Nego je sedela ovde dva sata, od toga je sat i po preslisavala sta kako... :roll:
Kao, on ce da se muci, da se cese, da ne spava, da ovo, da ono...znas kad ispadnes nemajka...

..pa verujem.. :lol:
..iz iskustva - chim chujesh da ih je neko zapatio u okolini, trk na druzenje.. :)
..sad mu je idealno vreme, negde do shkole.. :)
..ako ne, donece ih iz vrtica, 99%.. nadam se da ste vas dvoje lezali.. :lol:

Herpes zoster, kad prelezis varicele, od istog virusa, koji se obicno aktivira zbog pada imuniteta izadje taj zoster, obicno na jednoj strani tela, gornja polovina, plikovi, pa kraste, uzasno bolno.

.....predpostavila sam, ali nisam znala pravi naziv...

.....moja starija cerka je imala varicelu sa 3 godine, samo 10 tackica na telu, i to je tad njen pedijatar rekao da je kao ok,
onda je sa 10 godina bila u dodiru sa detetom koje ima varicelu, pa joj je izaslo po telu nesto slicno alergiji, odemo kod
lekara...kaze to je zato sto kad je prvi put imala "nije izbilo sve":eek:
....uglavnom, ona ima herpes svaki cas, kad god joj padne imunitet ili kad je pod jacim stresom, uvasno veliki uglavnom
izadje na gornoj usni kao grozd veliki, ili iznad usne...cak od jednog ima i oziljak na samoj usni kao tacka crveno i ne
povlaci se vec godinama....i boli je uvek jako....
...a primila je sve vakcine koje su tad bile obavezne....

...znaci li to da ce se tako muciti uvek? ili ima sanse da se to ikad smiri ili nestane?

AB svaki dan?!?!?!?!?:eek: Preventivno?!?!?

To onda i nije neko malo suzenje.
Ta suzenja se obicno sama vrate na svoje, ako ne operisu se.
Nisam.nikad cula da neko pogotovo tako mali tako dugo pije AB.

O, da, svaki dan!
To se kao vise ne preporucuje, ranije se davao AB tako preventivno, ali iz njenog tridesetogodisnjeg iskustva bolje je...nefrolog iz Tirsove.
Nemam pojma, nisam istrazivala o tome.

..pa verujem.. :lol:
..iz iskustva - chim chujesh da ih je neko zapatio u okolini, trk na druzenje.. :)
..sad mu je idealno vreme, negde do shkole.. :)
..ako ne, donece ih iz vrtica, 99%.. nadam se da ste vas dvoje lezali.. :lol:

Hocu ja, da ga ne strefi kad budem trudna, jesam prelezala, ali neka, lakse mi je sad, nego nema varicela nigde, ni za lek! :lol:
Ne znam da li je mm prelezao, moram da pitam svekrvu, on nema pojma! :roll:
E, ako nije, ima on da se vakcinise, gde ce mator konj da lezi sa varicelama, to bi nas dotuklo sve! :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back